Postul nu e post destul

Seminţoterapia salvează România

Dr. Ionuţ Şendroiu

Doamna Dorina păstrează cu sfinţenie colecţia Jurnalului de sănătate în sufragerie, sub un mileu. Cel mai tare a marcat-o numărul cu articolul despre seminţoterapie, din care şi-a cumpărat două exemplare. Unul pentru colecţie şi unul pe care l-a lipit cu scoci pe oglinda liftului, lîngă poza lui Condurăţeanu.

Seminţoterapia este o ştiinţă prea complexă pentru a putea fi aprofundată de la parter la etajul patru. Zilele trecute, s-a blocat liftul la trei şi am reuşit să citesc tot articolul. Impresionant.

Deci sunt şase
Articolul începea profund şi direct: “Bolile sunt strîns legate de dezechilibrul celor şase energii, care controlează organele din corpul nostru.” Articole d’ăstea cu energii a mai citit d-na Dorina, da’ cu şase deodată, mai rar. “Şase-şase, poartă’n casă”, exact cum zice soţul dumneaei, cînd se-ncinge la o tablă. Nu vă impacientaţi, respiraţi adînc. Domnul seminţoterapeut ne explică în continuare, pe îndelete, cine sînt ălea şase energii care ne controlează la organe. Să le luăm pe rînd. “Energia vîntului (controlează ficatul, vezica biliară), energia căldurii (inima, intestinul subţire), arşiţa (sistemul neuro-vegetativ, creierul, măduva spinării), umiditatea (splina, pancreasul, stomacul), uscăciunea (plămînii, intestinul gros), frigul (rinichii, vezica urinară).

De floare, de dovleac şi de arşiţă
Dacă simţiţi cum v-a lovit o durere la energia arşiţei şi vreţi să abandonaţi articolul, faceţi o mare greşeală. De abia acum începe spectacolul. Pe scurt, seminţoterapeutul ne povesteşte cum decurge şedinţa de seminţoterapie. În doi timpi şi trei mişcări îşi dă seama la ce energii e dezechilibrat clientul şi se apucă să-l trateze. Adică, îi aplică seminţele adecvate în zona organului cu energia dezechilibrată. La paragraful următor s-a crucit chiar şi d-na Dorina, care, fiind în lift, nu trecea pe lîngă nici o biserică: “Pentru obţinerea unor rezultate bune, seminţele sunt alese după culoare, în concordanţă cu cu funcţiile celor şase energii. În cazul simptomelor proprii energiei vîntului, se aplică seminţe de culoare albă, în cazul căldurii– seminţe de culoare neagră, în cazul umidităţii – seminţe de culoare verde, în cazul uscăciunii – seminţe de culoare roşie, în cazul frigului – seminţe de culoare galbenă”.
Cu această ocazie, am înţeles de ce doamna de etnie romă de la metroul Crîngaşi, în loc să strige “am de floare şi de dovleac, băieţi!” şi-a schimbat repertoriul: “Am de vînt şi de arşiţă, băieţi!”.

Forma contează mult
Dacă seminţoterapeuţii clasici aleg seminţele după culoare, seminţoterapeuţii moderni, recurg la anumite artificii terapeutice.
“În caz că nu avem la îndemînă seminţe colorate corespunzător, se pot folosi seminţe care au forma organului-problemă: dacă apare o problemă la pancreas sunt recomandate seminţele de strugure, care au forma pancreasului; dacă cineva suferă de afecţiuni renale, se pot folosi boabele de fasole, care au forma rinchilor.”
Din păcate, seminţoterapeutul, un pudic, probabil, nu precizează ce seminţe pot fi recomandate în cazul durerii generale româneşti, durerea în pu.ă. Doamna Dorina crede că de banană… Dar nu e sigură că banana are seminţe.

Share:

16 comments

 1. Petra 4 March, 2010 at 16:35

  Si daca toate astea nu dau rezultate e recomandabil un ceai si o tigara (rulata bine)cu plante etnobotanice!

 2. mifty 4 March, 2010 at 16:57

  … mai bine ne împărtăşeai ceva medicină tradiţională piratereasco-angoleză… că de medicină tradiţională pe vârf de băţ sunt sătul.
  şi apropo… adică lasă, o să pomenesc de asta pe blogul cel proaspăt mutat “acasă” 😀

 3. Raluca 4 March, 2010 at 17:05

  Daca va intalniti cumva in lift cu distinsa doamna Dorina, va rog sa o asigurati ca banana are seminte! Si, daca mai prindeti vreo pagina din Jurnalul cu pricina, va rog sa cercetati efectele produselor vandute sub egida: “calde baietii, calde, iefine si bune cu gust de alune” asupra rezultatelor Steaua-Ceahlaul, Unirea-FC Liverpool, Dinamo-Fc Vaslui.
  Multumesc anticipat,
  Semneaza:
  Floare & Dovleac

 4. Ciprian 4 March, 2010 at 17:32

  Dheci de hasta scuipha vrhajithoarea, sah himprastie henergiile, hau mancati-as si heu crhedeam ca he de deheochi. Ptiu, ptiu, ptiu..

 5. Ciprian 4 March, 2010 at 17:34

  @raluca
  Da de ce zici tu fata de meciul dinamo cu vaslui? ca hasta e dherby in Liga I Nutline.

 6. zaqk 4 March, 2010 at 17:46

  Din pacate pentru doamna Dorina, banana de consum nu are seminte. Numai aia salbatica, iar pentru asa ceva trebuie sa cada la intelegere cu o maimuta.

 7. marius vl 4 March, 2010 at 18:04

  acum am inteles de ce femeile prefera sexul oral ca sa aiba pielea alba si ficatul sanatos

 8. M3bis 4 March, 2010 at 20:09

  @Doftore, te-a marcat pierderea bagajelor, aşa-i? Că altfel nu-mi explic.

 9. Miorlaupufos 4 March, 2010 at 20:24

  Pierderea bagajului ca pierderea bagajului, dar sa umbli despuiat prin tirg pe frigul asta deja mi se pare teribil. Lucru care-ti poate da halucinatii de tip fata Morgana cu seminte de patrunjel.

 10. song2 4 March, 2010 at 20:47

  Initial am citit “Seminoterapia” in reader. Am ramas dezamagit cand am dat click 😐

 11. Florian 4 March, 2010 at 21:31

  Pe mine frigul mă chirceşte. Tot seminţele de banană or fi leacul?

 12. Tetelu 5 March, 2010 at 08:21

  Sa stuchim niste rasarita

  😉 de dincolo de Prut

 13. Bear Grylls 5 March, 2010 at 08:49

  Suuuuper articol,doctore!Am ras cu lacrimi…Babatunde ti-o fi transmis energie creatoare.

 14. BooneK9 5 March, 2010 at 14:29

  Saptamana trecuta am vazut, dar abia acum am inteles. Jurnalul de sanatate e citit si de tanti stewardesa. Semintoterapia capata din ce in ce mai multi adepti, mai ceva decat bioterapeutii, moasele comunale, baba de la trei si magia alba la un loc.
  http://boonek9.blogspot.com/2010/02/pe-mapamond.html

 15. Cms 5 March, 2010 at 22:30

  Semintoterapeutii ar trebui sa se trateze si ei cu seminte de conopida si de broccoli, deoarece se pare ca au dezechilibre energetice majore la organul similar.

 16. Rachiul combate bronşita. Cu puţin cimbru şi păducel » Daily Cotcodac 26 April, 2011 at 20:12

  […] Seminţoterapia salvează România […]

Leave a reply