Postul nu e post destul

De ce sunt gay-ii mai creativi decât heterosexualii

Julius & Pircă

Stăteam într-o zi cu Pircă la cafea când pe unul dintre noi l-a sunat nevasta (îi vom proteja anonimatul, dat fiind că doar unul din noi e însurat). Evident că până atunci fusesem în plin proces creativ şi eram pe cale să scriem un text demenţial, dar după conversaţia cu soţia ni s-a tăiat tot elanul şi n-am mai putut scoate decât textul pe care îl citiţi acum. Am făcut însă cu această ocazie o descoperire importantă: de vină pentru poantele slabe pe care le citiţi pe Daily Cotcodac şi, prin extensie, pentru calitatea mizerabilă a culturii contemporane este faptul că atât glumele, cât şi cultura cu pricina sunt produse de heterosexuali şi nu de gay (îl scoatem din discuţie pe Şendroiu, aţi văzut ce bine scrie de când l-au prins piraţii din Angola?).

Pe vremuri, când artiştii erau gay ca lumea, nu ca ăştia din ziua de azi care de fapt au câte o nevastă pe-acasă, şi arta era artă. Nu vă grăbiţi însă să faceţi sex pidosnic în speranţa că o să vă iasă o capodoperă: secretul nu e ăsta, ci faptul că gay-ii nu sunt întrerupţi din procesul artistic de către soţii sau prietene.

De pildă, imaginaţi-vă că Michelangelo ar fi fost însurat. Picta omul liniştit Capela Sixtină când îl sună nevasta: “Ce faci, michiduţă?”. “Pictez, mami”. “Te gândeşti la mine?”. “Nu, mami, pictez, ţi-am zis.” “Da’ ce pictezi?”. “Nişte femei la Judecata de Apoi”. “Goale, nu?”. “Da, mami, dar ştii că la Judecata de Apoi n-o să mai avem haine pe noi”. “Şi la cine te gândeşti tu când pictezi femeile alea goale?”. “La tine, mami”. “Păi mai devreme ai spus că nu te gândeai la mine!”. Ei, cam asta li se întâmplă pictorilor din ziua de azi pentru că sunt heterosexuali, aşa că nu trebuie să ne mire că pictează doar cuburi sau stropesc pânza cu vopsea, fiindcă asta e cam tot ce apuci să creezi în cele zece minute dintre telefonul de “azi-dimineaţă nu mi-ai spus că mă iubeeeeeeeşti…” şi “auzi, da’ cine e gabitza din lista ta de mess?”.

La fel stau lucrurile şi în alte arte, gay-ii au avut întotdeauna un mic avantaj. De pildă, Freddie Mercury, spre deosebire de Moculescu, nu trebuia să se oprească la fiecare cinci minute din compus ca să-i cârpească una nevesti-sii. Rimbaud şi Verlaine puteau scrie netulburaţi poezii simboliste, pentru că nu se apleca nimeni să le citească peste umăr şi să-i întrebe: “Da’ ce ai vrut să zici aici? Vrei să spui că eu aşa îţi fac ţie, dragă? Când ţi-am făcut eu ţie asta?”. Iar Ceaikovski nici nu vrem să ne imaginăm ce ar fi compus dacă ar fi avut prietenă şi l-ar fi bătut la cap toată ziua: “Mie de ce nu-mi compui o baladă frumoasă? Uite Bittman şi Chirilă ce melodii le scriu iubitelor lor, tu de ce nu poţi?”. Nu mai zicem că absolut toţi artiştii ar fi avut scandaluri cu consoarta legate de mediul pe care-l frecventează: “Tu de ce umbli cu golanii ăia, nişte prieteni ca lumea nu ţi-ai putut găsi? Spune-mi şi mie, ce poate învăţa un om de la nişte neisprăviţi ca prietenii tăi? Ia, de mâine ne apucăm să-ţi căutăm un serviciu ca lumea“.

Un alt avantaj al gay-lor în materie de artă e că atunci când se întâlnesc mai discută şi despre altceva decât despre femei. Sincer, credeţi că, dacă Platon era heterosexual, “Republica” ar fi fost şi despre altceva decât despre ce a mai bulănit Trasymachus săptămâna trecută şi ce bunăciune au văzut băieţii ieri în agora? Sau că Proust ar mai fi scris douăzeci de volume care să pună bazele literaturii contemporane dacă în timpul ăla putea ieşi cu amicii la terasă, să se uite după gagici şi să facă remarci rafinate?

În condiţiile astea, vă daţi seama că singura soluţie pentru doi tipi heterosexuali ca noi e să scrie împreună, pentru ca atunci când nevasta sau prietena unuia solicită explicaţii pentru cutare glumă, respectivul să poată da vina pe celălalt. În ce ne priveşte, mai avem de pus la punct câteva amănunte, fiindcă ultima dată am cam dat-o în bară. S-a întâmplat ca prietena unuia dintre noi să citească acest text şi să facă o remarcă absolut neutră: “Vai, ce bună glumă ai făcut cu Michelangelo! Ce-am mai râs!”, iar co-autorul învinuit să se apere aruncând vina pe celălalt: “O prostie! Nu eu am făcut-o”. Prietena lui l-a privit cu răceală şi i-a retezat din start orice intenţie de a mai inventa scuze ieftine de genul ăsta: “El îi spune nevesti-sii “iubi”, nu “mami”. “Mami” ştim foarte bine cine spune”.

Share:

46 comments

  1. De ce sunt gay-ii mai creativi decât heterosexualii » visurat.ro 22 February, 2010 at 00:38

    […] textul pe care îl citiţi acum. Am făcut însă cu această ocazie o descoperire importantă: (more) De la Julius citire Niciun comentariu […]

  2. Tzone 22 February, 2010 at 00:58

    Se vede ca ambii zei si-au unit ideile…:) Briliant text.

  3. N.A. 22 February, 2010 at 01:00

    Hahahahaha, e genial de-a dreptul textul asta!! Pe de-a-ntregul!! :))
    Si cand te gandesti ca a fost inspirat de nefericirea de a fi heterosexuali, respectiv de-a avea relatii cu femei… Deci ajung la concluzia ca daca erati gay nu ati fi fost asa amuzanti! Deci sa le multumiti nevestei/prietenei, da?

  4. N.A. 22 February, 2010 at 01:02

    Ce-i drept si eu ii scot ochii tot timpul lu’ barbati-miu ca numai mie imi face cele mai urate poze…

  5. Alex 22 February, 2010 at 01:07

    Daca erati gay sigur iesea o revisa de arta si cultura asa cum tot visati :))

  6. Denisuca » De ce sunt gay-ii mai creativi decât heterosexualii? 22 February, 2010 at 04:04

    […] aici. Bine ai venit! Dacă eşti nou[ă] pe aici şi îţi place ceea ce vezi/citeşti/auzi, te poţi […]

  7. Traimintrotarabisnitara 22 February, 2010 at 05:55

    Sa nu uitam de bebelusi, care la inceput iti cam mananca zilele si instinctul creator… Oamenii sexuali nu au aceasta problema:))

  8. alanegru 22 February, 2010 at 08:07

    gata, m-am prins. toate tarantelele astea misogine au un unic scop: sa ne induca suptliminal ideea ca giulius are o pretena. numai ca, 1) cu moaca aia plus fizicu’ lui aschilopat si B) cu dioptriile alea ale lui, n-as vrea sa stiu cum arata presupusa. un pic mai frumoasa decat dracu’? hait! da’ daca cumva e barbat si giulius n-a observat?!

  9. karmapolice 22 February, 2010 at 08:18

    pregatiti terenul pentru vreo mare revelatie?

  10. lulu 22 February, 2010 at 08:23

    Cum s-a incalzit afara suficient ca presul sa para primitor, cum ati prins si voi curaj…..

  11. 4mall 22 February, 2010 at 08:46

    @lulu: ureaza-le si tu de bine, ca inca n-au scapat de triunghiul mortii!

  12. artistu 22 February, 2010 at 09:09

    Voi nu sunteti sanatosi! Si cred ca si berea ai de ati consumat-o era cu termenul de garantie expirat. Insa nu a schimbati si nu beti alta bere ca noua ne place inca “modelul asta”! 😉

  13. burunducel 22 February, 2010 at 09:23

    Textul pe care l-ati impins, cum nu e o texta, se vede c-a fost lucrat (pidosnic). De aceea e genial. Nevestelor, nu-i blamati, au experimentat si ei. :))

  14. BTO | PR BLOG » Blog Archive » Spor salarial pentru gay 22 February, 2010 at 10:39

    […] Uneori este o intreprindere lucrativa, uneori nu. Aseara a fost, caci am descoperit articolul: De ce sunt gay-ii mai creativi decat heterosexualii. Este foarte frumos scris. Insa dincolo de placerile calofile ne atrage argumentatia fara de […]

  15. writeman 22 February, 2010 at 10:52

    de mâine ne apucăm să-ţi căutăm un serviciu ca lumea…
    made my day :))

  16. somerio 22 February, 2010 at 11:06

    :)) Julius… eu zic sa va pregatiti de divort… nu-i a buna :))

    Genial !

  17. Bear Grylls 22 February, 2010 at 11:45

    Nu mai faceti pe modestii,textele scrise in colaborare sunt excelente.
    Doar ca Verlaine era insurat cu mult inainte de a-l cunoaste pe adolescentul si cam instabilul Rimbaud.Dupa ce a poftit la acesta din urma si a fugit din cuibul conjugal au inceput de fapt necazurile amoroase care s-au soldat inclusiv cu un foc de pistol intr-un hotel londonez.

  18. iulian rinder 22 February, 2010 at 11:51

    Si totusi: din acest cuplu ,,provocator” Julius & Pircă, cine credeti ca este mai ,,creativ”? Raspunsul ,,Bote” nu se pune, ala a trnsformat flamura gay-lor intr-o pereche de chiloti.Istoria nu va retine acest amanunt.

  19. sendroiu 22 February, 2010 at 12:21

    eu nu cred ca tzine de orientarea sexuala: pur si simplu, exista barbatzi fraieri si muieri alintate, sau, mai concis, persoane care nu au simtzul penibilului suficient dezvoltat :))
    Desi e plin de cupluri el – umil, ea – rasfatzata, in romania exista si cupluri normale … 😉

  20. Millenium » Blog Archive » Mariri salariale la Millenium Communications 22 February, 2010 at 13:19

    […] Uneori este o intreprindere lucrativa, uneori nu. Aseara a fost, caci am descoperit articolul: De ce sunt gay-ii mai creativi decat heterosexualii. Este foarte frumos scris. Insa dincolo de placerile calofile ne atrage argumentatia fara de […]

  21. sebra 22 February, 2010 at 13:24

    Julius, da’ cu ce te-a supărat Pircă de l-ai trecut ca şi coautor la textul ăsta, care nu-l ridică deloc în ochii nevestii?

  22. silavaracald 22 February, 2010 at 13:37

    “Mami ştim bine cine spune.”
    Da. Tu îi spui. Lui Pircă!!! =))

  23. dorinho 22 February, 2010 at 13:45

    chiar si insasi Eminescu nu era casatorit, va da-ti seama ce dezastru literar ar fi fost daca ar fi fost 🙂

  24. lulu 22 February, 2010 at 13:53

    @slvc
    Cat de destept poti fi sa-ti folosesti propriile ticuri verbale in astfel de texte???? 😀

  25. Miorlaupufos 22 February, 2010 at 14:00

    Bre’, da’ cit de penibila sa fie una cu “mami, nu m-ai sunat azi dimineatza sa-mi spui ca ma iubesti” si “cine=i gabitza din lista de mess?” de-l face pe un barbat sa creada ca mai bine-ar fi pe invers?

  26. Si-la-vara-cald / Vara Eterna, pentru Ciprian 22 February, 2010 at 15:59

    @lulu
    Hai ca nici Andy Warhol n-vea IQ-ul mai mare de 75, si uite ce talentat si celebru era! Las’ ca-i mai bine asa! 😉

  27. moi_gatee 22 February, 2010 at 16:29

    Eu inteleg din acest articol ca toti minunatii lumii culturale au fost sau sunt gay si daca nu sunt ar fi bine sa fie gay dk vor sa fie minunati. WTF?!?!?! Chiar nu e de ajuns ca Elton John a zis ca Iisus a fost homosexual?

  28. Adrian Teacă 22 February, 2010 at 17:14

    Iulius, cînd scrii tu nu ţi se uită Pircă peste umăr? 🙂

  29. mircea 22 February, 2010 at 19:44

    Mai raminea sa zici doar ca Shakespeare era de fapt Sexpir iar Eminescu de fapt n-a avut sifilis de la Vero ci sida de la Creanga… In rest, char nu ma mir ca “hartistii” e spatari, fundasi, scufundatori, fini analisti sau incurcareti. Finca (nu VA rideti ba, ca asa vreau io sa scriu: finca, nu fiindca!) doar niste ciudati care vad distorsionat realitatea (aka gheii) ar putea vedea o pasarica zemoasa si frematinda acolo unde de fapt nu e decit un cur paros…
    CURios!

  30. Dojo 22 February, 2010 at 19:55

    rectificat / incurcat / indaratnic … sorry, iar m-a luat valul 😀

  31. sendroiu 22 February, 2010 at 19:56

    @ mircea: moaaaama ce comentariu adevarat!!!
    cum ai reushit sa-l treci de mega-para-filtrele lui jul? :)) =)) :)) =))

  32. mircea 22 February, 2010 at 20:00

    @sendroiu: Straight prin ele!
    De filtre e vorba…

  33. mifty 22 February, 2010 at 22:12

    jooleee… ne, da’ unde-i wham! şi george michael în musacaua asta, mami??? 😀
    (am observat ceva dubios… îmi plac mai mult muzicile lu’ elton john, george michael şi freddie mercury. de kraftwerk parcă n-am auzit c-ar fi ghei… oi fi luat-o pi inviers, uare??? :|)

    dom’ doftor… deci… nu cumva babatunde fu prospectoru’, şi-acum dăduşi de baluba, cumva??? 😀

  34. sendroiu 22 February, 2010 at 23:20

    mifty, tu lucrezi intr-o autobaza, nu?
    😀

  35. motanes 22 February, 2010 at 23:44

    Însurat nu eşti… ai grijă! Eşti cam creativ, în ultima vreme! 😛

  36. JULIUS 23 February, 2010 at 00:28

    @motanes: Sendroiu e cel mai creativ – orice subiect ii dai, el il face 😀

  37. JULIUS 23 February, 2010 at 00:28

    @lulu: hai sictir :))

  38. N.A. 23 February, 2010 at 01:19

    @lulu – Hahahaha, ai atins niste puncte sensibile =))

  39. zmeu cleu 23 February, 2010 at 03:14

    * erata cam 99% din hetrosexuali ar vrea sa faca sex anal, si jumatate chiar trec la fapte 😉

  40. johnny 23 February, 2010 at 11:48

    Un contraexemplu mic: Michael Jackson a compus Billie Jean in 3 minute dupa ce s-a uitat la o servitoare. Daca era gay compunea o melodie despre pantofii ei.

  41. mifty 23 February, 2010 at 14:44

    @dom doftor Le Chendree: într-o autovarză!!! 😛

  42. Daniel 1 March, 2010 at 22:41

    si Dali a fost hetero 😛

  43. rect 9 March, 2010 at 13:08

    Gustav Klimt?

  44. Daily Cotcodac »  Mai tare ca Marina Voica 8 October, 2010 at 17:26

    […] ţineţi minte când v-am spus că gay-ii sunt mai creativi decât heterosexualii? Ei bine, nu chiar toţi – deschidem Week-end-ul muzical de […]

  45. Dragos 8 October, 2010 at 21:21

    Tales from a bong?

  46. Rubrica de muzică penibilă » Daily Cotcodac 18 March, 2011 at 21:31

    […] am spus că gay-ii sunt mai creativi decât heterosexualii, să ştiţi că nu ne-am referit chiar la […]

Leave a reply