Postul nu e post destul

Tiberiu Lovin, strâs cu uşa de DIICOT să-şi divulge sursele

Julius Constantinescu

Codul deontologic al ziaristului stipulează că jurnalistul are obligaţia de a-şi proteja sursele. Cu alte cuvinte, indiferent de consecinţele legale pe care le-ai putea suporta, nu-ţi torni sursa. Ce faci însă atunci când chiar ţi se întâmplă, când procurorul, cu legea în mână, te ameninţă cu începerea urmăririi penale şi-ţi flutură pe sub nas spectrul puşcăriei?

O să încerc să rezum în câteva rânduri cazul jurnalistului Tiberiu Lovin, care zilele astea dă cu subsemnatul la DIICOT şi refuză să-şi divulge sursa, deşi riscă un dosar penal. Pe 15 iunie 2009, Lovin a publicat pe Reporter Virtual informaţia că în declaraţia de avere a directorului general al Societăţii Române de Radio, Maria Ţoghină, există câteva inexactităţi de natură penală, legate de nişte proprietăţi imobiliare. În urma articolului apărut pe Reporter Virtual, ANI s-a autosesizat şi a demarat o anchetă, investigaţie care, conform lui Tiberiu Lovin, încă se află în lucru.

După o serie de discuţii telefonice, mesaje schimbate prin intermediul biroului de presă al SRR şi o întâlnire faţă în faţă cu şefa departamentului de imagine al radioului public, Tiberiu Lovin publică, pe 28 august 2009, un mesaj intern de la SRR, dintre şefa radioului şi o consilieră a domniei sale. Mesajul sună astfel: “Dragă, eşti aşa bună că aş vrea să te pup, da’ nu vreau să intre lumea la bănuieli. Jurnalistul ăla virtual o să ne implore să-l iertăm. Cu dragoste, a ta amică veşnică. PS. Lumea încă nu ştie ce geniale suntem şi rele, dar acum le-am dovedit. Sîc!”. Odată cu publicarea mesajului, Lovin precizează: “E amuzant de citit mesajul. Vi-l prezint intr-o captura dupa original, imagine pe care am primit-o pe surse absolut necunoscute dar binevoitoare”.

În urma publicării acestui mesaj, Maria Ţoghină îi face o plângere penală jurnalistului Tiberiu Lovin pentru violarea corespondenţei, iar acesta este chemat la DIICOT, unde i se spune că fie divulgă sursa şi scapă de răspunderea penală, fie acuzaţia de violare a corespondenţei cade în cârca lui. Evident, Lovin nu divulgă sursa şi, cel mai probabil, va fi trimis în judecată.

Din punct de vedere al legii româneşti, Tiberiu Lovin e în culpă şi riscă pedeapsa cu închisoarea. În acest timp, conform site-ului Reporter Virtual, preşedintele SRR, care a obţinut un credit ANL fără a întruni cerinţele legale şi a omis să treacă o proprietate imobiliară în declaraţia de avere, este cercetat de ANI şi riscă cel mult o amendă (pentru cei care nu ştiu, Agenţia Naţională de Integritate este o autoritate administrativă autonomă şi nu este subordanată Justiţiei).

Înainte ca genialele şi relele doamne Ţoghină şi Madosa să se pupe din nou, să mai spunem că există numeroase precedente în care CEDO a desfiinţat sentinţele pronunţate de instanţele naţionale prin care intituţii de presă erau obligate să-şi divulge sursele. De altfel, în normele din 2003 ale Consiliului Europei privind libertatea de expresie şi de informare se arată că “protejarea surselor jurnaliştilor reprezintă una dintre pietrele de temelie ale libertăţii presei”. Un exemplu edificator puteţi găsi aici.

Şi să mai spunem, de asemenea, că Tiberiu Lovin va fi apărat în instanţă de marele avocat Cătălin Dancu. Un tip cu adevărat genial şi rău.

Share:

54 comments

  1. nea_caisa 23 January, 2010 at 04:50

    CP: Necunoasterea sau cunoasterea gresită a legii penale nu înlătură caracterul penal al faptei.

    Să nu încurcăm borcanele.
    1. A dat-o în gât, bravo lui, dacă o să ia doar amendă, asta e.
    2. A vrut să fie cocoș și a publicat conversații private, care din nefericire reprezintă o faptă mai gravă decât ce făcuse tanti (pare destul greu de dovedit totuși).

    Aici practic nu-l obligă nimeni să divulge nimic. Fapta a fost comisă, rămâne de văzut dacă ia vina asupra lui sau nu. Divulgarea vine ca un bonus.
    Dacă cumva insinuezi că ar trebui să fie lăsat în pace atunci perpetuezi una din ideile falimentare ale României: “haide domne, a greșit și el, dar e băiat bun, avea un scop nobil, l-a împins nu l-a lovit, coana Joițica stă să-mi numere steagurile, etc. “.

    Dura lex, sed lex.

  2. Florian 23 January, 2010 at 05:26

    Off topic, cu scuze
    Bre Tiranule, ce-ar fi să punem de-o mânăreală cotcodacă şi să strângem nişte fonduri pentru Haiti? Io oricum o să dau ceva când s-o face teledon şi mă gândesc c-or da şi alţi plimbăreţi p’acilea, da’ de ce să dăm fiecare de capul lui, când putem să băgăm puţină faimă regatului Tiraniei? Când cu laptoapa aia de-o dădu HP, se adunară la pomană câtă frunză, câtă iarbă. Păi să ne adunăm şi la necaz, nu numai la bucurie. Ştiu că dacă e de deschis băierile pungii se lasă cu probleme, că să vezi, c-o fi, c-o păţi, dar dacă îi vrăjeşti p’ăia de la HP să mai pună la bătaie o sculă faină, s’adună iar lumea ca la urs. Ieşim la înaintare cu siglele DC şi HP (neapărat în ordinea asta) şi ne facem faimă.
    Habar n-am cum s-ar putea organiza o chestie d’asta, probabil că ar trebui să deschizi un cont în care să sărim cu lozul. Eu am venit doar cu ideea, mai departe e treaba ta şi a celor de la HP (eventual şi de la Editura Univers).

  3. JULIUS 23 January, 2010 at 05:44

    @nea_caisa: formal, ai dreptate. moral insa, mi se pare mult mai grav sa obtii un credit ANL la care nu ai dreptul decat sa publici corespondenta unor doamne care folosesc un serviciu public (inclusiv contul de e-mail ce apartine SRR, platit din bani publici) pentru a-si regla chestiuni personale.

  4. Petrov 23 January, 2010 at 09:36

    foarte bun articol! orice ziarist cu coaie publica ala. bine-a facut!

  5. anticar 23 January, 2010 at 10:50

    Nu mai bine s-ar desfiinta toate locurile de munca de la stat? Anarhie sa fie!

  6. Shakti 23 January, 2010 at 10:53

    Apropos de subiect, recomand filmul “Nothing but the truth”

  7. Marius 23 January, 2010 at 11:07

    Mă îndoiesc însă că avem jurnalişti atât de demni şi onorabili ca personajul principal din Nothing but the truth. Morala balcanica ne-a cam intrat in maduva oaselor…. De-a Domnul să mă înşel! 🙂

  8. sebra 23 January, 2010 at 13:15

    Susţin ideea lui Flo, şi nu cred că ar trebui vreun premiu special, e suficientă o carte, sau sincere felicitări :).Şi ar fi mai simplu prin sms făcute donaţii.

  9. Arsulici 23 January, 2010 at 14:20

    @Julius
    Sunt de acord și cu tine, și cu nea_caisă…
    Referitor la articolul tău, dă-mi voie să fac următoarea precizare: Într-adevăr, ANI poate da doar amenzi, DAR poate sesiza parchetul competent cu privire la eventuala săvârșire a infracțiunii de fals în declarații pentru nedeclararea completă a averii, urmând ca parchetul să facă cercetări și să ia măsurile legale care se impun. Cu privire la obținerea nelegală a unei case prin ANL fără a îndeplini condițiile legale, parchetul poate cerceta faptele pentru a determina dacă s-a săvârșit infracțiunea de uz de fals.

    CEDO a dat într-adevăr decizii favorabile jurnaliștilor condamnați că nu și-au divulgat sursele, dar aceeași Curte Europeană a pronunțat și decizii în care se sancționa violarea secretului corespondenței….
    La americani, precum și în unele state europene, dovezile obținute ca urmare a violării secretului corespondenței nu sunt admisibile în instanță, deoarece nu poți săvârși o infracțiune pentru a obține probe, și nici nu poți utiliza probele obținute prin săvârșirea unei infracțiuni…

  10. toader 23 January, 2010 at 14:54

    asta-i blog de humor?

  11. Kaos AD 23 January, 2010 at 15:13

    Lasa, ca la cat l-a pupat in fund pe Base, il mai pupa inca o data, vartos, mai promite ca o sa mai faca inca de o mie de ori asa cum stie numai el s-o faca, si gata, NUP.

  12. unmihai 23 January, 2010 at 15:47

    @toader
    nu. e de omor. ai vreun pont?

  13. Cristina 23 January, 2010 at 16:22

    am deja un feeling in legatura cu deznodamantul. mai ca as pune pariu ca si unii si altii or sa iasa basma curata, distragand astfel atentia opiniei publice. unul cu niste case, jurnalistul cu laurii pentru curaj si profesionalism si “boborul” alaturi de “justitie” pierd din vedere marile manarii ce se desfasoara sub nasul lor, in acest timp.

  14. Tiberiu Lovin, strâs cu uşa de DIICOT să-şi divulge sursele » visurat.ro 23 January, 2010 at 17:17

    […] astea dă cu subsemnatul la DIICOT şi refuză să-şi divulge sursa, deşi riscă un dosar penal. (more) De la Julius citire Niciun comentariu […]

  15. Florian 23 January, 2010 at 17:31

    Publicarea mesajului mi se pare o copilărie, cu atât mai mult cu cât nu coţine nicio dezvăluire care să o incrimineze pe madam Ţoghină. Nu am mai auzit de acest Tiberiu Lovin, dar înclin să cred că este un ziarist fără experienţă, dacă a putut să comită o asemenea imprudenţă gratuită.
    Eu sunt de aceeaşi părere cu Arsulici. ANI să sesizeze Parchetul în legătură cu matrapazlâcurile cucoanei, iar Lovin să vadă cum s-o descurca în instanţă. Julius pare că este de partea colegului de breaslă şi e normal să fie aşa, dar mă întreb cum ar reacţiona dacă cineva i-ar viola corespondenţa şi i-ar face-o publică.

  16. eftimie 23 January, 2010 at 18:24

    @nea_caisa şi alţii:

    Poate nu cunoaşteţi exact, în amănunt, cam cum te dau lăbarii în judecată ca jurnalist. Scopul madamei Ţoghină sau cum o chema nu este să-l bage pe Tiberiu în puşcărie. Vrea doar să-l sperie şi să găsească golanul care a dat-o în gât referitor la diversele mizerii pe care le face ea acolo. Doi iepuri dintr-un foc.

    E posibil ca cei de la DIICOT să încerce să forţeze nota, nu neapărat de bună voie ci pentru că fac presiuni Ţoghină, sau securistul pe care ea îl cunoaşte, sau vreun politruc de doi lei cu care madama se cunoaşte [da, nu sunt suficient de beat sau retardat să cred că madama e pusa acolo pe motive de competenta, plm, vorbim de Radio Romania Actualitati].

    CEDO şi alte măgării sunt bune la palmares. Ziarist la puscărie n-o să vedem, doar statul şi democratia romaneasca incercand sa-si arate testiculele stafidite la cine poate.

    Doar n-or fi atat de voinici sa-l puna sa dea cu subsemnatul pe Puiu P. Ion Ţ. [nişte chestii cu băncile] sau, doammne fereşte Adrian N. sau Traian B. Genu de oameni care primesc case moca, nu ca lachele ăsta pansat de Lovin care sta in chirie şi mai face si scandal.

  17. Şi la vară cald 23 January, 2010 at 18:26

    De acord cu Cristina! Se va sfârşi în stil pur românesc, cu “Pupat toţi piaţa Ndependenţei!”

  18. eftimie 23 January, 2010 at 18:29

    bonus special pentru @nea_caisa

    Coe. te rog io frumos sa-mi arati precedentul. Ca e plina presa de conversatii private [gem, stenogramele PSD] dar doar aici ai erectie sa explici tu cum e cu Dura Lex. Asa toată presa din Ro ar fi în puscarie.

  19. Cu ce se mai ocupă ANI şi DIICOT » zoso.ro 23 January, 2010 at 18:31

    […] trimis la puşcărie, pentru că a îndrăznit să o supere pe madam Ţoghină.Întreaga poveste aici. Tags: jurnalism, justitie, radio Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010, 18:26 | […]

  20. Sursa? « Moshe & Mordechai blog 23 January, 2010 at 18:46

    […] Jump to Comments Un lucru care nu ar trebui trecut cu vederea. A scris Julius despre asta aşa că dau doar link-ul şi nu […]

  21. un blogger roman risca pedeapsa cu inchisoarea « CTI97 23 January, 2010 at 18:52

    […] un blogger roman risca pedeapsa cu inchisoarea Din punct de vedere al legii româneşti, Tiberiu Lovin e în culpă şi riscă pedeapsa cu închisoarea. În acest timp, conform site-ului Reporter Virtual, preşedintele SRR, care a obţinut un credit ANL fără a întruni cerinţele legale şi a omis să treacă o proprietate imobiliară în declaraţia de avere, este cercetat de ANI şi riscă cel mult o amendă (pentru cei care nu ştiu, Agenţia Naţională de Integritate este o autoritate administrativă autonomă şi nu este subordanată Justiţiei). via dailycotcodac.ro […]

  22. Mika 23 January, 2010 at 19:23

    Facem si noi o campanie – SUSŢIN TIBERIU LOVIN? propunerea aici -> http://mikapana.eu/o-lectie-de-jurnalism/

  23. Agora « Ovidiu Raetchi 23 January, 2010 at 19:25

    […] De văzut neapărat, dar nu de către prosti. Un film pentru Alin, Dan Andronic, Julius – oameni care pricep frumusetea perioadei post-Constantin; un film de ”istoria culturii si […]

  24. cheguevara 23 January, 2010 at 19:27

    Ca sa-mi dau si eu cu parerea (total neavenita pentru unii), imi pare suspicios de suspicios ca unui nene, respectiv ziarist, i se servesc niste informatii atat de intime de catre o persoana bantuita de cele mai pure sentimente de patriotism, informatii referitaore la o persoana publica bine, titulara unui post atat de vanat, de ma mir cum de n-a fost inca trimis la Balc.

  25. Şi la vară cald 23 January, 2010 at 19:38

    Off topic
    Julius, te anunţ că se intră al dreak de greu în comentarii de când ai postat chestia asta. O fi doar coincidenţă, dar vezi, fă ceva. Mai unge şi tu ţâţânile porţii… 🙂

  26. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Tiberiu Lovin, strâs cu uşa de DIICOT să-şi divulge sursele -- Topsy.com 23 January, 2010 at 19:57

    […] This post was mentioned on Twitter by Dan Lucian Ştefancu, Adrian Hadean, JuliusDC, florinelchis, Marian Gorun and others. Marian Gorun said: RT @JuliusDC Daily Cotcodac» Tiberiu Lovin, strâs cu uşa de DIICOT să-şi divulge sursele http://ow.ly/1nraHk […]

  27. N.A. 23 January, 2010 at 20:08

    Mda, bine… violat corespondenta *****! ca-mi venea ceva urat sa zic…
    Adica il vad pe nea’ Ion pe fereastra casei lui ca il omoara pe unu’, chem politia si sunt propusa tot eu sa fiu bagata la inchisoare pe motiv ca de ce ma uitam pe geamul lui?!
    Atunci fac ceva pe dura lex aia!

  28. Blog.RohanMedia.com » Archive Blog » DIICOT strânge cu uşa un jurnalist 23 January, 2010 at 20:08

    […] poveste aici sau […]

  29. ABS 23 January, 2010 at 20:21

    Foarte bine a facut ca nu si-a divulgat sursele. Pe de alta parte, tare mi-e teama ca tanti cu pricina nu va lua nici macar o amenda, pentru ca se va descoperi ca a donat acele proprietati cainelui, pisicii, fiului sau mai stiu eu cui. Asa ca in final, cred ca o sa fie doar un boost de imagine pentru Tiberiu Lovin.

    Si acum oarecum offtopic: domnu’ Catalin Dancu nu este deloc un tip genial. Rau poate… este un individ care a avut niste pile (chiar crede cineva ca vine un nimeni si-l reprezinta pe Pacepa in instanta?) si a stiut sa iasa in fata cand a crezut ca e cazul. Domnu’ Catalin Dancu este cel care a gasit cadavrul fiului lui Rosca Stanescu, atunci cand s-a sinucis.Domnu’ Catalin Dancu este unul dintre avocatii lui Beeeheeeecali. Ma opresc aici 🙂

  30. JULIUS 23 January, 2010 at 20:27

    @ABS: eu ma indoiesc de faptul ca il angaja Becali daca era prost. sper sa ajungi niciodata in situatia asta, dar, daca Doamne-fereste, sa vezi cum ai vrea sa te apere Dancu 🙂

  31. Florian 23 January, 2010 at 20:37

    @N.A.
    Comparaţia ta scârţâie, răpitoareo. Tu sugerezi că mesajul dat de madam Scârţ madamei Pârţ face referiri concrete la vreo ilegalitate, dar nici vorbă de aşa ceva.
    Nea Ion nu îl omoară pe unul, ci i-o trage uneia, iar cel din stradă le face o poză şi o lipeşte pe stâlpi.
    Că Lovin a dato-n gât cu casa obţinută ilegal de la ANL e una, iar publicarea mesajului ăluia, care n-are nicio legătură demonstrabilă cu afacerea respectivă, e alta.

  32. JULIUS 23 January, 2010 at 20:40

    @florian: ma tem ca strangerea de fonduri depaseste cu mult capacitatile mele organizatorice, dar nimic nu ne impiedica sa folosim teledonul 🙂

  33. Şi la vară cald 23 January, 2010 at 20:52

    Pe ale tale, da. Dar ale sponsorilor? 🙂

  34. Mircea Popescu 23 January, 2010 at 21:11

    E o prostie funesta ceea ce ne propune simpaticul Nea Caisa.

    Deci, un jurnalist poate sa publice ce pofteste. Asta e rolul presei. El n-are treaba de a se asigura de legalitatea obtinerii informatiilor respective, si n-are a isi divulga sursele. Daca el le crede, le da mai departe. Daca le da mai departe si-s basme, plateste, si anume, lumea nu-l mai ia in serios. I se ia condeiul cum ar veni.

    Pe de alta parte, procuratura este libera, si chiar incurajata, sa ancheteze toate incalcarile tuturor legilor. Dar NU cerand popii sa spuna ce-o zis enoriasii la spovedanie, NU cerand doctorului sa spuna ce-o zis pacientul, NU cerand avocatului sa spuna ce-o zis clientul si NU cerand jurnalistului sa isi dezvaluie sursele.

    Acesti patru NU deosebesc un stat liber de-un stat totalitar. Nu singuri, dar sunt niste piloni destul de buni. Un caz asemanator a existat de curand la americani, unde TSA-ul scapase niste documente spre presa, publicate de doi blogeri specializati pe travel, si fix la fel guvernul facea presiuni sa afle cine-o divulgat “documentele secrete de stat”.

    Ete fas. Presa publica. Asta face ea. Cui nu-i convine, este slep spre Mongolia in toata saptamana.

  35. Florian 23 January, 2010 at 21:12

    @JULIUS
    OK, pentru mine e tot un drac.
    PS Are dreptate @şlvc, în seara asta ţi-e hodorogită rău bloaga, abia se mişcă.

  36. se întâmplă în România. libertatea de a nu supăra pe nimeni « Camil Stoenescu 23 January, 2010 at 21:41

    […] Rezumatul situației este prezentat pe Daily Cotcodac: O să încerc să rezum în câteva rânduri cazul jurnalistului Tiberiu Lovin, care zilele astea dă cu subsemnatul la DIICOT şi refuză să-şi divulge sursa, deşi riscă un dosar penal. Pe 15 iunie 2009, Lovin a publicat pe Reporter Virtual informaţia că în declaraţia de avere a directorului general al Societăţii Române de Radio, Maria Ţoghină, există câteva inexactităţi de natură penală, legate de nişte proprietăţi imobiliare. În urma articolului apărut pe Reporter Virtual, ANI s-a autosesizat şi a demarat o anchetă, investigaţie care, conform lui Tiberiu Lovin, încă se află în lucru. […]

  37. unmihai 23 January, 2010 at 21:53

    offtopic
    @Florian, Slvc si nu numai
    N-as vrea sa para ca cei din Haiti nu merita ajutorul nostru dar eu mi-as arunca privirea si spre cei aflati in suferinta si care sunt printre noi.
    Mai multe puteti afla aici -> http://isabellelorelai.wordpress.com/
    (scuze Julius ca dau link catre un alt blog dar despre ce se discuta acolo nu concureaza in nici un fel DC)
    @on topic
    Cat despre justitia de la noi n-ar fi prima oara cand albul e negru si negrul alb. E simplu. Se rezolva totul din condei.

  38. Florian 23 January, 2010 at 21:59

    Dacă ne violează corespondenţa serviciile secrete e naşpa, iar dacă o face un ziarist e OK?
    Am întrebat şi eu, n-am dat cu parul.

  39. Mircea Popescu 23 January, 2010 at 22:02

    Nu ti-o violeaza un ziarist. Ti-o violeaza cine ti-o violat-o. Stii tu ca-i ziaristul ? Hai cu dovada si gherla-i a lui.

  40. diin-cot 23 January, 2010 at 22:13

    in martie i se termina mandatul lui toghina la srr si trebuie pusa pora in functie. tiberiu lovin e portocaliu pana in maduva oaselor deci concluziile sunt evidente…

  41. Mircea Popescu 23 January, 2010 at 22:14

    Minus faptul ca articolul in discutie e din iunie trecut si conspirationistii sunt in general tampi.

  42. Florian 23 January, 2010 at 22:16

    Deci dacă sepepistul are un complice plătit, care-i face treaba, n-are nicio răspundere pentru ilegalităţile comise de respectivul.

  43. A fi sau a nu fi deontologie? 23 January, 2010 at 22:18

    […] Julius face o sinteză foarte bună a acestui caz. Eu atât spun… dacă pupezele alea două au impresia că mesajele interne din companii nu sunt monitorizate, (mă rog, sau dacă au impresia că sunt private) atunci să se felicite pentru prostie. Posted in Stuffz | Tags: deontologie, jurnalism, justiție, libertatea presei, presă […]

  44. Arsulici 23 January, 2010 at 22:22

    @Mircea Popescu
    Chiar dacă nu un ziarist a violat corespondența în sensul spargerii efective a căsuței de poștă electronică, tot violarea secretului corespondenței se numește și divulgarea conținutului corespondenței de care ai aflat accidental, și la noi și la alții mai democrați decât noi e la fel.

    @Julius
    Dancu e un avocat bun, scump, oricine ar vrea să fie apărat de el, la o adică, ÎNSĂ trebuie și să facă efortul să se prezinte la cauză ca să te poată apăra. Are acum o cauză la Arad, în care e implicat și primarul, și nici Dancu, nici celălalt mare avocat, Mateuț, nu s-au prezentat la proces….
    Mie nu mi-ar conveni să fiu acuzat și să nu mi se prezinte avocatul, ci aș prefera un avocat mai puțin cunoscut, dar mai conștiincios 😀

    @Florian
    Just. Nu e ok indiferent cine îți violează corespondența.

    Mă întreb, retoric, oare prin codul deontologic al jurnalistului nu se spune niciunde că un jurnalist trebuie să respecte legea? sau jurnaliștii au dreptul de a încălca drepturile și libertățile civile ale altora? Jurnaliștii au cumva două perechi de … ?

    E drept însă că nici jurnaliștii nu au o viață ușoară… Cristoiu a avut de plătit o sumă destul de mare în urma unui proces pierdut….

  45. Mircea Popescu 23 January, 2010 at 22:38

    @florin Daca se dovedeste ca are un complice, tot gherla il mananca. Daca nu se dovedeste, nu se intampla nimic.

    @Arsulici Nu.

    Pentru ambii : Obiectia este pur si simplu ca nu se poate incepe o ancheta cerand unui jurnalist sa divulge surse. Nu ala e punctul acceptabil de pornire, nu intr-o societate civilizata sau intr-un stat liber. Nu-i chiar asa de greu de digerat notiunea asta, ma gandesc ?

  46. Florian 23 January, 2010 at 23:13

    @Mircea Popescu
    USA au o societate civilizata si sunt o tara libera, cu legi democratice, dar si acolo tot asa au inceput unele procese. Nu-i chiar asa de greu de digerat notiunea asta, ma gandesc?
    Bineinteles ca si aici, ca si acolo, procesul (daca va fi unul) se va termina fara aruncarea jurnalistului in puscarie, poate cel mult va plati despagubiri morale sau vreo amenda penala. Tu puneai insa problema inceputului, nu a finalului, si am incercat sa iti raspund in primul paragraf.

    Am o curiozitate, la care bineinteles ca imi poti raspunde sau nu: esti cumva ziarist?

  47. N.A. 23 January, 2010 at 23:35

    @Florian – Oi avea dreptate si tu corentatorule… nu zic nu… Recunosc ca eu nu am luat in calcul varianta cum ca madamele Scart si Part ar fi nevinovate…
    Dar chiar daca nea’ Ion i-o trage uneia si eu ii fac o poza si o lipesc pe stalpi, tot nu vad problema! S-a mai intamplat. Trebuia sa-si traga perdelele mai bine. 😀
    Deci eu tot cu libertatea presei & nedivulgarea surselor tin…

  48. Mircea Popescu 24 January, 2010 at 00:14

    La curiozitate iti pot raspunde ca nu-s (iti poti raspunde si singur, ca ce-s, daca iti da ghes).

    La chestia cu “unele procese”, pofteste cu exemplul, daca esti bun.

  49. theheartcollector 24 January, 2010 at 02:42

    @Julius: Textul ăsta are o bubă mare: bre, nu am râs deloc!

  50. Bear Grylls 24 January, 2010 at 10:25

    Sincer,nu ma intereseaza.Cu atat mai mult cu cat am fost de doua ori victima colaterala a unor jurnalisti locali in pana de subiecte.Astia nici macar nu se obosesc sa se deplaseze si sa fotografieze,ci baga masiv din top.
    Intr-un judet cu o populatie sub 400 000 mii de locuitori,avem vreo 10-15 ziare si 5 posturi de televiziune.Astia fac orice ca sa demonstreze ca-si merita leafa.

  51. Cu ce se mai ocupă DIICOT « Irongates's Blog 24 January, 2010 at 10:38

    […] Prima dată pe blogul împricinatului Tiberiu Lovin , apoi la Anca Bundaru , Oana Portase , Julius , Zoso şi lista poate continua. Eu vin din afara sistemului, dar îmi permit să întreb: DIICOT […]

  52. | McGogoo’s Hell - Suburban philosophy 25 January, 2010 at 17:09

    […] dau mai stau sa mai dau tot felul de exemple pt ca a scris Julius pe Daily Cotcodac destul de bine si nu are rost sa ma screm si eu sa caut acum documentare pe tema […]

  53. Nebuloasa » Blog Archive » Stiri. Pe bune? 27 January, 2010 at 11:35

    […] E in stare sa trimita la puscarie un jurnalist care isi face meseria si care pretuieste oamenii cu care lucreaza. Care e sicanat din cauza ca a avut coaie sa arate niste […]

  54. cchi 13 April, 2010 at 15:00

    @eftimie parerea despre Radio Romania Actualitati ti-ai spus-o, presupun, in calitate de ascultator fidel al postului… nu?… ca doar nu ai presupus ca orice e Romanesc si e de la stat e prost (atitudine binefacatoare pentru Romania de altfel)

Leave a reply