Postul nu e post destul

Poveste mafiotă

Ovidiu Eftimie

Am cumparat nişte pesti negri care să stea lângă caraşii mei aurii. Asta pentru că nu aveau caraşi negri când am fost la petshop. Am întrebat-o pe doamna de acolo dacă se împacă, mi-au zis că da.

Cei doi peşti negri [habar n-am ce sunt] s-au apucat să halească din caraşii mei până i-au chelit. Mi-am dat seama prea târziu: caraşii au decedat eroic. Mă gândeam să-mi iau alţi caraşi, dar mai întâi am zis să scap de cei doi peşti negri.

În paranteză fie spus, sanitarul meu roz, cel mai urât peşte posibil, n-are nici pe dracu. E vioi şi-l doare în coadă de orice toxină bag în acvariu.

Revenind la peşti, negociez cu Sebi Dan să îi dau lui, că tot vroia să-şi readucă acvariul la viaţă şi nu avea niciun motiv [actualmente nu are niciun peşte în acvariu]. Dis de dimineaţă, caut un recipient în care să-i transport. Găsesc un pet de cinci litri în care bunul meu amic Interlopul îmi adusese nişte vin meseriaş de la Alba Iulia, o cramă legendară… altă poveste. Clătesc petul bine, bag primul peşte negru, cade la fund ca glonţul. Zic, o fi stresat de transport, golesc petul în veceu, clătesc din nou, bag al doilea peşte. Ăsta face două ture de pet, moare şi el. Moment în care apare soacră-mea în zonă.

Soacră-mea e o persoană extrem de creştină. De când mi-am luat acvariu se referă la peşti ca la “sufletele ălea chinuite”. Altfel, când e de un păstrăv la tigaie n-are nicio scamă să-l spintece, să-i scoată maţele, să-i taie capul şi să-l halească. Doar peştii de acvariu sunt nişte suflete chinuite.

Boon, neavând chef de scandal, pun mâna pe bidon, îl scutur un pic cât să pară că-i viu peştele şi o tai la serviciu. Bidonul, în portbagaj. Îmi zic că golesc petul la birou şi gata, zic că am dat peştii lui Sebi. Doar că am tot uitat de peşte.

Au trecut vreo două săptămâni de atunci şi eu tot am un pet cu un peşte mort de beat în portbagaj. Zilele astea a fost frig, peştele este acum înconjurat de un cub de gheaţă gălbuie. Mă tot gândesc – cum sunt drumurile, poate cad cu maşina în vreo râpă, mor, iar anchetatorii or să aibă un caz extrem de misterios pe mână. Orice om ştie că mafioţii îşi trimiteau câte un peşte mort unul altuia înainte să se căsăpească. Ce-or să zică ăia de mine dacă or găsi un peşte negru beat mort îngheţat în portbagajul unui ziarist de provincie?

Asemenea asasinate nici în Rusia nu vezi.

Share:

19 comments

  1. N.A. 23 January, 2010 at 23:47

    Eu doar ce am asasinat fara sa vreau o haita intreaga de tetrazone, doar completand apa din acvariu (160l ) cu vreo 3-4 litri de apa de la chiuveta…. Inca plutesc pe acolo pana o veni barbata-miu sau ii halesc ailalti, ca eu nu pun mana pe mortaciuni!
    Da’ tu esti de groaza! :))

  2. Francisc 24 January, 2010 at 00:11

    o sa creada ca faceai trafic de pesti….

  3. Marius Ola 24 January, 2010 at 00:51

    Măi, eu nu îneţeleg, vinul ăla era de vină, era prea tare pentru peşti sau cum? Că altfel, s-ar putea să-l poţi să-l dezgheţi pe ăsta ultimul, că e doar într-un pic de comă alcoolică criogenată:)

  4. Şi la vară cald 24 January, 2010 at 01:04

    Măi, io o cred pe soacră-ta, că e martoră. Nu a lui Iehova, bre, ci a felului în care-ţi maltratezi peştii, că altfel n-ar avea motive să zică “săracele suflete chinuite”! Cine ştie ce le mai faci când eşti singur cu ei… Nţţ, nţţ! Unii oameni pur şi simplu nu se maturizează niciodată îndeajuns încât să merite să aibă acvariu! 🙁

  5. Arsulici 24 January, 2010 at 01:20

    Nu era mai simplu să donezi peștii tăi lui Petreanu?

    Oricum, peștișorul ăla tras în gheață ar putea fi o nouă modă la baruri: Whiskey cu gheață cu aromă de pește beat

  6. Cristina 24 January, 2010 at 02:09

    simt ca vinul ala nu e asa meserias cum l-ai laudat. sau inotatorul avea ficatu’ neantrenat? cert e ca exista un Dumnezeu al pestilor: branhie pentru branhie pana la ultima gura de…vin si caraşii razbunati!

  7. cirsteaflorin 24 January, 2010 at 02:28

    si in final ai aflat ce pesti sunt?
    nu cumva erau piranhya?

  8. Corina 24 January, 2010 at 09:21

    Încă-l mai ai???!!! :))))) Dumnezeule!

  9. N.A. 24 January, 2010 at 13:09

    @Arsulici – Nici asa nu le-ar fi fost bine. La urmatorul concediu al lui Petreanu iar ii lua gaia..

  10. N.A. 24 January, 2010 at 14:13

    @Dexter – Deci da! Am vrut sa zic din prima! Diseara ma duc la OTV sa dezvalui marsavele demersuri de discriminare a femeilor gravide pe DC!

  11. Şi la vară cald 24 January, 2010 at 17:00

    @N.A.
    Ce-ai, fată, cu Dexter ăla?! Că nu zâse ‘nica pe saitul ăsta! 🙂

  12. N.A. 24 January, 2010 at 17:36

    @slvc – Aoleo,da! Incurcai borcanele.. =))

  13. Florian 24 January, 2010 at 17:36

    Off topic (cu scuze)
    Băi cotcodaci, ştiu că cei mai mulţi v-aţi zgâit la teledonul de la Realitatea TV şi aţi marcat câte un bănuţ, fiecare după puteri, dar mă gândesc că poate or fi unii care n-au aflat de chestia asta. Băi, ştiţi cât de mişto vă simţiţi după ce daţi un SMS prin care îi ajutaţi pe copiii ăia din Haiti? Vă zburdă sufletul de bucuria că aţi făcut un bine, să mor io dacă vă minţesc. Hai, încercaţi şi o să vedeţi pe pielea voastră.

  14. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Poveste mafiotă -- Topsy.com 25 January, 2010 at 07:28

    […] This post was mentioned on Twitter by fulgerica, JuliusDC, Mihai Todor, l3st, Cosmin Radoi and others. Cosmin Radoi said: Poveste mafiotă http://j.mp/5PSSmH […]

  15. Şi la vară cald 25 January, 2010 at 08:52

    @N.A.
    Lasă că-i bine să-ţi mai descarci din când în când nervii pe cineva. Sigur a făcut ceva Dexter ăla de te-ai oţărât aşa la el. Iar dacă n-a făcut încă, o să facă, aşa că, bravo, fată! 😉

  16. finch 25 January, 2010 at 11:06

    @florian, on-topic. Stii cat de naiv poti fi, crezand ca faci un bine cuiva? De ce oare donatia prin SMS e taxata cu TVA? Stai linistit, banii aia nu ajung unde crezi tu, in cel mai bun caz doar o mica parte. Orange si Vodafone isi mai pun un turn de relee dintr-o donatie din asta. Vor da aia care au prin statele bogate, romanii sunt prea saraci pentru ei, darmite sa mai si dea. Sunt copii in Romania care mor de diverse boli tratabile si nimeni nu da un SMS. Crezi ca doare pe cineva la basca din Venezuela sau Republica Dominicana atunci cand s-o nivela Bucurestiul? Ah, am uitat, doamna Consuela Mutu.

  17. thorski 25 January, 2010 at 12:51

    Intrebarea mea e : ce era in petul acela, de au cazut pestii precum bolovanii.

  18. N.A. 25 January, 2010 at 13:03

    @slvc – Hihihihihi! Eu de fapt ma luam de Calarasu ca le-a scris tuturor cate o vorba buna, numa’ mie nu! Si m-am simtit persecutata! Da’ gresisem celula.. :))

  19. Daily Cotcodac »  Maşina, poşeta bărbatului 19 February, 2010 at 14:16

    […] în care ţineam eu peştele ucis cu alcool şi îngheţat în cub de gheaţă [jules, bagă aici linkul la postarea aia dacă ai curaj] era desfăcut şi o parte din apă s-a scurs peste trusa mea de […]

Leave a reply