Postul nu e post destul

Domnilor, nu ne mai aburiţi!

Adrian Călăraşu

Cel mai mult pe lumea asta mă distrez atunci când văd un ochelarist întrand de la rece la cald – cum timp de câteva minute nu mai e capabil să vadă nimic în jur. Şi dacă nefericitul are şi lentile groase şi după dezaburire apar nişte ochi mici şi curioşi care încearcă să-şi stabilească locaţia, situaţia mi se pare de-a dreptul savuroasă. Poate că am eu simţul umorului puţin prea exacerbat dar în situaţii de genul celei de mai sus nu mă pot abţine să nu râd ca tâmpitul de unul singur.

Mă gândeam că sunt state în care grupuri de cercetători irosesc timp şi bani cu studierea multor lucruri prea puţin folositoare, nu s-ar putea focusa un pic şi pe această problemă? Cercetători din toate ţările, uniţi-vă şi scoateţi dom’le nişte lentile care să nu se mai aburească! Chiar vă amuză faptul că domnul Pleşu este pus în situaţie de a se opri din prelegeri ca să-şi steargă ochelarii de fiecare dată când porneşte aerul condiţionat?! Simţiţi o placere deosebită în a râde de bieţii oameni, vă simţiţi şi voi pentru 3 minute SUPERIORI?

Este că dacă l-aţi surprinde pe A. Năstase exact atunci când ar avea lentilele aburite, nu v-aţi putea abţine – profitant de moment – să nu-i futeţi una şi să fugiti, numai aşa din cauză că vorbeşte-n figuri, cu “fireşte” sau poate şi pentru faptul că are 6 case? Vă distraţi în momentele în care îl vedeţi pe Patapievici bâjbâind precum o cârtiţă, ţinandu-se cu mâinile de pereţi ca ultimul beţiv, nu? Vă place, ăă, vă simteţi bine! Doamne, ce fel de oameni sunteţi?!?!

Vă rog frumos deci, lucraţi şi la altceva în afară de bombe, faceţi şi ceva util domnilor şi scutiţi-i pe ochelaristi de aceste momente neplăcute! Nu cred că mai e nevoie de vreo confirmare sau petiţie din partea intelectualilor cu ochelari pentru a vă putea începe munca de cercetare chiar din momentul acesta!

Am zis bine, domnule… doctor Costi Ioniţă?

Share:

28 comments

 1. Arsulici 22 January, 2010 at 20:06

  Să vezi ce mishteaux e să intri de afară, unde e zăpadă, într-o încăpere mai slab luminată, dacă ai lentile heliomatice… Pe lângă abureala lentilelor, care se rezolvă relativ rapid, ești chior ca o cârtiță până dispare pigmentul lentilelor, care se activase datorită luminozității excesive a zăpezii… 😀
  Măi, nu-i frumos să râzi de noi, ăștialalți… Ce, adică ție nu ți se aburesc ochelarii când te uiți la pozele din Hustler? 😀 =))

  Domnul doctor Costi Ioniță parcă era dințarăș, nu oculist 😀

 2. unmihai 22 January, 2010 at 20:17

  daca-i futem una lu’ Nastase s-ar putea sa-i placa 😐

 3. lulu 22 January, 2010 at 20:28

  @Arsulici
  De parca doctorul amintit si stie ce trateaza “specialitatea” lui. Stie doar ca lungeste viaaaaaaata. La figurat, desigur.

 4. iulyk24 22 January, 2010 at 20:55

  defapt, exista o solutie cu care iti stergi ochelarii si din cauza careia nu se mai aburesc foarte rau:)

 5. punKreas 22 January, 2010 at 22:34

  Eu n-am ochelari dar stiu prin ce trec sarmanii, pt ca si eu am patit-o de cateva ori.
  Nu stiti voi cum e sa intri intr-o incapere calduroasa, asta dupa ce ai baut o sticla de Alexandrion cu cola afara, pe un ger de – 10 grade =))

 6. Arsulici 22 January, 2010 at 22:58

  @iulyk24
  crede-mă, nu funcționează!

 7. N.A. 22 January, 2010 at 23:23

  Macar niste stergatoare minuscule… =))

 8. KillerPixie 22 January, 2010 at 23:37

  In malluri(cel putin doar acolo am observat eu) au cumva reglata umiditatea sau ceva si nu se aburesc lentilele 😀

 9. Robintel 22 January, 2010 at 23:48

  =)) Râzi, râzi! Dumnezeu nu bate cu bâta! =))

 10. iahu 22 January, 2010 at 23:52

  Măi, Călăraş, eu ţi-am mai zis o dată şi odată că “LOCAŢIE” nu înseamnă “LOC”, “LOCAL” sau “CRÎŞMĂ” ci “( DREV ) I. ; 1. Închiriere. Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosinţă temporară. • Taxă de locaţie, taxă care se plăteşte drept sancţiune în caz de depăşire a termenului de încărcare sau de descărcare a vagoanelor de cale ferată sau a autovehiculelor.2. (Jur.) Contract prin care una dintre părţi se obligă să procure şi să asigure celeilalte părţi folosinţa unui lucru pentru un timp determinat în schimbul unei sume de bani.3. (Inf.; în expr.) Locaţie de memorie (după engl. memory location), zonă a memoriei avînd asociată o adresă unică şi al cărei conţinut poate fi citit/scris într-un ciclu (al memoriei). De obicei, locaţia de memorie păstrează conţinutul unui cuvînt sau codul unui caracter; celulă de memorie”.

  Mama lu’ Ştefan cel Mare.

 11. Petrov 22 January, 2010 at 23:59

  nu e exacerbat deloc.

 12. Bear Grylls 23 January, 2010 at 15:27

  Iti doresc dioptrii mai maricele intr-un viitor apropiat.

 13. thorski 23 January, 2010 at 15:30

  D-aia port eu lentile de contact :D.

 14. Sinzi 23 January, 2010 at 16:41

  in loc sa vedem negru in fata ochilor vedem alb:))

 15. Florian 23 January, 2010 at 17:51

  Da’ hotărăşte-te bre Adriane, ori râzi ca tâmpitul de unul singur (te-am citat), ori te revoltă că cercetătorii nu au rezolvat problema? Si ce ar putea să facă, geamuri electrice ca la maşini, cu baterii de ceas în rame? Vino tu cu invenţia şi bagă-mi şi mie un 5% pentru idee. Sau pune ştergătoare, cum a sugerat tulburătoarea. Sau patentează nişte şerveţele de şters lentilele, impregnate cu spumă de ras, că funcţionează. Dacă vrei, poţi să faci proba cu oglinda de la baie: întinde pe ea un strat subţire de spumă cu un şerveţel, apoi şterge-o cu un alt şerveţel, şi vei vedea că vreo săptămână nu se mai abureşte.

 16. Florian 23 January, 2010 at 17:53

  @Sinzi
  Sau poate că vezi negru de supărare că vezi alb :))

 17. ovidiu 23 January, 2010 at 18:05

  Folisiti asta:
  http://www.amazon.com/Glasses-Anti-Fog-Lens-Cleaner-Spray/dp/B000GCLRE0

  In acest fel autorul articolului nu va mai avea motive sa rada de voi:)

 18. Florian 23 January, 2010 at 18:28

  @ovidiu
  Ideea e sa nu ti se mai abureasca ochelarii cand intri undeva, ca sa nu mai fii nevoit sa ti-i stergi. Chestiile alea ale tale sunt de sters lentilele, dar nu scrie ca le-ar proteja impotriva aburirii. Daca insa le stergi cu spuma de ras inainte de a pleca de acasa, nu ti se mai aburesc. Cel putin asa cred, avand in vedere ca aplic procedeul asta cu oglinda din baie si functioneaza. Daca purtam ochelari, faceam si pe ei o proba.

 19. Şi la vară cald 23 January, 2010 at 19:00

  @ovidiu
  Se vede de la o poştă că eşti în cârdăşie cu Călăraşu! El – cu cererea, tu – imediat cu oferta. Ce comision îţi dă AmericaRx la afacerea asta? 😉

 20. Dexter 23 January, 2010 at 21:26

  Calarasule, cine te-a inspirat decisiv (“nu mai rade, ma *^^*!” ) in scrierea acestui articol? Cumva colegul Julius? 😀

 21. Adrian Calarasu 23 January, 2010 at 23:27

  Arsulici – Ionitza e purtator – ce-i drept fara drept – de lentile. Calitatile ‘au pretentiile profesionale ale domniei sale nu fac obiectul monologului de mai sus.

  unmihai – true

  lulu – qed

  iulyk24 – am auzit ca solutia cu care iti stergi ochelarii si “din cauza” careia nu se mai aburesc foarte rau, suge. inca o data, nu facem cercetare, nu cautam dovezi stiintifice, nu sunt nici macar braniac

  KillerPixie – in mol e aer mai mult

  iahu – trebuia sa ma lasi in prostia mea, daca n-am vrut sa pricep din prima, pretene. asa e pe lumea asta, nu toti e doctori in litere.

  Petrov – da’ macar e. la tine pe pagina vad ca nu e nici macar deloc. nice nicks, btw. nice try, actually.

  Bear Grylls – nici o sansa, domnitza, am sa-mi bag un cip cu zum in cap. Johnny Mnemonic, wtf?!

  Florian – tie n-am ce sa-ti zic, da’ trebuia sa fii aici, in lista

  Dexter – decisiv iti zic: ma-nchin la Julaev precum preacuviosii in pre trecutul ev

 22. N.A. 24 January, 2010 at 13:20

  @Adrian Calarasu – Da’ de ce Florian trebuia sa se afle in lista si eu nu? X(

 23. Dexter 24 January, 2010 at 13:39

  @N.A. ai dreptate, asta-i discriminare! 😉

 24. N.A. 24 January, 2010 at 17:37

  @Dexter – Deci da! Am vrut sa zic din prima! Diseara ma duc la OTV sa dezvalui marsavele demersuri de discriminare a femeilor gravide pe DC!

 25. dudi 24 January, 2010 at 18:58

  stii ce i mishto?cand o ochelarisra isi da jos ochetzii are asa o privire ushr tipa ,parca i pierduta in spatziu /si eu am/

 26. somerio 25 January, 2010 at 10:17

  Domnule Adrian,

  Pentru acest post meriti sa porti ochelari tot restul vietii :))

  Si totusi, lasa, sa nu afli niciodata acea senzatie… cand ti se aburesc ochelarii si nu mai vezi nimic… ai idee cat de nasol e ?

  Tu esti genul de om care rade cand vede pe cineva cazand pe strada, fara sa te gandesti ca e posibil ca omul ala sa-si fi rupt vreo mana ?

 27. Mihai 26 January, 2010 at 09:31

  Si eu tind sa fiu de acord cu somerio dar referitor la chestia cu Nastase si Patapievici…ma bag si eu!!!

 28. Insignifianta 2 February, 2011 at 18:47

  1. Unu la mana: Constat ca acum circa un an nu se purtau “like-urile”.
  2. Doi: Ochelaristii e fraieri. E, in esentza, chestie de “savoir vivre”, ca sa nu zic “savoir voir” sa stii cum sa scapi de purtarea lor. A ochelarilor, ma refer.
  3. Cand ziceau ca incep munca de cercetare, intelectualii, aia?!

Leave a reply