Concursuri

Editura Univers – reduceri de 30% la târgul de carte Gaudeamus

Ok, ai agăţat o ochelaristă nouă, vrei s-o scoţi undeva în oraş şi, ca de obicei, nu ştii unde (adică ştii, dar acolo nu poţi, pentru că v-ar putea vedea vreun cunoscut de-al nevesti-tii). Ce faci? Noi te-am sfătui s-o duci la târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo – în primul rând, aşa o să creadă că eşti un intelectual, nu un corporatist care n-a mai pus mâna pe o carte din facultate, cum eşti, de fapt; în al doilea rând, o să cheltuieşti mai puţin decât la mall.

Acum, să-ţi facem câteva recomandări şi puţin training, să nu creadă fata că eşti vreun îngrămădit care nu vrea decât să se culce cu ea (de fapt, asta eşti, dar e bine să afle cât mai târziu). Du-o la standul editurii Univers, laudă-te că, în liceu, aveai o bibliotecă întreagă numai cu “Romanul secolului XX” şi prefă-te fascinat de cărţile expuse, aşa, ca şi cum ţi-ar plăcea foarte mult. Ai văzut volumul “Turnul”, de William Golding? Ok, pune mâna pe el şi spune încet, ca pentru tine: “Golding…”. “Ce zici?”, o să te întrebe noua ta cucerire, ochelarista. “William Golding, dragă, ăla care a scris |mpăratul muştelor. A luat şi Nobelul” (tu ai văzut filmul, deci poţi să pretinzi, perfect justificat, că ai citit cartea). Poţi să i-o şi cumperi – costă doar 20 de lei, cât o cafea şi o apă plată la mall. Sau poţi să-i vorbeşti despre “Blues pentru o pisică neagră” a lui Boris Vian, ai citit pe Daily Cotcodac despre ea, ştii despre ce e vorba – un motan cade într-un canal, apoi se îmbată şi moare. Costă doar 12 lei, aşa că îţi mai rămân bani şi de o sticlă de cola şi prezervative.
Gata, ţi-am spus destule, mai departe ar trebui să te descurci singur – dacă nu eşti în stare, înseamnă că eşti cam pămpălău şi nu merită să ne mai batem capul cu tine. Să trecem la cititori mai serioşi.

univers2În caz că mergeţi la târg pentru plăcerea voastră proprie, nu ca să impresionaţi vreo pipiţă, vă recomandăm să treceţi pe la standul prietenilor noştri de la Editura Univers. Toată titlurile au o reducere de 30% pe perioada târgului, iar titlurile aproape epuizate pot fi găsite la preţuri începând cu 5 lei (de pildă, toate titlurile din colecţia Enciclopedica, apărute în original la Editura Gallimard; noi am citit “Ghinghis Han şi Imperiul Mongol” şi “Nero, fiul vitreg al istoriei” şi ni s-au părut foarte bune). De asemenea, puteţi găsi romanul “Primul cerc” al lui Alexadr Soljeniţîn, tradus pentru prima oară în limba română (2 volume, 50 de lei), două volume ale lui JMG Le Clezio (premiul Nobel în 2008, dar nu-l înjuraţi pentru asta, tipul scrie foarte bine), la 23 de lei, sau “Gomora, cealaltă mafie a Italiei”, prezentată ieri de noi, ce poate fi cumpărată de la târg cu 28 de lei.

O să vă ţinem la curent şi cu alte titluri (târgul durează până duminică), mai ales că multe dintre ele pot fi câştigate la concursul nostru zilnic. Revenim într-o oră cu câştigătorul de astăzi şi cu un premiu surpriză la concursul de mâine (tot un laureat al premiului Nobel – unul serios, nu Herta Muller).

Share:

10 comments

  1. Şi la vară cald 25 November, 2009 at 21:47

    Bun, văd că eşti în continuare un misogin convins.
    Ia zi, bre, nouă fetelor, ce ne-ai recomanda ca să-l impresionăm pe pămpălău ochelarist? Manualul sudorului? Sau Bricolajul pe înţelesul tuturor?

  2. strumfita cu esarfa 25 November, 2009 at 21:53

    pai se pare ca noi n-avem nevoie de tertipuri `telectuale la impresie, ca sa ne facem rost de tocilari cu care sa mergem la evenimente culturare…mrr.

  3. unmihai 25 November, 2009 at 21:59

    @slvc
    de unde stii tu ca Julius e misogin convins?
    era parca si o pozitie ‘pozitia misoginului’…parca

  4. Şi la vară cald 25 November, 2009 at 22:02

    @unmihai
    Eşti pe-aproape! Bună poziţie! Din seria “Cur în cur şi noapte bună!” =))

  5. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Editura Univers – reduceri de 30% la târgul de carte Gaudeamus -- Topsy.com 25 November, 2009 at 22:20

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Gabi. Gabi said: RT @JuliusDC Daily Cotcodac» Editura Univers – reduceri de 30% la târgul de carte Gaudeamus http://ow.ly/1mIA7Y […]

  6. kekee 25 November, 2009 at 23:47

    @-şlvc
    cartea aia cu bricolaju’ a scris-o “maestrul” in bricolaj ? :))

  7. N.A. 26 November, 2009 at 12:03

    Io remarc acilea o nedreptate. Adica unii primesc carti de 12 lei iar altii de 28! Pai treaba-i asta? Propun sa-i trimiti lui Ciprian in plic si restul de 16 lei cu care ai incercat sa-l tragi in piept. :))

  8. Andy Mihail 26 November, 2009 at 12:59

    Azi cred ca ajung si eu pe acolo. Totusi, cred ca mai bine las banii acasa, altfel iar ma intorc acasa falit si cu o sacosa plina de carti..

  9. Daily Cotcodac »  VSFT? – “Imperiul mongol şi Gingis Han” 27 November, 2009 at 03:25

    […] VSFT? de astăzi are drept premiu cartea “Imperiul mongol şi Gingis Han”, apărută la Editura Univers în colecţia Enciclopedica (în original a apărut la Gallimard, o garanţie suficientă zicem […]

  10. Daily Cotcodac »  VSFT? – Marilyn Monroe, ultima zeiţă 28 November, 2009 at 17:41

    […] astăzi avem o lectură mai uşoară: “Marilyn Monroe, ultima zeiţă”, carte apărută la Editura Univers, în colecţia Enciclopedica. Aşadar, o carte serioasă, din care puteţi afla ce este adevărat […]

Leave a reply