Postul nu e post destul

Preşedintele consumatorilor

Julius şi Eftimie

Ultimul scaun liber de la masă a fost ocupat luni de dom’ doctor Oprescu. Doctorul gargaragiu e simpatic şi versatil în calitate de mesean: dacă se nimereşte cu intelectualii, o rupe puţin din Kafka, dacă intră la “Trei păduchi”, o dă pe glume de chirurgi – profesorii şi doctorii care îşi pun poalele-n cap sunt foarte apreciaţi de consumatorii cu profesionala la bază, puteţi verifica în orice bombă care posedă aşa ceva. Dar, să-i vedem puţin şi pe ceilalţi candidaţi.

Cu Geoană n-aş ieşi la cârciumă nici să plătească el. E exact genul căruia nu-i spune nimeni că se merge la bere după serviciu – ştie doar două bancuri slăbuţe, de-alea de corporatist, şi se chinuie să fie băgat în seamă. Parcă-l văd cum stă toată ziua pe Buddy Spy să vadă dacă eşti online, te prinde şi te ia la întrebări că de ce nu-l bagi în seamă…

Crin e tipul ăla care trece pe lângă terasă, l-ai chema să bea o bere cu tine, dar nu poate pentru că vorbeşte la telefon şi are multă treabă. Dar promite că “dacă mai staţi, hai că vin şi eu”, dar nu mai vine niciodată.

Cu Vadim nici nu m-aş gândi să beau. Vorbeşte numai el şi ţipă la chelneri (nu e frumos, îţi scuipă în halbă pe urmă). Iar cu Gigi nici atât, cu el n-ai niciodată garanţia că nu se termină la poliţie.

În fine, ar mai fi Băsescu, dar cu ăsta trebuie să fii nebun să te aşezi la masă. Motive, cu duiumul: bea prea mult, vorbeşte fără el, acum e tovarăş cu tine şi peste cinci minute scoate şişul… Iuda, săracul, era mic copil pe lângă el. Pe Băsescu îl văd în capul mesei, în rolul lui Iisus Vânzătorul: scuzându-se că-l scapă la budă în timp ce mascaţii sunt la uşă, pregătiţi să-i salte, la ordin, pe ucenicii Săi.

publicat in 7 plus

Share:

15 comments

  1. Şi la vară cald 6 October, 2009 at 20:31

    Oare cu Julius-preşedinte cum ar fi? C-am auzit că nici el nu prea te-mbie cu bunătăţuri, decât cu ceai călduţ! Se mai scoate puţin cu glumele şi mânărelile, da’ nu cred să fie suficient! Poate de-ar avea sindicatul de partea lui…

  2. sebra 6 October, 2009 at 20:39

    da Radu Duda nu candideaza? si parca mai era un ungur…
    ca sa fac un rezumat,deci Oprescu a ramas la masa 😛

  3. eftimie 6 October, 2009 at 20:50

    Ungurul bea separat un chimion la masa vecină 😉

  4. Agregator 6 October, 2009 at 20:51

    Vadim nu bea, finca ia antibiotice, de la rabie. Gigi nu bea ca tine post in fiecare zi de sfant. Geoana nu stie sa bea din sticla, ii curge pe barbie. Crin tocmai s-a casatorit si nu-l lasa nevasta afara dupa 10 noaptea. Oprescu conduce toata ziua pe autostrazile imaginare si nu se face sa fii baut la volan. Ramane tot Basescu, pana vin mascatii pote apuci la o bere.

  5. Andrei B. 6 October, 2009 at 21:01

    revin si aici cu commentul ca poate dincolo nu il mai citeste JULIUS : “Din cate stiu eu nu am castigat nimic , nu cred ca am eu norocul ala , dar parca mai era un Andrei pe aici , ca de aia am pus eu Andrei B. ca sa ne deosebeasca lumea. S-ar putea sa fiu eu cel ales :)) daca celalalt nu se prezinta accept cu mandrie premiul 😀 “

  6. http://www.tahemet.blogspot.com/ 6 October, 2009 at 21:41

    în concluzie aşa am ajuns eu monarhistă, chit că nu-mi place ioc mihai.

  7. Şi la vară cald 6 October, 2009 at 21:47

    @tahemet
    Ţi-o plăcea prinţul Duda atunci?! Îl ajută şi numele, recunosc!:D

  8. N.A. 6 October, 2009 at 23:41

    Mie Oprescu mi se parea o varianta mai poleita (mai haios, mai putin mitocan, mai cult) a lui Basescu.. Da’ tot incolo se indreapta!

    Tu, Julius, chiar asa, n-ai vrea sa candidezi? Ia zi, ce ai face tu pentru noi?

  9. JULIUS 7 October, 2009 at 02:11

    @NA: sa stii ca as candida… cereti voi mai intai, cand s-o incinge campania poate revin cu un program

  10. Stirile de la miezul noptii | Reporter Virtual 7 October, 2009 at 02:18

    […] DailyCotcodac face o analiza serioasa a candidatilor la presedintie. Este un post de consumator. […]

  11. pozaru 7 October, 2009 at 11:27

    Fratilor….toti o apa si-un pamant.Cel mai important este sa mearga lumea la vot sa-l schimbe odata pe Basescu.Altfel nu mai scapam de el si de marsaviile din jurul lui.

  12. Florian 7 October, 2009 at 13:01

    O fi Doc simpatic în calitate de mesean, nu zic nu.
    Continuarea o ştiţi şi singuri. Bucureştenii mai ales, chiar dacă unii se fac că nu ştiu.
    Transmisia de la faţa locului se încheie aici. Julius?

  13. blueslash 7 October, 2009 at 13:04

    asta a luat-o-n serios

  14. N.A. 7 October, 2009 at 16:53

    @Julius – gata! io cer! si vreau sa si ajut, sefa de campanie, ceva… matur si prin sediu, daca e nevoie… da’ dupa investitura ma faci si tu macar o ministresa!

  15. alegeri prezidenţiale 2009 « CONTEAZĂ 7 October, 2009 at 18:22

    […] electorale: http://sutu.ro/category/electorale/ http://www.dailycotcodac.ro/2009/10/presedintele-consumatorilor/ […]

Leave a reply