Concursuri

Concurs Daily Cotcodac: „Vrei să fii tocilar?”

Revista de mare ţinută Daily Cotcodac are plăcerea să vă anunţe că s-a înhăitat cu nişte golani de la Editura Trei şi că, în loc să meargă la sală, ca alţi copii, bate toată ziua cartea în spatele blocului. Din păcate, nu putem păstra noi cărţile primite de la Editura Trei, pentru că ne bat noaptea vecinii în ţeavă şi ne lasă în uşă bilete de genul: „Vă rugăm să nu mai foşniţi noaptea paginile, că se aude şi nu putem dormi”. Din acest motiv, ne-am gândit să vă dăm vouă cărţile primite de la editura respectivă, în speranţa că poate aveţi vecini de treabă, care ascultă Guţă suficient de tare cât să nu audă când daţi pagina din Shakespeare.
Evident că n-o să vă punem să scrieţi un eseu în care să arătaţi cât de important este cititul pentru voi, şi nici n-o să vă cerem să ne puneţi link la voi pe site pentru a câştiga. Ştim deja că sunteţi mai citiţi decât vizitatorii altor site-uri (v-a plăcut linguşeala asta, nu?), aşa că nu vrem să vă jignim punându-vă întrebări penibile de genul: „Ce număr avea camera Ministerului Iubirii în care se găsea cel mai rău lucru din lume, din romanul 1984 al lui George Orwell?”.
Sub ce pretext o să vă dăm premiile, mai vedem. Dacă aveţi vreo sugestie, aşteptăm comentarii.

PS: De pildă, comentariile care nu trec de filtre şi ajung direct în spam ar putea fi premiate cu un roman post-modern 😀

Share:

48 comments

  1. umbre 29 May, 2009 at 15:12

    :))
    1. mama ce coada e aici…zici de carti si fug ca de drac:))
    2. de ce, asa de multe comentarii se opresc in filtre?

  2. limona 29 May, 2009 at 15:19

    se pune ca am ochelari si par tocilara?
    stiu si sa citesc!

  3. chupacabra 29 May, 2009 at 15:20

    Numarul camerei Ministerului era acelasi cu numarul de grajduri din “Ferma Animalelor” 😉

  4. Carmen 29 May, 2009 at 15:27

    Io n-am ochelari, da’ de la atata citit am ajuns sa am nevoie de usi speciale. Si loc special in tren, autobuz si avion. Asa ca faceti un gest umanitar si dati-mi mie cartile alea, sa le vand si sa-mi cumpar pastile de slabit, pe care sa le iau cu suc si prajituri in timp ce citesc cartile pe care le am deja in biblioteca. Va rog! Apel umanitar!

  5. cobzaru 29 May, 2009 at 15:34

    Am nevoie de o carte cu un numar de pagini situat undeva intre 200 si 300, coperti subtiri, poa’ sa fie si fara poze. Masa de la bucatarie e a dracu de subreda si cred ca o astfel de carte ar propti-o la fix.

  6. volent 29 May, 2009 at 15:36

    in primii doozeci de ani ai vietii mele, cel mai mult si mai mult am citit stand in pat si mancand sendvisuri cu unt si cu gem.ca sa ma dezvat de mancat, in urmatorii doozeci de ani am citit cel mai mult si mai mult stand pe buda.acum vreau sa ma dezobisnuiesc si de buda….da nu mai am carti…macar una …si promit ca voi sta in trafic cu o cotul scos pe geam, iar in mana cartea! va dati seama cat de culta o sa par?

  7. clara 29 May, 2009 at 15:37

    julius, nu ai precizat daca eventualul castigator (castigatori) trebuie sa si citeasca respectivele carti primite ca premiu sau le poate pune direct in biblioteca (pe mileu, intre balerina de portelan si catel)…
    ok, ok, mea culpa, refuz sa cred ca aceia care citesc dailycotcodac au mileuri in casa, bibelouri si zero carti… ca sugestie, poate ca poti oferi tu cartile, impreuna cu un autograf??? 🙂 cred ca asta ar face competitia mai stransa….
    PS. stiu ca viata nu este cinstita, dar intreb si eu retoric DE CE sebi poate iesi la o bere cu cititorii lui si tu nu??

  8. Ancuta 29 May, 2009 at 15:50

    … nenea Julius, nu le da lui Carmen, ca uite vrea sa le vanda (nu e frumos ce faceti d-na/d-ra)!
    Eu promit ca am sa le pastrez tot timpul cu mine, asta in caz ca se porneste vreun vant ceva mai sanatos!

  9. Ancuta 29 May, 2009 at 16:01

    Saaaau…ai putea si matale sa ne mituesti, gen concurs de cultura deilicotcodaceasca!

  10. Carmen 29 May, 2009 at 16:03

    D-na/d-ra Ancuta, inteleg din mesajul dvs. ca nu aveti nevoie de pastile de slabit, ci dimpotriva. Asa ca nu acuzati pe nedrept persoanele suferinde! Si obezitatea (nu se pune din ce cauze; nu, prajiturile nu ingrasa, e o problema hormonala, stiu sigur) e o boala. Deci am nevoie de cartile respective!
    In alta ordine de idei, iar s-a pus haremul lui Julius pe comentat! :))

  11. valyum 29 May, 2009 at 16:15

    eu vreau cartile ca sa le pun langa alea tinute in tipla de la Adevarul!

    stiu sa raspund la urmatoarea intrebare: Cum se numeste Biserica Neagra din Brasov si unde se afla ?

    Acuma pe bune, am urmatoarea problema de fizica:
    Un urs de 200 KG sare in sus. Pamantul ii raspunde cu o forta de 2000 N . daca nu se ia in considerare coeficientul de frecare, ce culoare are ursul?

    Ma calific?

  12. clara 29 May, 2009 at 16:16

    @Carmen: cred ca “harem” nu este un cuvant bun, implica faptul ca julius ar avea ceva de-a face cu toata chestia asta, si-ar dori-o in vreun fel… plus inerenta sugestie sexuala ( julius fiind total pe dinafara oricarui lucru de acest gen). eu una prefer termenul de “groupie”, imi place foarte mult cum scrie, mi-ar place sa ies la o bere cu el…. si cam atat.
    NB. am eu o banuiala ca cineva acolo sus citeste toate astea si se distreaza copios…. 🙂

  13. XaeL 29 May, 2009 at 16:35

    roman post-modern = pizdet? letopizdet? bagau?
    P.S: sunt curios daca prin folosirea cuvintelor de mai sus am ajuns in spam

  14. bookofilul 29 May, 2009 at 16:38

    In urma apelului Dvs umanitar de a gasi un adapost pentru niste fiinte atat de vitregite in timpurile prezente, va informez ca pot accepta in gazduire aproximativ 0.5 metri carti; cotoare in culori verde, albastru, rosu inchis sau negru (trebuie sa se potriveasca cu biblioteca si cu alti locatari din colectiile Adevarul, Jurnalul, Cotidianul si care or mai fi).
    Acestea vor benefia de cazare all-inclusive in rafturi prospat construite, aspirare de praf saptamanala, masaj conditionat de continut si vecinatatea unor celebritati locale si internationale din diverse domenii de activitate.

  15. bogho 29 May, 2009 at 16:45

    Si pana la urma cum se pot castiga aceste carti? Si despre ce carti e vorba?

    @Clara, sa stii ca Julius iese si cu cititorii lui la 1-2-3 beri. Dar cred ca are cititori preferati si cu care iese la bautura.

  16. DeMaio 29 May, 2009 at 16:48

    @bogho – Eu cred că Julius iese doar la beri. Am eu, aşa, o senzaţie…

  17. JULIUS 29 May, 2009 at 16:56

    @umbre: te grabisi
    @limona: esti genul dupa care fluiera ochelaristii si striga admirativ: “mama, ce funduletz de borcan are aia!”?
    @chupacabra: nu-mi amintesc… avea ferma animalelor atatea grajduri, sau ai confundat cu “101 dalmatieni”? 😀
    @carmen: suferi de complexul “ratusca cea urata”?
    @cobzaru: saracu’ Tolstoi, daca stia, nu se mai muncea atata cu “Razboi si pace”
    @volent: eu cred ca toaletele publice si bibliotecile ar trebui sa fuzioneze, s-ar citi mai mult
    @clara: Sebi e mai populist 😀
    @ancuta: stii ce le-a zis Mos Craciun copiilor din Somalia? “Mosul nu le-aduce daruri la copiii care nu mananca…”
    @valyum: copiii prea inteligenti sunt intotdeauna urati de ceilalti copii
    @Xael: ai ajuns, dar te-am scos eu 😀
    @bookofilul: buna idee, ar trebui sa lansam “Colectia Daily Cotcodac – 100 de carti cu care puteti sa omorati muste”
    @bogho: ai link la Editura Trei, tu iti alegi ce vrei si noi iti dam ce am ales dupa capul nostru
    @deMaio: a gresit si omul, avem meci diseara, intelege-l

  18. DeMaio 29 May, 2009 at 17:02

    Bine, bine :))
    Scuze, na, nu mai fac! :))

  19. Lau' 29 May, 2009 at 17:44

    Uh…cărţi!Fain!…eu propun ca toate cărţile sa fie destinate adolescentelor analfabete de 16 ani!(aşa ca eu).Nu-i aşa că-i o idee genială?!
    P.S.:Lau’ ar ”vrea” cartea :”Fata care s-a jucat cu focul.”
    P.S.2:Lau’ vă apreciază munca depusă şi vă citeşte cu plăcere zilnic.

  20. Lau' 29 May, 2009 at 17:49

    …sper ca mesajul meu precedent să ajunga la spam.Altfel, mă alungă tata de acasa.:))

  21. Carmen (Balenuta cea vesela) 29 May, 2009 at 17:53

    Pentru tocilarii din toata lumea: sunt convinsa ca multi dintre voi stiu deja de site-urile astea, dar daca tot a venit vorba de carti. Pentru cei care vor sa citeasca gratis si legal: http://www.gutenberg.org; http://www.sacred-texts.com

  22. Lau' 29 May, 2009 at 18:08

    N-au niciun famec e-books astea.Ai alt feeling cînd le ţii în mană…cand le simţi mirosul…(singurul plus de la mine ptr e-books e că sunt 100% moca)

  23. lau 29 May, 2009 at 19:18

    Deci(frumos inceput,aplauze va rog)io vreau sa zic atat:n-am prins nici o carte de la adevarul,pentru ca nu-s matinala si pana ajung eu la chiosc tanti deja-si face plinul si nici nu ma mai baga-n seama.nu le-am prins nici pe alea de la jurnalul,din aceleasi motive.am ajuns sa port ochelari la comp de la atata chinuit sa citesc de pe monitor si nu din pagini dinalea cu miros de liceu:(vreau si eu putina dreptate,se poaaateeeeeee?

  24. sabina 29 May, 2009 at 19:33

    eu de comentat nu comentez,dar de citit va citesc!si va mai vreau si cartile!(macar o parte)
    ca propunere,zic asa:tinand cont ca e un concurs cu premii in cartii intrebarea sa fie ceva de genul”cine a mixat sambata trecuta la…fratelli(bamboo sau ce alta asociatie de intelectuali vreti voi)?”sau”cat costa o pereche de cizme cu imprimeu de leopar da Cocor Channel?”
    e bine? 😀

  25. petronia 29 May, 2009 at 19:37

    Mereu mi s-a zis ca sunt tocilara si mereu am raspuns “multumesc”. Si pentru ca ador mutra unui cretin cand ii raspunzi cum nu se asteapta la ceva ce el vrea sa fie o insulta (serios, nu e delicioasa moaca unui idiot descumpanit?), dar si deoarece cred ca statutul de “tocilar” e o calitate, prin comparatie cu lucrurile pe care majoritatea intelege sa le faca pentru a fi “cool”. Daca parameciul asta isi da seama ca nu am nimic in comun cu el si simte nevoia sa ma includa in alta categorie (sunt tocilara pentru ca zona “cool” e ocupata de el), e bine. Inseamna ca privirea mea a reusit sa transmita destul dispret. 🙂
    Am invatat sa citesc la trei ani jumate’ si nu m-am mai oprit nici o zi de atunci. Asa ca, pentru mine (si pentru cei ca mine, ca mai suntem, dar suntem mai discreti decat ascultatorii de manele si cititorii de “Libertatea”), cititul e cool si se intampla in fiecare zi. Timp de cateva ore. Nu pentru ca ma obliga cineva si nici macar pentru ca “soarece de biblioteca” (la propriu, am de-a face uneori prin biblioteci cu editii vechi, de la 1800 si ceva, in care zac colonii intregi de bacterii si kilograme de praf si a caror rasfoire intra la categoria “risc profesional”) face parte din fisa profesiunii pentru care fac eforturi. Ci asa, ca-mi place.

  26. asa, si 29 May, 2009 at 19:48

    nenea Julius, cand iesi la un citric cu cititorii tai?

  27. Sadd 29 May, 2009 at 20:45

    E o librarie in Mall in Brasov…acolo stau cand ma ploua…citesc titlurile :))..

  28. mihaela 29 May, 2009 at 21:30

    EU vreau o carte pt ca sunt in sesiune si dupa matematici si fizici merge o lectura (desi ar fi bine sa ajunga dupa ce termin sesiunea, sa nu uit de existenta unor examene la care ai sansa de a lua note gen -0,2) 😀

  29. Ciprian 29 May, 2009 at 22:49

    Si ce daca zic ca raapunsul e 3 – nr camerei, imi iese ceva? Ai putea sa imi dai mie cartile. Sunt obisnuit cu cititul si nu imi place sa las cartile sa se aseze praful pe ele.
    Alege-ma pe mine.
    Am disertatie despre piata de carte si nu imi place sa cumpar carti, imprumut :). Eu sunt cel care vizitez bibliotecile altora, dar restituie la timp. 🙂
    Daca nu mi le dai, sa le citesti tu si sa iti iasa desteptaciunea din tine cand iti doresti mai putin. Te blestem sa fii inteligent. :))

  30. Moroi 29 May, 2009 at 23:00

    1)Aţi putea face un concurs de comentarii la o anumită postare. Comentarii jurizate de cineva. Şi care sunt cele mai inteligente şi umoristice în genul daily iau cărţile.

    2)Aţi putea scrie o postare în stilul dvs inconfundabil şi să să lăsaţi finalul la îndemâna comentatorilor. Care o termibă cel mai pontos şi fără să se potrivească ca nuca în “părete” ăla ia cărţile.

    3)Pentru Valium. Ursul are culoarea albă pentru că doar la poli acceleraţia gravitaţională este 10 “în cap”. În restul globului (fiind geoid) este 9.8.

  31. Che Guevara 30 May, 2009 at 02:30

    Eu nu vreau nici o carte. Ce sa fac cu ea? Dar pot sa cumpar cateva pentru altii daca e nevoie.

  32. PussyCat 30 May, 2009 at 03:06

    uite cum mi-am adus aminte ca n-am mai citit de mult timp. ne omoara tehnologia asta

  33. Akaty 30 May, 2009 at 04:49

    Nea Julica, bre dar ce cetitori dastepti ai…Ziceam si eu asa ca compliment

  34. mukawaka 30 May, 2009 at 08:48

    carti, am mirosit carti, unde unde? 🙂

    PS imi place mult cum scrii(scrieti). Spor!

  35. 4mall 30 May, 2009 at 09:51

    Avand in vedere ca Stiinta a pierdut meciul de aseara, io cred ca nu mai primeste nimeni nici o carte…

  36. db 30 May, 2009 at 11:45

    Mah, Jul, cre’ ca au cam comentat cei care au avut ceva de spus si ca le putem zice: fratilor, e manarie! Cartile se dau pe principiul p.c.r.! Eu deja mi-am comandat o biblioteca noua … 😛

    Si acum pe bune:
    Ciprian Says: “nu imi place sa las cartile sa se aseze praful pe ele”. Intrebarea e: nici DUPA ce le citesti (mda, la Ciprian e clar, nici dupa, ca le imprumuta)? Si imi veni o idee: se poate crea o ‘biblioteca’ DailyCotcodac si cartile sa circule intre noi ca si casetele video pe vremea lu’ ceashca. Ce ziceti?

  37. Robintel 31 May, 2009 at 13:55

    :)) “PS: De pildă, comentariile care nu trec de filtre şi ajung direct în spam ar putea fi premiate cu un roman post-modern ” – asta a fost extrem de sublimă şi de subtilă! :))

  38. crimson 31 May, 2009 at 16:08

    Vecinii mei e culti… Citeste Sandra Brown si Danielle Steel si apoi se uita si la fil pe Acasa. 😀

    Buna ideea, eu cred ca deja imi anunt candidatura participarea la concurs 😀

  39. praslea 31 May, 2009 at 16:33

    eu n-am castigat niciodata nimic 🙁

  40. Glumetzu 31 May, 2009 at 18:38

    Se dau carti gratis? Ce fain! De cand am terminat facultatea si am ramas somer nu-mi mai permit sa-mi cumpar! Si daca tot e moca dati-mi una cu coperti tari sa-l bat la cap pe vecinul de la 4 sa-mi dea si mie caseta aia a lui meseria cu Gutza de o asculta pe la 11 noaptea, fix cand se apuca oamenii de cultura.

  41. iris 31 May, 2009 at 19:59

    deci raspunsul la intrebare ..daca ar fi fost asta |”Ce număr avea camera Ministerului Iubirii în care se găsea cel mai rău lucru din lume, din romanul 1984 al lui George Orwell?”. 101 era camera .hehe :))

  42. sebra 31 May, 2009 at 21:21

    daca sunt la primul meu comentariu pe aici,chiar daca urmaresc zilnic acest blog,se pune? -:)

  43. Pitbu' 1 June, 2009 at 10:24

    Hai ma… google stie tot. Era 101 🙁
    Trebuia sa pui o intrebare negasibila pe gugle.

  44. Alina 1 June, 2009 at 10:34

    Daca am re-citit Ciresarii la 31 de ani, primesc vreun premiu?

  45. db 1 June, 2009 at 13:58

    Chiar asa: cine raspunde la intrebarea “La ce intrebare (de interes general) nu poate raspunde Google?” sa castige premii …

  46. Diana 1 June, 2009 at 14:34

    da! da! da! vreu si eu! vreau si eu carti …
    sunt o fata de moda veche, eu chiar le citesc 🙂 chiar imi plac
    se pune?

  47. andreea 2 June, 2009 at 13:36

    vreau si euuuu plssss ca nu mai am ce citi 🙂
    serios, am cca 1400 carti in biblioteca si nu numai, ca trebuie sa-mi schimb rafturile, dau iama prin librarii cand gasesc vreuna in drum, asadar vreau sa stiu cum pot sa ma inscriu in cursa 🙂
    \tks

  48. Pinkpanther 2 June, 2009 at 14:49

    101. de-abia ce terminai de citit cartea – asa ca retinui …

Leave a reply