Postul nu e post destul

Cum să faci din ţînţar panou publicitar

Radu Pircă şi Julius Constantinescu

Marii producători de mîncare, cosmetice, detergenţi şi alte lucruri utile în casă (pentru cititoarele noastre precizăm că mîncarea se poate găsi şi în casă, nu doar la resturant şi în natură) au constatat la un moment dat că nu mai pot inventa produse noi. Cum să mai variezi tipurile de iaurt sau de detergenţi, dat fiind că deja gama de produse cuprinde toate aromele posibile, inclusiv detergentul cu aromă de iaurt şi iaurtul cu aromă de detergent?

Şi atunci le-a venit o idee salvatoare: să scrie pe ambalaj cu litere mari şi colorate că respectivul produs conţine, mai nou, şi o chestie pe care a conţinut-o dintotdeauna, doar că nimeni nu s-a uitat pe ambalaj (cu excepţia, poate, a bărbaţilor care citesc ambalajele produselor cînd stau pe WC şi care trebuie c-au fost deja angajaţi de NASA, date fiind vastele lor cunoştinţe). De pildă, iaurtul conţinea şi pînă acum bifido-bacterii, doar că acum scrie mare şi pe borcan că are Bifidus Essensis (adică esenţă de bifido-bacterii, ceva cam ca esenţa de răceală sau concentratul de pojar). Pasta de dinţi conţine, mai recent, micro-particule şi fluor – pînă acum conţinea doar macro-particule, atît de mari că aproape se vedeau cu ochiul liber (iar pe viitoarele tipuri de pastă de dinţi va scrie, eventual, că au un conţinut bogat de atomi). Pe deodorantul solid scrie că noul model este invizibil – lucru dovedit clar şi de urmele albe de pe tricou care atestă că, într-adevăr, deodorantul este invizibil. Şi tot aşa, cafeaua are aromă – mai precis, Alintaroma -, pînă acum ea fiind inodoră.

O altă idee salvatoare a fost aceea de a diversifica gama de produse eliminînd ingredientele mai puţin importante. Astfel au apărut cafeaua fără cofeină, berea fără alcool şi seminţele de floare fără coajă (care au întinat nobilele idealuri ale lui Mărgelatu).

Bine că tabelul lui Mendeleev nu este şi el un produs comercial, fiindcă altfel ar fi apărut promoţii la “Noul tabel al lui Mendeleev cu fluoruri” sau la “Tabelul lui Mendeleev, acum cu magneziu şi calciu”.

PS: Cititorii care aşteaptă lansarea “Noii rubrici a lui Julius, acum cu poante” vor trebui să mai aibă puţintică răbdare, pentru că testarea pe oameni nu a avut pînă acum rezultate prea încurajatoare, subiecţii decedînd pînă la ultimul de plictiseală.

Publicat in ziarul 7 plus

Share:

27 comments

 1. Cum să faci din ţînţar panou publicitar » visurat.ro 4 June, 2009 at 20:52

  […] stau pe WC şi care trebuie c-au fost deja angajaţi de NASA, date fiind vastele lor cunoştinţe). (more…) De la Julius citire X1_AdParams = { ‘pub’ : ‘560302451683403’, ‘site’ : ‘visurat’, […]

 2. 4mall 4 June, 2009 at 21:35

  Trebuie sa recunosti ca oamenii au imaginatie! Nu de alta, dar daca te duci la tzatza Floarea si ii zici ca ai un iaurt mai bun ca ala din comert, si anume iaurt cu bifidus, simplul fapt ca nu poate sa pronunte cuvantul ala ii induce un sentiment de respect pentru iaurtul tau…
  P.S. Dupa atatea comentarii care te ridicau in slavi, si dupa cel putin 4 (atatea am apucat eu sa numar pana acum, ca or fi mai multe)declaratii de dragoste, ce te-o fi determinat sa o bagi p-aia cu plictiseala?

 3. add 4 June, 2009 at 21:50

  bai da di ce nu mai merge RSS-ul domnule? vad numa titlul.

 4. amorphis 4 June, 2009 at 22:02

  Deodorant cu molecule de argint, ruj cu pulbere de aur…habar n-am dacă existau, da’ mă doare mintea ce le poate trece ăstora prin cap. Si mulţi pun botul…

 5. JULIUS 4 June, 2009 at 22:19

  @add: am mutat site-ul azi pe alt server (de aia nici n-a mers dimineata), nu stiu ce s-a intamplat. o sa rezolv cumva.

 6. sor'sa 4 June, 2009 at 22:25

  Io de când mi-am luat şampon cu particule de diamant nu m-am mai dus să mă tund. Capu’ meu, în sfârşit, a devenit preţios!

 7. mnhart 4 June, 2009 at 23:08

  Astea-s d-alea gen “tehnologia bulinutelor inteligente”.

 8. Anna 4 June, 2009 at 23:44

  Mai lipseste sa ne mai luam balsam de ala de te strange toata lumea in brate.
  @4mall: sa le facem cunostinta nevestei tale cu sotul meu, dar fara balsam de ala, ca nu vreau divort.

 9. Bogdan 5 June, 2009 at 00:06

  Pe mine ma distreaza reclamele la pasta de dinti… Deci sunt 1000 de feluri, de ar trebui toata ziua sa stai sa te speli pe dinti, ca fiecare este pentru o situatie diferita!

  Cam liniste pe blog in ultimele zile…scrie-ti so voi mai mult…ca daca nu ma plictisesc si ma pune astia de la serviciu la treaba…asa se mira si ei cat is de concentrat 😛

 10. JULIUS 5 June, 2009 at 00:18

  @bogdan: pai mai adu tu cititori, ca astis se plictisira de comentat 😀

 11. sor'sa 5 June, 2009 at 00:29

  io cred că mai bine ai pune tu mâna să mai scoţi ceva interesant 😉

 12. 4mall 5 June, 2009 at 00:31

  @Anna: Pai mai intai ar trebui sa facem noi cunostinta…cred…sau…?

 13. Bogdan 5 June, 2009 at 00:37

  Ma..sincer…de fiecare data cand citesc ce imi place dau mass la colegi, sa rada si ei, ca nu sunt baiat rau, nu pastrez doar pentru mine!

 14. Rzv 5 June, 2009 at 01:49

  “Bine că tabelul lui Mendeleev nu este şi el un produs comercial, fiindcă altfel ar fi apărut promoţii la “Noul tabel al lui Mendeleev cu fluoruri” sau la “Tabelul lui Mendeleev, acum cu magneziu şi calciu”.

  PS: Cititorii care aşteaptă lansarea “Noii rubrici a lui Julius, acum cu poante” vor trebui să mai aibă puţintică răbdare, pentru că testarea pe oameni nu a avut pînă acum rezultate prea încurajatoare, subiecţii decedînd pînă la ultimul de plictiseală.

  am crapat de ras la faza cu tabelul periodic al lui Mendeleev :))

 15. PussyCat 5 June, 2009 at 03:11

  romanii mereu au fost inventivi in ceea ce priveste marketingul 🙂

 16. Cata 5 June, 2009 at 06:17

  frate, cititul ambalajelor pe buda e una dintre cele mai tari chestii (desi nu stiu de ce nu imi pun o carte sau o revista acolo). asa am descoperit ca pot sa fac o bomba cu ce am in baie (un pic de detergent + niste acetona = BOOM). Asa ca nu subestima “lectura pack” – knowledge is power :)))

 17. Auggie 5 June, 2009 at 07:29

  Pe linga cafeaua fara cofeina si berea fara alcool sau cartofii cu gust de smintina exista si localul Hard rock cafe unde berea e scumpa si nu se fumeaza (iar populatia e formata din cocalari si pitipoance)pentru ca se stie, rockerii nu beau cafea, nu fumeaza.

 18. pinkpanther 5 June, 2009 at 09:10

  nu doar barbatii citesc ambalajele in momentele acelea de relaxare …
  parerea mea..care este.

 19. Pitbu' 5 June, 2009 at 09:23

  Io citesc programele de pe masina de spalat… 🙂

 20. chupacabra 5 June, 2009 at 09:56

  Apropo, stiati ca Colgate (Procter^Gamble) si-a marit vanzarea la pasta de dinti cu peste 15% doar fiindca a marit gaura de la tub ? ;).
  Asa ca nu numai advertising-ul este de vina, ci si marketing-ul corporativ dictatorial si flamand.

 21. writeman 5 June, 2009 at 10:08

  mda, asa si cu detergentii cu oxigen activ.

 22. Anna 5 June, 2009 at 12:49

  @Cata: din cate stiu eu, poti face o bomba cu multe substante din baie.
  @Pitbu’ : si pe cand inveti sa le folosesti singur?
  @4mall: nu e musai sa ne cunoastem si noi, dar ar fi frumos sa ne vedem prin Iasi sau aiurea prin tara.

 23. 4mall 5 June, 2009 at 12:54

  @Anna: Pai daca veniti la mare vara asta, poate admiram marea in 4. Nu de alta, dar s-a inventat noua Mare Neagra, acum cu apa sarata!

 24. krossfire 5 June, 2009 at 16:15

  Man, pe Radu Pirca nu e rost sa-l aduceti definitiv aici 😀 ? Imi e dor de duoul dinamic de la Aspirina 😛

 25. Robintel 5 June, 2009 at 16:25

  :)) Mai sunt salamurile cu carne, eventual uscată, gemul *de fructe*, lenjerie cu elastic, etc… :))

 26. dan cotofanu 6 June, 2009 at 01:07

  Dar de luciul de buze cu stralucire ati auzit?
  Era o tanti la Avon si incerca sa ma convinga sa i-l cumpar prietenei. Am intrebat-o: “Cum adica cu stralucire?”, si mi-a raspuns: “Pai, are sclipici”. 🙂
  BTW: e tare fraza de la final cu “Tabelul lui Mendeleev, acum cu magneziu şi calciu” 🙂

 27. Bulina Neserioasa 19 July, 2009 at 01:52

  Eu as vrea sa faca un deodorant cu aroma de bors de fasole si o eugenie cu aroma de spray de insecte.

Leave a reply