Tentativa moarte n-are

Rugăminte pentru oamenii de știință

VisUrat

Nu-mi vine să cred că am ajuns să spun asta, dar rog oamenii de știință să nu mai caute, cel puțin pentru o perioadă, viață pe alte planete. Nu de alta dar au mari șanse să găsească și, în acest caz, ce fac sărmanii popi?
Am auzit azi un popă care se plângea de faptul că sunt din ce în ce mai puțini credincioși și e din ce în ce mai greu să fii om al bisericii în zilele astea. Nu am fost atent dacă sunt mai puțini credincioși în religia lui sau în general, dar faptul că sunt din ce în ce mai puțini e foarte grav. Au și popii ăștia rate la merțane, au rate la case, au copii cărora trebuie să le asigure o casă, o mașină, ceva conturi în bancă. Nu rămân pe drumuri dacă nu mai cotizează credincioșii?
Așa că, din suflet rog oamenii de știință să se liniștească un pic. Și așa lumea se deșteaptă pe zi ce trece, măcar cât mai sunt cățiva proști care pun botul la vrăjeala cu zeitățile și cotizează să o lase mai moale cu găsitul vieții pe alte planete.

De ce să nu facă și ei un pustiu de bine și să meargă un pic pe burtă măcar până trece criza să mănânce și popii o pâine? Nu vedeți că mai au un pic și cer drepturi de televizare la înmormântările VIP-urilor? Cum moare careva celebru, hop și televiziunile acolo. Cer păreri de la rude, de la cunoscuți, lumea vede slujba în direct la OTV, Antene sau Realitatea, ăia de la televiziune ar putea plăti drepturi de exclusivitate popilor sau cimitirului și apoi și-i recuperează din reclame. A dat colțul careva? Pac înmormântarea, pac bani la popă să facă o slujbă frumoasă de să plângă toate babele și apoi reclamă: “Firma Costel și tot neamul lui odihnit sau neodihnit vă oferă servicii funerare complete la cele mai mici prețuri! Sunați acum!”

Cum ar fi să apară acum un savant cu o poză și să spună că a descoperit viață pe altă planetă și că nu există nici o zeitate?
Ar muri sărmanii popi de foame și-i păcat de la Dumnezeu…

Share:

20 comments

  1. DrLyana 27 March, 2009 at 00:04

    Nu chiar viata, dar un alt sistem, asemanator cu al nostru, exista :)) http://drlyana.wordpress.com/2009/03/22/exista-un-sistem-solar-geaman-cu-al-nostru/

  2. Julia- JD 27 March, 2009 at 04:38

    Chiar asa, ca “fetili” lu’ popa tre’ si ele sa aiba un ruj, o bomboana, o ciocolata si un mertzan!

  3. 4ever 27 March, 2009 at 07:33

    Bine zis, Sebică …

  4. Lirca 27 March, 2009 at 08:43

    ma, de ma faceam popa n-aveam nici o grija in viata….

  5. DaNu 27 March, 2009 at 09:02

    Amin, frate!

  6. kuktoos 27 March, 2009 at 09:43

    @lirca , @DaNu – asta sa o credti voi !
    Voi stiti cit au colesterolul – preasfintii ?
    Voi stiti ce ficatoaie au popii ?
    Pai voi credti ca e usor , asa in fiecare zi , minca ! bea ! ca porku’ de la om ( ca nu se cade sa refuzi ).
    Ar trebui sa se faca o lege de urgenta , si de la bugetul de stat sa li se plateasca la popalai doua vacantze in Seychelles – asa ca sa se deconeteze.
    La ALL INCLUSIVE – ca sa nu se deconecteze de tot si sa crepe drequ’ , ca dup-aia pe noi cine ne mai paraziteaza ?

  7. Artistu zice… » “SEX cu VECINU”, “SOACRA cu RACHETA” si altele la Zambetele de vineri!!! 27 March, 2009 at 13:17

    […] Daspre Daily Cotcodac o sa va mai spun, pana o sa va obisnuiti sa dati si voi click in drepta pe BANNER! In rest, lasati […]

  8. gogu 27 March, 2009 at 13:30

    ce are visurat asta cu popii eu nu inteleg…e invidia pe ei ca nu poate si el manca? parca ati muri de foame, asa vorbiti.

    in al doilea rand e democratie. cum ziceti voi ca popii traiesc de pe urma prostilor, asa si un blog care nu spune foarte multe traieste de pe urma unora care o freaca pe la serviciu.
    sa nu mai spunem ca nu e blog plin de filosofie.
    asa ca e bine oamenii sa-si vada de treaba lor si sa-si faca treaba bine. afacerile se fac pe spinarea prostilor.

  9. csabi 27 March, 2009 at 13:38

    Nu vor murii popii de foame ci se vor duce la noile vietati pagani sa le converteasca la crestinism si vor face bani pe seama lor 🙂

  10. ramram 27 March, 2009 at 14:06

    Adevarat. Se va gasi un popa care sa se duca sa-i prosteasca si pe aia!

  11. Akaty 27 March, 2009 at 16:40

    @Gogu
    Mai bine taceai. Afacerile se fac pe spinarea prostilor ce ii ademeniti cu asa zisul cuvant al nu mai stiu cui (a se citi D-zeul tau).Voi, permite-mi sa ma adresez cu frumoasa expresie “JEGOSILOR SI SLINOSILOR”, vreti bani si de la morti si de la vii. Mancand cacat despre o carte fara autor, cu povesti de adormit copii transmise pe cale orala, asa cum va dorim si noi, “Invidiosii”, tot pe cale orala.

  12. db 27 March, 2009 at 18:51

    Din pacate articolul face o generalizare in conditiile in care nimic nu poate fi generalizat (inceraca sa ceri parerea unor italieni despre romani sa vezi ca generalizarea te supara). Si tot din pacate articolul are partial si dreptate, de unde si vorba “Sa faci ce zice popa, nu ce face popa”.
    Cel putin in biserica ortodoxa de cum intri la facultate trebuie sa cotizezi. Apoi pentru a prinde o parohie buna, adica una din care poti sa traiesti bine, trebuie iar sa cotizezi (cumva se aseamana cu accesul in parlament). Si dupa ce cotizezi zeci de mii de euro oare iti vine a te mai gandi la suflete sau la cum sa-ti scoti parlelala? Pe de alta parte am vazut un reportaj cu preoti la tara fara pic de burta sau masini de figuri care, pentru a putea trai decent, au fost nevoiti sa isi ia inca un servici, in cazul dat corespondenti locali ai unor televiziuni.
    Daca toti preotii ar fi exemple de credinta ar fi minunat. Dar isi mai baga dracul coada …

  13. db 27 March, 2009 at 18:53

    @Akaty
    Cu astfel de limbaj ai putea sa te adresezi site-urilor de profil, cum ar fi stelisti.ro, rapidisti.ro, dinamovisti.ro, etc. Aici, totusi, se promoveaza chestiile fine, de exemplu umorul, educatia prin satira, etc. …

  14. Diana 29 March, 2009 at 18:01

    bun, inteleg ca tu ai ceva cu preotii, ca fura, ca prostesc lumea, ca sunt nu stiu cum, dar te intreb si eu asa, ca un om care nu se declara nici crestin dar nici ateu,preotii nu sunt oameni? stiai ca nu au voie sa aiba surse externe de venit? numai salariul ala primit de la patriarhie si ce mai aduce nevasta acasa. atat.si iti spun ca salariul ala nu e tocmai urias, iar in zilele noastre se traieste foarte foarte greu. stiai ca sunt preoti carora chiar le pasa de viata credinciosilor, si nu vad “meseria” asta a lor ca pe o afacere ci mai degraba ca o misiune? si inca ceva, cateodata e nevoie si de un pic de credinta, cat o fi de cusuta cu ata alba povestioara aia cu mosul din ceruri care nu te lasa sa faci aproape nimic, dar “te iubeste” (cum ziceau aia in zeitgeist). nu stiu daca ai vazut chestia asta, dar oamenii se indeparteaza din ce in ce mai mult de sacru, si cand zic sacru nu ma refer neaparat la dumnezeu, ca ne lasam condusi mai mult de ambitie, de pofte carnale, de rautate. tu nu te simti coplesit cateodata? eu una ma simt, si nu imi place sentimentul. am vazut ca esti destul de pornit impotriva preotilor, ca vorbesti foarte urat de ei fara sa te gandesti ca au si ei o familie, ca da, si copii lor mai au nevoie de o tzoala ceva, ca doar n-or umbla in fundul gol pe strada. spune-mi sincer, ce ai vrea tu sa faca preotii? ai vrea sa ii vezi turnandu-si cenusa in cap si umbland ca niste cersetori? parerea mea este ca protii sunt cei care trebuie sa aduca un anumit echilibru in societate, trebuie sa invete oamenii niste valori morale, valori care, din cauza unor conceptii ca a ta se pierd pe drum.

  15. Bogdan 30 March, 2009 at 12:29

    @Diana
    Daca tu crezi ca sarmanii popi traiesc doar din salariul de la patriarhie, fara nici o sursa de venit, permite-mi sa iti spun ca esti de o naivitate infricosatoare.
    Popii au o familie…e bine. Sa se gandeasca la ei cand refuza o inmormantare pe motiv ca nu primesc destui bani.Sa se gandeasca la valorile morale cand trec cu jeepul pe langa cersetori si cand desfiinteaza o cantina a saracilor pentru a inchiria spatiul unor firme de termopane… fapte de la mine din oras. Si m-am saturat de faptul ca trebuie sa le dau bani, e ca un fel de bir. Si m-am saturat de faptul ca nu dau chitante, nu platesc taxe si impozite, se amesteca in politica si chiar dicteaza politica, m-am saturat sa se comporte ca un stat in stat. In rest, numai de bine.

  16. Lungi - Blogatu 30 March, 2009 at 13:22

    […] Daily Cotcodac puteți citi o rugăminte pentru oamenii de știință scrisă de Visurat. Posted in blog, […]

  17. Ela 30 March, 2009 at 16:11

    Pai, marketingul religios e o chestie foarte tare. Imi aduc aminte ca am facut o cercetare la facultate, semestrul trecut pe tema asta, iar rezultatele erau cel putin interesante.

  18. Popa Prostu 24 September, 2009 at 19:19

    Da pe tine cin’te duce la groapa ?

  19. Gand_licitat 11 December, 2009 at 22:14

    pai asta-i politica vietii. intotdeauna vor exista si paturi sociale usor de prostit… 😐

  20. nustiucine 16 December, 2009 at 11:33

    Daca ar ajunge toata informatia necesara la oameni, doar cei cu prea putina incredere in ei insisi ar mai crede in ceva ce le aranjeaza/deranjeaza vietile.

    uita-te unde s-a ajuns cu descoperirile despre spatiu..
    @Popa Prostu- prefer crematoriul 😛

    http://www.documentary-log.com/d261-hubbles-final-frontier/

Leave a reply