Postul nu e post destul

Cum l-a primit familia Floricica pe Domnul

Vivi Floricica

Anul trecut, cu cateva zile inainte de Craciun, eu si sotul meu jucam scrabble pe covorul din sufragerie. Patura intinsa pe jos, cipsuri pe toate partile, floricele, cutii de bere, ambalaje de la tot felul de bombe calorice.

Bineinteles ca nu m-a lasat sa-l bat (mi-e jena sa spun ca sunt prea praf incat am luat bataie crunt) la scrabble si, daca n-am reusit asa, m-am pus pe el cu bataia… la propriu. Am rasucit un fular din cuier si am inceput sa-i car. El si-a dat pantalonii jos, i-a rasucit pe modelul fularului meu si a inceput si el sa dea. Trantim o vaza, un scaun, ne alergam prin toata casa, la un moment dat cadem lati in sufragerie, gafaind de oboseala.

Clang, clang… soneria. Ne uitam disperati unul la altul, si cred ca amandoi ne-am gandit la acelasi lucru: sunt vecinii revoltati de galagia si tropaiturile noastre. Sotul meu, foarte amabil: „du-te tu ca eu sunt in chiloti!” (stiind ca eu gestionez cu succes astfel de situatii, v-am zis… sunt mahalagioaca blocului). Zic: „ba nu ma duc eu… sunt atat de obosita incat nici chef de cearta n-am”. Pana la urma, a cedat (eram sigura). El (in chiloti) se indrepta spre usa, eu ramasesem tolanita, ca o clatita in tigaie, pe toata suprafata sufrageriei.

De la usa aud (voce de barbat):
– Buna ziua! Il primiti pe domnul?
Alec:
– Buna ziua! Pe cine?
– Pe domnul!
– Dom’ne, eu pe dumneavostra va primesc, da’ care domn? Ca nu mai vad pe nimeni, unde e?
– Pai… domnul e sus.
In momentul asta eu am zis „hopaaa, astia de sus au sunat la politie”. Ciulesc urechile si ascult in continuare.
Alec:
– Pai sa vina, sa-l vad si eu, va primesc pe amandoi… normal… doar nu va tin la usa. Intrati… bem un pahar de vin, chemati-l si pe domnu’. Numai ca nu va cunosc, nu v-am vazut niciodata…
– Pai… nu veniti la biserica, nu? Eu sunt preotul paroh…

A urmat o intreaga dezbatere despre Dumnezeu. Popa o tinea pe a lui, Alec la fel.

Eu, crescuta si indoctrinata la mine, in Oltenia, eu care credeam ca popa e si el tot un Sfant, chiar daca auzisem prin sat ca si-a pierdut toalele la poker si s-a dus acasa cu magarul de lant, eu care n-as fi avut tupeu nici macar sa dau jos din cui o icoana, eu care ma inchinam si faceam plecaciuni la fiecare lucrare de control, eu care tineam toate posturile din lume si traiam numai cu stevie si cu fasole, eu care ma duceam cu mamaia la biserica in fiecare duminica, de sarbatori eram in corul bisericii, eu, eu… eu, o crestina cu frica de Dumnezeu… uite cu cine m-am maritat!
Eu, o fata de la tara cu credinta in suflet m-am maritat cu unul care iese in chiloti in fata lu’ popa.

Share:

9 comments

  1. 4mall 30 March, 2009 at 14:36

    Daca e sa fie adevarat ce mi-a zis mie un popa, cum ca Dumnezeu le vede pe toate, cred ca El statea acolo sus la el, cu floricele, seminte si alte alea (deh, EL nu se ingrasa) si se uita la spectacol. Daca in timpul ala mai si ploua, inseamna ca Dumnezeu se pisa pe el de ras…

  2. ANOVA 30 March, 2009 at 15:43

    Muhahaha!

  3. DrLyana 30 March, 2009 at 16:47

    Sa zica mersi ca purta ceva si ca nu era in prosop… ca banuiesc ca mai avea si macar un tricou pe el 😀
    Oricum e fain de tot sa imi imaginez mutra preotului…

  4. Moroi 30 March, 2009 at 22:53

    Vivi ,Dumnezeu este sus si le vede pe toate. Lasa-l pe el sa judece. Dilema mea este ,ce se intampla daca popa il vedea pe sotul tau in chiloti si gafaind dupa “lupta” ,mai intra si in casa si te vedea tolanita pe podea la fel de “smotocita” ,cred ca mintea preasfiintitului a zburat la toate cele netrebnicesti lucraturi diavolicesti. Si presupun ca odata ce vine pe la usa popa e si post. Ptiu ,ptiu fii ai Satanei ,cum sa faceti asa ceva in post … 🙂

  5. C 31 March, 2009 at 00:45

    Mai Moroi, sunt casatoriti… Vrei sa zici ca exista reguli si in asemenea conditii?!? (Oricum, chiar daca ar fi, in prezent au cam devenit anacronice.)

  6. nicol` 31 March, 2009 at 09:38

    imposibil sa nu observi ca ala e popa.exceptand situatia in care el nu era in toale bisericesti..deci el nu avea nici o vina..dar totusi: =))=))

  7. Lirca 31 March, 2009 at 12:00

    asa se va marita si viitoarea mea nevasta 😉 si e constienta de asta 🙂

  8. Delise 7 April, 2009 at 21:18

    Vivi de ce nu mai scrii nimic mama? Ce patisi?

  9. nu mai fac nimic… » Blog Archive » Sunt roaba, ma combin! 28 September, 2009 at 20:34

    […] adevarat, mi-ar fi aratat ASTA mai demult. Nu m-ar fi lasat sa ma marit cu unul care nici pe popa cu botezul nu-l primeste, nici Tatal Nostru nu […]

Leave a reply