Câtă cultură!

CONCURS CU PREMIU
A Long Way Down / Adio, dar mai stau puţin în Zanzibar

Săptămîna trecută, mogulul a trimis vorbă printr-un email – pe care l-a scris şi apoi l-a aruncat într-o sticlă în Oceanul Indian – că îi plac foarte mult concursurile noastre cu premii în invitaţii la cinema. “E bine ca cititorii să primească ceva gratis din partea Daily Cotcodac”, a spus acţionarul majoritar al celebrului site de haz umoristic. “Pentru că, astfel, îmi va fi mai uşor la întoarcere să le scot ochii din nou în legătură cu butonul de donaţii din site, pe care s-a aşternut un strat consistent de praf”.

 

Acestea fiind zise, a trebuit să merg din nou la un film în interes de serviciu. De data asta a căzut măgăreaţa pe A Long Way Down / Adio, dar mai stau puţin. (Pentru haioşii care or să comenteze aici, am să dau eu din prima gluma previzibilă cu: în cazul lui Julius, filmul ar fi trebuit să se numească A Long Way Back cu varianta în română Adio, dar mă întorc imediat în Berceni.

 

Filmul are premiera mîine, vineri, şi este o comedie neagră despre patru sinucigaşi care se întîlnesc întîmplător pe acoperişul unui zgîrie-nori din Londra. Ca de obicei, la coadă la sinucis se leagă conversaţii, amiciţii, şi se uită de adevăratul scop al vizitei. Unii încearcă să se bage prin faţă… “Eu am prioritate, că am cancer în fază terminală!” etc. Mă rog… chestii de rîs. De fapt, filmul e greu să nu fie bun, fiind adaptarea după best seller-ul omonim (2005) al lui Nick Hornby. Şi e cu Pierce Brosnan, Rosamund Pike, Toni Collette, Aaron Paul.

 

Aşa că, distribuitorul Ro Image pune din nou la bătaie o invitaţie dublă (e la mine, valabilă în perioada 07 – 13 aprilie, la Cinema Sun City) la acest film şi mă lasă tot pe mine să organizez ostilităţile pentru cîştigarea ei. Aşadar, ca să nu mai păţesc ruşinea de data trecută, cînd s-a răspuns în minutul 2 – numai oameni citiţi pe-aici, dom’le! – m-am hotărît să pun o întrebare cu răspuns deschis:

 

Întrebare: Dacă v-aţi hotărî la un moment dat să vă sinucideţi, voi cu ce haine v-aţi îmbrăca pentru sinucidere? Argumentaţi, vă rog.

 

Răspunsul cîştigător va fi ales de Julius care, în aceste momente se află probabil printre leii şi tigrii din safari, îmbrăcat probabil în pantaloni scurţi, dar uns din belşug cu soluţie de protecţie Autan.

—————————–

Update, ora 22. Să scuzaţi că interviu atît de tîrziu într-un cît am avut nişte trebi de rezolvat prin oraş… Am citit cu mare atenţie răspunsurile tuturor antivorbitorilor mei şi trebuie să recunosc că, da, am greşit eu. Trebuia să precizez în întrebare că e vorba de o sinucidere prin aruncare de pe bloc. Am uitat. E bine şi aşa, pentru că s-a văzut că s-a muncit şi că oamenii s-au pregătit.

Chiar dacă am rîs la cîteva răspunsuri (aş menţiona aici pe: Ciprian, N.A., sebra, ela… toate răspunsurile, ce să mai! :P) sper că sunteţi în asentimentul meu că cele mai bune două răspunsuri sunt de departe, pentru cazul în care nu locuiesc în Bucureşti, ale doamnelor sau domnişoarelor PasăreaLira şi Ina_adevărata.

Aşadar, dacă dînsele nu cumva vor să meargă la film împreună, juriul se va retrage să elibereze. Vorba aceea: noaptea e un sfeşnic bun.

 

Share:

46 comments

  1. PasareaLira 3 April, 2014 at 15:26

    Nu mi-am pus problema pana acum dar daca trebuie sa ma gandesc as spune ca mi-as face o rochie din bilete de cinema si as lasa sa inteleaga cum ca imi mai trebuiesc doua bilete sa crosetez maneca stanga.
    Va multumesc pentru intrebare, inteleg care are foarte mare legatura cu noua acciza pe carburant. 🙂

  2. Dan G 3 April, 2014 at 15:36

    Casual, dar cu must have-ul esarfa Burberry 🙂

  3. Ina_adevărata 3 April, 2014 at 15:47

    Întrebarea e simplistă și generalizatoare. În realitate, orice stilist serios vă va spune că ținuta de sinucidere trebuie adaptată modului în care te sinucizi.
    De exemplu, dacă te arunci de la înălțime, e esențial să porți pantaloni lungi. O doamnă sfărîmată de asfalt, cu fusta adunată deasupra brîului strică efectul dramatic, de acord? Așijderea, un domn în kilt sau în pantaloni scurți- cine ia în serios un sinucigaș în pantaloni scurți?
    În cazul otrăvirii, e necesară o ținută de culoare închisă, pentru a ascunde revărsările de reziduuri corporale cauzate de contracțiile sfincterelor.
    O ținută mai lejeră e necesară pentru sinuciderea prin înec; e recomandabilă îmbrăcămintea cu minim 2 numere mai mari, pentru a permite umflarea corpului.
    În fine, se poate continua, presupun că ați prins ideea.

  4. Ciprian 3 April, 2014 at 15:57

    Cred ca nu sunt multe variante, cu ce are sotul/iubitul ei prin dulap.

  5. Dan1 3 April, 2014 at 16:51

    @Ina_adevărata: :-& Big like! :-&

  6. portal 3 April, 2014 at 16:53

    da’ de ce dom’ne sa ma imbrac ? probabil mi-as lua costumul ala bun.

  7. N.A. 3 April, 2014 at 17:02

    Nu-i corect, deja Pasarea Lira a dat un raspuns foarte bun, la fel si Ina, noroc ca ea e nitel mai departe de Bucuresti.
    As mai avea niste sugestii: lenjeria aia buna, de duminica, sa nu va faceti de ras la spital (pentru optimisti) sau la morga (pentru optimistii hotarati). La par recomand un coc lejer sau niste bucle tot lejere, parul intins nu da bine pe asfalt. Se poarta pantofii stiletto sezonul asta si nuantele pastelate, da’ vorba Inei, riscati sa le patati..

  8. Mefi 3 April, 2014 at 17:09

    eu m-as imbraca in singura rochie lunga pe care o am, o culoare nedefinita dar pudrata, si pantofi eleganti, cu toc si baretuta. poate ar merge si o palariuta, asortata la pantofiori. totu ca sa fiu de o eleganta maxima, dar clasica. (ador cartea aia!)

  9. PasareaLira 3 April, 2014 at 17:36

    N.A.,

    Iti multumesc pentru aprecierea raspunsului meu, mentionez pe aceasta cale ca am resedinta in Bucuresti, Romania – asa se explica faptul ca am raspuns la o intrebare legata de sinucidere.

  10. Cristiana 3 April, 2014 at 17:41

    @Ina =))=))=))=))=))

  11. Stephanie 3 April, 2014 at 17:45

    La domnii stilati cred ca merge foarte bine treningul de mire. 😉

  12. Laura 3 April, 2014 at 17:47

    Ceva sa acopere celulita. Sangele e destul de scabros pentru spectatori, cred.

  13. deaddy 3 April, 2014 at 18:07

    Da! In trening, ca la Opera. Si neaparat slapi de la Dragonul Rosu (scuze pt reclama). Asa poate cred purtatorii de hainele de mai sus si beemvee ca asta e… moda noua. >:)

  14. Savantu' 3 April, 2014 at 18:23

    In cazuri de sinucidere, oricum pe mana medicului legist ajungeti, asa ca un cearsaf de care poarta arabii ar fi cel mai indicat.
    In caz de taiere de vene in cada cu apa calda, tinuta e clar aia de Vama Veche sau Costinesti-epava.

  15. Monica 3 April, 2014 at 18:29

    De cand e Julica plecat, adio concursuri cu pisici, cu sincere felicitari, adio manarii! Incotro, domnilor? Incotro acest sait? Si, mai ales, pana cand?! Asa nu se mai poate!!

    (deci un sac negru, de buna calitate, de 240l, e perfect indiferent de metoda aleasa. in felul asta ii scutim pe legisti, adica statul, de o cheltuiala in plus)

  16. Janedoe 3 April, 2014 at 18:39

    Domne, în situația dată nu pot decât să mă bucur enorm că nu stau în București, că altminteri mă ofticam a naibii pe antevorbitorii (recte – scriitorii) mei care au dat răspunsuri numa’ bune de premiat!
    Ceea ce mă face să sper că aș putea căștiga ceva, vreodată, pe acest sait de kultură, e că Julică e ăla de alege câștigătoru’, independent de valoarea artistică a răspunsului.
    (P.S. – Șefu’, când vii pe la Arad să știi că te aștept cu o tavă de cremșnit de casă!)

    (Muahahahhaa! V-am suflat premiu’, fetili!!)

  17. ela 3 April, 2014 at 18:40

    Cum m-asi imbraca?
    Cum ii place popii, mini-jupe si t-shirt cu decolteu 😀

  18. Monica 3 April, 2014 at 18:41

    Janedoe,

    brava, fata, halal sa-ti fie!

  19. sebra 3 April, 2014 at 19:21

    N-am nimic de îmbrăcat pentru așa ocazie, deci n-o să mă sinucid.

  20. Dexter 3 April, 2014 at 21:49

    sebra,

    E si pentru tine o solutie. Studiaza ce a zis Savantu’ mai sus … 😛

  21. cruela de vila 3 April, 2014 at 21:52

    daca e de aruncat de la etaj, un costum cu pene, ceva…:D

  22. Beni 3 April, 2014 at 21:53

    Să scuzaţi că interviu atît de tîrziu într-un cît am avut nişte trebi de rezolvat prin oraş… Am citit cu mare atenţie răspunsurile tuturor antivorbitorilor mei şi trebuie să recunosc că, da, am greşit eu. Trebuia să precizez în întrebare că e vorba de o sinucidere prin aruncare de pe bloc. Am uitat. E bine şi aşa, pentru că s-a văzut că s-a muncit şi că oamenii s-au pregătit.
     
    Chiar dacă am rîs la cîteva răspunsuri (aş menţiona aici pe: Ciprian, N.A., sebra, ela… toate răspunsurile, ce să mai! :P) sper că sunteţi în asentimentul meu că cele mai bune două răspunsuri sunt de departe, pentru cazul în care nu locuiesc în Bucureşti, ale doamnelor sau domnişoarelor PasăreaLira şi Ina_adevărata.
     
    Aşadar, dacă dînsele nu cumva vor să meargă la film împreună, juriul se va retrage să elibereze. Vorba aceea: noaptea e un sfeşnic bun.

  23. Dan1 3 April, 2014 at 22:15

    @Beni: Io votez cu Ina! Aia, adevarata! Pentru ca de ce? Pentru ca Pasarea aia Lira are comentariul de doo ori mai scurt, daaa?
    Deci doamna, (PasareaLira) tre’ sa depuneti mai mult efort, deci daaa? :))
    L.E. de doo ori mai mult! :))

  24. Dan1 3 April, 2014 at 22:18

    @cruela de vila: Icar doamna? :))

  25. cruela de vila 3 April, 2014 at 22:33

    ca bine zici, coane: cu lumanare asortata in mana ( nu in sfeshniq) 😀

  26. cruela de vila 3 April, 2014 at 22:38

    Dan1; ICAR p*la!:D, domnule!
    de unde atata romantism empiric?
    aripi de inger, ca oricum te faci praf de inger! 😀
    un boa, ceva acolo, sa sa vaza ca tzi s-a falfait pina in ultima clipa( clipita) whatever..

  27. cruela de vila 3 April, 2014 at 22:40

    sau, daca aveti de incasat asigurare, ajutor de alea-alea, ceva, imbracatzi-va adecavat pt un bungee-jumping, numa aveti grija ca franghia ( de bungee jumping) sa fie egala cu inaltimea cladirii ! 😀
    lungimea chiar conteaza! nu-i shaga! 😀
    ps: si inainte sa saritzi infashuratzi-o shaglanic in jurul gatului!( propriu) 😀

  28. MNX 3 April, 2014 at 23:19

    M-as imbraca in costum de vultur.

  29. Marian S 4 April, 2014 at 00:57

    Ce bine că azi am intrat pe dailycotcodac mult după ora 22!!!
    Am ratat nişte exemple foarte preţioase, deci mă sinucid altădată. =))

  30. Cms 4 April, 2014 at 01:28

    De vreme ce e vorba de aruncatul de pe bloc, principala grijă ar fi să nu vă fâlfâie anexele, o senzaţie neplăcută care perturbă concentrarea melancolică din ultimele clipe de viaţă. Recomand deci o îmbrăcăminte minimalistă, slip pentru domni şi sutien pentru doamne.
    P.S. În unele cazuri mai corpolente, e nevoie de sutien şi pentru domni

  31. Irina T. 4 April, 2014 at 02:33

    Io nu mă sinucid nici de-a dreaq până nu mă dumiresc cum sta treaba cu like-urile pe-aici. Că am dat like la multe postări ale antevorbitorilor și m-am uluit ca uliul cum se contoriza (bănuiesc că prin Dl. ITist Actual), pesemne dupa preferințele nu-zic-cui: imediat după votul meu se suplimenta la unul cu 3 mânuțe, la altul cu 4, la altul cu 2 și tot așa până la 1.

    Dacă asta nu e mânărie, apăi care e?

    Hai să ne lămurim a.s.a.p. Între timp, caut prin garderobă. Știu sigur că aveam ceva…

  32. Ina_adevărata 4 April, 2014 at 08:18

    După cum știu cititorii mai vechi, eu particip la concursuri doar de amorul artei, întrucît nu pot beneficia de premiile care nu ajung în provincie. Așadar, chestiunea s-a tranșat de la sine în favoarea Păsării-Liră, felicitări!
    Las’ că nu înțeleg de ce nu s-ar da premiile astea și la Cinema City în Baia Mare, care tot de la Ro Image are filmele, dar…nah…

  33. ciprian 4 April, 2014 at 08:34

    Am fost mentionat!

  34. Cristi 4 April, 2014 at 08:41

    Poi daca-i vorba de sinucidere prin aruncarea de pe bloc Pasarea Lira nu poate fi castigatoarea din simplul motiv ca ea nu se poate sinucide in acest fel. Ea zboara de pe bloc nu cade ca marul lui Einstein, Arhimede, Newton.

  35. N.A. 4 April, 2014 at 10:27

    Deci eu propun sa iasa Pasarea Lira castigatoare, este extrem de calificata si in ceea ce priveste localizarea si in ceea ce priveste competentele si sa fie contactat si Cinema City din Baia Mare, care sa o premieze si pe Ina, sau macar sa ii dea banii inapoi pe biletele de la Noah, ultimul mare bullshit cinematografic. 😀

  36. N.A. 4 April, 2014 at 10:30

    Irina T.,

    E simplu, in acelasi timp cu tine, dadura like inca vreo 3-4 din cei 3-4000 de unici zilnici ai acestui site. Ce, nu crezi in coincidente? :)) sau crezi ca ne incolonam frumos la rand si dam like civilizat, unul cate unul? Nu, dom’ne, la gramada, viata e scurta, daca nu mai prindem loc? :))

  37. cruela de vila 4 April, 2014 at 11:35

    Ina, la cate pile ai , vorbesti cu mogulul de serviciu, si cine se duce la film, baga o transmisie live cu telefonu, pina-n fund ( pardon de expresie) la voi la Baia Mare !
    Stai pe receptie!
    😀

  38. Ina_adevărata 4 April, 2014 at 11:48

    N.A.,

    ideea cu banii înapoi pe Noah mi se pare foarte bună! Sau să mă primească gratis la Transformer, pentru că am suportat Noah pînă la sfîrșit!

  39. Pasarea Lira 4 April, 2014 at 12:23

    N.A.,

    Multumesc pentru aprecieri, Ina cea adevarata a raspuns de departe cel mai elegant si pe subiect. Ca de fiecare data! 🙂

  40. Beni 4 April, 2014 at 20:10

    Julius nu mai răspunde de ieri seară. Acum îmi pare rău că nu am întrebat care e îmbrăcămintea potrivită pentru sinuciderea prin safari cu lei…
     
    V-aţi hotărît? Cui dau invitaţia? Mergem pe “cel mai inteligent cedează” sau mergem pe “votul publicului”?

  41. Dan1 4 April, 2014 at 21:01

    @Beni: Domnu’ Beni, se vede ca nu cunoasteti traditiile de la concursuri p-aicisa! Mergem pe “Mânărieee!” clar! :))

  42. N.A. 4 April, 2014 at 21:52

    Pasarea Lira,

    Cu placere, e pe merit 🙂 Da’ ne esti datoare cu o recenzie dupa! 😀

  43. N.A. 4 April, 2014 at 21:53

    Beni,

    Pai nu s-a transat deja? Ori ii platiti Inei transportul si cazarea la Bucuresti? 😀

  44. Pasarea Lira 4 April, 2014 at 21:59

    Tinand cont ca ultima si singura data cand am castigat un concurs la voi (invitatie Cesaria Evora) s-a intrerupt turneul iar la scurt timp s-a stins din viata, va recomand din suflet pentru a evita un incediu sau faliment sa bucurati pe oricine altcineva cu aceste doo bile.
    ps. pentru a va convinge, puteti verifica si singuri ca dupa ce am raspuns la intrebarea concursului, a fost un mic cutremur.
    N.A. si eu prefer o recenzie de la cine o sa mearga 😉

  45. Dan1 4 April, 2014 at 22:10

    @Pasarea Lira: Fata, doar nu esti superstioasa! :))

  46. Beni 4 April, 2014 at 22:48

    Pasarea Lira,

    Gata, lăsaţi, am înţeles unde bateţi… Da’ aici n-are ce să se mai întîmple, că oamenii ăia deja sunt puşi pe sinucidere.
     
    Deci, rămîne aşa, da? Sper că toată lumea e de acord… Doamna Pasarea Lira a cîştigat invitaţia dublă la filmul cu sinucigaşi! Să mă contacteze pe mine pe privat să vedem cum îi dau invitaţia.

Leave a reply