Promo

Cum să te pregătești de meci

Julius Constantinescu

 

Pregătirea pentru meci a unui suporter serios este de obicei mult mai complexă decât antrenamentele și ședințele tehnice la care participă jucătorii. În primul rând, este extrem de important să știi unde și cu cine vezi meciul – un suporter cu experiență își va ocoli cu grijă amicii cu care a asistat la o înfrângere, pentru că ăștia aduc ghinion (practic, nu există altă explicație plauzibilă pentru care echipa ta a pierdut cu 5-0). De asemenea, la fel de importante sunt semnele prevestitoare, care pentru un suporter au aceeași însemnătate ca pentru armatele antice – de pildă, sor-mea e convinsă că Universitatea va câștiga dacă visează cu o noapte înainte că ia bătaie (mie personal un semn bun-prevestitor mi se pare să conducem cu 3-0 în minutul 88).

 

Însă de departe cel mai important factor în stabilirea rezultatului unui meci sunt chiloții norocoși. Aceștia se obțin dintr-o pereche comună de chiloți și se verifică în minimum trei meciuri (ideal ar fi, dacă puteți, să-i sfințiți înainte la Muntele Athos). Pot fi purtați direct pe dumneavoastră, dar puteți să-i țineți și împăturiți în buzunarul sacoului și să-i atingeți la cornere, lovituri libere sau contraatacuri ale adversarilor (atenție însă să nu-i scoateți din greșeală, ar fi puțin ciudat).

 

Din nefericire, chiloții norocoși nu sunt 100% siguri. Boxerii mei alb-albaștri, de pildă, au pierdut până acum trei meciuri și au ratat un penalty, plus vreo trei gagici unde, cu ceva mai multă determinare, se putea forța victoria.

 

Destul însă cu teoria, aveți AICI și un filmuleț cu suporterul vostru preferat pregătindu-se de meci (de meciul altora, căci echipa lui de suflet, FC Universitatea Craiova, s-a dus să joace cu îngerii). L-am postat pe site-ul suntsuporter.ro, în cadrul campaniei care se cheamă chiar așa – ”Sunt suporter și mă pregătesc de meci”. Campania, organizată Ariston Thermo, jucător de bază pe piața de centrale termice, boilere și panouri solare, se desfășoară între 1 – 21 iunie și oferă o mulțime de premii celor care încarcă un video sau o fotografie în care arată cum se pregătesc de meci. Pe lângă premiile zilnice, rucsaci de laptop, la finalul campaniei puteți câștiga unul dintre cele două televizoare Ultra HD, despre care se spune că au o imagine atât de clară, încât vezi și cu cine sunt cruciulițele lui tata Puiu.

 

Vă urez Doamne-ajută!

Share:

14 comments

  1. db 3 June, 2016 at 12:58

    Pai televizoarele se dau dupa terminarea Campionatului??? Mai buna ar fi o centrala termica atunci … 😉

  2. db 3 June, 2016 at 13:01

    Era un banc: Daca tu stai linistit in sufragerie, te uiti la meci pregatit corespunzator cu bere, alune si chipsuri (cand am citit titlul articoululi ma gandeam ca la asa ceva o fi reclama) si vine nevasta-ta din bucatarie si-ti face scandal, cu ce ai gresit??? Ai lasat lantul prea lung … 😛

  3. CID 3 June, 2016 at 21:59

    N-am inteles o chestie,cine tre’ sa ia bataie in vis,sor-ta sau U.Craiova ?

  4. sow 3 June, 2016 at 22:47

    Se apropie Euro. Ozzy nu ne mai spune nimic? Pentru un prieten care vrea sa parieze intreb.

  5. Dan1 4 June, 2016 at 12:06

    ”Sunt suporter dar mă tratez” trebuia să se cheme campania! :))
    Offtopic: Domnu IT-stu’ actual, vezi domne că când vreau să dau plus la un comentariu îmi apare: Error: mysql: Access denied for user ‘www-data’@’localhost’ (using password: NO)

  6. Ina_adevărata 4 June, 2016 at 20:48

    Deci, faci cald în casă și stai la meci îmbrăcat doar cu chiloții norocoși? Că io așa am înțeles.

  7. Cms 4 June, 2016 at 22:12

    Ina_adevărata: doar în sacou şi cu chiloţii împăturiţi în buzunar.

  8. sebra 4 June, 2016 at 22:27

    Io n-am înțeles dacă chiloții trebuie să-i port eu sau să-i dau lu` bărbată` miu.

  9. valentin 5 June, 2016 at 02:28

    Haide U!

  10. Dan1 5 June, 2016 at 20:35

    Ce-ai făcut sebruţo?! Chiloţii tre’ să-i poarte Tătăruşanu!

  11. Tzica 6 June, 2016 at 23:01

    Fiind doar un biet anonim ce folosește Holt-Winter, aia clasica cu sezonalitate ( ca doar știm cu toții ca SARIMA, ori ARIMA sunt pentru telectuali abstrusi ), io zic ca respectiva pregătire pentru meci, e o aducere în mundan a sintagmei, Verschränkung. (Pisica lui Schrodinger, pentru bugetari ).Nu de alta…. dar pentru fiecare suporter al echipei A, exista cel puțin un suporter al echipei B.Diferenta o face tăria. ..talismanului (amărâtă aia de pisica ).
    PS.
    Dan1> Și. .. cine e Domnul Cerber ?.. (noul adica)…

  12. Dan1 7 June, 2016 at 20:14

    @Tzica: Ei, nu e cerber bre, ca cum era Moebius, e baiat de treaba, da’ o fi in team-building si a neglijat site-ul. Nu stiu cum il cheama, da’ daca nu se rezolva (si vad ca nu se rezolva), cre’ ca deschid un tichet. :))

  13. cruela de vila 11 June, 2016 at 02:20

    chilotii poa sa fie tanga? 🙂

  14. Dan1 11 June, 2016 at 11:55

    Na sefu’, tu te-ai pregatit de meci si ei… 🙁

Leave a reply