Cum să te pregătești de meci

Julius Constantinescu

 

Pregătirea pentru meci a unui suporter serios este de obicei mult mai complexă decât antrenamentele și ședințele tehnice la care participă jucătorii. În primul rând, este extrem de important să știi unde și cu cine vezi meciul – un suporter cu experiență își va ocoli cu grijă amicii cu care a asistat la o înfrângere, pentru că ăștia aduc ghinion (practic, nu există altă explicație plauzibilă pentru care echipa ta a pierdut cu 5-0). De asemenea, la fel de importante sunt semnele prevestitoare, care pentru un suporter au aceeași însemnătate ca pentru armatele antice – de pildă, sor-mea e convinsă că Universitatea va câștiga dacă visează cu o noapte înainte că ia bătaie (mie personal un semn bun-prevestitor mi se pare să conducem cu 3-0 în minutul 88).

 

Însă de departe cel mai important factor în stabilirea rezultatului unui meci sunt chiloții norocoși. Aceștia se obțin dintr-o pereche comună de chiloți și se verifică în minimum trei meciuri (ideal ar fi, dacă puteți, să-i sfințiți înainte la Muntele Athos). Pot fi purtați direct pe dumneavoastră, dar puteți să-i țineți și împăturiți în buzunarul sacoului și să-i atingeți la cornere, lovituri libere sau contraatacuri ale adversarilor (atenție însă să nu-i scoateți din greșeală, ar fi puțin ciudat).

 

Din nefericire, chiloții norocoși nu sunt 100% siguri. Boxerii mei alb-albaștri, de pildă, au pierdut până acum trei meciuri și au ratat un penalty, plus vreo trei gagici unde, cu ceva mai multă determinare, se putea forța victoria.

 

Destul însă cu teoria, aveți AICI și un filmuleț cu suporterul vostru preferat pregătindu-se de meci (de meciul altora, căci echipa lui de suflet, FC Universitatea Craiova, s-a dus să joace cu îngerii). L-am postat pe site-ul suntsuporter.ro, în cadrul campaniei care se cheamă chiar așa – ”Sunt suporter și mă pregătesc de meci”. Campania, organizată Ariston Thermo, jucător de bază pe piața de centrale termice, boilere și panouri solare, se desfășoară între 1 – 21 iunie și oferă o mulțime de premii celor care încarcă un video sau o fotografie în care arată cum se pregătesc de meci. Pe lângă premiile zilnice, rucsaci de laptop, la finalul campaniei puteți câștiga unul dintre cele două televizoare Ultra HD, despre care se spune că au o imagine atât de clară, încât vezi și cu cine sunt cruciulițele lui tata Puiu.

 

Vă urez Doamne-ajută!

14 Comentarii »

  1. db 03/06/2016 @ 12:58