Postul nu e post destul

Thailanda, dragostea mea: la fete în Bangkok, capitala asiatică a sexului

Julius Constantinescu

 

Ca orice turist serios, înainte de a pleca de acasă am făcut un research pe net pentru a afla ce locuri trebuie neapărat vizitate în Bangkok. Fiind al treilea oraş din lume ca mărime, Bangkokul are o mulţime de locuri demne de vizitat, însă am reuşit să mă opresc relativ repede la două dintre ele, care mi-au părut, din poze, nişte locuri nespus de frumoase: Patpong şi Soi Cowboy. Desigur, faptul că ambele sunt Red light district ar putea naşte oarecare suspiciuni, însă vă jur că, atunci când le-am ales, arhitectura străzilor a prevalat.

 

O documentare temeinică presupune să parcurgi minimum câteva zeci de texte în care turişti din toată lumea îşi povestesc experienţa, însă vă asigur că nu este deloc o pierdere de timp, cunoştinţele dobândite în acest fel vă vor fi de mare folos. Altminteri, internetul abundă în relatări amare ale unor cetăţeni care au probat pe pielea lor proverbul-portdrapel al ghinionului: „Şi nefutut, şi cu banii luaţi”.

 

bangkok

 

Înarmat cu aceste cunoştinţe valoroase, pe la 11 seara am coborât în holul hotelului şi am rugat un băiat de la recepţie să îmi cheme un taxi. Nu mă aşteptam să mă întrebe unde doresc să ajung, aşa că, după o scurtă ezitare, am indicat cu jumătate de gură Patpong – adăugând, stânjenit, că vreau să beau ceva. Minciuna asta jenantă m-a costat 5 dolari, fiindcă imediat am simţit nevoia compulsivă să-i înmânez o bancnotă. Asta ne-a ajutat pe amândoi să depăşim cu bine momentul penibil.

 

Taxiul m-a lăsat pe o stradă luminată ca ziua, forfotă de lume. Tarabe la care se vindea orice, de la şlapi chinezeşti la suveniruri, ligheane cu creveţi care sfârâiau în ulei, mâncare de tot felul, magazine cu vitrine luminoase – orice găseai în acest furnicar asiatic, numai ce căutam eu – să beau ceva, vă amintiţi – nu. Când am renunţat să mă mai uit după vitrine cu fete sau firme luminoase care să trădeze cluburi de noapte, l-am găsit după plăcuţele străzilor: Patpong 1 şi Patpong 2. Căci întreg cartierul roşu Patpong se rezumă la două străduţe paralele de 250 m, unite între ele, pe la mijloc, de o alee.

 

Ping pong bar, iei fata din galantar

 

Pentru început, am plecat într-o tură de recunoaştere. Strada din stânga, în întregime pietonală, are pe mijloc două sau trei rânduri de tarabe, pe partea stânga magazine, iar pe partea dreaptă câteva băruleţe prăpădite. Pare o zonă comercială ca oricare alta – deşi pipăiam cu privirea clădirile, nu izbuteam să identific vreun club de noapte. Abia pe la jumătatea străzii, printr-o uşă deschisă, am văzut nişte fete dansând în ring. Firma, deşi prăpădită, mi-a atras atenţia: stabilimentul era King’s Castle 2, cu referinţe foarte bune de la distinsa clientelă. Din câte îmi aminteam, sunau cam aşa: „Sunt serioşi, nu iei ţeapă”. În secunda imediat următoare aveam o fată înlănţuită de mijlocul meu, care mă îmbia să trec pragul acestui stabiliment serios, unde nu iei ţeapă. Turuia întruna şi mă împingea uşurel înăuntru. Am sfârşit prăvălit pe un fotoliu, cu noua mea prietenă pe genunchi şi cu o bere în mână.

 

patpong 2

 

Deşi cu referinţe atât de bune, King’s Castle s-a dovedit a fi de fapt o bombă modestă, compusă dintr-o încăpere nu prea mare şi nu prea curată, având în mijloc un ring de dans foarte îngust şi nişte fotolii înşirate de-a lungul pereţilor, plus o baie cu o singură cabină, care nici ea nu se remarca prin curăţenie. Cât despre atmosferă, necesita o cantitate de alcool pe care eu nu o băusem ca să ţi se pară cât de cât acceptabilă. Fetele de pe ring se mişcau fără nici un chef –practic, tot ce făceau ele acolo era să-şi ridice pe rând câte un picior, aşa încât păreau mai degrabă că aşteaptă la rând la toaletă -, iar cei câţiva ocupanţi ai fotoliilor nu erau nici ei prea entuziaşti. Singura cu poftă de muncă de-acolo era fata de pe genunchii mei. M-a îmbiat să-mi aleg o fată de pe ring; procedura o cunoşteam de pe net: urma să-i cumperi o băutură, reprezentând taxa de bar, şi să negociezi tariful direct cu ea. Mi-am terminat berea şi am ieşit, jurându-i că mă întorc mai târziu.

 

Cum refuzi un ladyboy: „Nu, coaie, mersi”

 

N-am făcut mai mult de câţiva paşi afară, că m-am trezit cu o mână grea ca o cazma pe umăr, iar o voce cavernoasă mi-a susurat în ureche: „Want a girl?” I-am îndepărtat cu delicateţe cazmaua şi am refuzat politicos: „No, thanks, I’m straight”. Nu a insistat, dimpotrivă: mi-a întors spatele, şi-a aranjat fusta şi s-a avântat în căutarea altui posibil client, căruia să-i ofere fata din el.

 

(Altfel, îi simpatizez şi nu pot să nu le admir optimismul, fiindcă transexualii şi nevestele sunt singurii oameni care cred că un bărbat se poate schimba.)

 

Până în capătul străzii n-am mai găsit nici un club, erau doar prăvălii. Patpong 1 se termina într-un bulevard mărginit de terase unde se bea bere şi tarabe cu mâncare. M-am plimbat în jos pe bulevard şi pe cele câteva străzi paralele cu aşa-zisul district roşu, şi senzaţia pe care am avut-o a fost că întreaga zonă seamănă mai degrabă cu Centrul vechi al Bucureştiului decât cu vreo destinaţie mondială a turiştilor sexuali.

 

Moşule, ce fraier eşti

 

Strada Patpong 2 avea să mai salveze însă ceva din reputaţia oarecum nemeritată a Bangkokului de capitală a sexului. Aici nu există nici tarabe, nici magazine, cluburile de noapte şi barurile se înşiruie unul după altul.
pinkM-am oprit chiar la primul, aflat pe colţ: Pink. Nu-mi aminteam nimic despre el de la bibliotecă, dar, întrucât sunt un ziarist care îşi face în mod onest datoria, am intrat fără să preget. Iar curajul mi-a fost răsplătit pe loc, căci Pink, spre deosebire de bomba în care poposisem mai devreme, e un club cu aspect îngrijit, occidental (mă rog, aşa cred, că n-am văzut niciodată un club din ăsta în Occident; acolo n-am fost niciodată singur, iar unui bărbat însoţit se ştie că îi provoacă repulsie numai gândul că ar putea să intre într-o astfel de porcărie). Fetele erau îmbrăcate frumos, în uniforme de şcolăriţe (probabil erau chiar uniformele în care mergeau la şcoală dimineaţa), iar vreo două dintre ele arătau atât de bine, încât mai devreme sau mai târziu vreun neamţ imbecil le va lua de nevastă.

 

Dacă ar fi să fac un review al clubului Pink, l-aş rezuma aşa: „Sunt serioşi, iei ţeapă”. De ce spun asta? În primul rând, fiindcă toţi clienţii pe care i-am găsit acolo aveau acelaşi tipar: occidentali în vârstă, chercheliţi bine, genul ăla simplu de uşurat de bani şi abandonat în stradă pe urmă. Fetele, cu chef de muncă, îi încolţiseră câte două, trei pe fiecare şi cereau băutură şi prăjituri. Presupun că prăjitura era foarte scumpă, fiindcă, de câte ori fetele comandau asta, se înfiinţa cu ele la masă însuşi şeful stabilimentului, care nu ştia cum să-şi mai arate preţuirea.

 

În stânga mea, un neamţ mustăcios, la vreo 60 de ani, se întreţinea cu două fetişcane. El le comanda băutură şi prăjituri, ele îl ţineau fiecare de câte un braţ. Din când în când, îi dădeau cu linguriţa o bucăţică de prăjitură – dacă nu ne-am fi aflat unde ne aflam, ai fi putut jura că ajută un bătrân care nu se poate hrăni singur. La un moment dat, neamţul s-a dus la toaletă; trecând pe lângă mine şi văzându-mă singur, mi-a aruncat o privire triumfătoare.

 

Douăzeci de minute mai târziu, era singur la masă, privind în gol – fetele se prinseseră că nu mai e nimic de stors de la fraier şi se mutaseră la altă masă, unde noua vedetă a clubului primea omagiile managerului. Cu trei fete agăţate de el, şi ăsta arunca în jur priviri triumfătoare. La o masă liberă, cele două femei care debarasau mesele mâncau un rest de prăjiură rămas de la un client.

 

Tip-Top Lollipop

 

M-am cărat şi de aici, cu gândul să găsesc un lollipop bar. Citisem pe net că în barurile astea servirea este excelentă – mai exact, barmaniţa te serveşte pe sub tejghea. Cu ochii după vreun bar din ăsta, era cât pe ce să mă ciocnesc de o masă lipită de zid, în jurul căreia pălăvrăgeau, cu vocile lor inconfundabile, vreo opt ladyboys. Am salvat situaţia elegant, dând sărutmâna: „Hi, girls! How are you?” Le-am prevenit şi pe ele că sunt straight, însă de data asta băutura ne-a făcut să ne despărţim prieteni: eu fluturând mâna, ele fluierând apreciativ în urma mea. Da, ştiu că nu erau chiar femei, dar a fost singura oară în viaţa mea când am fost fluierat cu admiraţie, aşa că v-aş fi recunoscător dacă mi-aţi respecta acest mic moment de glorie.

 

Patpong

 

N-am reuşit să găsesc nici un lollipop bar – e posibil chiar să nu mai fie niciunul în Patpong, la cum merge treaba probabil se câştigă mai mult vânzând şlapi la tarabă decât servind sub tejghea. Strada Patpong 2 e plină în schimb de baruri obişnuite, la care nu era nici dracu’ în afară de două, trei fete ca vai de lume, aşteptând naiba ştie pe cine.

 

Singurul loc în care recunosc că n-am avut curaj să intru a fost în celălalt capăt al străzii, la „Fetish Club”, în zona exclusiv de ladyboys. Pumnul de oţel şi capacitatea de a face istericale mi s-au părut mereu o combinaţie letală.

 

Şi n-a câştigat, i s-a furat

 

Douăzeci de metri mai încolo, în bulevardul scăldat de lumină, n-ai ghici niciodată că eşti atât de aproape de o zonă cunoscută în întreaga lume drept destinaţie sexuală. Habar n-am cum era altădată, dar astăzi turiştii sexuali nu dau deloc buluc în Patpong. Şi, la drept vorbind, nici n-ar avea de ce, căci cu greu v-aţi putea imagina fete mai urâţele, mai triste şi mai lipsite de chef decât cele pe care le-am văzut acolo. Cât despre celălalt mit, că sunt ieftine, luaţi-vă gândul: fără 100 de dolari în buzunar nu dai nici bună seara, darămite să mai faci şi puţină conversaţie.

 

patpong 3

 

Taximetristul care m-a dus înapoi la hotel era foarte încântat de naţionala de fotbal a României. Mi-au trebuit cincisprezece minute să dezleg misterul: credea că Hagi încă mai joacă.

 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, ar fi frumos să-ţi placă şi ăsta:

Susţine Daily Cotcodac

Share:

37 comments

  1. Boby 23 September, 2014 at 07:35

    Dezamagitor, nene Julius… Sper ca de fapt a fost altfel, dar nu puteai sa povestesti aici :)))

  2. Belle d”Imagination 23 September, 2014 at 07:43

    Las că o să joace fie-su. Lui Hagi adică
    Deci bag de seamă că districtul roşu din Thailanda e o zonă de familişti. Abundenţa de ladyboy poate fi extrem de educativă pentru orice soţ căruia doamna inimii sale îi poate arăta cu exemple că da, se poate (şi anume schimba) iar pentru cele mici din dotarea familiei se poate constitui într-un seminar in promptu pe tema: dacă nu înveţi ăsta e viitorul, dacă înveţi, când o să ajungi la fel de bătrân şi neputincios ca nenea ăla, o să-ţi dea cu linguriţa ceva prăjitură nişte lady boys tot atât de politicoşi ca fetiţele alea sărmane şi dezbrăcate
    Şi per total, o lecţie de caritate: fetiţele alea de ambele sexe au nevoie de hăinuţe şi hrană şi de salvarea sufletului de ochiul dracului

  3. Janedoe 23 September, 2014 at 07:47

    Ai ieșit să bei și tu ceva, și, când colo, ce să vezi?! Chiar ai băut!

  4. Belle d”Imagination 23 September, 2014 at 07:58

    @Bobby. Să-ţi spun eu ce e dezamăgitor.Dezamăgitor e să fii treaz de la 4.30 am şi să nu reuşeşti să comentezi primul
    Cât despre Mogul, (hei, ori apeşi în repetate rânduri butonul Donate, ori te adresezi cu apelative intime gen, mogul, divin etc) el este infailibil şi deasupra unor astfel de minciuni de PR!

  5. ntsh 23 September, 2014 at 09:27

    nu te ai dus in zona corecta. undeva, din sukumvit, se lasa o strada care te duce spre un centru al barurilor red. si nu, nu e pat pong. pat pong este o zona mai mult comerciala decat una in care se practica turismul sexual. fetele nu sunt scumpe, 160 bath doua. data viitoare, urca te intr un mini bus si du te direct in pattaya. 2 nopti sunt suficiente. pentru o experienta garantata ia un hotel chiar in centru care sa nu depaseasca mai mult de 2 stele, altfel n ai ce face cu fata.

    mult succes!

  6. Cms 23 September, 2014 at 09:31

    Ca o sinteză a întregului text,
    1. ai fost în cartierul sexului din Bangkok,
    2. ca să bei nişte bere,
    3. cu banii cu care ar fi trebuit să iei magneţii pentru concursul de pe Daily Cotcodac
    4. pe care nu l-a câştigat nimeni.

  7. RoseN 23 September, 2014 at 09:56

    @CeMeSicaaaa sa-ti dea viata sanatate, bine c-ai facut tu un rezumat… pai da’ unde ne trezim fraaaate sa citim aici pagini pagini, brrr cat efort 😀

  8. Belle d”Imagination 23 September, 2014 at 10:17

    Se vede dom doctor că ai experienţă în sintetizarea documentelor prelungi

  9. Belle d”Imagination 23 September, 2014 at 10:17

    Voiam să zic prea lungi

  10. dongabone 23 September, 2014 at 10:28

    D-aia nu mai merge saitu’ astă, că mogulu’ s-a apucat să călărească meridianele în loc sa-si plătească distinșii autori…

  11. Ioana 23 September, 2014 at 10:42

    Vai, vai, vai ce comentarii rautacioase. Mie mi-a placut ce-am citit. Cred ca nu o sa ajung in vecii vecilor in Thailanda asa ca ma multumesc cu astfel de descrieri amanuntite.

  12. Mariana 23 September, 2014 at 10:54

    Lulica, sa dea naiba daca pricep de ce te-ai dus pe strada aia. Ma rog, nici in Bangkok nu pricep de ce ai mers. :))

  13. Ina_adevărata 23 September, 2014 at 11:31

    Bine, mă, da’ de ce nu ai cerut tu o fată la recepția hotelului?

  14. Mariana 23 September, 2014 at 12:02

    Da, chiar, mai ales ca erai deja prieten cu receptionerul!

  15. George Damian 23 September, 2014 at 12:04

    Julică, minți ca o gazetă de perete!

  16. Rushenne 23 September, 2014 at 12:19

    Jul, cu aluziile lui Boby si George nu mai pupi tu agatat de-acum incolo! :))

  17. Cristiana 23 September, 2014 at 12:23

    Ma!!! unde-s comentariile mele?

  18. Cristiana 23 September, 2014 at 12:24

    Vaiiiiiiiiiiiii sunt colega cu Toader!!!!!!!!!! Huoooo!

  19. Rushenne 23 September, 2014 at 12:28

    Cristiana – Vorba unei prietene: ai facut tu ceva, ai spus tu ceva… :))

  20. JULIUS 23 September, 2014 at 12:59

    @ntsh: două la 160 bath? nici de furat nu găseai asa ieftin.

  21. JULIUS 23 September, 2014 at 13:01

    @Belle: dacă e text despre sex, n-ai cum să comentezi înaintea lui Boby, e imposibil să-i iei faţa.

  22. Dan1 23 September, 2014 at 13:33

    Io intrai mai târziu ca am avut de munc astaaa… neste treaba! Deci banuiesc ca din banii economisiti cu fetele si cu baietii aia ai luat magneti, nu?

  23. Liana Toma 23 September, 2014 at 13:46

    Articolul asta se adreseaza publicului masculin. De doua feluri. Si pentru publicul feminin, nimic, nimic??

  24. George Damian 23 September, 2014 at 14:56

    Revin. Acest articol este o dezinformare murdară. Julius a luat bani de la prietenii însurați care vor să meargă la Bangkok, articolul se adresează clar consoartelor îngrijorate. Am mai văzut făcături de presă d-astea…

  25. JULIUS 23 September, 2014 at 15:20

    @frate George: este incredibil, cum iau bani de undeva, cum mă deconspiră confraţii jurnalişti. sunt sigur că tot de la bani i s-a tras şi lui Turcescu.

  26. karmapolice 23 September, 2014 at 15:35

    noroc cu lady boys

  27. BRRC 23 September, 2014 at 18:49

    Bine-bine, dar lui Raețchi de unde i s-a tras?

  28. Boby 23 September, 2014 at 19:15

    Eu ti-am zis sa mergi in Sukhumvit, intre soiurile 6 si 8… Patpong e ceva prea comercial, un fel de vama veche a bangkokului, toate legendele zic ca acolo se intimpla ceva, dar e adevarat doar partial… se intimpla acum 10 ani 🙂

  29. camionagiu 23 September, 2014 at 19:51

    hai sa fim realisti. Serviile secrete ale Regelui Tailandei au actionat: Bai, gata, doua zile parasutele acasa, vine delegatie de jurnalisti din Europa, nu putem face panarama noastra obisnuita! Si vine domnul Julius, nu poate mama lui sa citeasca nenorocirile reale! Toata lumea vinde slapi!

  30. Dan1 23 September, 2014 at 23:07

    @BRRC: Cica de la Iohannis!

  31. ErRon 24 September, 2014 at 03:54

    Parcă nu ne-ar ajunge decepţiile din patrie!
    Să mergi până acolo şi momentul de glorie să ţi-l furnizeze nişte ladyboys!:D

  32. Belle d”Imagination 24 September, 2014 at 07:15

    @Liliana Toma,
    Cum nu are informaţii pentru femei? Abundă în informaţii valoroase pentru femei. Reciteşte

  33. ed 24 September, 2014 at 07:53

    Pentru poze mai clare tre sa il contactam pe Petreanu?In astea nu am vazut mare lucru….

  34. supraveghere iasi 24 September, 2014 at 19:21

    Ce a zis si ed mai sus, daca ii plateai 150 de dolari , nu te lasa sa ii faci niste poze mai descriptibile? :)) . Just Kidding, felicitari pentru aceasta , excursie, daca e un mod de a spune!

  35. Mister Nicky 27 September, 2014 at 11:54

    E clar o carenta de documentare: trebuia sa merge in Nana Place, acolo e sfarc si miez!

  36. nicole 10 October, 2015 at 22:20

    ce inseamna “lollipop bar”;))))???

  37. kpax 11 October, 2015 at 07:26

    nicole, un fel de Topi-top bar.

Leave a reply