Postul nu e post destul

După ce că sunt hoţi, redactorii traducători de la Ziare.com sunt şi înfiorător de proşti

Julius Constantinescu

Ieri, DailyCotcodac.ro a scris că Eros Ramazzotti şi-a început concertul susţinut pe 8 mai la Budapesta cu o gafă, cântăreţul italian salutând publicul cu “Good evening, Bucharest!”

Informaţia am avut-o de la cineva care a asistat la concertul respectiv – persoană care, din păcate, nu ne-a putut furniza vreo probă video sau audio. Prin urmare, am căutat pe internet vreo referinţă despre incident şi ne-am uitat la toate materialele video încărcate pe youtube, dar n-am găsit nimic. În cele din urmă, am verificat informaţia pe contul de facebook al lui Eros Ramazzotti, unde mai mulţi spectatori maghiari îi aminteau artistului de gafa cu pricina. Aşa că am putut publica ştirea, însoţită de un print screen, după cum o puteţi vedea aici.

La două ore după ce am dat ştirea pe Daily Cotcodac, harnicii redactori de la ziare.com au şterpelit-o. N-au găsit însă de cuviinţă să citeze blogul nostru, fiindcă noi suntem genul ăla de mizerabili care se bucură când redactori de teapa celor de la ziare.com, care n-au văzut în viaţa lor cum arată o pereche de tenişi tip reporter, nu-şi iau salariile cu lunile. Ca orice ciorditori profesionişti, cei de la ziare.com au găsit pe google un site unguresc – unde, vezi Doamne, ar fi văzut ei ştirea.

Ce a uitat tâmpiţica aia care a scris-o a fost să dea click pe săgeata aia din stânga pe care scrie “click to go back” ca să ajungă înapoi la site-ul în limba maghiară, aşa că a pus, la sursă, linkul spre google translate. Unde încerca să traducă din maghiară în engleză ceea ce se presupune că citise – şi înţelesese – în limba maghiară.

Singurul lucru care mă nelinişteşte în toată povestea asta e că Universul are un echilibru riguros, iar asta înseamnă că, de câte ori un ziarist ca Teodora Bodeanu nu-şi ia salariul, undeva în lumea asta se întâmplă ceva foarte rău.

Share:

17 comments

  1. Gigell 10 May, 2013 at 05:06

    Io nu știu dacă tu te-ai uitat cu atenție, da’ când bagi http://www.ziare.ro ajungi la ziarero.antena3.ro… Despre ce vorbim ?

  2. dc 10 May, 2013 at 05:16

    In cazul salariului Teodorei Bodeanu propun schimbarea unitatii de masura din lei in like-uri >:) … estimez ca pe la a 3-a abatere consecutiva si-ar cauta alta ocupatie si am fi si noi mai relaxati.

  3. marcian 10 May, 2013 at 07:35

    @dc: nu in like-uri, sa primeasca salaril in felicitari simple. Si numai prin transfer bancar, sa ii ia banca toate comisioanele posibile. A, si sa-i taie si 25% ca la bugetari 🙂

  4. Dan1 10 May, 2013 at 08:55

    “se întâmplă ceva foarte rău” cum ar fi… se-nchide un laborator care producea cremsnituri? :))

  5. Cristina Ș. 10 May, 2013 at 09:27

    Pai sa faceti si rubrica “Stirea de furat pentru .. {insert redactori hoti&prosti} “

  6. NusuntN.A. 10 May, 2013 at 10:00

    Stirile astea nu sunt ale voastre, nici ale noastre. Sunt ale urmasilor vostri de la alte ziare.

  7. Reporter Virtual – stiri exclusive » Revista presei despre presa. Cum este prezentat la TVR miliardarul Ioan Niculae, urmarit penal 10 May, 2013 at 10:49

    […] Daily Cotcodac. Site-ul de umor acuza ziare.com de plagiat. DC a scris ca a scris ca Eros Ramazzotti si-a început concertul susţinut pe 8 mai la Budapesta cu o gafa, cantaretul italian salutand publicul cu “Good evening, Bucharest!” La cateva ore, Ziare.com a preluat informatia, dar a citat un site unguresc. Gresit. […]

  8. NNA 10 May, 2013 at 11:12

    Hai bre, deja exagerezi, ti-a aratat un site cu stirea respectiva ce mai vrei?! 😀 Daca toti fura de la voi, atunci cum dreacu apar stiri in presa cand voi nu scrieti nimic?! =))

  9. marcian 10 May, 2013 at 11:24

    @NNA: pentru ca stirile de pe DC sunt atat de bune, incat sunt furate inainte de a fi scrise

  10. NNA 10 May, 2013 at 11:45

    @marcian: …asa se explica :)) ce bine ca fura astia stirile, altfel se transforma DC-ul din site de satira si umor in site de stiri cu omor. 😀

  11. cristian 10 May, 2013 at 11:48

    Nuuuuuuu…
    Conform echilibrului din univers, cand ziaristii de genul asta nu-si iau salariile, in lume ar trebui sa se intample un lucru foarte bun….
    Faptul ca cineva le-a spus ca-s ziaristi si din cand in cand ii mai si plateste e foarte rau….

  12. Arsulici 10 May, 2013 at 12:36

    Pe mine mă miră faptul că cei de la ziare.com știu să citească… 😀

  13. sidryane 10 May, 2013 at 12:56

    Nici un drept la replica nimic?:)
    Sau nu s-au trezit inca?:)))

  14. Sursele confirma: Bucuresti e la Budapesta | piticu .ro blog 10 May, 2013 at 13:14

    […] « Repara tot prin casa de pe telefon May 10 2013Sursele confirma: Bucuresti e la BudapestaA scris DailyCotocodac si nu i-au crezut nimeni. Dar sursele au relatat inca de miercuri ca Eros Ramazzotti a spus la […]

  15. Lulu 10 May, 2013 at 13:26

    Ia bagă una de-aia cu Dumnezeu şi pinguinii, maestre!

  16. Bear Grylls 12 May, 2013 at 09:15

    Ai perfecta dreptate,Julius!Eu as cauta-o si i-as zice vreo doua.Si as inregistra convorbirea cu telefonul.

  17. Camelia 14 May, 2013 at 13:31

    Asta e, se mai intampla. Sti de ce gresesc mereu? Traduc foarte mult si nu ii intereseaza pe ei ca e corect sau nu, continut sa fie.

Leave a reply