Postul nu e post destul

Cum să pierzi și să găsești o pisică în 15 pași simpli. Tutorial

Ana Neb

1. Pierderea
Pisica se pierde seara. De altfel, nici n-ai cum s-o pierzi dimineaţa: ea s-a trezit la 5, a miorlăit până te-a trezit şi pe tine, a mâncat, a răsturnat ceva prin casă, iar când pleci tu la serviciu a obosit şi s-a culcat niţel. Deci, n-o poţi pierde decât seara, când pleacă ultimul musafir – până vă luaţi voi la revedere, ţi-a scăpat printre picioar (presupunând că e doar o pisică leneșă, nu una extrem de leneșă).

2. Ignorarea
E ok, te poți culca, nu trebuie să te mai gândeşti la pisică. Sigur ești obosit, invitatul a stat destul de mult, ați mâncat împreună prea mult și ești foarte somnoros.

3. Conștientizarea pierderii
La trezirea matinală vei realiza că lipsește ceva. Nu e cineva care să te miaune, să cerșească atenție, să se urce în chiuvetă când vrei să te speli pe dinți, să se împiedice de tine când vrei să te încalți etc. Atunci vei ști că ceva s-a întâmplat.

4. Panica
Poate că pisica a murit… Pune-te pe căutat prin casă. Între timp afli din surse sigure că azi noapte la ora 23:30 pisica era pe holul blocului, în fața ușii tale. Te întrebi revoltat de ce vecinul care a văzut-o nu a bătut la tine la ușă.

5. Panica, partea a doua
A fugit. A plecat printre picioare, a fugit, a ieșit din bloc, s-a pierdut prin grădini, sigur a dat de haita de câini din spatele blocului, cine știe dacă o mai fi vie, știi că ea e sensibilă, știi că îi lipsesc doi dinți de la operație… Cum se va apăra? Nu se va apăra… E ca și pierdută.

6. Disperarea
Dacă ești femeie începi să plângi. Ieși și caută peste tot. Întreabă alți vecini. Pune afișe din etaj în etaj. Sună la muncă să spui că ai o problemă. Întreabă femeia de serviciu. Plânge-te de vecin! Ieși în fața blocului. Strigă pisica în spatele blocului. Ferește-te de câini. Caută printre toate vechiturile depozitate de vecini pe hol.

7. Resemnarea
Trebuie să pleci la muncă, nu poţi lipsi. Lasă pe cineva acasă să caute în continuare.

8. Mustrările de conștiință
Trebuia să o vezi. Trebuia să o verifici. Trebuia să știi. Trebuia să o visezi noaptea. Trebuia să locuiești în altă parte, unde vecinii ar fi bătut la ușă. Trebuia să o vezi! Trebuia să o verifici…

9. Autopedepsirea
Nu, deși ți-e frig, nu vei da drumul la căldură în mașină. Pisica ta stă în frig acum doar din cauza ta! Stai și tu în frig! Urgențele nu se rezolvă din prima la muncă? Foarte bine! Chinuie-te! Dacă nu ai fi pierdut pisica poate că era mai bine.

10. Planurile de căutare
Nu, nu s-a sfârșit aici. Vei pleca de la muncă și te vei duce și o vei căuta. Din grădină în grădină pe o rază de 1 km. Vei întreba toți trecătorii. Vei striga după ea prin toate adunările de pisici din cartier. Te vei duce! O vei găsi!

11. Găsirea
Numai ce ți-ai făcut planul de mai sus și sună telefonul. Persoana de la punctul 7 a găsit pisica. Pisica făcea exact ce știa ea mai bine. Se ascundea. În spatele unor nimicuri depozitate pe hol, acolo unde te-ai uitat.

12. Sindromul post-traumatic
Nu, nu merge așa ușor. Era să o pierzi. Dacă fugea? Dacă o prindeau câinii? Dacă nu o mai găseai? Și vecinul!!! De ce nu a bătut la ușă vecinul?! Sună să vezi dacă pisica e bine. Normal că e bine. Ține coada pe sus și nu bagă în seamă lumea. E supărată că a fost lăsată pe afară. O să îi treacă. Dacă a ieșit…

13. Educaţia
O să ajungi acasă și o să o certi că a fugit. O să îi explici, o să țipi la ea, o să o pui cu nasul în tocul ușii. O să o scoți pe hol. Trebuie să faci ceva ca ea să nu mai fugă niciodată.

14. Educaţia, în realitate
Pisica te așteaptă la ușă, fericită că te vede. Miaună continuu, ca să compenseze absența de dimineață, se unduiește printre picioarele tale, miaună, te pupă, te ceartă, se suie pe tine. Toarce. Miaună. Pisica ta iubită… O mângâi, o pupi, o răsfeți, o iubești. Uiți de punctul 13.

15. Reintrarea în normal
Mănânci cu pisica stând pe scaunul de lângă tine, așteptându-te. Te ridici și se ridică și ea. Te bagi în pat la căldurică și vine și ea călare peste tine. Toarce şi apoi adoarme, căci ea la 5 se trezeşte.

Share:

45 comments

  1. Sorin 24 November, 2012 at 08:15

    Am incercat de multe ori sa scap de motanul meu (nici nu sunt sigur ca e al meu, l-am gasit acolo cand am inchiriat casa). S-a intors de fiecare data. Ultima data l-am dus atat de departe ca m-am ratacit eu. De abia am gasit drumul spre casa, eram cu bicicleta si la vremea aia nici nu stiam germana. Asa ca stiu din proprie experienta ca o pisica nu pleaca niciodata de buna voie de acolo de unde are adapost, are mancare si poate genera scandaluri si probleme (ca si femeia de altfel).

  2. JULIUS 24 November, 2012 at 08:19

    @Sorin: aşteaptă tu niţel să se trezească doamnele cititoare (şi să se întoarcă de la IKEA şi Cora).

  3. LRG 24 November, 2012 at 08:47

    Pisicile si femeile pot face orice au ele chef.Iar barbatii si cainii ar face bine sa se obisnuiasca cu chestia asta…E o traducere libera de pe net,ca sa n-avem discutii si acuzatii de plagiat.

  4. chocolate 24 November, 2012 at 08:56

    In realitate, eu scot pisica afara, si, desi casa e izolata termic, si nu iese strop de caldura, pisica reuseste sa intre pe undeva, habar n-am pe unde, da’ in 5 minute e in mijlocul patului. Si Dorel, cainele, e asa dornic de socializare, iar ea nici nu-l baga in seama

  5. Nero 24 November, 2012 at 09:41

    Eu cred ca cel mai usor o pierzi la partaj. Julius ne poate spune pasii 😀

  6. dc 24 November, 2012 at 10:03

    O pisica poate fi invatata sa faca tot ce vrea ea. Deci, daca s-a pierdut, poti, pur si simplu, sa te bucuri ca ai scapat 😀 >:)

  7. N.A. 24 November, 2012 at 10:18

    @Nero: auch! =)) =)) =))

  8. Ionel Stan 24 November, 2012 at 11:13

    Am vrut sa citesc si eu articolul. Insa 15 pasi.. O fi sambata dar eu lucrez.

  9. Ana Neb 24 November, 2012 at 12:13

    @dc: Mda. Azi dimineata la 5 mi-am dat seama ca trebuia sa ma bucur ca am scapat… Am ratat momentul

  10. Cms 24 November, 2012 at 12:47

    @LRG: Fals, domnule, fals! Şi bărbaţii pot să facă ce vor. Să fugă de acasă, chiar şi să doarmă pe preşuleţ, dacă aşa au chef!

  11. Ana 24 November, 2012 at 13:05

    Doc.: te şi văd evadând printre picioarele unei domnişoare.
    La cât de mititel eşti.. =))

  12. Belle d”Imagination 24 November, 2012 at 13:52

    @CMS: Te iau ca agent de marketing pentru biznisul meu de închiriat preşuleţe confort 1? (sac de dormit, suport pentru bere/ vin, suport de laptop, suport pentru tv cu 10 canale sport şi adulţi?

  13. Belle d”Imagination 24 November, 2012 at 13:56

    @ Dar ce am zis de data asta?

  14. Belle d”Imagination 24 November, 2012 at 13:57

    PS Eu n-am pisică, nu-mi trebuie. Însă asap o să am bunică. Un tutorial despre cum să te pierzi există?

  15. ela 24 November, 2012 at 14:08

    de ce saitul asta se numeste D Cotcodac? Ca slavim si preamarim pisicile mai ceva ca egiptenii:D

  16. Mary Jane 24 November, 2012 at 15:00

    @ela: Ai mare dreptate, chiar nu stiu de ce nu se numeste miaumiau.ro sau ceva de genul :))

  17. l@ura 24 November, 2012 at 15:42

    @Cms: sau sa dea cu mopul 😉

  18. l@ura 24 November, 2012 at 15:47

    Ana Neb, la casa e mai simplu: a iesit pe furis seara si se intoarce dimineata, la ora cinci desigur. Sare pe clante, deschide toate usile si se cuibareste pe pieptul tau. E un pic complicat iarna, cand te trezeste gerul piscator si un torcait tandru, plin de gherutze.

  19. Grey Cat 24 November, 2012 at 15:49

    Ca sa traduc in termeni reali ce s-a intamplat acolo: stapana a plecat la o plimbarica ca asa a avut ea chef, iar apoi s-a intors tot ca a avut ea chef.
    Ceilalti s-au dat de ceasul mortii, au crezut ca au pierdut-o/ gasit-o, ma rog, fiecare isi imagineaza ce vrea…

  20. Stephanie 24 November, 2012 at 17:05

    @Sorin: Nevasta-ta nu citeste DC, asa-i?

  21. Cristina Ş. 24 November, 2012 at 17:20

    @Sorinele, acum stim de ce esti singur!

    @Nero: a-ha-ha-ha :)) :)) =))

    Nero, daca nu mai scrii de acum inainte pe-aici o sa stim de ce, si tu sa stii ca te-am iubit, da? >:D<

  22. Ana Neb 24 November, 2012 at 17:34

    @l@ura: M-am gandit cateva clipe ca ma pot baza pe ea sa se intoarca, dar am zis ca nu are cheia de la intrarea in bloc, nu nimereste etajul, e greu sa urce 8 etaje pe scari… Si intr-un fel am avut dreptate. S-a gandit ca ar fi destul de greu sa coboare un etaj si nu a facut-o. Cum ar fi urcat 8?

  23. Cms 24 November, 2012 at 18:56

    @Ana şi l@ura: =))

    @Belle d”Imagination: Nu cred că-s cel mai nimerit, sigur i se face milă de mine unei comentatoare drăguţe şi mă ia acasă, la căldurică. Plus că nu mă mai uit de mult la televizor. 😛

  24. LRG 24 November, 2012 at 19:05

    @Cms: Barbatii pot incerca sa faca ce vor.Dupa aia sa zica mersi daca-s invitati politicos sa doarma pe presulet.Ca se poate si mai rau.

  25. Cms 24 November, 2012 at 19:12

    @LRG: Se poate. Tocmai de asta e bine să citeşti un ghid de supravieţuire, să-ţi cumperi un cort, să îţi îngrijeşti maşina ca pe ochii din cap. Nu ştii niciodată când vei fi nevoit să reiei viaţa nomadă a strămoşilor.

  26. raluca 24 November, 2012 at 20:14

    oh, deja vu! …am avut o pisica oarba, pe care am pierdut-o si Am regasit-o abia dupa 4 zile…trebuia s-o fi pazit, trebuia sa fi fost mai atenta, trebuia sa…
    macar s-o fi eutanasiat , asa cum intentionasem sa fac atunci cand realizasem ca e oarba ,asa va muri de foame si de sete..sau sfasiata de caini…poate inca traieste, si bajbaie flamanda si inspaimantata – cand o gasesc, daca o gasesc, o duc imediat si-o eutanasiez!
    fireste ca ne-am regasit, pupat, tors , nici vorba de eutanasie- a murit la venerabila varsta de 17 ani . A avut 9 vieti – era desteapta, curioasa , activa, si a trecut prin multe cumpene in timpul vacantelor de vara, cand o luam cu noi la munte …desi cautam sa o ocrotim, si era cea mai iubita pisica din lume.
    @ ela Chiar asa , de ce sa nu se cheme early miaunation ?Ce-i aia daily cotcodac ?!!! Poate o galinacee sa mimeze ceva?

  27. raluca 24 November, 2012 at 20:24

    @ Ana – tutorialul tau e, totusi, prea complicat.
    vin eu cu o reteta simplificata
    ingrediente :
    un dulap lasat deschis
    una bucata pisica -care doarme sau care se distreaza privindu-t in timp ce te agiti – initial prin casa, apoi prin jurul blocului
    timp necesar
    – depinde de cat timp are nevoie fiara tarcata sa-si faca siesta …oricum, nu va iesi pana cand nu clachezi…

  28. Sorin 24 November, 2012 at 20:37

    @Stephanie: Nu sunt insurat. Tin minte ca atunci cand eram copil l-am intrebat pe strabunicul (om trecut prin multe, supravietuitor a 2 razboaie mondiale) cum si-a trait viata de a reusit sa ajunga la varsta de 90 de ani si el mi-a raspuns: m-am insurat la 41 de ani nepoate. Tarziu am inteles raspunsul lui (cam pe la a 4-a relatie). Si ca traiesc 90 de ani am decis ca in urmatorii 11 ani sa NU ma insor.

  29. Cms 24 November, 2012 at 21:07

    @Sorin: Bancul era cu Matusalem, care s-a însurat pe la 100 şi ceva, parcă… 😛

  30. sebra 24 November, 2012 at 22:10

    Neavand pisica m-am abtinut de la comentarii, da’ mi-am adus aminte ca am “pierdut” pisica lui cumnata’mea pe care o crestea soacra’mea (pisica o crestea, pe cumnata o crescuse mai demult). De fapt pisica a murit si i-am zis lui cumnata’mea ca a fugit, ca sa nu sufere (cumnata, ca pisica nu mai avea cum sa sufere, a murit repede). Cumnata’mea ne-a tot intrebat vreo juma de an daca s-a intors pisica. Lucru care nu s-a intamplat pentru ca era teapana cand am dat s-o ingroape.

  31. CID 24 November, 2012 at 23:41

    Din pacate matza mea a murit acum cateva zile,cancer,ciroza,icter.A fost o pisicuta blanda,n-a executat decat 2 soricei si o pasarica.Plus ca a facut franjuri mainile a 2 cetateni care doreau neaparat sa o mangaie.Ea nu dorea si si-a impus punctul de vedere.Mi-au dat lacrimile cand ii sapam groapa…

  32. Cms 25 November, 2012 at 00:10

    @CID: Mă faci să mă simt ca un criminal în serie. Eu am îngropat peste 20 de hamsteri, fie la Bucureşti, fie la Constanţa… 🙁

  33. costin 25 November, 2012 at 00:21

    mda, 15 pasi la pierderea unei pisici si un singur pas pentru pierderea unui concurs de mima…

  34. RoseN 25 November, 2012 at 00:21

    @Cms: eu 3 porcisori…uffff

  35. admin 25 November, 2012 at 04:13

    @CID: RIP!

  36. Ana Neb 25 November, 2012 at 04:49

    @raluca: Neah, asta cu dulapul e clasica. Nu pic in plasa atat de usor. Nu sunt posesoare de pisica de ieri, de azi…

  37. Bear Grylls 25 November, 2012 at 09:41

    Bine ca mi-ai spus,vreau sa-mi iau o pisica atunci cand voi iesi la pensie.Sunt multe in fata blocului si n-au probleme cu cainii…

  38. Cristina Ş. 25 November, 2012 at 10:33

    @Sorin: aaa .. deci tu nu te insori c-asa nu vrei tu, nu ca $%^%^^&%&^%^$%#$@$%^*&*()*&^%^$%^#,
    yeah, right

  39. Belle d”Imagination 25 November, 2012 at 10:48

    Uite d-aia încurajează statul român viaţa de familie! How silly of me not to realise!
    Poi vă daţi seama ce viaţă lungă ar avea toţi cetăţenii dacă s-ar însura pe la 40+ de ani? Cât amar de pensie ar trebui plătit? Aşa, dacă se însoară devreme, precum sculatul de dimineaţă, au grijă soaţele să îşi dorească să moară de pe la 40+

  40. Cristina Ş. 25 November, 2012 at 10:52

    @Belle d”Imagination: :))

    numai sa nu moara ca ASTA ;))

  41. Alt Marian 26 November, 2012 at 16:48

    Pisica nu se pierde, doamnelor si domnilor, ce ati capiat asa?
    Ea are un teritoriu, din care, daca aveti noroc (sau ghinion :)), face parte si casa voastra. Se va opri acolo unde va primi mai multa mâncare si va fi stresata mai putin (atât cât sa nu-si cheltuie din cele 9 vieti), de exemplu nu va sta prea mult acolo unde plozii încearca sa-i scoata ochii cu furculita, desi am vazut si pisici care stateau sa le faci nod la coada (karma, deh).
    Si tot de pe net: Câinele are stapân, pisica are servitori.

  42. Ulise 27 November, 2012 at 11:30

    Ana, eu as inlocui (din proprie experienta), vreo 2 pasi ….
    1. Pisica nu iese pe usa, ci pica de pe geam, de la etajul 4…. Si de fiecare data la 12 noaptea sambata …
    2. Pisica se gaseste a doua zi, de catre sotie, asta dupa ce eu am coborat, am vazut ca e o pisica cu botul umflat si a mea avea botul “normal” …

    Acuma faptul ca mi s-a intamplat asta cu 2 matze diferite ma face sa folosesc inductia matematica ca sa-mi dau dreptate si sa fug din tara, ca o sa ma caute asociatiile de iubitori de animale, sa-mi inchida geamul 🙂

  43. rela 9 March, 2013 at 12:13

    deci din cate am vazut eu nici nu va pasa de pisicile voastre

  44. Marcel 20 December, 2015 at 14:36

    Precizez ca nui pisica mea am gasito in fata scari

  45. Felicia 9 February, 2017 at 23:37

    Pisicile pot fi iubite la fel ca oricare alt animal de companie.Si pe motanul meu siamez l am crescut de mic si l am indragit, i am oferit libertate, hrana dupa dorinta lui si mangaierile mele,dar ceva nu a fost suficient pentru ca intr o noapte nu a mai venit acasa din peregrinarile lui prin curtile vecine, probabil a fost furat de cineva, i a placut blana lui cafenie si ochii albastri. Nu l am mai vazut din acea noapte, sunt 6 ani de atunci, dar il visez uneori ca il gasesc si il strang in brate, curios este faptul ca il simt ca si cand ar fi real, ii mangaii blana catifelata si el se simte bine in bratele mele. Pacat ca doar in vis am acest privilegiu, cine stie poate a murit si vine duhul lui sa ne intalnim in lumea viselor.L am iubit mult si disparitia lui m a indurerat, nu mi a mai trebuit alt animal care sa l inlocuiasca.

Leave a reply