Postul nu e post destul

Grav accident în Mamaia: hotelul Briza s-a ciocnit de Hotel Tahiti

Ionuţ Şendroiu

Deşi pare incredibil, nici una dintre cele 7 stele (3 de la Briza, 4 de la Tahiti) nu a fost afectată. Iniţial, am crezut că mă aflu în faţa unui straniu monument arhitectonic, aşa că am încercat să aflu dacă se vizitează şi de unde se pot procura bilete de intrare.

Patru stele, cu spatele la zid!
Un chelner de la restaurantul situat la parterul hotelului Tahiti m-a invitat să iau loc la o masă şi mi-a oferit amabil meniul. Nu a putut să-mi răspundă din ce curent face parte ansamblul arhitectonic în care serveşte, dar m-a asigurat, în timp ce îmi turna berea, că este vorba, de fapt, despre două hoteluri diferite, complet separate. Chiar dacă distanţa care le separă este mai mică de 3 cm, cele două stabilimente au patroni diferiţi. Care, paradoxal, nici nu se inţeleg prea bine între ei, deşi, judecând strict după cele două proprietăţi, s-ar putea crede că e vorba de doi siamezi recent despărţiţi, care continuă să facă plajă pe acelaşi şezlong.
Am întrebat ospătarul cât costă o cameră cu vedere spre peretele hotelului Briza şi mi-a răspuns că momentan nu se închiriază. Poate de la anul, mi-a zâmbit el complice, sugerând că până atunci o să rezolve patronul lui problema cu Briza.

Trei stele, cu faţa la perete!
La hotelul Briza nu aveau Ciuc la gheaţă, iar afară era prea cald ca să mai schimb berea, dar m-au asigurat că hotelul lor a avut prioritate şi că cei de la Tahiti au intrat în ei.

Concurs de mimă cu hoteluri
Întrucât nu am reuşit să mă lămuresc care sunt regulile după care circulă hotelurile prin Mamaia, m-am decis să mai beau o bere la Tahiti şi să provoc un concurs Daily Cotcodac pentru a afla care au fost cauzele exacte ale accidentului. Şi pentru că nişte sincere felicitări moca nu strică niciodată, mi-am permis să lansez chiar eu câteva ipoteze:

1. Ceaţă. Construcţia celor două hoteluri a început într-o zi cu ceaţă deasă, care a persistat pe toată durata şantierului. Ceaţa s-a mai ridicat un pic abia când au tăiat panglica la hotel Briza şi au sesizat că un capăt e legat de noul hotel Tahiti. Şi viceversa, vorba lui Lefter Popescu.

2. Praf. Domnul primar nu a vrut să semneze ca primarul, ci a cerut să mai verifice o dată, cu harta în faţă. Când a văzut că e gata să dea aprobare pentru două hoteluri care practic se încalecă unul de altul, a recomandat să se tragă o linie între ele. Fotomodela sa asistentă i-a presărat o linie, iar el a tras-o. Apoi a semnat.

3. Mazăre. Când făcea repetiţii pe carul alegoric îmbracat în samurai, a constatat că şoseaua nu e suficient de lată şi roata alegorică în formă de turban loveşte în bordură. A cerut să se lăţească şoseaua. “Nu se poate, dom’primar, că se construieşte un hotel în partea asta!”. “Mutaţi-l mai încolo!”

Share:

27 comments

  1. JULIUS 10 September, 2012 at 04:53

    Eu aş merge pe varianta că cei doi patroni s-au dus împreună la Sultan cu şpaga, dar n-aveau destul. “De banii ăştia, ziceţi mersi că vă aprob şi un hotel. Îl tăiaţi în două, treaba voastră. Hai, valea, că mai am şi altă treabă”.

  2. Cici 10 September, 2012 at 07:31

    Sau poate patronii provin din familii foarte numeroase si in copilarie dormeau mai multi in pat. Si au vrut sa ofere si turistilor astfel de senzatii de neuitat. Stimate turist, ti se pare ca ti-ai luat camera single, dar uite ca nu e chiar asa!

  3. camionagiu 10 September, 2012 at 08:32

    @JULIUS: Anomalia e ca in zilele noastre un ins cu asemenea fler binecuvantat, care ar putea oricand sa-l joace-n spitz-uri pe Pinalti ori pe Mazare, trage inca la primul milion de euro

    PS
    combate frumos Doctorul in scris, imi imaginez ce medicina stie si cum te baga-n atze (probabil din stangacie te sugruma cu ata chirurgicala in loc sa te coasa), daca toata atentia a fost numai pe partea literara

  4. m 10 September, 2012 at 08:54

    pai daca e sa calculam viteza cu care circulau cele 2 hoteluri, pixelu’ albastru actioneaza in favoarea hotelului albastru. deci fizic viteza hotelului albastru e doar o iluzie optica. unde o fi gaina care naste hoteluri vii sa ne lamureasca cine a fost primul?

  5. N.A. 10 September, 2012 at 09:13

    Eu cred ca vorbim de doua suflete ecologiste de patroni, care au vrut pur si simplu sa economiseasca resursele pamantului. Daca stam si ne labartam asa, la nesfarsit, o sa se termine si pamantul asta intr-o zi! Cate putin, bre, sa ajunga la toti!

  6. CID 10 September, 2012 at 09:47

    “Deşi pare incredibil, nici una dintre cele 7 stele (3 de la Briza, 4 de la Tahiti) nu a fost afectată. Iniţial, am crezut că mă aflu în faţa unui straniu monument arhitectonic, aşa că am încercat să aflu dacă se vizitează şi de unde se pot procura bilete de intrare.”
    Bestial,era sa ma inec cu cafeaua.Sa scrie numai doctorul ca el … etc.

  7. ionut 10 September, 2012 at 09:51

    Asta e, bate Briza in Tahiti, mare stire 🙂

  8. RoseN 10 September, 2012 at 10:01

    Extraordinar debut, superb, sa mai veniti pe la noi domn doctor, ca ne mai dor pe unii oasele, pe altii gatul, fiecare cu ce poate…si prinde bine un doctor la un site de cul…aaaa… de pe internet

  9. chocolate 10 September, 2012 at 11:03

    as vrea sa stiu daca a fost tencuit peretele despartitor. Si daca da, cum au reusit sa-l faca, in spatiul ala de 3 cm?

  10. Ferdinand Ș. 10 September, 2012 at 11:10

    @chocolate: :)) si eu tot la asta ma gindeam :))

    “concurs de mima cu hoteluri” =)) =)) =)) =)) =)) =)) … hai, ne bagam?

  11. Ina_adevarata 10 September, 2012 at 11:18

    Foarte inspirat colegu’ care a curbat așea, frumos, botul hotelului ăluia cu albastru, să fie mai aerodinamic. Eu nu m-aș fi gândit.

  12. costin 10 September, 2012 at 11:38

    Avem hotel de 7 stele (3 pe dreapta, 4 pe stânga)? Avem!
    Păi ce mai contează acum detaliile, când i-am umilit pe bulgari la faza asta.

  13. George 10 September, 2012 at 11:42

    Nu doar la mare se poarta asemenea extravagante in arhitectura, avem si noi in Iasi, vezi hotel Indiana : http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/47224123.jpg – ce-i drept, astia au lasat cam 20 de centimetri, mult mai generos decat la mare.

  14. dush 10 September, 2012 at 11:51

    probabil tahiti are sistem d’ala antiseismic pe rulmenti..ca doar ii zona scuturata si aia…si au zis ca nah, sa respecte specificul pana in maduva osului…si cum proiectul a fost facut cu romani, probabil au furat de la o bila de rulment, la un inel, la un rulment cu totul..si fiind in stil pur si neaos romanesc, la prima miscare de buca a marii negre – ca stim ca ii jucausa – s-o intamplat coliziunea, nesoldata cu ratacirea nici unei stelute de mare, insa soldata cu niste lipsa de intimitate.

  15. dush 10 September, 2012 at 11:53

    da ma intreb…tahiti a fost iceberg-ul brizei sau vitzavercea? de pe care se arunca nea caisa ala s-o salveze pe Kãtalina?

  16. Cristina Ș. 10 September, 2012 at 11:58

    @George: oh, du meine Güte :)) :)), cu astia din Iasi putem deja sa incepem concursul de mima cu hoteluri

  17. ionel gigel 10 September, 2012 at 12:15

    Sper la o autostrada suspendata printre cele doua hoteluri pe prima banda sa fie briza si pe sensul celalalt Tahiti. O sa fie un peisaj mirific.

    Si pentru concursul de mima cu hoteluri nu poate fi decat “Miss Litoral” cand treceau alea prin cadrul ala de sarma.

  18. OanaS 10 September, 2012 at 12:47

    Dar nu e mai bine asa, sa fii aproape de aproapele tau? Ilustreaza foarte clar comuniunea omului cu vecinul de vis-a-vis :))

  19. lulu 10 September, 2012 at 13:10

    Eu cred ca briza(de gen feminin :d ) nu a stiut cum e cu prioritatea in sensul giratoriu.

    PS Mi-era dor de Doc asa ca sa debuteze mai des.

  20. Petronius. 10 September, 2012 at 13:18

    Stiasm eu ca nu citesc degeaba DC … cateodata mai scrie si Sendroiu 🙂 Rar, dar bine, sau cum zice un prieten: “adanc si rar” 😀

  21. N.A. 10 September, 2012 at 13:40

    Daca tot a debutat, nu pune si el o poza la bustul gol? 😀

  22. Belle d”Imagination 10 September, 2012 at 13:43

    Eu cred că cele doo hoteluri mimează ”Singur pe lume” de Hector Malot

  23. serban 10 September, 2012 at 13:45

    Un caz grav de debut cronic.

  24. Miorlaupufos 10 September, 2012 at 19:10

    Tahiti s-a indragostit de Birza si s-a gindit c-ar fi o treaba sa se dea mai aproape.

    Remarcabila ideea arhitectului ( sau a arhitectilor ) de a pune ferestrele alea chic o idee mai sus decit in hotelul vecin. Probabil la receptie e vreun consemn si alea sint camere rezervare voyeuristilor.

  25. Sinziana Lupascu 10 September, 2012 at 19:24

    Cine stie unde era semnul ala de “cedeaza trecerea”, inclin spre a-III-a varianta, totusi. 🙂

  26. Old John Wheel 10 September, 2012 at 19:42

    Măh, ăstea doo hotele nu mimează, cumva, Sophies choice? Cu hotelele în rolu’ principal, adică în rolu’ alegerilor 😕

  27. Cristina Ş. 10 September, 2012 at 19:42

    heeei .. mi-am adus aminte de un banc:

    “La ce distanta se aflau vehiculele in momentul coliziunii?”

Leave a reply