Postul nu e post destul

Disensiuni între comuniştii români: liderul PCR, nepman-ul Constantin Rotaru, acuzat de „burghezism”. Facţiunile îşi dispută prietenia Ambasadei Cubei

Julius Constantinescu

În lumea mică a comuniştilor români, apele sunt la fel de agitate ca în politica mare – privind-o, e ca atunci când cobori obiectivul camerei de filmat şi descoperi în iarbă o lume în miniatură la fel de dură ca cea a marilor prădători. Căci, în mini-lumea ultimilor nostalgici, tovarăşii nu strâng rândurile să lupte umăr la umăr împotriva opresorului capitalist, ci caută să-şi facă mai întâi curat la dânşii în ogradă. E o lume a mini-înfierărilor, mini-epurărilor şi mini-acuzelor de deviaţionism de dreapta. Bătălia pe nişă e sălbatică, dar şi eroică.

În iulie 2010, Partidul Alianţa Socialistă (PAS) organiza, la Palatul Copiilor, fost Pionierilor, istoricul congres de transformare a acestui partid în PCR. Judecătorii ticăloşi, lachei ai imperialismului american, vor fi refuzat probabil înregistrarea titulaturii, căci partidul condus de Constantin Rotaru se numeşte şi acum PAS, însă congresul a fost un adevărat triumf. (Continuarea în Ghimpele… )

Share:

4 comments

  1. boemul 13 September, 2012 at 08:48

    PAS :))
    cum o fi la vot?
    – Ii votezi p-astia?
    – PAS!

  2. RoseN 13 September, 2012 at 09:54

    Vai de mine si de mine, sa deschidem gazeta de dimineata, sa ne bem cafeluta, sa glumim cu colegul de cubicul ca azi e joi, adica inainte de vineeeeeri… si sa speram ca apare si Dan1 si fetele sa facem un party mai pe seara 😀 ca uite deja ziar pe care sa punem parizerul avem 😀

  3. ionel gigel 13 September, 2012 at 10:35

    Jos imperialistii!! Cu Red bull-ul lor in whisky, Sprite in bere sau blasfemia burghezo – mosiereasca vodca cu suc de mere.

    Traiasca clasa muncitoare cu berea la halba si shaworma. E proletara shaworma sper.

  4. Savantu' 13 September, 2012 at 11:58

    Rideti voi, rideti, dar in Birmingham au aparut ince de acum doi-trei ani, de cand cu maximul crizei, afise pe stalpi, garduri, etc.., cu “Capitalism is dead, time for Socialism?”, sau poze cu Marx.

Leave a reply