Postul nu e post destul

Bucureşteni, staţi liniştiţi la locurile voastre: primarul sectorului 8 nu va fi arestat

Ovidiu Eftimie

Aţi auzit poate pe la ştiri cum că primarul Braşovului, George Scripcaru, ar putea fi arestat pentru complicitate la dare de mită. Tipul e PDL-ist, primar, deci se leagă, mai ales că l-au arestat recent pe primarul Clujului, un tip cu aceleași semnalmente.

Cred că bucureştenii sunt foarte îngrijoraţi zilele astea. Braşovul este oraşul lor de suflet, un fel de sector 8. Oriunde am fost în lumea asta (şi am fost pe vreo trei continente), nicăieri n-am fost privit cu mai multă prietenie ca în Bucureşti când le-am spus că sunt din Braşov. “Băi, frumos oraş. E-adevărat că aveţi moldoveni, da’ ce frumos e acolo, aveţi muntele aproape, aer curat”. Braşovul e oraşul de rezervă al tuturor bucureştenilor, să nu cumva să se strice Lipscaniul că fug toţi aici.

Braşovul e cel mai turistic oraş al României, doar fumaţii cred în Sibiu. Oficial, avem de vreo trei ori mai mulţi turişti români decât capitala culturală europeană. Şi la noi se face evaziune, nu glumă. Plus că avem cel puţin 50 de giratorii în plus. Cu flori.

Şi-acum, că tot e turistic, cineva trebuie să se laude cu el. Ia ghiciţi cine. Exact, Elena Udrea, ministrul Turismului. Care a turnat vreo 50 de milioane de euro fonduri de la Guvern prin Braşov. Cât se pricepe ea la turism am mai povestit aici şi aici. Important e că aici vorbim de lucruri de suflet, gen bani, așa că nu trebuie să ne mire că madam Udrea îl ţine pe Scripcaru la sân cum ţine o stripteusă o bancnotă de 100 de euro. La rândul ei, doamna e ţinută şi ea în niște poale de cineva, cum ţine un capitan de vas o ultimă ţigară când ştie că mai are două zile până la următorul port.

Așadar, stimați concitadini de week-end, stați liniștiți cu Scripcaru, mai bine beți o bere și vă bucurați de aerul nostru de munte în loc să vă încărcați mintea cu prostii.

PS: Un mic reminder pentru presa quality de capitală: prefectul Braşovului, Ion Gonţea, ăla de-i luat în colimator pe aceeaşi chestie cu Scripcaru, e inculpat într-un dosar penal de fals în acte de vreo cinci ani. Şi se tot amână povestea. Sper că nu v-am spus lucriuri noi.

PS 2: Valorosul jurnalist de investigaţii Tolo are nişte documente de la mine apropo de cum îi are Scripcaru la mână pe procurorii DNA de la noi din sat. Le are de vreo 6 luni. Probabil am uitat să-i scriu cu litere mari și colorate VEZI AICI!

Share:

12 comments

  1. valeria 18 November, 2011 at 20:55

    Campania electorala la sate:
    Nu aveţi drum ?
    Vă facem drum.
    Nu aveţi apă şi canalizare ?
    La anul o să aveţi.
    …Vă aducem apă , gaz , vă facem poduri.
    – Dar noi nu avem pârâu , zise cineva.
    – Vă facem noi.
    Se ridică un bătrân din mulţime:
    – Eu nu am p…
    – Se rezolvă , zice liderul.
    Cineva din spate îl trage de mânecă:
    – Şefule , dar asta nu putem să-i dăm.
    – Taci mă , că oricum după alegeri asta le-o dăm la toţi…:D

  2. Groparu 18 November, 2011 at 21:00

    E! Om avea noi mai putini, dar sunt mai targetati.

  3. Ovidiu Eftimie 18 November, 2011 at 21:07

    @Groparu: Ma Gropare, ce ţi-am zis eu de ăia care se bat pentru evitarea retrogradării?

  4. dyers_eve 18 November, 2011 at 21:08

    Evident ca atunci cand au vazut stirea, toti cititorii DC s-au gandit mai intai la Prea-Indragit 🙂 Iar el nu i-a dezamagit 🙂

  5. Lecteriţa 18 November, 2011 at 21:44

    sa candideze Indragitul la sectorul 8!
    mai devreme fusese in vizita la Scripca, cred ca la Spa!

  6. kilroy 18 November, 2011 at 22:18

    Noi, locuitorii frumosului oras Craiova (daca te plangi de Brasov, vino aici si dupa o saptamana mai vorbim) suntem de-a dreptul relaxati. Primar arestat, eliberat si nejudecat (inca) avem deja. Asteptam noutati: dresuri de pume, inghititori de sabii, chestiuni de genul acesta, poate.

  7. Belle d”Imagination 18 November, 2011 at 22:22

    Aşteptăm reţeta de înălbitor politic

  8. kilroy 18 November, 2011 at 22:32

    @Belle d”Imagination: Pe vremuri se numea NUP.

  9. marius vl 19 November, 2011 at 00:43

    La noi in vl oamenii sunt entuziasmati,primarele nostru condamnat si cu pedeapsa executata va candida din nou dar de data asta din partea UNPR ….

  10. iulian rinder 19 November, 2011 at 09:41

    Băi Efule, aştia nu au descentralizat încă DNA ca să-l treaca în subordinea autorităţilor locale? Că daca nu îl păstrează aproape, legal ca nunta cu mandat, pe egalul lui Udrea în voturi, mâine poimâine or să ajungă procurori un fel de poliţie locală. Şi să vezi ce le face buruieşteanul – Scripcaru e din Buruieneşti, ptr. cine nu ştie, moldovean de-al meu, da di pi mai la ţarî – când or fi în subordinea lui. De aceea eu zic să-l păstreze.

  11. kilroy 19 November, 2011 at 15:30

    @marius vl: Si al nostru tot din partea unpr candideaza acum. Se pare ca e reteta.

  12. BRRC 19 November, 2011 at 21:26

    Dar Şacal… Andraş Şacal?
    Pe el nu-l bagă nimeni în seamă?
    Cică vrea să se retragă din “organizaţia” care nu-i asigură protecţie pentru inerentele greşeli de fond funciar în favoarea decât a lui Scripcaru.
    Ca să nu mai vorbim de palpitantele angajări puse în scenă de când umflăţelul decorează ANFP*!
    Ar vrea să treacă “independent”, dar mai sigur e “impediment”.
    *ANFP – Aglomerarea Neuronală pentru Fermentarea Palestinei.

Leave a reply