Postul nu e post destul

Încă un requiem pentru Groparu

Ovidiu Eftimie

Acest text ar fi trebuit să fie cel de-al cincilea din seria “DC la munte şi la mare”, dar am evitat acest titlu de teamă să nu vă fi plictisit deja de aventurile lui Eftimie. Deci, o să citiţi altceva!

“Hai, Eftimie, să vii că vreau să stăm la o bere, să vii că-i păcat, cine ştie când ne mai întâlnim”, îmi zicea Groparu la telefon. Cu ceva timp înainte îmi trimisese şi un program al desfăşurării ostilităţilor din comuna Gârda de Sus (acolo şi Iancu-i dus), în care era cuprinsă şi expresia “bemcaporcii”.

Şi-am luat şi nevasta şi copchilul, că “doară vine şi Groparu cu ăla mic şi nu-i bai. Toată lumea e cu copiii”.

Şi-apoi nici n-au trecut 24 de ore de când ajunsesem în Apuseni că m-am pus la băut cu Groparu. Îţi şi venea să bei, în preajma noastră se adunaseră cinci proprietari de produse Apple care gângureau fericiţi şi-şi împărţeau impresii şi aplicaţii. Din ce am înţeles eu, o chestie Apple e chiar singurul obiect tehnologic ce-ţi poate aduce fericirea şi, pentru băieţi, asigură minimum două erecţii glorioase săptămânal cât timp este în garanţie.

Aşa că am purces să beau cu Groparu, încercând, în acelaşi timp, să ne supraveghem urmaşii care trolau şi ei prin preajmă. Băi frate, a fost extraordinar. Am băut cam două beri fiecare în câteva ore. Restul timpului ni l-am petrecut alergând după ăia mici. “Nu-l lăsa acolo că se urcă şi cade”, “Mamă, dacă-i vede mă-sa julitura din frunte, pe cine crezi că dă vina?”, “Nu-i da aia că se taie”, “Nu-i da obiectul acela că-l trânteşte şi se sparge”.

Ceea ce ar fi putut fi o confruntare a beţivanilor cum nu s-a mai văzut de la StarWars încoace, când Vader s-a bătut cu fii-so, s-a transformat într-un fel de şezătoare în care noi am alergat ca doi pensionari după copii. Aşa că, dacă-l citiţi pe Gropar cum povesteşte el beţii crunte şi fapte de arme, staţi liniştiţi. Cel mai probabil a băut o tărie mică după ce a mai schimbat un scutec la copchil şi a căzut la pat ca mortu’. De oboseală.

Share:

15 comments

  1. stalker 26 August, 2011 at 08:30

    în plus, nici mahmureala nu mai e ce-a fost. vorba ‘ceea: ai unde, ai cu cine, ai cu ce, dar și piticul are un program (foarte) activ a doua zi dimineață 🙁

  2. Cristi 26 August, 2011 at 08:31

    Groparu ii plecat in Delta. Exilat de “nievasta”. Asa-s unii au noroc in viata. 🙁

  3. Dan1 26 August, 2011 at 08:39

    Pai, daca alea “cam doua beri fiecare” erau la 2,5l, eu zic ca v-ati descurcat binisor. :))

  4. Ion T 26 August, 2011 at 08:48

    @Dan1: Berile erau de un litru. Litrul ăla de bere de 3 kile. http://www.dailycotcodac.ro/2010/03/urati-ne-hai-noroc/

  5. dc 26 August, 2011 at 09:29

    =)) mi-e frica sa ma gandesc la povestile cu care se intoarce din Delta, unde tocmai ameninta Groparu ca pleaca 😀 =))

  6. RoseN 26 August, 2011 at 10:19

    Bebe groparel tare simpatic 😀

    Un barbat ajunge acasa dupa o zi lunga de lucru. Asezandu-se in fotoliul obisnuit, ii spune nevestii: – Repede, adu-mi o bere pana nu incepe. Sotia, nedumerita, ii aduce berea. Tipul da berea pe gat si spune: – Repede, mai adu-mi una, trebuie sa inceapa. Sotiei nu prea ii convine, dar, cum parea ceva important, se conformeaza. Tipul o da si pe aceasta pe gat, si o cere pe a treia. -Repede, inca una, o sa inceapa in orice moment!
    Sotia se infurie si spune : – Gata, pana aici, neismtitule! Vii acasa, nu dai nici buna ziua, iti pui curu in fotoliu si vrei sa-ti aduc bere la botu’ calului. Nu realizezi cat zilnic spal, calc si gatesc pentru tine?!
    Sotul, oftand: – La naiba, a inceput!

  7. Raluca 26 August, 2011 at 12:06

    @RoseN: Demential. Inca rad.

  8. N.A. 26 August, 2011 at 14:25

    1. Aventurile lui Eftimie nu ne plictisesc niciodata!
    2. =)) =)) =)) Ce ma bucur sa aud ca li se intampla treaba asta si taticilor! Sper ca doamnele erau asezate confortabil la o barfa in fata unei beri, ceva.. 😀
    3. Ma tem ca nevasta unui dealer Apple nu poate decat sa confirme imensa fericire pe care ti-o da un gadget de gen. ( In casa noastra totul e Apple, de la Mac, pana la Ipadu’ meu iubit, pana la aifoane. Isi smulg perucile aia de la Rds de nervi cand sunt chemati la o nevoie.) Nu garantez si pentru orgasme, la treaba asta inca il folosesc pe sotu’ 😀

  9. RoseN 26 August, 2011 at 14:55

    @N.A.: “inca” buna, buna, foarte buna precizarea 😀

  10. N.A. 26 August, 2011 at 16:21

    @RoseN: 😀

  11. Stephanie 26 August, 2011 at 16:30

    @RoseN: Vaaaaai, ce ma abtin sa nu-i sugerez Adrianei o altenativa la “inca”!!! =))

  12. Dan1 26 August, 2011 at 21:22

    @RoseN: Doaaamne, RoseN, ce te-as lua de nevasta acum! Ca tu le stii pe toate! Si când m-ai certa, ai baga un banc de-ala! =))

  13. RoseN 26 August, 2011 at 22:18

    @Dan1: 😀

  14. N.A. 26 August, 2011 at 22:59

    @Stephanie: Da’ te rog nu te abtine! =))

  15. Groparu 11 October, 2011 at 12:08

    TOT ce scrie aici indragitul Eftimie este… ăăă… este…

Leave a reply