Postul nu e post destul

Mucoasa din pădurea adormită

Simona Catrina

Toată viaţa am maimuţărit, hăhăhă, teoria cu frumuseţea care vine din interior. Dar de curând, am priceput de ce unele au un noroc, după buget, mare: splendoarea mea nu vine de nicăieri, stă acolo, în epigastru.

Mi-am văzut recent frumuseţea interioară: am făcut o endoscopie digestivă superioară şi, la final, în chip de suvenir, mi-au dat DVD-ul cu filmarea şi mi-au mulţumit că am ales să înghit furtunaşul cu bec în clinica lor. Acasă, am făcut un castron de popcorn şi-am pus discul. Mi-a plăcut, a fost palpitant şi n-am ghicit până-n ultima clipă cum se termină. Doar că tăiaseră cam mult la montaj şi mi-au rămas simboluri insuficient tălmăcite. La final, mă simţeam ca după un Tarkovski, deci ceva mai rău decât Andrei Rubliov, ceva mai bine decât câinele din Călăuza.

Fiindcă mai aveam popcorn, am văzut şi discul cu pozele de la radiografia gastrică, unde înghiţisem bariu (la o jumătate de oră după ce înghiţisem endoscopul). Şi, fiindcă am intrat într-o stare contemplativă şi nostalgică, am scos din dulap şi casetuţa cu pietrele de la colecist – multe şi mici, ca imitaţiile de perle.

M-a apucat duioşia, de aceea am simţit nevoia să împărtăşesc cu voi revelaţia că frumuseţea interioară chiar există! E drept, nu ne va lua nimeni de neveste datorită pereţilor roz ai esofagului (dacă acela era esofagul, întrucât v-am spus că erau nişte neclarităţi în scenariu). Dar cel puţin am văzut ce mucoasă ondulată şi ce graţie peristaltică intestinală am – că doamna doctor şi-a forţat norocul şi-a împins endoscopul până-n duoden.

E drept, ca să înfrunt şocul seducţiei interioare, am cerut sedative, pe de o parte fiindcă eram copleşită de metafizica explorării, iar pe de altă parte fiindcă sunt nişte droguri senzaţionale. La sfârşit, am întrebat dacă dau şi la pachet. Nu mi-au răspuns, îşi terminaseră cinismul de când am intrat în cabinet şi am întrebat dacă pot cere ce sedativ vreau eu (îmi recomandase cineva un hipnotic medical). |mi răspunseseră, amabili, că nu există deocamdată serviciu a la carte, dar să mă mulţumesc cu bufetul halucinogen suedez, să merg pe mâna lor.

Toţi prietenii mei au în casă un raft îndopat de radiografii, cutiuţe cu pietre pescuite din rinichi sau vezica biliară, DVD-uri cu endoscopii, filme artistice cu teste Doppler şi cu ecografii 4D. Ori mi-am ales eu greşit anturajul, ori trebuie să admitem că a venit momentul să mai trăim şi de pe urma frumuseţii interioare. Care frumuseţe interioară costă mai mult decât asta întreţinută cu botox, am făcut eu un calcul.

Dar chiar şi aici am complexe: o prietenă are acasă piatra pe care i-au scos-o din rinichi, o capodoperă coraliformă, din fosfat, carbonat, oxalat de calciu, ba chiar avea şi un aminoacid rar, am uitat care. Pe lângă bijuteria ei, granulele mele din colecist sunt penibile. Ca să-mi treacă de ciudă, mi-aduc aminte de endoscopia mea fără cusur, de textura mătăsoasă a frumuseţii mele interioare, de croiul cubist al stomacului meu, ca să nu mai vorbim de drogul acela bleu, injectat direct în venă – pe care pot să-l şi deduc, fiindcă dealerul din cabinet mi-a tăiat chitanţă.

Share:

76 comments

  1. sebra 15 March, 2011 at 08:45

    Pfuu..eu nu am d’astea! Eu am doar radiografii de la copii. Cu oase rupte.

  2. V3nt0R 15 March, 2011 at 09:13

    ce text romantic :))

  3. clara 15 March, 2011 at 09:15

    si cum a fost filmuletul, cu happy end? sa facem insa o diferenta intre frumusetea interioara , sufleteasca (aia pe care punem noi doamnele atata pret) si cea interna , legata de prozaicele organele interne, pe care le-ai vizualizat si care sper ca sunt in regula. da , ambele sunt f importante. :d

  4. Dan1 15 March, 2011 at 09:29

    Uite, nici macar o endoscopie n-am fost în stare sa fac (altcuiva), pâna la vârsta asta. 🙁
    Rasuceste si tu cutitul in rana, Simona!

  5. costin 15 March, 2011 at 09:30

    Ce util ar fi fost acum butonul de Dislike…

  6. MarialuIon 15 March, 2011 at 09:31

    mama, de-ar sti toti ce frumuseti ascundem…:))

  7. sebra 15 March, 2011 at 09:48

    @Dan1:
    Păi da! Dacă ai fost interesat numa’ de frumuseţea exterioară! Superficialule! =))

  8. Ramses3 15 March, 2011 at 09:54

    daca am zis ca o mana de femeie schimba totu’,a? am zis, respectiv.
    Frumusetea interioara musai trebuie sa fie asortata roz-rosu-bordeau, daca e verde e urata – afara decat daca e fierea, aia se asorteaza.
    Frumusetea interioara de aceea are si aceste denumiri cristaline, si cu vocale rotunjite frumos cand trec de ciocanel si nicovala.
    Fii atent aicea, si pronunta cu glas tare: duoden, endocrina, laringe (vocale lungi, french, nazal, duios aproape), comparativ cu tate, cur, urechi, ochi (zici ca te-neci)

  9. Ciprian 15 March, 2011 at 10:06

    Chiar placut textul, micul dejun e inca la locul lui, bine a zis cine a spus ca toate femeile sunt mucoase.

  10. sendroiu 15 March, 2011 at 10:08

    urmatorul pas va fi piercingul in ficat, care va putea fi admirat atat la tomografie cat si la Rx, precum si tatuajul pe mucoasa stomacului, ce poate fi aratat prietenilor si admiratorilor pe inregistrarea gastroscopiei …
    (sper sa am timp sa ma operez de prostata inainte ca chestiile astea sa fie foarte tare la moda :)) )

  11. unmihai 15 March, 2011 at 10:08

    Vrem poze! macar cu duodenul! pls…

  12. aleena 15 March, 2011 at 10:20

    Frumos ar fi fost sa postezi si un filmulet cu respectiva endoscopie.Iti dai seama ce de comentarii ai fi avut?Gen:vaaai,dar ce fiere dragalasa ai!!!sau:ficatul tau arata asa de bine!!!Daca ne aratam frumusetea la exterior,pe cea interioara de ce am tine-o ascunsa?

  13. Cami 15 March, 2011 at 10:23

    Mnoooo!!! Eu chiar ma bazam pe frumusetea-mi interioara. 🙁
    Da’ nu cu mucosenii si alte d’astea.

  14. ThoR 15 March, 2011 at 10:32

    splendid….de vis ….

  15. Cms 15 March, 2011 at 10:33

    Profesorul cu care mi-am făcut anul de stagiatură avea o vorbă pentru doamnele cărora le făcea endoscopie: “Sunteţi mai frumoasă pe dinăuntru decât pe dinafară”. El, săracul, vroia să spună că doamna în cauză nu are probleme digestive, dar modul în care punea problema ducea la reacţii de indignare :)) . Simona, cred că tu l-ai fi înţeles mai bine. Foarte curajos text! Şi sensibil 🙂 !
    P.S. @sendroiu: Doctore, mi-ai dat o idee. Dacă tot vor fi înregistrate endoscopiile pe DVD, ar fi utilă inserţia de materiale publicitare pe mucoasa intestinală. Ce frumos ar merge la colonoscopii nişte reclame la hârtia igienică sau laxative… sau transmisii live cu ascensiunea lui Coco Popescu pe McKinley!

  16. Dan1 15 March, 2011 at 10:48

    @Cms
    Aha, te-ai autodemascat (desi mi se paruse mie ceva suspect înca de când ai folosit termenul “apendicectomii”, care noua – inginerilor – ne e strain :))), esti medic!
    Si uite si un like pentru “inserţia de materiale publicitare pe mucoasa intestinală”! =))

  17. padurea... 15 March, 2011 at 10:54

    pai hai! sa vorbim despre viermi si despre burta.
    despre ce ne bintuie…nici-un pis, numai umbra perfuzorului.hehe

  18. padurea... 15 March, 2011 at 10:56

    numai umbra bleu a perfuzorului. am vrut sa zic.

  19. Ozzy 15 March, 2011 at 11:11

    Simona, ai dreptate in legatura cu sedativele folosite. Imi aduc aminte si acum cu mare placere de ultima endoscopie 😀

  20. Cms 15 March, 2011 at 11:15

    @Dan1: Dacă tot s-au lăudat aseară băieţii cu măsurile pentru copârşeu, am zis că e la modă autodemascarea. Dar eu mă laud cu ce nu mai am, căci am dezertat din rândul vindecătorilor. Acum sunt cerşe(tă)tor… ştiinţific :-B

  21. Dan1 15 March, 2011 at 11:26

    @Cms: Si autor de succes (în devenire :))) pe DC. =))

  22. Cms 15 March, 2011 at 11:40

    @Dan1: Evident! Asemănarea între salarii ar fi izbitoare! :))

  23. ady 15 March, 2011 at 12:03

    eu plaaaaaaaaang. mie mi-au scos colecistul, dar n-avea pietricele. vreau si eu pietriceleeeeee. (avea alte probleme, ca nu l-au scos ei de amorul artei).
    eu n-am decat niste radiografii cu propria coloana, pusa intre tije de aliaj nus’ de care.

  24. Cms 15 March, 2011 at 12:23

    @ady: Hai, nu mai plânge. Mai ai o şansă cu rinichii.

  25. Dan1 15 March, 2011 at 12:27

    @ady: Acu’, eu – ca inginer – ca sa te-ncurajez, ti-as spune ca poate, dupa ce l-au scos si au constatat ca nu are pietricele, n-au mai stiut sa-l puna la loc si au lasat-o asa! =))

  26. raz 15 March, 2011 at 12:34

    explica-mi care e acum vina mea ca am imaginatie si deci iti pot vizualiza mucoasele? cu ce ti-am gresit?

  27. Maria 15 March, 2011 at 12:42

    Habar n-aveti ce inima frumoasa am eu…tot pe CD 😉 Imi tot spunea lumea asta, dar acum mi s-a confirmat si imagistic.

  28. Constantin 15 March, 2011 at 12:44

    draguta coincidenta, eu tocmai imi omor helicobacterii cu triple french.

  29. Vali 15 March, 2011 at 12:59

    Auzi, dar cu riscul de a parea un pic grobian, dar n-am vazut nicaieri nimic de padurea adormita 🙂

  30. camionagiu 15 March, 2011 at 13:01

    Este incredibil cat de binecuvantati sunt unii si habar n-au.

    Pai eu am patit cu totul altfel: am citit ca masajele sunt bune pentru sanatate, si cum am niste probleme urate cu lombarele de la ridicat roata de rezerva de la camion, am sunat la un salon de masaj si m-am dus. Atmosfera placuta, am simtit niste furnicaturi usoare de-a lungul si mai ales la varful feng shui-ului, am baut un ceiut traditional si m-a luat somnul, in asteptarea masajului. Gogule, m-am trezit cu o minge de ping-pong in gura, legata cu cureluse de piele la ceafa, si credeti-ma, n-a fost frumos deloc. Nicio frumusete interioara, nimic. Asa ca, draga Siomono, sau Mono ca sa fie mai pe scurt si mai amical (apropos, te-ai maritat? ca acum peste 20 de ani cantam pe scari la bloc HAOLEU, SE MARITA MONA MEA, NU STIU DOAMNE CE-I CU EA…!) sa vorbesti tu de frumusete interioara dupe ce ti s-o face clisma cu vin rosu, printre bice si injuraturi. Asa!

  31. Dan1 15 March, 2011 at 13:14

    @Vali: E vorba de flora intestinala, daaa? Ca mai stim si noi inginerii de-astea, medicale… =))

  32. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:26

    Vali, era o parafraza: eu eram (sermi)adormita, de la drog. Nu padurea. 🙂 Da’ ai dreptate, tehnic vorbind.

  33. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:28

    V3nt0R, daca scriam un text romatic, faceai misto de mine. Daca am scris un text visceral, faci misto de mine. Mie-mi place la nebunie revelatia asta, inseamna ca pot sa scriu ce vreau, ca tot aia e. 🙂

  34. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:30

    Dan1, crede-ma, mai degraba vrei cutit rasucit in rana decat endoscop rasucit in duoden! 🙂

  35. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:32

    Costin, pai spune-i lui Julius, poate pune si buton cu Dislike… Nu te-oi auzi eu cu vreo colonoscopie in premiera pe tara? Spre binele tau, sper sa se intample cat mai tarziu, cand oricum nu te mai aud, ca voi fi probabil surda pana atunci. 🙂

  36. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:34

    Ramses3, intr-adevar, intestin suna mult mai bine decat gura. Dupa cum catastrofa suna cu mult mai bine decat bucurie. 🙂

  37. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:36

    Unmihai, Aleena, sa stiti ca era cat p-aci sa postez si filmulet, pentru conformitate. Doar ca e nerecomandat tinerilor de pana-n 18 ani fara acordul parintilor si fara acordul subiectului cu predicatul, asa ca m-am abtinut, ca nu stiam care-i targetul. 🙂

  38. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:56

    Cms, eu il inteleg foarte bine pe profesorul tau, vorbim acelasi idiom. 🙂 Eu insami am tresarit vazand ce frumoasa sunt pe interior, mult mai atractiva decat la nivel exterior-monden. 🙂 Pe mine m-au scutit de complimente gen “esofagul tau se tine bine, nu-i dai varsta”, insa intuiesc, din suspinele lor extaziate, ca desi sunt neagra-n cerul gurii, sunt roz in cerul plexului.

  39. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:58

    Ozzy, pai sa mai facem rost, ca am ramas in relatii bune cu dealerii. 🙂

  40. Simona Catrina 15 March, 2011 at 13:59

    Raz, daca le-ai vedea, nu doar le-ai vizualiza, nu te-ai stramba atat. 🙂 Cateodata, imaginatia aduce prejudicii.

  41. Simona Catrina 15 March, 2011 at 14:00

    Ady, daca vrei pietricele, iti dau cateva de la mine, ca mie mi-au dat toata colectia. Eu sunt nemultumita ca sunt prea mici si perlate, asa, am vazut la altii niste capodopede geologice, mari si verzi, parca erau de jad. Niste boieri!

  42. Simona Catrina 15 March, 2011 at 14:02

    Bai, am pus zece comentarii si cu asta unspe, poate aveti treaba si va retin.

  43. Cms 15 March, 2011 at 14:03

    @Simona Catrina: Astea da răspunsuri la foc automat! Şi ai dreptate, cred că lui Dan1 i-ar trece de făcut endoscopii după numai o singură şedinţă la care să fie simplu spectator 😉
    P.S. Răspunzi atât de repede, că nici nu ţin pasul :)) . Să ştii că medicii sunt creaturi ciudate, cu cât boala e mai ciudată, mai rară sau mai periculoasă, cu atât se extaziază mai tare. Ai fost norocoasă în mediocritatea ta 🙂

  44. Dan1 15 March, 2011 at 14:09

    @Cms & @Simona Catrina: Mie mi s-a facut chiar bronhoscopie, asa ca stiu. Ma sufocam cu matzu’ ala-n gât, si doctorita: “termina dom’le nu mai tusi!”, “termina dom’le nu mai horcai!”, mai lipsea sa-mi zica “Te-neci? Calca apa! Calca apa!” =))

  45. camionagiu 15 March, 2011 at 14:13

    La urmatoarea intalnire cu Simona, el va zice:

    Iubito, dezveleste-ti epigastrul
    Sa te sarut la foc automat,
    Deasupra noastra, martor fi-va astrul
    Ce l-a vazut pe Eminescu lat

    (n-am gasit alta asonanta prin garaj)

  46. Simona Catrina 15 March, 2011 at 14:20

    @ Cms : Am un prieten doctor care obisnuia sa-si trimita foarte des pacientii la endoscopie, chiar daca aia plangeau si implorau indurare. Intr-o zi, facu ce facu si ii detera si lui o endoscopie de facut si, de-atunci, legenda spune ca se gandeste de trei ori inainte sa-si trimita clientii la patimire. 🙂

  47. Cms 15 March, 2011 at 14:25

    Dan1, dacă te consolează, eu am jurat că nu fac în viaţa mea endoscopie – cu sau fără bufetul halucinogen suedez :))
    P.S. Apropo de asta (D.C ajunge blog de bârfe medicale), eram în practica de vară la Floreasca la gastro-enterologie şi stăteam în sala de aşteptare pentru intrarea la endoscopii. O pacientă, văzându-mă la halat şi cu stetoscopul bălăngănind pe după gât, mă întreabă:
    Domn’ doctor, e adevărat că nu spală endoscopul după ce-l folosesc pe ăla de dinaintea ta?
    Începusem să-i răspund – Doamnă, nu e aşa, se face o spălare în detergent special etc. etc. dar tocmai atunci se deschid uşile sălii de endoscopie şi iese pe targă pacientul care tocmai intrase la examinare, cu hemoragie digestivă superioară (ruptură de varice esofagiene), provocată probabil de endoscopie, cu cearşaful plin de sânge, scuipând sânge, în fine, ca în filmele cu mafioţi. Săraca doamnă, care era următoarea, a intrat cu mintea complet golită de gândurile privitoare la igiena endoscopiei.

  48. Simona Catrina 15 March, 2011 at 14:28

    Doamne, Cms, bine ca n-ai povestit inainte sa intru la jighineala, ca fugeam de la usa. Glumesc! Maladiva cum sunt, imi incita curiozitatea si mai mult!

  49. Simona Catrina 15 March, 2011 at 14:29

    Dan1, :)))

  50. Cms 15 March, 2011 at 14:30

    @Simona Catrina: Şi totuşi, endoscoapele de azi sunt mult mai bune! Nu le-am prins pe cele rigide, dar le-am prins pe cele de peste 1 cm grosime. Acum seamănă tot mai mult cu sondele nazo-gastrice, plus că există minunata capsulă cu cameră video 🙂

  51. Simona Catrina 15 March, 2011 at 14:31

    Camionagiule, care “el”? Ca ma intereseaza! Era un “el” generic sau ai pus ochii pe cineva pe-aici, compatibil cu mine? :))

  52. Cms 15 March, 2011 at 14:35

    @padurea…: Te rog, spune-mi de unde sunt versurile acestea, căci îmi sună foarte cunoscut.

  53. Dan1 15 March, 2011 at 14:44

    @camionagiu: Ce l-a văzut pe Eminescu bat! aş zice eu mai degrabă. =))

  54. camionagiu 15 March, 2011 at 14:46

    @Cms:

    trebuia sa ai suflet si sa-i zici, cand era ala scos: Doamna, asa e, dar sa nu ziceti nimic, ca va sparge domn doctor cu bataia.

  55. Alexandra Bohan 15 March, 2011 at 14:56

    Simona, delicioasă ca de obicei! Dinţişori de lapte n-ai păstrat? ;;)

  56. Simona Catrina 15 March, 2011 at 15:12

    Alexandra, multumesc! 🙂 N-am pastrat dintisorii, i-am dat zanei, ca mi-a dat bani pe ei. Sau i-am amanetat, nu mai stiu.

  57. Cms 15 March, 2011 at 15:20

    @camionagiu: … ca pe amărâtul ăsta care a îndrăznit să se plângă că endoscopul e prea rece =))
    P.S. Merge şi “Ce l-a vazut pe Eminescu constipat”

  58. serban 15 March, 2011 at 15:40

    Râdeţi voi, da’ mie mi-a plăcut CD-ul cu filmuleţul de la coronografie. Şi mai mult atunci când am vazut “live”, în direct, pe monitor. Fără bufet suedez.
    E o chestie să vezi cum bate şi se zbuciumă inima ta.

  59. Moi 15 March, 2011 at 17:14

    Simona, esti formidabila! Nu exagerez defel. Tot ce scrii tu este atat de haios incat oricat de trista as fi (nu sunt si nici nu-mi doresc ) reusesti sa ma faci sa fiu cu gura pana la urechi si cu lacrimi in ochi de emotie.
    Esti haios de inteligenta, pacat ca pe langa frumusetea ta interioara aceasta calitate nu stiu in ce masura mai este corect apreciata. :))
    Regret ca nu am si eu un DVD cu toate operatiile mele, patru la numar, facute in sase luni de zile, sedintele deosebite de chimioterapie cu licoarea zmeurie ce-mi colora venele in timpul perfuziilor si cu aparatul in greutate de vreo tona ce statea gata sa cada peste mine la sedintele de radioterapie, atat de distractive, intamplate pe la ora doua din noapte. Cred ca ar fi fost un film foarte palpitant cu niste imagini de neuitat 😀 Sau nu, totusi… :))

  60. Insignifianta 15 March, 2011 at 17:23

    “…am scos din dulap şi casetuţa cu pietrele de la colecist – multe şi mici, ca imitaţiile de perle.”
    Simona, vezi ca era unu’, Giulius, p-aci, interesat de perle! Poate iti iese un deal! =))

  61. Stephanie 15 March, 2011 at 17:26

    Asta imi aminteste de o discutie avuta acum ceva vreme cu barbatu-meu.
    Eu: Asa-i, draga , ca tu nu ma iubesti pentru țâțe si fund, ci pentru frumusetea mea interioara?
    El (prompt): Normal ca pentru frumusetea interioara, doar vaginul e in interior, nu?

  62. Stephanie 15 March, 2011 at 17:31

    Ia uite, serverul cel rusinos al DC nu m-a aruncat in spam!!!

  63. Insignifianta 15 March, 2011 at 21:21

    @Stephanie: Pai, de-aia, ca e in DEX, cuvantul ala rusinos. Si ce e in DEX, e! Nu se baga in spam! 😉

  64. N.A. 15 March, 2011 at 22:34

    Da chiar asa, ar trebui sa existe fetishisti nisati si pe asa ceva. Sa se excite cand vad un pancreas, un rinichi, un ficat mai sexi. :))

  65. N.A. 15 March, 2011 at 22:34

    @Stephanie: =)) =)) =))

  66. Dan1 15 March, 2011 at 22:38

    @Insignifianta: Pa’ ori e in spam, ori e in DEX, cale de mijloc nu exista, nu? :))

  67. aisha 15 March, 2011 at 22:46

    @N.A.: tare asta!”fetishisti nisati”!!!

  68. JULIUS 15 March, 2011 at 22:48

    @aisha: uite aici nisat bine: http://www.dailycotcodac.ro/2009/10/google-te-ajuta-dar-nu-te-face-mai-destept-8/

  69. Insignifianta 15 March, 2011 at 23:21

    @Dan1: Stipulând contrariul, mi s-ar înmuia, de tot, convingerile ferme. 🙂

  70. Horia 15 March, 2011 at 23:58

    @N.A.: există, se numesc medici legiști.
    @Simona: asta e numai jumătate din frumusețea ta interioară, poate celalată jumătate îți strică nota bună și șansa la podium. Și în aceeași ordine de idei ăla ar fi un DVD de urmărit cu sufletul la gură până la final printre mestecări de popcorn pe nerăsuflate, popcorn al cărui parcurs ești pe cale de a-l desluși în apogeul urmăririi ce duce la deznodământul marcat de muzica lui Moricone.

  71. aisha 16 March, 2011 at 09:03

    @JULIUS: merci! excelent textul tau!
    @Stephanie: sotul tau nu e medic ginecolog, sper!
    normal ca frumusetea interioara se combina cu frumusetea exterioara, in unele cazuri! in cazurile alea fericite!

  72. simona ionescu 16 March, 2011 at 10:26

    Impecabil text, Simona! Cum profita doctorii astia de frumusetea noastra interioara…Incurajeaza si domnii sa priveasca altfel un tuseu rectal

  73. Stephanie 16 March, 2011 at 14:49

    @aisha: normal ca nu e medic ginecolog! Crezi ca ii mai admiram eu pe medici daca aveam unul in familie? 😉

  74. aisha 16 March, 2011 at 14:59

    @Stephanie: pai tu ii admiri pe toti medicii?
    eu credeam ca doar pe medicii scriitori!

  75. Hapi2233 16 March, 2011 at 18:00

    Simona – macar au dat mialgin? 😀 Sau nu au vrut sa iti copleseasca de tot peristaltismul?
    M-am amuzat teribil cititindu-te – ca de fiecare data. Banuiesc ca nu a fost placuta investigatia dar sper ca rezultatul a fost unul pozitiv.

  76. horace 29 March, 2011 at 01:29

    Postul nu e post destul, da’ sa vedem si noi, dom’le! E clar, ne-am dat seama cu totii! “Drogul acela bleu, injectat direct în venă” nu e cumva un cordon bleu, pe care, dupa stenogramele existente si care au fost atent (sper) studiate, a fost ingurgitat si a ajuns in jejun, parcurgind pe cai ilicite mai apoi a ajuns pin la ileon??! Ca restul.. e cancan.

Leave a reply