Postul nu e post destul

Dosar Daily Cotcodac – secţiunea colaboratori

Cms

Anul 1989 îl găseşte pe Cms elev în clasa a 7-a. Deşi dosarul său pre-revoluţionar a fost distrus, se poate deduce că Cms a beneficiat de toate avantajele societăţii comuniste, urcând pe scara ierarhică de la şoim al patriei la pionier, fiind chiar şi premiant la sfârşitul clasei a 4-a. Revoluţia română curmă din fericire cariera tânărului viitor politruc.

Nu se prezintă la examenul de admitere la liceu deoarece greşeşte direcţia şi, urmărind un grup de adolescenţi, ajunge la Vama Veche, unde învaţă să fumeze iarbă şi să ciupească fetele de fund. Se întoarce acasă cu nasul strâmb şi un dinte lipsă, deoarece ultima fată ciupită se dovedeşte a fi un metalist cu părul lung. Datorită acestor transfigurări şi timbrului nazalizat căpătat, primeşte de la prieteni porecla „Gargamel”.

Ajunge totuşi într-un cunoscut liceu bucureştean, angajându-se ca om de serviciu. După 10 ani de curăţat toalete inundate şi debarale prăfuite, bolnav de astm şi reumatism, Cms decide să-şi încerce norocul la Facultatea de Medicină. Este respins la primul concurs deoarece posturile de om de serviciu erau ocupate. În cele din urmă găseşte loc la morga facultăţii, ca supraveghetor al bazinului cu formol în care sunt conservate cadavrele pentru disecţii.

În atmosfera saturată de formol, imaginaţia lui Cms prinde aripi şi acesta îşi exersează talentul literar, compunând şi recitându-şi creaţiile la ore târzii din noapte, prilej cu care apare printre studenţi zvonul că facultatea e bântuită de fantomele celor disecaţi. În paralel cu evoluţia artistică, evoluţia tehnică îl duce pe Cms spre crearea primului calculator pe bază de formol, componentele găsite te miri unde nefuncţionând decât scufundate într-un lighean cu conservant.

Soarta adunase la un loc toate elementele necesare şi astfel Cms descoperă la sfârşitul lui 2009 blogul Daily Cotcodac. Deşi nu înţelege prea bine linia editorială, îi place tonul acid al discuţiilor, parţial şi datorită intoxicaţiei cronice cu formol, iar informaţiile lui Pircă, legate de roşiile ieftine şi apa minerală la sticlă de sticlă, un adevărat ghid de supravieţuire al celor cu venituri mici, îl cuceresc definitiv. Pentru prima oară după mulţi ani, Cms trece de la stadiul monologurilor cu preparatele din bazinul de formol la discuţii cu prietenii din lumea virtuală a blogurilor.

Sensibil la problemele sale, patronul DC, Julius Constantinescu, îi oferă cu generozitate un post de om bun la toate în celebra vilă în stil brâncovenesc care adăposteşte redacţia Daily Cotcodac. Astfel ajunge Cms să şteargă de praf canapelele din piele de struţ şi plasmele imense care acoperă o bună parte dintre pereţii redacţiei, dar şi să facă mici servicii autorilor blogului: cumpără ţigări pentru patron, în locul Camionagiului; masează cu îndemânare superbele picioare ale Sebrei, obosite după o zi întreagă de purtat tocuri de 13 cm; aleargă pe la toate magazinele în căutare de Royal Canin pentru Rashi şi îl cară în fiecare dimineaţă acasă în spate pe Eftimie de la Tâmpla Spartă.

După căderea lui Toader şi închiderea lui în spam, Cms primeşte rolul de paznic al celulei acestuia. Pentru o bucăţică mucegăită rămasă de la festinurile cu parizer în coajă de ziar şi coniac Napoleon din redacţie, Toader acceptă să devină un scriitor fantomă şi astfel Cms îşi face debutul literar pe Daily Cotcodac.

Astăzi, Cms este un om împlinit. Îşi permite să-i dea sfaturi patronului, să discute ca la o cafea cu Sebra, RoseN, NA, Insignifianta, Lecteriţa, Ina_adevărată, ErRon, Rushenne, ŞLVC, Adriana Metalista şi celelalte prezenţe feminine de pe blog, se lasă periat de Dan1 care îi închină texte întregi şi îl critică fără teamă pe Camionagiu, deoarece a ajuns indispensabil pentru toată lumea. Mai ales sâmbăta, când e nevoie de texte de umplutură.

Share:

64 comments

  1. camionagiu 25 June, 2011 at 11:22

    Cumperi tigari in locul Camionagiului? Hmm, nu asa se castiga gloria literara, dragul mieu.
    Ai privilegiul de a citi inaintea tuturor textele Camionagiului, si asa iti imbogatesti necontenit cultura!
    Asa se pune problema, daca vrei sa ajungi la inima autorilor – adevarati clasici in viata.
    Zi si tu, ma Mebis!

  2. N.A. 25 June, 2011 at 11:37

    Hahahahaha, cel mai bun text de umplutura din ultimul timp! Si fu concurenta serioasa! =))

  3. ErRon 25 June, 2011 at 11:39

    Da’ timp sa te culturalizezi pa NatGeo cand mai ai??
    Ca pari tare ocupat, din cate te lauzi!:D

  4. sebra 25 June, 2011 at 11:45

    Dacă te-ai fi priceput la masaj, la fel de bine precum scrii, scăpam şi eu de entorsa asta de mă chinuie de 2 săptămâni. 😀

  5. Dan1 25 June, 2011 at 11:59

    Magistral text de umplutura Cms! =))

  6. necesar 25 June, 2011 at 12:09

    @sebra: da’ cocul ala de instructoare la casa pionierilor de cand te chinuie?

  7. andryusha 25 June, 2011 at 12:15

    Banc on-topic:
    Doi studenţi la Medicină privesc la bazinul cu formol în care se află un cadavru. La un moment dat, unul dintre ei spune:
    – Şi când te gândeşti că am vrut să dau la Filosofie…

  8. Sare'n Ochi 25 June, 2011 at 12:17

    sunt pline blogurile de oameni indispensabili =))

  9. ela 25 June, 2011 at 12:18

    un like binemeritat !!!

  10. Cms 25 June, 2011 at 12:20

    Vă mulţumesc! Sper că la ultima propoziţie aţi recunoscut ironia fină a lui Julius! :))
    Din păcate, trebuie să ies în oraş acum. Patronul mi-a dat ordin să aranjez primirea lui triumfală la Arenele Romane, diseară. Pe urmă cred că mă duc la supermarket după Royal Canin.

  11. Dan1 25 June, 2011 at 12:27

    @andryusha: Eu stiam unul de când eram student, de zicea cam asa:
    Trei câini discutau dupa admitere. Si zice unul:
    – Eu am dat la Drept. Acolo se latra mult.
    Altul:
    – Eu am dat la Medicina. Acolo e un os bun de ros.
    Iar al treilea:
    – Eu am dat la Politehnica. Acolo e chiar o viata de câine.

  12. Irina 25 June, 2011 at 12:27

    @Cms: O sa ii faci rost de un magar pe care sa intre la concert, Jesus style? 😛

  13. sebra 25 June, 2011 at 12:31

    @Irina:
    Uite şi tu ce ratezi! :))

  14. andryusha 25 June, 2011 at 12:37

    @Dan1: Deh, ce poţi să te aştepţi de la ei? Mentalitate de dinamovist… =)) =))

  15. Lecteriţa 25 June, 2011 at 12:39

    Daca nu insista mogulul cu atatea premii, aveam parte de o idila de-a dreptu’ şecspiriană, de se înfirpiase aproximativ ieri pe DC! Si Cemeseu era personajul masculin, desigur!
    Această autobiografie cutremuratoare, care n-am mai fost atâta de impresionată de la Mahatma Ghandi si Mandela încoace, poate fi baza simpatiei pe care i-o port lu Cemeseu( mai ales de când am văzut că e colaborator al Academiei =)) )
    Cemeseu rulz! Eu cred ca isi da teza de doctorat, pe noi!

  16. nina 25 June, 2011 at 12:42

    Sa scrie numai Cms sambata ca el stie.

  17. camionagiu 25 June, 2011 at 13:02

    Lasati, nu va mai plangeti de concursuri. Am doua vesti bune: s-ar puta sa urmeze adevaratul text de umplutura al week-end-ului. Evident, marca camionagiu.
    Si doi, cand voi conduce eu destinele glorioase ale Daily Cotcodac (e posibil cat de curand Julius sa renunte la competentele sale in favoarea incompetentelor mele) vom da altfel de premii – saci de cartofi, borcane de muraturi, bilete la masaj erotic.

  18. Irina 25 June, 2011 at 13:16

    @Sebra: exact!! Off-topic, sa ne mai zici cum merge treaba cu zmeul Tatalor!

  19. M3bis 25 June, 2011 at 13:33

    @camionagiu: Bre! Nu da tot din casă!

  20. 4mall 25 June, 2011 at 14:06

    Si zici ca 4mall-ul ti-a marcat viata?

  21. RoseN 25 June, 2011 at 14:27

    =)) Ce drăguuuuuţ=)) aproape ca te-am crezut =))
    nu de alta dar eu m-am intors dupa 4 ceasuri de vizitat magazine de mobilă, si cumva tot pe la sectiunea de paturi ma trăgea aţa, asa că mi-e capul cam prin nori

  22. andryusha 25 June, 2011 at 14:49

    @4mall:
    4mall, nick-ul tău vine de la formol?… Eu am crezut tot timpul că se traduce prin “for mall”, adică “pentru mall!”. Cum e “Pro TV” pentru televiziune… gen. =)) =))

  23. sebra 25 June, 2011 at 14:56

    @Irina:
    Tatalor nu este un subiect offtopic, da?? Că bate şi vântul afară, numa’ soare nu-i. :))

  24. Cms 25 June, 2011 at 14:59

    @Irina: Da, şi numai la supermarket au ramuri de măslin la pachet…

    @Lecteriţa: Apropo de subiectul tezei de doctorat, m-a tentat ideea de a studia fenomenul blogurilor. Am ales altceva, dar cum tot se poartă doctoratul făcut şi în străinătate, nu e timpul pierdut. ;))

    @nina: Mulţumesc, dar să ştii că textul ăsta l-am scris într-o zi de luni! 😉

  25. Cms 25 June, 2011 at 15:42

    @4mall: Eram sigur că vei comenta! :))

    @Dan1: Mulţumesc! De acum sunt Magister? Ludi? ;))

    @RoseN: De la formol, spre deosebire de lacul pentru lemn, efectele sunt mult mai malefice, visarea capătă o tentă bacoviană. 🙂

  26. ErRon 25 June, 2011 at 16:00

    @Cms: Bine-am zis ca “ai fost cuminte”!
    Ia uite la el, ce diferentieri fine poate face, intre drogarea cu lac pentru lemn si formol!!:-0

  27. Lecteriţa 25 June, 2011 at 16:32

    @Cms:
    Doamne fereste, noi stam cu ochii pe raspunsul tau pentru RoseN, si tu o tii langa cu formolul si cu maleficul! Si ea schimba mobila. Bai, voi astia, exagerat de intelectuali, trebuie sa mai mergeti in niste tabere de combinatii. Poate organizeaza DC asa ceva! =))

  28. RoseN 25 June, 2011 at 16:58

    @Lecteriţa: Cred ca nu-l lasa prietena sa mearga in tabare edu.cat.ive =)) ma mir ca-l lasa sa se documenteze pe Nat Geo ca sa scrie chestii culturale

  29. Insignifianta 25 June, 2011 at 17:08

    Hmmm, masaj, zici? Hmmm, te pricepi, zici?
    Cms, de-abia astept sa te felicit personal, diseara, pentru acest text de umplutura cu masaj! :))

  30. Ina_adevarata 25 June, 2011 at 17:26

    @Cemeseule, un text de-a dreptul istoric! Evident, comentariile alea renascentiste anuntau textul asta baroc.

  31. 4mall 25 June, 2011 at 20:43

    @Cms: Iar eu nu as face nimic sa te dezamagesc vreodata

  32. Cms 26 June, 2011 at 13:14

    @ErRon şi @Lecteriţa: =))

    @RoseN: Tu testezi terenul acum? ;))

  33. RoseN 26 June, 2011 at 13:22

    @Cms: :-p
    Ia mai bine povesteste tu cum a fost la concert, ca vad ca toata lumea dooooarmeeee 😀

  34. Ciprian 26 June, 2011 at 13:34

    @RoseN: Cred ca s-au inteles sa nu scoata o vorba despre ce s-a intamplat aseara.

  35. RoseN 26 June, 2011 at 13:40

    @Ciprian: =)) asa rau o fi fost? =))

  36. Cms 26 June, 2011 at 13:51

    Mie mi-a plăcut la concert, dar mai mult mi-a plăcut întâlnirea cu cotcodacii!
    Prima persoană întâlnită a fost Insi, care m-a recunoscut imediat, deşi nu purtam pălărie. Cu această ocazie, o îndemn pe Insi să-şi pună mutra pe FB, că nu are de ce se ruşina, din contră, e o fată foarte-foarte drăguţă.
    Pe urmă a apărut Julius, pe care l-am recunoscut, deşi nu purta şepcuţa cu paiete (aşa cum promisese pe la începutul campaniei Lake of Tears). Am făcut cunoştinţă şi cu Ozzy (am scris bine?), Adi Călăraşu, domnul Bobonete, Raluca şi (acum) nu mai ştiu cu cine, că încă nu băusem ca să-mi activez memoria de lungă durată (cu scuze pentru cei omişi, zău că uit foarte repede numele). Poate ne ajută Julius cu un articol pe blog.

  37. Ciprian 26 June, 2011 at 13:57

    @Cms: Insi a tacut sau a trollat pe tot timpul concertului. 😛

  38. RoseN 26 June, 2011 at 14:05

    @Ciprian: Pai avea limba scoasa 😀 n-avea cum sa vorbeasca asa, nu? 😀

  39. Ciprian 26 June, 2011 at 14:14

    @RoseN: De ce avea limba scoasa?

  40. Cms 26 June, 2011 at 14:24

    @Ciprian: La cât de tare bubuiau boxele, n-a mai contat acest aspect!
    @Ciprian: Se încălzise! 😛

    Concertul mi-a plăcut. Julius spunea la un moment dat că nu recunoaşte cântecul, că sună altfel în videoclip. Sincer, eu nu-mi aminteam nici unul dintre cântece, aşa că n-am termeni de comparaţie. A fost şi growling, şi headbanging, şi semnul de rock-on (am şi eu o poză compromiţătoare), trupa a cântat şi melodii mai hard, au fost şi un fel de balade că, na, de-asta se cheamă Lake of Tears, bănuiesc. Au fost şi rockeri la costum oficial, cu pantaloni de piele şi bocanci cu ţinte, plus mantie lungă de piele, curat Wraith din StarGate Atlantis.
    În grupul nostru, ţinuta era destul de casual. Insi avea o vestă de piele neagră şi tricou cu Led Zeppelin şi părea cea mai rocker dintre noi. Eu luasem unul cu “Star Wars Episode 1”, singurul tricou negru disponibil, plus bocanci de munte, aşa că arătam ca un rocker wannabe. În rest, ţinute lejere, tinereşti, inclusiv la Julius. Poate apar şi pozele pe FB.

  41. aisha 26 June, 2011 at 15:07

    “Astăzi, Cms este un om împlinit.“ Bravo, Cms! Felicitari!:))
    Ne bucuram pentru tine.
    @Cms:“În grupul nostru.“ V-ati constituit intr-un grup deja?=))
    C-ai avut tricou cu Star Wars e usor de inteles(ca doar stim ce mare fan esti)! Iar Insi e fan zeppeline, avioane (Jumbo Jet, daaa?) si zmee(Siemens, nu-i asa?).
    Si despre partea a II-a (after LoT) nu ne povestesti nimic-nimic??
    (c-ati ajuns cam prea devreme acasa, de asta intreb.)

  42. aisha 26 June, 2011 at 15:34

    @Cms: Hai, hai, povesteste-ne, te rugam frumos!(ca murim de curiozitate):P

  43. Cms 26 June, 2011 at 16:30

    @aisha: Mulţumesc frumos pentru aprecieri! :))
    Ce să povestesc? Noroc cu Raluca, ştia ea un local aproape de intrarea în parcul Carol, aşa că ne-am dus acolo, cred că eram 7 persoane. Discuţia a fost atât de interesantă, că am plecat pe la 5 fără ceva (ajunseserăm acolo pe la 23:30). În cele 5 ore, a fost trasat destinul blogului pe următorii 3 ani (întrebaţi-l pe Julius pe cine aduce ca trupă invitată la concertul aniversar “5 ani de Daily Cotcodac” ) , s-au negociat noile salarii, noile abordări epistemice şi stilistice ale textelor de autor, s-a băut bere în diverse combinaţii, au fost bârfiţi cititorii Daily Cotcodac (pe cei care s-au trezit din cauza sughiţurilor îi rugăm să ne ierte) şi alte alea.

  44. aisha 26 June, 2011 at 16:50

    @Cms: Ok. Noroc cu Raluca!:))
    Ce discutii filosofice ati intretinut, imi imaginez!=))

  45. sebra 26 June, 2011 at 17:13

    @Cms:
    Pe cine aţi bârfit? :-w

  46. camionagiu 26 June, 2011 at 17:15

    Sper sa apara o stenograma a convorbirilor.

  47. Insignifianta 26 June, 2011 at 17:50

    Hai, ca mai dau eu din casa…
    La spartul targului, oamenii responsabili cu floricelele le-au rasturnat pe toate cele ramase necumparate intr-o movila apreciabila, pe jos. Din care adunau cu o lopata si dadeau (moca) la oamenii mai amarati. Printre care si eu. Se cheama ca aveam la dispozitie atata pop-corn ca puteam sa ne punem si in cap.
    Ceea ce mie mi-eu si pus. 😛 Da’ eu nu m-am suparat… 😀

  48. aisha 26 June, 2011 at 18:13

    @Insignifianta: Lasa-le incolo de floricele pe campii!=))
    Led Zeppelin ai purtat? Mare curaj ai avut!:P
    p.s.”Stairway to Heaven” carevasazica.
    Ai participat si tu la reuniunea aia elitista dupa ora 23.30?

  49. Insignifianta 26 June, 2011 at 18:21

    @aisha: N-am avut alt tricou curat. 😛
    Normal ca am participat. Ca metroul de-abia de la 5 incolo mai circula. 😛

  50. Cms 26 June, 2011 at 21:14

    @sebra: Ai avut un acces de sughiţuri? 😀

  51. sebra 26 June, 2011 at 22:05

    @Cms:
    Hai, spune tot! Ca la popa. 😀

  52. Cms 26 June, 2011 at 22:49

    @sebra:
    Ca la popă, zici…
    Indreptar pentru spovedanie ( Lista de pacate)
    (selectez cele mai interesante)
    5. Am crezut sau am zis ca nu exista Dumnezeu, rai, iad. Am indoiala ca exista Dumnezeu, rai, iad etc., pentru ca nu le-am vazut.
    11. Am injurat. Si de cele sfinte am zis (Grijanie, Biserica, icoana, candela, Dumnezeu, Hristos, tamaie, morti etc.)
    16. Am cartit la Dumnezeu la necazuri ca prea mi-e greu, ca de ce am pierdut tocmai eu, ca de ce sunt prigonit eu si pacatosii traiesc bine, ca nu-i bine, sau ca e prea e frig, cald, prea ploua etc., in loc sa am rabdare.
    22. Am vorbit cu mai multe intelesuri.
    26. Am clevetit, discutat, barfit, tinut contul altuia. Am clevetit pe parinti, pe preoti.
    34. Am purtat ata rosie sa nu ma deochi, am uns toate cu usturoi la Sf. Andrei, am purtat pelin la Rusalii, am purtat diferite obiecte de la vrajitoare date ” ca sa nu se mai prinda farmecele de mine ” , am facut focuri si am sarit peste ele si alte obiceiuri dracesti. Mi-am cautat norocul in zodii, cu papagalul.
    68. Am vorbit in timpul slujbei. M-am foit, m-am miscat de colo-colo prin biserica.
    69. Nu mi-a fost gandul la slujba. M-am uitat ce fac altii, cu ce sunt imbracati.
    72. M-am ametit la cap cu bauturi alcoolice. M-am imbatat. Am si varsat dupa aceea.
    76. M-am laudat. Am o parere buna despre mine. Ma cred a fi cineva in comparatie cu altii. Nu mai e nimeni ca mine.
    80. Am ras de pacatele si defectele altora. Si de faptele lor bune am ras.
    98. Am ganduri de desfranare cu persoane de sex opus sau de acelasi sex. Cand imi vin aceste ganduri, nu le departez, ci ma indulcesc cu ele, desi n-as vrea sa fac pacatul.
    113. Am privit filme, poze cu prostii. Am in casa poze, statui cu prostii.
    119. Imi place sa ” infloresc ” lucrurile si povestile.
    129. Am fost la petreceri destrabalate. In posturi, miercurea, vinerea, in duminici si sarbatori.
    132. Am facut glume, bancuri cu si despre cele sfinte.
    149. Am venit tarziu la biserica. Am plecat inainte de sfarsitul slujbei fa ra motive intemeiate. Am facut din acestea o regula.
    172. M-am casatorit cu evreu, turc, catolic, sectant etc.
    176. Am jucat si am mers la discoteci si alte petreceri anormale.
    179. M-am mascat.

  53. RoseN 26 June, 2011 at 22:52

    @Cms: Brrr cata lista, pacatosule =))

  54. Cms 26 June, 2011 at 22:55

    @RoseN: Hei, n-am făcut tot ce-i scris acolo! Dar recunosc că m-am mascat, odată. =))

  55. aisha 26 June, 2011 at 22:58

    @RoseN: Vezi ca gura pacatosului…am uitat continuarea…=))
    @Cms: Da-i raportul Sebrei, nu te mai eschiva cu liste din astea!:))

  56. sebra 26 June, 2011 at 22:59

    @Cms:
    :-O câţi ani iei pt toate astea?? Mai ai voie măcar la ultima împărtăşanie? :))

  57. sebra 26 June, 2011 at 23:01

    @aisha:
    Aşa-i că se dau de gard??? La toţi să ne dea raportul! Noi pentru ce-am trollat pe la concursurile alea??

  58. aisha 26 June, 2011 at 23:07

    @sebra: Mie mi se pare ca sunt cam epuizati dupa concertul ala! Cred ca i-a solicitat la maxim. :))

  59. ErRon 26 June, 2011 at 23:09

    @Cms: Nu se face asa ceva!
    Te eschivezi, fentezi, citezi din nu stiu cine, numa’ la intrebarea clara
    “Ce ati facut la si dupa concert?” nu raspunzi!!:P

  60. Cms 26 June, 2011 at 23:29

    @sebra: Of, of! Uite, deşi am semnat o cauză de confidenţialitate şi există riscul să ajung sub dealurile de prin Moldova pe drumuri dacă divulg ceva din conversaţia secretă de după concert, pot să spun un lucru: patronul Julius a recunoscut că părerea unor cititori cu vechime ai blogului este foarte importantă pentru el. 😉

    @ErRon: Păi nu am răspuns mai sus?

  61. Cms 26 June, 2011 at 23:56

    @Ina_adevarata: He, he, he, se putea să ratezi tu ocazia? Mulţumesc frumos!

  62. Insignifianta 27 June, 2011 at 05:32

    @Cms: Băh, da’ de demascat te-ai demascat, că io n-am mai avut putere să mă dema(s)chiez decăt a doua zi, şi aia, mai pe seară. =))

  63. Insignifianta 27 June, 2011 at 05:40

    @Cms: Tu esti om normal? =)) =)) =))
    Nu de alta, dar pari! =))

  64. DUMNEZEU 28 June, 2011 at 11:30

    http://youtu.be/C_yzm3_3tj0

Leave a reply