Zmeul, personajul pozitiv din basme

Cougar

După ce a arătat adevărata faţă a personajelor aşa-zis pozitive din desenele animate, Daily Cotcodac va demonta astăzi încă un mit, şi anume că Făt-Frumos este personajul pozitiv din basmele româneşti, iar Zmeul un ticălos fără pereche. În fapt, aşa cum vom vedea imediat, lucrurile stau exact pe dos.

Pentru asta, să facem mai întâi un mic profil psihologic al celor mai importante personaje din basmele româneşti.

Împăratul
E un moş senil şi complet incompetent. Singurul merit că a ajuns împărat e că a fost primul născut. Nu e în stare să aibă grijă de fii-sa, prin urmare mă întreb cum mama dracului ar putea avea grijă de ditai împărăţia. Nevastă-sa lipseşte din peisaj, e subînţeles moartă şi l-a lăsat cu trei fete care sigur nu-s ale lui, fiindcă moşul are vreo 70 de ani şi aia mică în jur de şaişpe. Deşi e înconjurat de viziri, dregători, sfătuitori, când e să ia vreo decizie îţi vine să-l iei la palme: primul individ care-i aduce fata înapoi o primeşte de nevastă şi mai ia şi jumătate de împărăţie. Strămoşul său care a întemeiat dinastia se răsuceşte în mormânt.

Fata cea mare şi fata cea mijlocie
Sunt nişte strâmbăciuni nasoale, plate şi complexate, care-şi urăsc sora mai mică pentru că e mignonă, are fund, ţâţe, e în centrul atenţiei şi e aia răpita, ba se mai şi mărită înaintea lor. Sunt atât de jenante că nici un zmeu nu le vrea.

Fata cea mică
E aia răsfăţata, bunăciunea învăţată să i se facă toate poftele. Mai e şi curvă de mică. Nici nu vreau să vorbesc mai mult despre ea, că mă enervez.

Făt-Frumos (Fefe)
De obicei, e unu’ căruia nu i-a plăcut cartea: ori prinţ, ori vreun coate-goale. Frumuşel şi efeminat, metrosexual nativ. Ar fi stat să frece menta în continuare şi să se ia la trântă prin iarbă cu oile, cu fraţii lui sau cu flăcăii satului, da’ vrea să dea lovitura. Şi, când boul de împărat dă sfoară-n ţară cu fiică-sa şi tronul premiu, normal că se prezintă primul. Habar n-are cum arată fata împăratului, dar nici nu-l interesează prea mult, de fapt vrea împărăţia. Şi oricum ştie de la tovarăşi că de obicei e răpită bucata familiei, nu cârjele ălelante două.

Calul
E singurul personaj pozitiv din toată povestea care merită apreciere. Înainte de episodul cu jăratec zace slab, bubos şi răpciugos în grajd, ceea ce arată încă o dată că împăratul e un idiot – nu aşa te porţi cu o asemenea comoară. Calul e cel care îi face strategia lui Făt-Frumos, în vorbe puţine şi concise. Nu zice prea multe pentru că probabil îi e jenă să intre-n vorbă cu un oportunist analfabet. În sufletul lui, îşi doreşte să fie în echipa Zmeului.

Mama Zmeilor
Este exact opusul împăratul. În primul rând, la ea e sigur că e mama zmeilor. Apoi, a făcut trei băieţi care e fiecare la casa lui, nu două plângăcioase şi-o curvă care stau pe capul lui, ca împăratul. Şi ia hotărâri bune şi de una singură, n-are nevoie de o armată de viziri, dregători, sfătuitori, etc.

Zmeul
E un tip hotărât, energic şi forţos. Probabil are un nas cât toate zilele, umblă neras, e păros şi are palmele tăbăcite. Asta ce ne spune? Că e un om care munceşte! A tras din greu ca să ajungă unde e – a ucis, a luptat, a umblat, a jefuit, s-a preocupat de cariera lui! Aşa merg lucrurile pe tărâmul celălalt, acolo nu-ţi dă nimeni un castel că te cheamă împăratul-nu-ştiu-cum. E sigur că Zmeul şi-a clădit palatul cu mâinile lui. Bine, o mai fi avut nişte muncitori pe care i-a mâncat după aia, dar sunt convins că a stat cu ei acolo, pe capul lor, să vadă cum pun ăia marmura în baie, să nu-l tragă-n piept şi să-l fure. Şi mi se pare normal să-i mănânce la sfârşit, ştim cu toţii cum sunt muncitorii.

Mai ştim că are o moşie imensă, populată cu tot felul de jivine ticăloase. Chiar credeţi că e uşor de administrat aşa ceva, să-i ţii în frâu pe toţi ăia? Păi aia nu sunt proşti ca ţăranii împăratului, dacă nu stai cu pleoapa pe ei… Deci, Zmeul e un bun gospodar, un bun cunoscător de oameni, un excelent strateg militar şi un bun trezorerier.

Dar Zmeul e un tip cinstit în sentimente şi cam fără noroc la femei. I-a venit vârsta însurătorii, a stat, a analizat, a cercetat, şi-a căutat nevastă. n-a găsit pe nimeni pe placul lui în propriul tărâm (ce s-alegi din jivinele alea?), deci s-a uitat la vecini. S-a îndrăgostit de fata aia mică a împăratului (ştie ce-i frumos, măcar fizic, şi nici nu încalcă eticheta, ţinteşte la acelaşi rang) şi a procedat în consecinţă, aşa cum cerea tradiţia: a luat-o la el. Aşa a făcut şi tac-su cu mă-sa, şi bunicul lui, şi străbunicul lui, la vremea lor. Aşa e normal: clar, fără ascunzişuri, umblat cu şoalda şi alte prosteli. Pui problema direct: “Fă, te iubesc, te vreau! Treci încoace.” Şi prostul chiar o iubeşte: n-o forţează, n-o siluieşte, e romantic, are o grădină cu trandafiri, o-nconjoară de bogăţii, îi face toate poftele. N-am auzit nici o poveste în care Zmeul s-o ţină pe prinţesă legată în beci, goală-puşcă şi să vină s-o violeze când are el chef, după cum ar merita. Peste tot citesc numai de caftane, covoare, tiare, bucate alese, mătăsuri fine, rochii, giuvaere, o ţine-n puf. Omul e familist şi serios, nu-şi uită îndatoririle: se duce-n fiecare zi la muncă şi anunţă civilizat, cu buzduganul, când vine acasă. Şi toate astea pentru ea, ca să n-o sufoce cu atenţie, să-i lase spaţiu, să fie liberă, să aibă matracuca timp să-şi facă unghiile, să nu facă istericale că, vezi doamne, a intrat peste ea în cameră şi-a văzut-o cu masca de castraveţi pe faţă.

Carevasăzică, moldoveanca trăieşte în puf, îi face prostul toate poftele, şi, în semn de mulţumire, ce face? Se amorezează de Făt-Frumos că are părul mai îngrijit şi tenul mai puţin acneic (vezi, n-ai vrut să te culci cu Zmeul) şi se hotărăşte să fugă cu el. Da’ mai întâi încep să se hârjonească în pat, în patul pe care Zmeul cu mâna lui îl cioplise, din nişte buşteni tăiaţi tot de el din pădure, şi-l cărase-n cârcă până la ultimul etaj al castelului, să aibă japiţa peisaj când se trezeşte dimineaţa sub baldachin. Şi proştii ăia doi stau până îi prinde Zmeul, căruia – în sfârşit! – i se aprind beculeţele.

Mai departe. Zmeul luptă corect, Făt-Frumos trişează: bea apă vie de la un corb pe care-l mituieşte, dă cu peria, gresia, năframa; în fine, face tot ce poate să lupte cât mai puţin şi să-i bage pe alţii la înaintare.

Din toate astea, eu pricep că morala basmului românesc e următoarea:
– dacă eşti un şmecher metrosexual şi ştii să profiţi de pe urma tonţilor incompetenţi ajunşi în poziţii de conducere, te aranjezi pe viaţă.
– dacă eşti o fiţoasă analfabetă şi de bani-gata, ai toate şansele să umble toţi după fundul tău şi după averea lu’ tac-tu.
– dacă eşti un tip cinstit, muncitor şi care luptă după reguli, pici de papagal.

Dacă basmul românesc ar fi avut măcar o urmă de dreptate, Zmeul i-ar fi rupt gâtul lui Fefe cu două degete, ar fi luat-o pe proasta aia, i-ar fi dat o bătaie soră cu moartea şi ar fi trimis-o rachetă înapoi la tac-su acasă. Apoi şi-ar fi strâns armata, ar fi năvălit pe tărâmul împăratului şi i-ar fi făcut prăpăd, ar fi violat, jefuit şi ucis tot ce i-ar fi stat în cale, ar fi unit cele două tărâmuri şi şi-ar fi făcut harem bdsm din toate gagicile alea proaste ca noaptea. Pentru că fiecare merită să-şi trăiască propriul basm.

74 Comentarii »

 1. aisha 04/03/2011 @ 08:42

  Shrek! Shrek de Romania! gata, am ghicit!!!

 2. O curioasa 04/03/2011 @ 09:28

  Eu am doar o intrebare – “Carevasăzică, moldoveanca trăieşte în puf” – de ce neaparat “moldoveanca” ? – ai avut de suferit cu vreuna? 😛

 3. kilroy 04/03/2011 @ 09:30

  Eu stiam ca povestea se termina altfel. In timp ce se luptau cei doi, Zmeul a zis “Bah, ce plm ne batem noi aicea ca doi zevzeci?”. “Duh” a raspuns Fefe. “Mai bine hai sa merem sa radem cate o BR si sa discutam ca doi oameni seriosi”. “Am auzit ca la Tampla Sparta tine conferinte Herr Eftimie” a completat Fefe. “E clara. Haida” a concluzionat Zmeul. Si au petrecut fericiti pana la ora inchiderii, cand s-au incaierat cu chelnerii, iar apoi au petrecut o noapte in arestul politiei. Acesta e inceputul unei frumoase prietenii.

 4. cruela de vila 04/03/2011 @ 09:36

  da de ce stiu eu povestea asta de vreun an de zile ( ca am primit-o pe mail,” sau ceva”) shi voi mi-o vindetzi da prospatura?

 5. Ramses3 04/03/2011 @ 09:40

  stai mah, da di ce e printesa direct de rasa moldoveanca?
  Era bancu ala:
  Se batea Fat Frumos cu Balauru . Il prinde Balauru pe Fat Frumos si-l tranteste de pamant bagandu-l in pamant pana la glezne. Chiar zbura pe acolo corbu si zice Fat Frumos catre corb: -Corbule corbutule adu-mi un cioc de apa si-ti voi da un balaur intreg de halit. Aduce corbu un cioc de apa lu Fat Frumos si asta il baga pe Balaur in pamant pana la genunchi. Zice Balauru catre corb: -Corbule corbutule adu-mi un cioc de apa si ti-l voi da pe Fat Frumos sa-l halesti. Aduce corbu iara un cioc de apa si-l baga Balauru pe Fat Frumos in pamant pana la buric. Zice Fatu catre corb: -Corbule corbutule adu-mi un cioc de apa si-ti voi da un balaur intreg de halit. Aduce corbu un cioc de apa si Fatu il baga pe Balaur in pamant pana la brau. Zice Balauru catre corb: -Corbule corbutule adu-mi un cioc de apa si ti-l voi da pe Fat Frumos sa-l halesti. Aduce corbu saracu iara un cioc de apa si Balauru il baga pe Fat Frumos in pamant pana la gat. Zice Fat Frumos catre corb: -Corbule corbutule adu-mi un cioc de apa si-ti voi da un balaur intreg de halit + calu lui’. Da zice corbu : -Da pai ce plm faceti, va bateti sau beti apa….

 6. […] şi morala, pe Daily Cotcodac.   |   Kill Bill Tags: basme, daily cotcodac, fat frumos, […]

 7. mih 04/03/2011 @ 09:50

  Descrierea facuta lui Fefe ne duce cu gandul la Ion al lui Rebreanu. Descrierea Zmeului ne duce cu gandul la capodopera lirismului romanesc Mioritsa. Adica Zmeul ar fi ciobanasul de treaba (sa nu uitam ca erau trei frati zmei in basm si trei ciobanei in Mioritsa) cu mioara lui balaie. Acum de unde sa stie ciobanasul ca mioara lui e panarama?!?!
  Transpus in zilele noastre Zmeul ar fi un Columbel iar fata cea mica a imparatului in mod sigur ar purta numele de Monica sa zicem.
  Concluzie se poate abera la nesfarsit pe tema basmelor noastre.

 8. Razvan 04/03/2011 @ 09:51

  Ce n-am inteles eu niciodata: De ce tocmai “zmeu” ? Eu eram contrariat de mic, pentru ca stiam ca zmeul este ceva marfa pe care il poti inalta si este facut din panza si din lemne. Intotdeauna m-am intrebat cum arata un astfel de zmeu cu mai multe capete si evil…Asta este clar anti reclama la zmeie 🙂 desi ei erau “zmei”…am ramas cu trauma asta…

 9. Sare'n Ochi 04/03/2011 @ 09:55

  Fat Frumos: “Mah, pe cine descrii tu de parc-as fi Mutu”?

 10. Ramses3 04/03/2011 @ 09:59

  “…. cu sarutul eu zic sa mai asteptam, zise Fat Frumos, dandu-se jos de pe Printesa Adormita…”,

 11. zicsieu 04/03/2011 @ 10:26

  @O curioasa- neaparat moldoveanca, musai din Vaslui, ca altfel nu se respecta laitmotivul-zmeul cu siguranta e baiat bun si muncitor dar o mai drojdeste din cand in cand, iar lipsa violului e absolut surprinzatoare in conditiile date…
  @ramses- eu asa banc lung n-am mai citit de mult.Ma mir ca am avut rabdare sa ajung si la poanta:)

 12. Ramses3 04/03/2011 @ 10:33

  bancuri cu zmei traduse din alte limbi:

  Se duce Fat Frumos dupa cum zice povestea la muntele intunecat sa se lupte cu balauru’, ajunge la munte si vede o pestera mare si striga:
  – Zmeule, zmeule, iesi afara si lupta frateste! …liniste ..nu se intampla nimic
  – Zmeule iesi si lupta, nu te ascunde ca un fricos, si incepu sa arunce cu pietroaie in pestera
  La un moment dat muntele se misca, si apare un gat lung de zmeu urat care zice:
  – Bah de luptat ma lupt, da nu mai arunca cu pietre in curu meu!

  Duminica dimineata Zmeul cu trei capete isi lua micul dejun linistit, deodata se aude zgomot de copite si un glas puternic se aude:
  – Iesi zmeule sa ne batem in lupta dreapta!
  Zmeul iteste un cap pe geam si cand se uita jos in curte Fat Frumos pe cal inarmat pana in dinti:
  – Mars mah, de aici nu vezi ca mananc!
  -Iesi afara la lupta dreapta nu te mai ascunde, si ii sparge un geam la casa.
  Un cap al zmeului zice impaciuitor:
  – Hai mah, FF, da-o incolo de treaba e duminica, sarbatoare, uite vino si tu te servesc cu un brandy, uite am aici niste pastrama afumata si niste mamaliguta cu sarmalute iti lingi degetele!
  – Iesi afara sa ne luptam ca nu mananc eu cu o jigodie ca tine!!
  Un cap zice catre celelalte:
  – Stati aici ca ma duc eu sa vb cu el!
  Si scoate capul pe geam dar FF nu sta mult pe ganduri si harshti ii taie capul ala, celelalte doua capuri unul catre celalalt:
  – Apoi sa nu-l bagi in pi.zda masi!

  Se lupta Fat Frumos cu Zmeul,
  ii taie capul, ii ies doua inapoi inca mai fioroase, i le taie si pe alea si ies inapoi 4, le taie p’alea 4 ies 16, le taie p’alea 16 si ies…
  Se opreste la un moment dat Fat-Frumos, se scarpina in cap si zice:
  ” Mi-as pu.la, fara calculator nu ma descurc!”

 13. zicsieu 04/03/2011 @ 10:49

  @ramses incerci sa-ti dobori recordul?:D

 14. Ada 04/03/2011 @ 10:50

  Sa scrie numai Cougar, ca el stie!
  Excelent articolul

 15. Ciprian 04/03/2011 @ 10:57

  Parca am mai citit chestia asta candva.

 16. gaben.ro 04/03/2011 @ 11:03

  da, zmeul din basme nu e chiar asa de rau. putin posesiv si gelos. dar la banii lui… despre dominatia masculina din basmele copilariei am scris si eu mai deumult. http://www.gaben.ro/2010/04/12/sa-moara-cenusareasa/

 17. ano 04/03/2011 @ 11:10

  So tru…

 18. Cougar 04/03/2011 @ 11:16

  @O curioasa: adică vrei să spui că e cineva pe lumea asta care NU a avut de suferit cu o moldoveancă?

  @cruela de vila: cam ciudat, eu am scris-o acum vreo câteva luni. e pă blog.

  (@giulius, ai tăiat năprasnic din text, balaure.)

 19. Cms 04/03/2011 @ 11:30

  Să rescrie Cougar basmele, că el ştie (şi să pună şi filmuleţe cu haremul bdsm, ca să pricepem cum stă treaba cu fetele alea)
  Mie îmi plăcea de fata împăratului Roş (Harap Alb), mi se părea o tipă cu atitudine 😡

 20. Daniel Chiriţă 04/03/2011 @ 11:32

  1. Să nu uităm că în unele cazuri împăratul mai e şi impotent pe deasupra.
  2. Nu poţi da “sfoară” în ţară pentru că pârdalnica de sfoară nu pute. Eventual “şfară” sau “sfară” 🙂

 21. aleena 04/03/2011 @ 11:39

  In consecinta,fetele nu ar mai trebui sa viseze la Fat-Frumos pe un cal alb,ci la domnul Zmeu,calare pe vreo lighioana.Cum evolueaza lumea,dom-le!!

 22. Nashu 04/03/2011 @ 11:48

  “Ce n-am inteles eu niciodata: De ce tocmai “zmeu” ? Eu eram contrariat de mic, pentru ca stiam ca zmeul este ceva marfa pe care il poti inalta si este facut din panza si din lemne.”

  Zmeul pe care il inalti ca si zmeul din poveste sint doua zburatoare

  “Intotdeauna m-am intrebat cum arata un astfel de zmeu cu mai multe capete si evil…”

  Pai zmeul cu mai multe capete as zice ca tre sa fie ceva gen hidra
  baloasa din Heroes Of Might And Magic sau din The King’s Bounty

  Zmeul cu 1 cap = (ar trebui in viziunea mea) Balaurul = Dragon

 23. unmihai 04/03/2011 @ 11:48

  @Cougar
  cu moldovencele poti sa te simti si bine nu numai sa suferi, dar fiecare cu alegerea lui 😀

 24. Cougar 04/03/2011 @ 11:51

  @Razvan: zmeii îs fiinţe supranaturale. drăciile de hârtie cu bâzâietoare zboară. you make the connection.

  @aleena: ţi se pare ţie că e primăvară afară?

  @unmihai: adică tu vrei să spui că e cineva pe lumea asta care NU s-a simţit bine cu o moldoveancă?

  (@Daniel Chiriţă: în original era “sfară”. uite aici: http://coralfields.blogspot.com/2010/12/tin-cu-zmeul.html)

 25. dr.Lecter 04/03/2011 @ 12:11

  O observatie asupra subiectului: Imparatul ! El nu prea are cu ce sa procreeze, si astfel s-au inventat variantele: imparateasa ramane grea, cu bobul de piper, cu frunza de dafin, cu ceaiuri si leacuri, cu fructe magice. Despre servitorul cel vanos, nu prea se pomeneste.
  Diferenta dintre Fat Frumos si Zmeu, o poate face numa’ afurisita de fata a imparatului, care-i raspunde lui Fat Frumos:
  Asta e p..a ??? N-ai vaz’t-o p-a zmeului!

 26. Claudiu 04/03/2011 @ 12:21

  irinel + nevasta*

  *orica gajica tinerica

 27. clara 04/03/2011 @ 12:28

  Articolul asta (care m-a distrat, recunosc) vine din obsesia noastra de a fi mereu politically correct. Zmeul e mai uratel, malformat (are 3 capete, coada, solzi etc), n-a avut sanse egale in taramul indepartat unde traieste, este complexat ca e respins de femei etc si ca urmare sa il facem personaj pozitiv, erou romantic si neinteles. In felul asta scufita rosie si familia o sa fie arestati ca au vanat o specie rara ptr blana, iezii caprei ca l-au hartuit si poreclit pe lup(ca in articolul de aseara) care a fost impins la limita disperarii, capra ca a s-a razbunat fara sa mai astepte hotararea judecatoreasca, surorile Cenusaresei sunt uratele , dar bune la suflet si printul e prea superficial, ce mai urmeaza ?

 28. Cris 04/03/2011 @ 12:28

  =)) foarte tare! cea mai tare chestie pe care am citit-o in ultima vreme. bravo!

  niste observatii extrem de pertinente. m-ai pus pe ganduri.
  singura problema e asta: daca zmeul vrea o piti, fefe o vrea si el, femeile serioase din tara asta ce sanse au, eh? Mai exista cineva in poveste, cineva disponibil…?

 29. sebra 04/03/2011 @ 13:02

  mai usor cu moldovencele, da??

 30. Cougar 04/03/2011 @ 13:13

  @sebra: ai nieţărmuritî drieptati.

 31. N.A. 04/03/2011 @ 13:19

  D-aia se numesc basme! Dintotdeauna femeile au fost mai atrase de personajele negative, mai repede il insela pe Fefe cu zmeul… :>

 32. N.A. 04/03/2011 @ 13:20

  @sebra, @cougar, @unmihai – Indubitabil!!!

 33. dyers_eve 04/03/2011 @ 13:23

  Cougar a castigat concursul de scenarii pentru Shrek V si acum face teasing. Evident, varianta neaosa, cu un Ogre cam ardelean, un Donkey oltean si un FF “dan Bucale”. Numa’ sa vad eu cum o faci pe Cameron Diaz sa vorbeasca “muoldoviniesti”.
  Altfel, cu orice risc, trebuie sa afirm ca e un text foarte educativ. “Keep up the good work !”

 34. Cougar 04/03/2011 @ 13:29

  (acuma, fie vorba-ntre noi, am un record personal de like-uri.)

 35. iuliar rinder 04/03/2011 @ 13:40

  @O curioasa
  Cred ca aia cu moldovencele tine de legendele urbane. E o tampenie la fel de mare ca aia cu ,unguroaicele sunt cele mai bune la pat”, ,,ardelenii sunt oameni seriosi” ori ,,toti burestini sunt niste mitici”- manelari, in acceptiunea actuala – sau ,olteni sunt hoti” samd. Altfel faina povestea. Si logica.

 36. Dan1 04/03/2011 @ 13:51

  @clara
  Pai, Prâslea cel voinic si merele de aur, nu? =))
  Si, apropo de bancurile la care au facut referire Ramses3 si dr.Lecter, mi-am mai adus aminte o replica dintr-un mail primit acu’ ceva timp: “Si ce mai avea lupul mare, domnule povestitor?” :))

 37. aisha 04/03/2011 @ 13:52

  @iuliar rinder,
  oltenii sunt destepti. nu hoti. destepti. dar ii persecuta arbitrii. arbitrii sunt hoti.

 38. iuliar rinder 04/03/2011 @ 13:53

  Bre, aia cu ,,burestini” in loc de bucuresteni e neintentionata, da pe mine ma amuza.

 39. sebra 04/03/2011 @ 13:59

  @Cougar,
  Cred c-ar trebui sa te puna pe ganduri like-urile alea. Numa’ zic! :))

  @Ramses3,
  Din ce limbi ai tradus bancurile alea? =))

 40. iuliar rinder 04/03/2011 @ 14:01

  aisha
  de acord. Si nu numa arbitrii sunt hoti si Mutu emasculat, ci e o intreaga conspiratie modialo-pedelista impotriva oltenilor, moldovenilor, ardelenilor si, ultimii pe lista cu voia dumneavoastra, dobrogenilor, ca pretext pentru a explica Zmeul, asta, Zeul Base de ce tre sa ne i-a sapte piei de pe noi ca buzoasa, Eba, sa se simta virgina reprezentativa a patriei pe mult casca.

 41. clara 04/03/2011 @ 14:05

  @dan1 pls eu am fost cea mai mare in familie si am dezvoltat o fobie fata de orice Praslea! nu pot fi obiectiva! altfel e unul din basmele mele preferate , care ma face sa ma gandesc la stravechiul Avalon

 42. iuliar rinder 04/03/2011 @ 14:08

  Draga Sebra, pentru Ramses 3 raspunsul corect e ,,din limbi straine”. E ca umorul celor de la Academia Kamikaze, strain. De umor. Ce dracu.

 43. Constantin 04/03/2011 @ 14:13

  maninci iarba fiarelor si vorbesti cu ursu si veverita. clar, mi-a luat ceva timp sa ma prind ca e vorba de magic mushrooms.

 44. Cms 04/03/2011 @ 14:44

  @ Ramses3: ţi-aş da nişte like-uri, că bancurile nu sunt rele, dar tu promovezi basmele pentru adulţi, şi nu-mi permit să le fac propagandă înainte de ora 22.00

 45. Ramses3 04/03/2011 @ 15:19

  eu? nu eu – Cougar promoveaza..nu-mi da like ca dupa aia intra lumea la mine pe blog, si sunt nevoit sa scriu cate ceva sa nu-i dezamagesc cum fac tot timpu’.
  Vezi tu, la mine pe blog nu poa sa zica nimeni, in caz ca da de vreun text prost: sa scrie Cutarestantinescu, ca el stie!

 46. sendroiu 04/03/2011 @ 16:01

  eu zic ca zmeul isi merita din plin toate sabiile alea peste bot: e plin de baieti din astia “destepti”, “gospodari” si “harnici”, care se dau fete mari cand ajung la DNA.
  Tot capcaunii sunt cei mai mishto! Hai, Shreck!

 47. Ina_adevarata 04/03/2011 @ 16:41

  Eu prefer balaurii. Ăia scot foc pe nări- practic, dacă te măriţi cu unu’ de-ăla, scapi de facturile la încălzire.
  Cougar, eşti meseriaş.

 48. Belle d'Imagination 04/03/2011 @ 16:46

  JOS LABELE DE PE ZMEU!

  Eu toată viaţa mi-am dorit să mă răpească unul din ăştia. (eram deşteaptă de mică). Păi să ne gândim aşa: palatul e fermecat, nu e nevoie de slugi – deci nu mă băgam slugă. Grădina era plină cu toate ale pământului. Iar mie îmi plăceau florile şi lighioanele neobişnuite.
  Zmeul era decent: dădea cu buzduganul să ai timp să faci un duş ca omul sau să scoţi amantul pe uşa din dos.

  Şi mai era şi aeropurtat. Deci putea să mă plimbe pe tot mapamondul, fără paşaport sau aprobări de la partid (că aşa era pe vremea aia)

 49. Stephanie 04/03/2011 @ 20:29

  “@giulius, ai tăiat năprasnic din text, balaure”. Pe mine m-a avertizat cineva (nu spun cine) ca Jul se ocupa cu taierile (isi imagineaza probabil ca e un fel de Boc), de-aia nu trimit tecste spre publicare. :d
  Cougare, congratuleishan, tare textul!!! 🙂 Ah, uitam: geniala remarca cu moldoveanca!!!
  Si, da frate, as fi ramas cu zmeul, ca era mai dotat!

 50. V3nt0R 04/03/2011 @ 20:56

  in top 5 texte de pe cotco intra acesta 🙂 .

 51. mifty 04/03/2011 @ 21:35

  @unmihai: mda, avea scuza că era virgină.
  deci, era!!! 😀

 52. Cougar 04/03/2011 @ 21:44

  băi, şi chiar am stat şi m-am gândit: oare chiar “moldoveancă” am scris în original? că, de, trecură nişte luni. nu m-ar fi mirat, dar am controlat.
  ei bine, NU! giulius, trebuie să vorbim, bre; s-a strâns o gloată de muieri la geam, au torţe şi poalele-n brâu.

 53. Cougar 04/03/2011 @ 21:45

  tetrise, fir-ar a dracu’ de moderare, bre. când aveţi voi să citiţi ce-am scris, am să fiu oale şi ulcele.

 54. Cata 05/03/2011 @ 20:03

  Textu’ ăsta trebe pus în manualele de şcoală primară (expresiile licenţioase nu sunt o problemă, puştii ăia oricum ştiu mult mai multe). Poate aşa vor învăţa şi pudibonzii ăia care fac manuale să fie un pic realişti, că de aia avem tot soiul de cretini care termină şcoala şi visează cai verzi pe pereţi :))

 55. Lia 07/03/2011 @ 19:11

  @o curioasa … cred ca printesa e moldoveanca din cauza lui harap-alb, basm cult asezat in pagina de Ion Creanga, moldovean si el.

  in alta ordine de idei… zmeul imi aminteste de Iri din zilele noastre :))

 56. Zmeul 08/03/2011 @ 21:40

  Suntem moldoveni din tata-n fiu (Bucovina), asa ca stati linistiti: printesa e moldoveanca!

 57. scufa 08/03/2011 @ 23:56

  Daca-i p’asa, ne putem lega de Alba ca Zapada…care e tot o curvistina. Locuieste in padure, in aceeasi casa cu 7 pitici (barbati, normal). Ce alta impresie ne putem face despre ea? Provenita din familie dezorganizata…ma-sa moarta (cum bine e precizat mai sus in basm), tac’su recasatorit cu o drogata (ma-sa vitrega), care se dovedeste a fi drogata dupa cum vorbeste cu oglinda si dupa cum bine stim, se mascheaza ca la carnaval, in vrajitoare si ii ofera curvistinei un mar drogat.
  Asadar tarpha drogata adoarme, piticii profitori plang dupa ea (cum dracu nu…cand aveau servitoare…le gatea, le spala rufele, le facea curatenie si mai aveau si ce secsa), iar la final apare Fefeeeeee…fatalalul efeminat, curatel si frumusel si fraier pe deasupra! De ce fraier? Simplu…de data asta el are de toate sa-i ofere, fara sa-si dea seama ca curvistina l-a vrajit cu frumusetea ei si fara sa-si imagineze ca atatia ani a fost curva piticilor! Fraierul!

 58. Lia 09/03/2011 @ 17:40

  @scufa … si eu sunt de parere ca alba ca zapada avea ceva midget-fettish

 59. Hula 14/03/2011 @ 00:12

  “Da sfara-n in tara” si nu “boul de împărat dă sfoară-n ţară “

 60. […] primit pe mail. Nu ştiu sursa originală, aflu ca e fost publicat pe Daily Cotcodac. Merită citit chiar dacă e un text mai […]

 61. […] De pe Daily Cotcodac Tags: basm, basme, daily cotcodat, fat frumos, zmeu Scrie un comentariu Like this post? Spread the word! delicious digg google stumbleupon technorati Yahoo! […]

 62. cineva 15/03/2011 @ 11:27

  Ce a mai tare poveste

 63. […] sursa: http://www.dailycotcodac.ro/2011/03/zmeul-personajul-pozitiv-din-basme/ […]

 64. […] aici aici Posted in : (r)Romania Tags: fat frumos, modern, povestire, […]

 65. […] asta a fost scris de cineva pe un blog. am tot cautat pe net..dar pana acum am gasit 2 link-uri. Unu si doi. < Prev Next […]

 66. […] – Zmeul, personajul pozitiv din basme – de râs, pe Daily Cotcodac. Nu are legătură cu travelu’ dar ştiţi că nouă ne plac poveşţile… […]

 67. […] http://www.dailycotcodac.ro/2011/03/zmeul-personajul-pozitiv-din-basme/ […]

 68. coco 15/04/2011 @ 18:21

  textul despre personajele de desene animate il mai aveti? daca da va rog sa-l postati.

 69. scufa 22/04/2011 @ 16:30

  Care? Cel cu Alba ca Zapada? Se afla in continuare la comentarii din cate vad eu…

 70. Cosmin 05/12/2011 @ 00:22

  Foarte tare cum ai reusit sa vezi tu povestea :))… niciodata nu am crezut ca Fat-Frumos poate fi un asemenea ticalos=)))

 71. vasilica 06/12/2011 @ 10:33

  Vreau sa iti spun ca e super tare faza cu zmeul si ma bucur enorm ca in sfarsit cineva s-a gasit sa faca dreptate rupand tacerea si coborand degetul opozant la adresa indoctrinarii si a minciunii care ne-a fost servita de-a lungul secolelor drept adevar absolut si model de urmat.
  Sunt convins ca undeva la nivelul conducerii de stat (care desi a variat ca forma de organizare de-a lungul timpului, in ansamblu reprezinta acelasi organ de opresiune si control) acest articol a generat panica: „ce dracu’ ne facem? S-a trezit prostu’”.
  Mai mult ca sigur autorul articolului va avea brusc un accident de motocicleta (chiar daca nu are, sigur se va gasi o motocicleta care sa il loveasca) iar incidentul va fi trecut sub tacere o vreme urmand ca apoi vina sa fie atribuita intr-un final … zmeului.

 72. bond 19/11/2012 @ 16:51

  toate ca toate, da nu imi dau seama cum de stiai ca printesa e Moldoveanca ?

 73. […] alta analiza a basmului romanesc http://www.dailycotcodac.ro/2011/03/zmeul-personajul-pozitiv-din-basme/ Mesaje subliminale in filmele lui Disney […]

 74. […] știu vouă, dar mie îmi plac zmeii care muncesc pentru ceea ce vor ( http://www.dailycotcodac.ro/2011/03/zmeul-personajul-pozitiv-din-basme/ – articolul care mi-a întărit aprecierea pentru personajele negative), îmi place de regina […]

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Comentează