Postul nu e post destul

Recomandări de seară: bucătăria lui Radu

Dacă nu ştiţi – şi s-ar putea să nu ştiţi, informaţiile astea sunt de obicei pe National Geographic -, România este o ţară cu climă temperată. Adică o ţară în care creşte cartoful, nu portocalul – deci, oarecum logic ar fi ca portocalele să fie mai scumpe decât croampele. Fiind însă vorba de România, tot oarecum logic e ca lucrurile să stea exact pe dos. O scurtă analiză găsiţi la Moise Guran; nu uitaţi să-i lăsaţi un comentariu drăguţ, gen „cartoful conţine amidon, dar trebuia tu să-ţi dai cu părerea. mai bine rămâneai la indicii tăi bursieri”.

În totală antiteză cu comentariile postate pe Daily Cotcodac, Sare’n Ochi scrie texte de bun-simţ pe blogul lui. Foarte mişto povestea unei şpăgi luate de funcţionarii lui Napoleon.

Am văzut prima dată filmuleţul ăsta la Zoso şi părerea mea e şi acum că principalul vinovat e ăla care din punct de vedere legal e nevinovat. De la pietonii care traversează pe roşu sau de la idiotul care face stânga fără să se asigure n-am nici o pretenţie, n-am primit toţi minte în mod egal. Dar când te apropii de intersecţie şi-i vezi pe toţi ăia în mijlocul drumului, nu ciupeşti şi tu, măcar puţin, frâna? Nu, că tu circuli regulamentar, pe verde. Şi după aia, tot regulamentar, o să treci prin asta.

Via Fulgerică, sporturi extreme în Birmania: urcatul în tren.

Fetelor, ştiţi ce-i ăla un wok şi cum poate fi folosit ca afumătoare indoor ca să faci un pui afumat cu anason? Atunci citiţi repede la Radu şi daţi-i bătaie, poate o să auziţi un „eşti de vis!” şi acasă, nu numai pe Daily Cotcodac.

Share:

61 comments

  1. giana 16 February, 2011 at 19:34

    Răducu, mai ia un like de la mine, tăticu!

  2. Cougar 16 February, 2011 at 19:42

    frâna, peizane!

  3. sebra 16 February, 2011 at 19:49

    @Radu,
    Am vrut de ieri să te întrebi ce-i ăla wok, da’ mi-a fost ruşine. Te întreb amu: Ce-i ăla wok? :”>

  4. eftimie 16 February, 2011 at 19:55

    wok e pentru bărbaţi mă

  5. dr.Lecter 16 February, 2011 at 20:01

    wok e un fel de ţucal mai mare, nu?
    dar anasonul nu se folosea la preparat lichior pentru doamne?

  6. sebra 16 February, 2011 at 20:02

    Mersi Eftimie, onoarea mea e salvată! :))

  7. andryusha 16 February, 2011 at 20:02

    @Sebra: Ai perfectă dreptate, ţine un like! =))

  8. Lepka 16 February, 2011 at 20:07

    wok`ul e o tigaie in care se prajeseta cainele dupa ce l`ai taiat cu santoku

  9. Insignifianta 16 February, 2011 at 20:10

    Fărzt ov ol: Ce e alea “croampe”?
    Atentie!
    Incepe sa se umble la subliminalu’ neintelegator al comentatorilor cu regionalisme, deja! Dar ce zic eu, deja? Deja-vu, e! De n-or fi chiar barbarisme!
    Comentatori, pregatiti-va! “En garde”!, cum ar veni.

  10. dr.Lecter 16 February, 2011 at 20:13

    ce drac’ e aia, santoku?
    vorbiti ma, oameni buni, din fondul lexical de baza, ca de-aia ne face lumea de doo parale, ca vorbim jargonos!

  11. Lepka 16 February, 2011 at 20:15

    @insignifianta croampele is barabuli, uăi !

  12. M3bis 16 February, 2011 at 20:18

    @Insignifianta
    Vorba lui Lepka! Adică un fel de pichioci!

  13. sebra 16 February, 2011 at 20:22

    @Andryusha,
    Ştii că urmează un “eşti de vis”! =))

    Bre, barabuli ştiu ce îs, dar de pichioci n-am auzit în viaţa vieţii mele!

  14. Insignifianta 16 February, 2011 at 20:28

    Sa cotcodaceasca numai Sare’n Ochi, ca numai el stie cum e cu “oul acela despre care nici azi nu ştim dacă el a fost la început sau găina care l-a ouat”. Am zis!

  15. Insignifianta 16 February, 2011 at 20:31

    @Lepka: la feti si zişi “fă”.

  16. Insignifianta 16 February, 2011 at 20:33

    @Lepka & @M3bis: Aaa, deci nu-s curechi?! Is barabule d-ale noastre, pommes de terre, cum ar veni.

  17. M3bis 16 February, 2011 at 20:38

    Curechile îs varză, fată!

  18. Lepka 16 February, 2011 at 20:41

    @insignifianta la fete e “fa”, la baieti e “bă” sau “mă”(vezi raspunsul lui eftimie pentru sebra, de ex) , dar “uăi” e unisex. Cel putin io asa am fost educat.

  19. andryusha 16 February, 2011 at 20:43

    Pe Prima rulează “Sport sângeros” cu Van Damme. Era şi cazul, începusem să uit unele aspecte.

  20. sebra 16 February, 2011 at 20:44

    @Lepka,
    Adică io sunt băiet?? wow….

    @Andryusha,
    Uită-te, bre, pe N plus la Liceenii să-l vezi pe junioru’ cât e de penibil :)))

  21. M3bis 16 February, 2011 at 20:44

    @Lepka
    Ai pliecat cam riepidi di-acasî! Or vinit bă-urile şi mă-urile aistea orăşănieşti pisti tini şî ti-or zăpăşit! Uăi si zâşi la flacăi!

  22. ThoR 16 February, 2011 at 20:44

    I-am zis nevestei mai draga tu nu stii ca astia care comentam suntem de vis? ea: ce vis ba tu esti cosmar…hopa zic eu, te-am prins, deci si tu mai arunci cate un ochi la visurat.Auzi , zice ea, sper ca nu incepi iar cu tampenile tale cu cotcodac, visurat, groparu…cum adica groparul? ce nume e asta groparu? si mai termina cu bre-urile astea. Ca nu ai sta un pic sa ma tii in brate sa imi faci un masaj..nu nu repede sa vezi ce au mai zis aia si razi ca prostu’ de unul singur…Bre eu nu inteleg cu ce am gresit?

  23. Sare'n Ochi 16 February, 2011 at 20:45

    bine Julius, am inteles: in viata mea n-am auzit de Caramida Erotica. si sa mai zica cineva ca mita nu-i rupta din Rai… =))

  24. Lepka 16 February, 2011 at 20:46

    @andryusha : cea mai buna recomandare de seara ! multumim! am fugit sa ma uit 🙂 Ku-mi-te !

  25. Radu Udrescu 16 February, 2011 at 20:47

    IUUUUUUUUIIII :):):):) Eu tocmai eram in bucatarie (fac o tura de cartofi gratinati pentru blog) si am venit sa ma uit pe statisticile blogului… Era sa pic jos cand am vazut cate vizite am :)) Am crezut ca o luat-o razna wordpress-ul :))
    Merci mult de tot ca mi-ati dat link la site, mai ales in indragita rubrica de recomandari :D:D:D

    PS: Mai comentez mai incolo ca acu is prea emotionat :)):)):))

  26. sebra 16 February, 2011 at 20:50

    @Radu,
    Nu te mai hlizi atâta, că poate arzi cartofii ăia şi te faci de bacana =))

  27. Lepka 16 February, 2011 at 20:51

    @radu noua ne trebe o reteta de portocale gratinate; nu citisi postul lui Guran?

  28. JULIUS 16 February, 2011 at 20:52

    @radu udrescu: bagi livrari la redactie pentru baieti.

  29. ThoR 16 February, 2011 at 20:53

    @M3bis: sa inteleg ca ma duc sa dau mana cu Toader?=))

  30. Sare'n Ochi 16 February, 2011 at 20:58

    @Sebra, nu ai vazut Razboiul Stelelor? Amicul lui Harrison Ford, bre, ala blanosul care afuma bine… Wok-ie.

  31. M3bis 16 February, 2011 at 21:00

    @Thor, ai scăpat tura asta! =))

  32. ThoR 16 February, 2011 at 21:03

    @M3bis: esti de vis….=)) sa modereze numai M3bis ca el stie=))

  33. Adriana Popescu 16 February, 2011 at 21:04

    @Radu, da’ retete pentru gatit la “aburitor” ai? Ca abia mi-am luat steamer-ul si ma uit la el ca la bibelou. Unu’ zice ca usuca puiul, altu’ zice sa nu pun condimente inauntru, ca mi le zburataceste aburul, de-am paralizat de groaza. L-am exilat pe frigider si-l mai salut dimineata, cand intru in bucatarie sa-mi fac nessul. Asa ca lasa naibii wok-ul, ca cu ala ma stiu si specializeaza-te in “aburitor” :))

  34. sebra 16 February, 2011 at 21:09

    @Sare’n Ochi,
    Tu cred că ai văzut că mă şi pricep tare la filme şi vrei să mă bagi în stele ceaţă acum. În Războiul stelelor nu era Lucas cu o sabie cu neoane?? Din aia am de la fi’miu, da’ nu cred că poţi găti ceva cu ea :))

  35. Insignifianta 16 February, 2011 at 21:12

    @Sare’n Ochi: Miţa-i zîşi amu’? Nu-i mai zîşi Ieva?!

    Da’ mai am o intrebare, da’ e “relativa” la text: Cu ce se gratuleaza cartofii, ca sa iasa gratinati?

    Si va salut: WOK!

  36. M3bis 16 February, 2011 at 21:15

    @Insignifianta
    Cu gratulaţii, cu ce altceva?

  37. sebra 16 February, 2011 at 21:19

    @Insignifianta,
    Nu te lua după M3bis. El ştie doar să vânture varza.
    Îi gratulezi cu sincere felicitări! Şi ies de vis :))

  38. Sare'n Ochi 16 February, 2011 at 21:20

    @Sebra, @Insignifianta, ia luati voi doua niste mita, pardon, like-uri de la mine!

  39. M3bis 16 February, 2011 at 21:25

    @Sebra
    Ţi-aş da nişte dislike-uri dar n-am pehaşpeurile la mine. Las’ că am eu grijă să-ţi şuntez toate like-urile pe care le primeşti la comentariul ăsta mâine dimineaţă!

  40. Insignifianta 16 February, 2011 at 21:25

    @M3bis: Ca curechile-s varza, am aflat, bre, cand nu le-am mai considerat ciumperci d-alea din emisiuni cu printzese, da’ ca lubenitza, nika nu se compara! 😀

  41. M3bis 16 February, 2011 at 21:28

    @Insignifianta
    Nici cu harbuzul!

  42. sebra 16 February, 2011 at 21:35

    @M3bis,
    Răule! >:P

  43. Insignifianta 16 February, 2011 at 21:40

    M3biseee, vezi, mah, ca te gratulai, in urma sfatului primit de la @sebra.
    Care n-o ramane vorba in popor: Vezi ca ti-am dat o gratulare! =))
    Si harbuzu-i harbuz, lubenuta-i lubenita! Sa fie clar!

  44. N.A. 16 February, 2011 at 21:51

    @sebra – Sa stii ca like-u’ asta de la ultimul comentariu de la mine il ai 😀

  45. M3bis 16 February, 2011 at 21:54

    @N.A.
    Deci de-asta mi-eşti. Bine, bine!

  46. N.A. 16 February, 2011 at 21:58

    @M3bis – Hai ca ti-am dat si tie unu’, uite! 😀

  47. kilroy 16 February, 2011 at 22:39

    Uaai, in wok se poate praji si sobolanul. Asta pentru cei afectati de faptul ca nu au vanat un caine.

  48. sebra 16 February, 2011 at 22:50

    @N.A.,
    Mercic :-*
    Nu-l bănuiam pe M3bis de aşa favor 😀

  49. JULIUS 16 February, 2011 at 23:12

    mă pregătesc să mă penibilizez iar la Mîndruţă, prin telefon.

  50. Dan1 16 February, 2011 at 23:21

    @Julius
    La ce ora bre? Ca n-aaaaam vrea sa ratam asa cevaaaa! =))

  51. Didinutza 16 February, 2011 at 23:23

    upss.. Arsenal a egalat! O minunatie de gol. Ia uitati-va si voi la un meci bun, ca imediat incep ai nostri campionatul de blaturi si ciordeli

  52. JULIUS 16 February, 2011 at 23:25

    si golul 2!

  53. Didinutza 16 February, 2011 at 23:28

    On topic: Am primit si eu un wok (de craciun ce altceva iti puteai dori sub brad?) si am facut un pui cu ananas pt. ca, nu-i asa, un compot de ananas e mai ieftin si decat un kil de portocale…

  54. Rushenne 16 February, 2011 at 23:35

    @Julius: O sa analizezi versurile manelelor cu Mandruta? 😀

  55. Tweets that mention Recomandări de seară: bucătăria lui Radu » Daily Cotcodac -- Topsy.com 16 February, 2011 at 23:37

    […] This post was mentioned on Twitter by fulgerica, Gabi. Gabi said: Recomandări de seară: bucătăria lui Radu » Daily Cotcodac http://bit.ly/gApG9O […]

  56. Moise Guran 17 February, 2011 at 08:48

    Radu> ca intre baieti…tu cum faci mousse de ciocolata? da de ala fara gelatina? ca i-am dus neveste-mi o reteta si a dat cu tortul dupa mine cand a vazut ce a iesit…

    Apropo, misto blog, mai ales sloganul… o singura observatie… eu stiam ca barbatii cand gatesc pun intai vinul pe masa si dupa aia se gandesc ce sa mai puna pe langa el 🙂

  57. Radu Udrescu 17 February, 2011 at 09:20

    @Adriana Popescu: “Aburitor” electric nu am in schimb am o oala speciala pentru fiert in abur. Promit ca o sa postez ceva gatit in aburi 🙂
    @Moise Guran: Din pacate in dulciuri inca sunt novice. Oricum, eu iti recomand reteta lui Adi Hadean pentru mousse (o gasesti pe sit-ul lui). Multumesc pentru apreciere si referitor la ultima parte: eu nu pun vin…pun cate o doza de bere 😀

  58. N.A. 17 February, 2011 at 13:54

    @Moise Guran – Vezi ca Julius a zis ca esti gay.. 😀

  59. N.A. 17 February, 2011 at 13:55

    @Julius – Pai si ne anunti asa, in ultimul moment? Sper ca pui pe site inregistrarea cu penibilizarea, da? 😀

  60. Rushenne 17 February, 2011 at 14:06

    @N.A.
    Cica pentru 2 vorbe nu pune inregistrarea pe site … 😀

  61. Mihai 17 February, 2011 at 22:37

    Frate da si daca e intersectia goala si treci pe verde tot iti mai arunci un ochi in stanga dreapta, ca sunt multi idioti care trec cand iti e lumea mai draga.

Leave a reply