Promo

Câştigă un brad de Crăciun

Pe lângă cadouri pentru cei dragi (ne referim aici şi la soţie, chiar dacă am folosit expresia „cei dragi”), curând va trebui să începeţi să căutaţi şi un brad de Crăciun. Dacă aţi făcut asta şi în alţi ani, ştiţi bine că e imposibil de găsit un brad care o să mulţumească pe soţia dumneavoastră. Unul scump înseamnă invariabil scandal („sigur, ţi-a fost lene să cauţi. L-ai luat pe primul pe care l-ai văzut, că noi suntem belferi!”), iar unul ieftin, logic, tot scandal („tu n-ai văzut că e chel? Nu înţeleg la ce te aşteptai de banii ăştia. Mulţumesc frumos, deci n-o să avem brad de Crăciun anul ăsta!”). În caz că totuşi găsiţi un brad frumos şi încă la un preţ decent, tot nu trebuie să vă faceţi iluzii prea mari – o să vedeţi, fie n-o să-l puneţi unde trebuie, fie aţi pierdut suportul de brad de anul trecut, fie aţi uitat să reparaţi instalaţia de brad (de fapt, se aprinde, dar e stricat starterul şi nu mai clipeşte, deci e perfect inutilă; practic, e ca şi cum nu aţi avea deloc).

Normal că pentru a căuta un brad va trebui să vă luaţi cel puţin o zi liberă de la serviciu (asta dacă lucraţi la patron; dacă sunteţi bugetar e ok, oricum n-o să-şi dea nimeni seama că lipsiţi). Ce vă faceţi însă dacă sunteţi chiar IT-istul firmei, deci nu puteţi lipsi sub nici un motiv de la birou? (de fapt aţi putea, dar asta presupune să vă părăsiţi vizuina şi să înfruntaţi lumina zilei, plus că sigur cât o să fiţi plecat o să intre cineva din firmă pe messenger şi o să umple toată reţeaua de viruşi).

Soluţia pe care am găsit-o noi este atât de bună, încât nici măcar nu trebuie să vă ridicaţi de pe scaun, darmite să ieşiţi afară şi să vă stricaţi ochii. Nu trebuie decât să intraţi pe http://www.itistii.ro/mos-craciun şi să vă înregistraţi pentru a primi pe mail o problemă de IT de la Moş Crăciun, la care trebuie să răspundeţi corect. Postaţi soluţia pe blogul vostru şi acelaşi Moş Crăciun îl va premia cu un brad pe cel care dă soluţia corectă (în caz că sunt mai mulţi, prin tragere la sorţi).

Desigur, ar mai fi de răspuns la întrebarea: dar ce să facem noi, IT-iştii, cu un brad de Crăciun? Ei bine, nouă ne place să credem că încă nu v-a părăsit nevasta, sau măcar că v-aţi dezlipit de la calculator, cândva în trecut, măcar 5 minute ca să faceţi un copil.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, o să-ţi placă şi:
IT-istul bun şi IT-istul rău

Share:

35 comments

  1. Ciprian 3 December, 2010 at 08:26

    Cui ii mai trebuie brad? Ficusii sunt in trend. :)) Am eu un programel care genereaza un bradut gata impodobit, e cu toate starterele la locul lor si se poate pozitiona oriunde pe desktop? Ala nu e bun?

  2. warlock 3 December, 2010 at 08:29

    Bre … tu esti normal??!! Iti dai seama cum o sa fie bradul IT-istilor??!!
    Starterul o sa fie legat prin cablu de retea la un server care ar trebui sa il controleze, dar care nu va functiona fiindca e evident ca M3bis l-a scos din priza sa isi faca cafeaua.
    Ledurile o sa fie palpaie doar cand este activitate pe HDD
    Daca se blocheaza bradul va trebui sa il restartezi, sa ii bagi discheta de boot cu antivirus pe ea intre crengile superioare, si sa te rogi ca tabela de partitii sa fie intacta.
    O sa fie plin de mici ecrane fiecare legate fie catre youtube, fie catre site-uri cu pisici dragalase, fie catre ceva pornache de calitate. Daca te prinde nevasta la alea de pornache sa te scuzi ca nu ti-ai dat seama pe ce led sa dai click ca sa deschida pagina cu sfaturi despre cum sa-ti multumesti sotia.

  3. Dan1 3 December, 2010 at 08:36

    “Ce vă faceţi însă dacă sunteţi chiar IT-istul firmei, deci nu puteţi lipsi sub nici un motiv de la birou?” asta, nu e gluma da’ e buna! =)) (sau e gluma?)
    Si noi le dam solutia la problema IT (îi scoatem din rahat, cum s-ar zice) si primim in schimb un brad virtual (pe mail), nu? Nici asta nu e gluma… da’ nici buna! =))

  4. sebra 3 December, 2010 at 08:45

    Şi dacă nu eşti it-ist? :-??

  5. dc 3 December, 2010 at 08:46

    @admin: Domnu’ admin, nu degeaba va intuitulati “admin”. Remarc forma caracterul publicitar al articolului, dar remarc si IT-istul din spatele articolului. Astia si cand fac publicitate tot numai pentru ai lor o fac, eventual numai pentru o nisa din secta asta a IT-istilor.
    Pai sa vedem:
    – tre’ sa fii IT-ist, ca sa dai solutia
    – tre’ sa ai blog, ca sa o publici (pai cati IT-isti crezi ca au si atat talent cat sa scrie articole, si timp de pierdut cat sa se ocupe de blog???)
    – tre’ sa umbli pe site-ul organizator (www.itistii.ro), deci teoretic sare traficul la ei de o sa falimenteze Google AdSense.

    Ca IT-ist ce ma aflu propun ca acest concurs sa fie adresat numai IT-istilor polivalenti, iar site-ul organizator sa fie http://www.politistii.ro

    Iar premiul cel mare o vizita de la BSA (stiu IT-istii ce-i aia)

    😀

  6. sebra 3 December, 2010 at 08:49

    It-istule M3bis, vezi că nu merge butonul de tweets.

  7. dc 3 December, 2010 at 08:51

    Nu va grabiti sa dati click pe politistii.ro, ca domeniul nu e inregistrat, ce credeati… 😀

  8. anndryusha 3 December, 2010 at 09:01

    Tot pe motiv că bradu-i ba prea scump, ba prea chel, voi aniversa în curând al treilea Crăciun cu brad artificial (acelaşi). E chiar mişto şi scapi şi de jena de după sărbători, când trebuie să abandonezi la gunoi leşul nefericitei plante, decedată prematur din motive ce ţin mai mult de marketing…

  9. Sare'n Ochi 3 December, 2010 at 09:09

    imprumutati-mi-l si mie pe HALL sa pot raspunde la intrebare. nu-s decat un biet inginer ratacit in tranzitie. ca si Julius raman fara brad.

  10. M3bis 3 December, 2010 at 09:37

    @sebra
    Ba merge!

  11. Kilroy 3 December, 2010 at 09:40

    Admin, hai sa facem un smen impreuna. Impartim banii de premiu, ca eu am bradut de plastic de cativa ani. Si pot sa ii zic sotiei “Uite draga, am castigat unul identic cu cel din camara”. Mmm, ce zici?

  12. Radu Vasile 3 December, 2010 at 09:42

    eu, eu, m-am simtit exclus oricum.
    Desi am blog (si scriu al naibi de frumos), desi sunt itist (la fel de bun ca si blogger),
    aia de acolo de la itisti au un site cam inaccesibil drept urmare eu nu am putut citi mare lucru.
    Ma rog, am dat sa ma inscriu in concurs si m-am ciocnit de un captcha cat mine de mare pe care nu am putut sa il completez, drept urmare m-am lasat pagubas si stau asa cu o lacrima in coltul ochiului deoarece,
    pentru motive independente de mine, nu am sa castig bradul si tot calvaru descris in articol o sa pice peste mine.
    Lacrima mea din coltul ochiului mi se scurge pe obraz si alta ii ia locul…
    Ia sa o sterg eu pe furisi asa sa ma vada toata lumea:)

  13. Kilroy 3 December, 2010 at 09:44

    Fdisk/mbr

  14. Radu 3 December, 2010 at 09:57

    @Kilroy:format c: /u 😀

  15. Dan1 3 December, 2010 at 09:57

    @Kilroy
    Bai ce memorie ai! :)) (da’ era cu spatiu)
    @Radu
    Ci riscul de a ma repeta: Bai ce memorie ai! =))

  16. Radu 3 December, 2010 at 10:08

    @Dan1: Un kit Corsair 2 x 2048MB, DDR2 la 1066MHz :D:D:D

  17. Tweets that mention Câştigă un brad de Crăciun » Daily Cotcodac -- Topsy.com 3 December, 2010 at 10:14

    […] This post was mentioned on Twitter by Gabi and Gabi, sebra. sebra said: Page not found http://bit.ly/ez6pCO […]

  18. Ciprian 3 December, 2010 at 10:16

    @Radu Vasile
    De ce nu treci tu de pe blogspot pe un wordpress? Mie nu-mi place deloc cum arata textul pe blogspot. Nu il poti formata, distanta cat naiba intre randuri, coloana de scris e ingusta rau.. Ziceam si eu asa. Cate ceva am citit eu din insemnarile tale.
    (Poate iti ofera M3bis un loc pe cotcodacii.ro sa fii coleg cu slvc, intreaba-l si tu, nu spui ca stii de la mine.)

  19. silavaracald 3 December, 2010 at 10:25

    @Cip
    Eu i-am propus chestia cu wordpress-ul… Cealaltă, n-am îndrăznit, că nu-s doar eu proprietar acolo.

  20. punKreas 3 December, 2010 at 10:30

    Un banc pentru fanii Stiintei:

    Doi olteni intr-un elicopter:
    – Auzi ba! la ce foloseste elicea aia de deasupra?
    – Ba eu cred ca e de la ventilatie, ca de cand s-a oprit, uite cum transpira pilotul!

    =))

  21. Kilroy 3 December, 2010 at 10:35

    @Dan
    Stiu ca era cu spatiu. Am dat-o expres asa. Sa nu o ia vreunu’ cu copy/paste si s-o execute 😉 Si nu e chiar din amintiri. Cand ai de a face cu un virus de boot, ce faci?
    @Radu
    Format c: /s/c/u 😉

  22. Didinutza 3 December, 2010 at 10:50

    mai mai…. e frumos ce faceti? unu plange, alalalt se gandeste la smenuri, nttt ntttt… mai bine puneati si voi o reteta de covrigei!

  23. Radu 3 December, 2010 at 10:50

    @Kilroy: Ok, /u-unconditional, /s-system, dar /c sa mor daca mai stiu pt ce era… Parca testa de bad-uri 😐

  24. Kilroy 3 December, 2010 at 11:09

    Acuma nu o sa spun ca nu mai stiu nici eu ce optiune era /c. O sa zic ca e secret 😀

  25. camionagiu 3 December, 2010 at 11:37

    De cativa ani ma intreb de ce sunt atat de prost incat cumpar brad de la niste jagardele de tigani din Piata Crangasi, asta dupa ce reusesc sa le suntez nevestele tot anul, necumparand flori de la ele (si de niciunde, ca au pus gheara pe industria floraritului), si nu slagaresc pe soptite “o brad frumos”, cu fierastraul briceagului Victorinox iesit amenintator din pumnul invinetit de frig, pe langa aleile din Herastrau. Noaptea, ca e mai romantic.

  26. Radu Vasile 3 December, 2010 at 11:53

    @cip, vezi tu, blogspot saracu nu are nicio vina in toata asta.
    El iti permite din setari sa faci absolut orice, inclusiv sa intri in sursa template-ului sa faci css si html pe el acolo cat cuprinde.
    Eu insa, am facut blogul si ce template a pus el, asa l-am lasat (nici macar nu stiu cum arata).
    A doua meteahna (de pe vremea cand screen readerul meu nu era in stare sa lucreze cu editarea de la blogspot),
    este ca imi scriu articolele in word si dupa le dau cu copy paste in fereastra aia.
    Lucru care mai contribuie nitel la uratenia blogului si a textelor publicate.
    Dar el asa, in uratenia lui, e frumusel.
    Poate as fi facut ceva mai mult, dar la un moment dat chiar am crezut ca nu citeste nimeni (nu descoperisem stats-urile:) ), drept pentru care nu aveam motivatie sa scriu.
    Chiar exista un gap destul de mare in timp in blogul ala.
    Oricum o sa tin cont de recomandarile voastre si o sa il modific cum ar spune prietenu meu din Varsovia “accordingly”

  27. N.A. 3 December, 2010 at 12:21

    Mai, mai, mai.. Cum incercati voi sa acoperiti toate categoriile si speciile umane, de la gospodine la it-isti.. =))

  28. N.A. 3 December, 2010 at 12:37

    Apropo de asta, sa ne mai povesteasca si Eftimie din minunatele intamplari (pun pariu!) ale domnului aluia care-si asuma responsabilitatea.. :))

  29. sebra 3 December, 2010 at 12:40

    @N.A.
    Da’ tu vezi că tot de it-işti au grijă?? Că pe ei îi premiază cu brad, nu pe gospodine 🙁

  30. N.A. 3 December, 2010 at 12:44

    @sebra – M3bis si manarelile lui… :))
    Ia sa vina si d-na M3bis, sa vedem ce parere are!

  31. sebra 3 December, 2010 at 12:47

    @N.A.,
    M3bis cred că deja a terminat de răsfoit culegerea de posibile probleme de it şi caută suportul pentru brad =))

  32. Dan1 3 December, 2010 at 13:49

    @Radu
    Aaaa, n-ai memoria chiar asa de buna pe cat credeam! :))
    E compressed!

  33. Tzone 3 December, 2010 at 14:58

    “(ne referim aici şi la soţie, chiar dacă am folosit expresia „cei dragi”)” cred ca pentru aceasta glumita o sa te invelesti cu presul in seara asta :))

  34. Radu Vasile 4 December, 2010 at 16:09

    deci foarte tare!
    Am scris eu mail la itistii sa ma plang de discriminare, excludere, lasare la o parte.
    Si ghiciti ce…
    M-au sunat!
    Super tare frate! Oamenii acolo chiar citesc mailul, mai rar in Romania.

  35. Dan1 4 December, 2010 at 20:22

    @Radu Vasile
    Fraaate, cred ca erau niste impostori, IT-stii nu stie sa citeste?, daaa

Leave a reply