Postul nu e post destul

Neatins de mâna piţipoancei

Radu Pircă
Ieri la cumpărături am avut o revelaţie: mi-am dat seama care e lucrul cu care se feresc cel mai tare piţipoancele să fie văzute în mână. Înainte să mă acuzaţi că sunt vulgar, ţin să vă precizez că pentru mine termenul piţipoancă nu are nicio conotaţie sexuală; majoritatea fetelor gratificate astfel mi se par prea urâte ca să vrea cineva să facă sex cu ele, dar’mite cineva cu bani.

Lucrul cu care se feresc cel mai tare piţipoancele să fie văzute în mână este pâinea. Veneam de la cumpărături şi în faţa mea s-a ivit o asemenea dizgraţioasă făptură, evident, încălţată în cizme UGG. Cizmele alea, nu ştiu dacă v-aţi uitat vreodată atent la el, dar par a fi create de Conan Barbarul. Dacă te cheamă Harald Dinte Albastru sau Eric Topor Însângerat, e absolut OK să porţi cizme UGG (e OK să porţi cam orice, oricum nimeni n-o să râdă de tine). Însă dacă eşti o fătucă din Berceni cu vârstă incertă între 16 şi 36 de ani (la cât fond de ten şi câte kilograme ai pe tine, scuză-mă, dar n-o să-mi dau seama niciodată), sunt absolut penibile. Nu mai zic că am tot timpul senzaţia că cizmele alea sunt de fapt nişte monştri împietriţi (tehnic vorbind, îmblăniţi) şi că e nevoie doar să ştii formula magică pentru ca ele să prindă viaţă şi să-şi devoreze proprietarul.

Revenind la subiect: piţi în cizme UGG ţinea o plasă cu o pâine. Pe lângă că e prima şi singura fată de genul ăsta pe care am văzut-o vreodată cu o pâine în mână, nu vă pot spune ce expresie scârbită avea. Dacă în plasa aia ar fi fost balegă proaspătă, fumegândă, sunt convins că ar fi avut o atitudine mai degajată. Nu ştiu dacă vă e familiară expresia “o soartă mai rea decât moartea”; ei, fata aia cu franzela o întruchipa perfect.

Din câte am observat eu, nimic nu-i e mai silă unei piţipoance să ţină în mână decât o pâine. Sunt convins că ar fi perfect relaxată dacă ar fi pusă să stea în mijlocul străzii cu un vibrator mare şi negru în mână. “Da, e al meu, e OK, nu vă speriaţi, nu muşcă, l-am îmblânzit”. Ca să o faci însă să ţină o franzelă, trebuie fie să o ameninţi că-i ucizi familia în chinuri, fie să fii extrem de bogat – pe Moni n-am văzut-o în postura asta, deci vă puteţi da seama şi singuri cam cât de bogat.

Există o singură formă de pâine acceptată de piţipoance, mai ales că nu arată a pâine: lipia din şaorma. Practic, aici e un soi de ciclu trofic: piţipoanca mănâncă şaorma, după aia maidanezii de la ea de la bloc o mănâncă pe piţipoancă, după care din maidanezi fac băieţii de la colţ şaorma şi tot aşa…

Share:

24 comments

  1. Radu Vasile 14 November, 2010 at 11:47

    In general pe pitzi si pe Coca nu ii vezi cu o plasa in mana.
    Exceptia o face plasa pe care e insemnata vreo firma.
    Dar asa, sa le vezi pe ele/ei cu plase de alea de un leu sau cu sacosi de carpa in mana…
    Nu exista!
    Le strica imaginea.
    Cred ca pe aia de o vazusi a obligat-o ma-sa sa se duca dupa paine amenintand-o ca ii taie banii de buzunar pe tot anu si ca ii ascunde si cizmele.

  2. sebra 14 November, 2010 at 12:08

    Cum arată cizmele asta UGG??

  3. Tweets that mention Neatins de mâna piţipoancei » Daily Cotcodac -- Topsy.com 14 November, 2010 at 12:29

    […] This post was mentioned on Twitter by 362muresan adrian and sebra, Calarasu. Calarasu said: Neatins de mâna piţipoancei. De Pircă: » Daily Cotcodac http://bit.ly/aPIIAd […]

  4. tahemet 14 November, 2010 at 13:17

    @sebra

    http://www.winter-boot.co.uk/wp-content/uploads/2009/10/ugg_boots.jpg

    poa să fie călduroase, dar arată ca moartea pasiunii în exerciţiul funcţiunii

  5. Kilroy 14 November, 2010 at 13:22

    Cred ca aceste cizme ar putea fi folosite cu succes pentru resuscitarea celor care au suferit infarcturi.
    -I-ai facut masaj? – I-am facut. – I-ai aplicat socuri elctrice? – Am descarcat bateria. – Atunci nu ne mai raman decat cizmele UGG. Arata-i una. – Fantastic, functioneaza de fiecare data …

  6. Sare'n Ochi 14 November, 2010 at 13:25

    urate cizme. oricum, te vor judeca colegele tale, pitipoancele.
    http://www.ideigeniale.ro/diverse/20-de-indicii-ca-estieste-pitipoanca

  7. Flori la bucuresti 14 November, 2010 at 13:32

    macar de ar fi asa, am scapa de maidanezi si de pitipoance, dar din pacate este doar un vis…pofta mare ptr cine baga o “jaorma zemoasa”

  8. sebra 14 November, 2010 at 14:03

    @tahemet,
    Merci că m-ai luminat şi pe mine.
    Cre’că sunt cam în urmă cu moda 😐
    Acu că m-am lămurit cu cizmele, am altă dilemă: numa’ piţipoancele mănâncă şaorma?? :-S

  9. Didinutza 14 November, 2010 at 14:27

    Asa-s de urate cizmele astea ca deja le gasesti in secondhand-uri 🙂

  10. julie 14 November, 2010 at 14:47

    nu sunt frumoase…dar sunt extrem de calduroase 🙂 asa ca lay off the UGGs :)))

  11. acp 14 November, 2010 at 16:35

    Intotdeauna m-a surprins propensiunea feminina spre articole de incaltaminte de la care – traditional, iti put picioarele…si nu ma refer doar la UGGurile astea de blana, ci si la cizmele de cauciuc, care cica sunt la moda acum.

  12. anndryusha 14 November, 2010 at 17:26

    Finalul primului paragraf nu este decât un mijloc artistic prin care autorul ne sugerează – cu delicateţe – că e o persoană cu bani… =))

  13. ErRon 14 November, 2010 at 17:39

    Am inteles si io cum arata cizmele alea, da’ de la ce vine UGG?
    Intreb, ca pe site-ul acesta am avut si alte revelatii, de exemplu am aflat de inseamna WTF.
    Ce mai, cresc intelectual!:D

  14. Sare'n Ochi 14 November, 2010 at 17:43

    )))) UGG? de la very UGGly!

  15. dr.Lecter 14 November, 2010 at 18:07

    Aia nu era pitipoanca! Era bugetara sub acoperire, si, cum nici o acoperire nu-i perfecta, scaparea ei a fost “franzeaua”.

  16. Arsulici 14 November, 2010 at 21:11

    @Anndryusha
    Autorul e plin de bani, a economisit atent fiecare monedă oferită de Julius ca salariu pentru textele sale…

  17. sebra 14 November, 2010 at 21:56

    @Arsulici,
    Aşa, aşa… răsuceşte-i cuţitu’ în rană :))

  18. anndryusha 14 November, 2010 at 22:01

    Eu nu voiam să afirm că n-ar fi plin de bani. Admiram doar modul subtil în care a ales să ne spună… =))

  19. N.A. 14 November, 2010 at 22:07

    Baaaaaaai! Aici protestez energic! X( Mie-mi plac tare mult – exact UGG-urile alea masive, de zici ca te-ai incaltat in 2 bishoni (ca-s de mai multe feluri). Si chiar ma simt sexi in ele, da?! Nu’s ce aveti si voi si barbati-miu, de sunteti asa dezgustati de ele! Si daca ati sti ce calduroase si comode sunt..

    @acp – Ale mele nu put, le pot oferi spre exemplificare! Si am stat toata iarna trecuta in ele, da? In alta ordine de idei io ma inteleg tare bine cu apa si sapunul, plus celelalte instrumente de igiena :))

  20. Savantu' 15 November, 2010 at 01:36

    Cizmele alea le-am vazut de vreo doi ani in UK, la Primark.
    Costa mai putin ca un pachet de tigari, deci, daca Julius se lasa de fumat, isi poate permite sa la cumpere la admiratoare (la toate 100, cate una pereche pe zi, in timpul celor circa 100 de zile de iarna).

  21. Silavaracald » Fascinația morbidului 15 November, 2010 at 08:31

    […] haideți să ne clătim puțin de mizerii citindu-i pe băieții de la DC, care nu mor nici ei de dragul unora dintre noi fetele, dar măcar o fac cu umor și fără […]

  22. gabriela 15 November, 2010 at 08:51

    De la titlu, aveam o oarecare retinere. Ma gandeam ce vei fi avand neatins de mana pitipoancei. Dar m-am linistit cand am citit textul. Adevarul este ca eu nu prea sunt atenta la pitipoance. Din punctul meu de vedere, ca exista sau nu asemenea specimene, incaltate sau nu, mi-e absolut indiferent. Ca or pune sau nu mana, pe paine sau pe altceva, iar mi-e paralel. Ideea este ca fetele acestea se hranesc cu atentia celor din jur. Daca ar invizibile nu ar mai da nici ele reprezentatii. Ele traiesc doar pentru a fi vizibile.

  23. dexter 15 November, 2010 at 14:51

    io credeam ca cizmele astea-s urmasele paslarilor de alta data, de iesea bunicul in ei pana la tutungeria din colt si-l suduia bunica ca nu-i spala pe talpa la intoarcere…

  24. panzerballe 16 November, 2010 at 14:51

    In lumea pitipoancelor , painea nu apare nici macar in radiografii…

Leave a reply