Postul nu e post destul

“Balaurul bondoc” e mini-dinozaurul Emil!

Site-ul DailyCotcodac.ro a descoperit noi informaţii despre “balaurul bondoc”, informaţii ce vor ajuta oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine ultima perioadă a existenţei dinozaurilor pe Pământ. Punând cap la cap toate datele furnizate de paleontologi – apropierea de Cluj, dimensiunile reduse şi creierul nu foarte performant -, DailyCotcodac.ro a ajuns la concluzia că oasele descoperite aparţin mini-dinozaurului Emil, primul-ministru al dinozaurilor din acea vreme. De asemenea, s-a mai descoperit că mini-dinozaurul Emil prezenta o protuberanţă osoasă pe membrele inferioare, chiar pe labă, un fel de toc natural ce îl ajuta să pară mai înalt.

Dar cum putea un dinozaur atât de mic să ajungă prim-ministru, într-o eră dominată de animale gigantice? DailyCotcodac.ro crede că, în ciuda dimensiunilor sale reduse, Emil era perfect adaptat la mediu, fiind cel mai mare lingău al lui Tyrannosaurus Rex, care, de altfel, îl şi numise în funcţie.

Un ultim argument în favoarea ipotezei că mini-dinozaurul Emil era prim-ministru acum 70 de milioane de ani este faptul că, la scurtă vreme, dinozaurii au dispărut de pe Pământ, nefiind capabili să facă faţă unei crize mondiale cu epicentrul undeva pe continentul american.

Share:

27 comments

  1. Petrov 1 September, 2010 at 14:16

    da, voi ati interpretat-o mai bine decat altii =))

  2. Tweets that mention Daily Cotcodac »  “Balaurul bondoc” e mini-dinozaurul Emil! -- Topsy.com 1 September, 2010 at 14:33

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Petrov Petrov. Petrov Petrov said: RT @JuliusDC: Daily Cotcodac» “Balaurul bondoc” e mini-dinozaurul Emil! http://bit.ly/965YLt […]

  3. Dan1 1 September, 2010 at 14:48

    Cercetatorii astia habar n-au! Auzi: “avea gheare ca nişte coase, pe care le folosea pentru a eviscera vietăţile pe care le vâna”.
    Nu domnilor, le folosea pentru a cosi iarba in fata reporterilor, da? =))

  4. mizeria_inumana 1 September, 2010 at 14:55

    Faptul ca Boc a cazut in cap ca un meteorit, la emisiunea lu’ Andrei de la televiziunea mogulului, si descoperirea din Sebes (near Cluj, uai) a lu’ Bondoc, nu sunt lucruri intamplatoare.

  5. Kilroy 1 September, 2010 at 15:45

    Da, da, senzational doamnelor si domnilor, echipa DC loveste din nou! Folosind o analiza de o finete si acuratete rar intalnite in peisajul mass-media romanesc, echipa demonstreaza ceea ce trebuia demonstrat (daca pot spune astfel, si cred ca tocmai pot). As mai vrea sa sugerez echipei ca prezenta protuberantei osoase ar putea proveni de la faptul ca balaru boc ingenunchea foarte des la spatele lui traian rex. Ce anume facea acolo, ramane de demonstrat

  6. kyrre 1 September, 2010 at 16:08

    V-ati luat dupa MB. Nu-i frumos 😛

  7. ErRon 1 September, 2010 at 16:14

    Mi se pare important si faptul ca paleontologii care l-au gasit, Matyas Vremir si Zoltan Csiki sunt cetateni romani de etnie maghiara (dupa nume!).
    De aici, as zice, o anumita afinitate a actualului Boc pentru idealurile acestei etnii!!:))
    Ca doar cumva tre’ sa le multumeasca pentru gasirea intaiului bondoc !!

  8. sebra 1 September, 2010 at 16:20

    Balaurul ăsta era mic în comparaţie cu ceilalţi, dar pare mare în comparaţie cu noi. Fix ca Boc.

  9. JULIUS 1 September, 2010 at 16:25

    @kyrre: daca te vede Pirca, te-ai aranjat de-un spam :)) noi seara nu ne uitam decat la OTV – prostii de-acolo macar nu sunt si anosti.

  10. Joaninha 1 September, 2010 at 18:06

    Tyrannosaurus Rex sau Trayannosaurus Rex ? :))

  11. JULIUS 1 September, 2010 at 18:09

    @joaninha: :))

  12. mifty 1 September, 2010 at 18:23

    @Tyrranoonoonrexbootcoolmoogool: deci nenumitul e un prost anost???
    nuuu… NU!!!
    nu-i a nost… sau cel puţin al meu NU e!!!
    e mult prea tâmpit pentru asta!!!… 😛

  13. BRRC 1 September, 2010 at 19:00

    Phhh… Cercetatorii astia au facut treaba de mantuiala! Suspectez si in acest caz un complot al cupolei iudeo-masono-maghiaro-belaruse, in frunte cu tenebrosul Ovidiu Komornyk(*).
    Daca auto-intitulatii oameni de stiinta nu erau asa de comozi si se invredniceau sa traverseze muntii, descopereau imediat ca Moldova este inca bantuita sever de balauri.
    E drept, din fericire, exemplarele contemporane nu mai masoara chiar 2 metri de la nas la varful cozii, avand in schimb membrele din fata mult mai dezvoltate si periculos de abile. Cum spuneam, spre deosebire de obiectul descoperirii din Transilvania, acestia sunt vii la maxim, ai naibii, de tre’ sa stai mereu cu ochii pe ei!
    Trebuie mentionat ca efectivul speciei inregistreaza in ultima vreme o oarecare crestere. La baza fenomenului a fost identificat un intens tranzit, preponderent pe calea aerului. Cele mai numeroase exemplare parvin tocmai din Franta, unde se si intorc cu vioiciune, dezamagite de slabul entuziasm cu care sunt primite de localnici. Retinem, deci, ca spre deosebire de stramosul lor,”curcanul” fosil, specimenele contemporane si-au dezvoltat si o proverbiala capacitate de zbor.
    Pastrarea denumirii de “balauri”, de-a lungul erelor geologice, se datoreaza mai ales datorita coloritului negru-petrol, dar si unei frumuseti fizice cu totul aparte, care le permite sa inchege instantaneu piftia, printr-un simplu zambet. Totodata, si-au conservat cu strasnicie functia de pradatori nocturni, reactionand destul de recalcitrant la tentativele de dresaj.
    Cu toate acestea, unele exemplare sunt apreciate in popor pentru trilurile lor eminamente tanguitoare. Pe acestia folclorul local ii inregistreaza sub denumirea de “balaoachesi”. Grila de programe aglomerata a canalelor tv naturaliste ii face deocamdata accesibili publicului hamator pe Taraf TV si Al Jazeera.

    (*)…sau Cotabita, parerile specialistilor sunt impartite.

  14. Ciprian 1 September, 2010 at 19:50

    Sa vorbeasca doar @sebra despre balauri, ca doar ea e proprietareasa de balaur. :))

  15. sebra 1 September, 2010 at 20:02

    @Cipi,
    Părăciosule :-<

  16. gigea 1 September, 2010 at 20:05

    Subscriu @kyrre:-P

  17. Ciprian 1 September, 2010 at 20:07

    @sebra
    La ce foame de bani are guvernul cred ca la iarna o sa-ti treaca balaurul la intretinere.

  18. BRRC 1 September, 2010 at 20:08

    @sebra: Daca jivina aceea nu are picioare, eu zic ca nu se pune!
    Acte pe el, ceva? Deci nici regim de proprietate.

    Oricum arata prohibitiv dpdv imobiliar.
    N-ar fi interesat de o oala cu lapte cald? Parca asa se proceda in basmele de specialitate. Si dupa aceea… Vivarium Star!

  19. Ciprian 1 September, 2010 at 20:17

    @b2rc Specialistii in paleontologie ai sitului DailyCotcodac au descoperit ca balaurii in mod normal nu au picioare, ci doar tocuri.

  20. sebra 1 September, 2010 at 20:25

    @BRRC
    E la mine-n bătătură? E al meu! (N-ar mai fi fost!) :))

  21. sebra 1 September, 2010 at 20:35

    @Ciprian,
    Ce guvern, măi?? Să nu mă pună DC să plătesc pentru reclamă! =))

  22. Pato Basil 1 September, 2010 at 20:39

    firar inseamna ca Basmele populare sunt adevarate!!! adica nu au un sambure de adevar ci sunt 100% adevarate ! Rog academia romana sa se conformeze noii descoperiri si sa modifice definitia Basmului… ce ma faceam oare daca facea publica descoperirea inainte de bacalaureat Picam bacalaureatul la romana 🙁

  23. ErRon 1 September, 2010 at 22:19

    Am citit presa locala si va semnalez, domnilor cercetatori, o mare inadvertenta.
    Acela, dinozaurul bondoc, era un “meat eater”.
    Acesta de acum asa cum stim cu totii, fara a fi oameni de stiinta, este un “sh.. eater”.
    Personal, nu cred ca acela e stramosul acestuia, pentru ca nu cred ca s-a putut transforma atat de mult, chiar in decursul a 70 milionane de ani!

  24. Dan1 2 September, 2010 at 08:06

    @ErRon
    Ei, evolutia asta… Eu zic ca 70 de milioane de ani sunt chiar destul (destule/destui ?). Altii s-au adaptat in cateva zile. =))

  25. kyrre 2 September, 2010 at 08:58

    @julius: nici eu nu ma uit seara. N-am timp, ma joc 😛

  26. BRRC 2 September, 2010 at 10:08

    @ErRon: :-))))) Fina observatie!
    Face si el ce poate. Daca ar fi avut dinti, poate chiar musca. Asa… neavand decat buzele catifelate si un sorb performant…

  27. vlad 2 September, 2010 at 13:19

    Bravo, n-ati mai facut demult o gluma buna, era si timpul!
    Glumesc, you guys rule!

Leave a reply