Postul nu e post destul

Valentine’s Day, ziua bărbaţilor

Ovidiu Eftimie

Înainte să vă enervaţi brusc la auzul acestei inepţii, vă rog să luaţi loc la masă şi să aşteptaţi calmi desfăşurarea evenimentelor. În spatele acestui titlu se ascund aproape două ore de reflecţie adâncă.

Este evident că şi noi, bărbaţii, avem nevoie de o zi a noastră. Să n-aud pe cineva din electoratul feminin că bagă placa aia obosită cu „ziua bărbatului e în fiecare zi”, că mă plictisesc urgent şi cer o bere la altă masă.

Suntem şi noi nişte zambile sensibile în buchetul vieţii, vrem să fim apreciaţi şi iubiţi. În timp ce femeile cuantifică aprecierile în flori, atenţii, afecţiune şi alte minciuni ordinare, noi, băieţii, cel puţin ăia care au primit voie de la neveste să vorbească despre asta, cuantificăm dragostea şi aprecierea în lucruri mai pragmatice. Nu simt nevoia să primesc cadou o navetă de vin în formă de inimioară. Nu m-aş simţi extrem de fericit la o cină romantică în oraş la lumina lumânărilor, dar un DVD cu Steaua-Middlesbrough, editat special până în minutul 70 când noi eram tata lor, mi-ar prinde bine. O retrospectivă cu driblingurile lui Dobrin, sau cu meciurile lui Cassius Clay, ai? Fight Club, ediţie de lux (cu scenele tăiate la montaj)? Mici atenţii.

N-ar fi fain ca de ziua Bărbatului să ne oprească şi pe noi poliţia în trafic, iar nişte agente-şef parcă decupate din Playboy să ne zică: „Agent principal Floarea Ciucă, actele vă rog. Aţi consumat băuturi alcoolice? Nu? Şi nu beţi una mică, aşa, de ziua dumneavoastră?”. Ca să nu mai zic ce manevre mişto ar fi ălea cu cătuşele şi … mă opresc aici. Să ni se dea şi nouă nişte zile libere, să ne ducă şefu’ la striptease, să aducă echivalentul feminin al Cipăndelişilor.

Cum 1 şi 8 martie sunt zile dedicate evident şi imuabil femeilor, mi s-ar părea un gest de bun simţ ca Valentine’s Day să fie dedicată bărbaţilor. Să se înlocuiască rozul ăla cu alb-albastru, roş-albastru sau alb-vişinu (în funcţie de judeţe şi de suporteri). Să se dea la televizor numai filme cu Van Damme (hai mă, Sport Sângeros nu vă place?), Stallone, Schwartzenegger şi prostiile astea recente cu bătaie şi acţiune. TVR să dea, special în această zi, o transmisie de Formula 1 fără comentariul lui Dan „Michi” Alexandrescu, iar TVR2 să dea filme porno toată ziua.

Şi, pentru numele lui Dumnezeu, să nu care cumva să asocieze numele acestei sărbători cu berea aia de doi lei, care a avut o iniţiativă cu Ziua Bărbatului, la care face reclamă Chivu. Că, dacă se întâmplă aşa ceva, prefer să-mi iau tricoul roz şi o cutie de ciocolată şi mă duc să sărbătoresc Valentine’s Day cu lichior de nuci, că măcar ăsta, spre deosebire de berea pomenită, e cât de cât băutură.

Share:

24 comments

  1. N.A. 13 February, 2010 at 23:21

    Deci am luat loc la masa, calma, asteptand desfasurarea evenimentelor. La fel de calma, acum, ma ridic si ma indrept spre bucatarie sa caut tigaia aia…

  2. Alexandra 13 February, 2010 at 23:33

    heiii nush ce sa mai ziccc perfect articol sincer sunt fata dar….e superrr felikitari!!! inca o data bravoo insa sa sti ca nu toate femeile sunt asa …si niki toti barbatii nush doresk sa vada meciul in reprize sau minuturile 70` nevermind bv:D

  3. lulu 14 February, 2010 at 00:37

    @Eftimie
    Ai postat textul asta dupa ce i-ai lasat nevestei sub perna cutiuta rosie, nu? 🙂
    Si esti sigur ca nu vrei un DVD cu meciul Steaua-Real, cand era Banel si mama si tatal lor???

  4. Pisi 14 February, 2010 at 01:37

    Nu stiu daca valentine`s day ar putea fi numita o zi a barbatilor, dar o poti numi tu acasa, la tine in familie, relatie ..etc :d eu zic ca`i mult mai bine asa..
    dar din cate mi`aduc aminte, ziua de 9 martie era numita ziua barbatului 😀 sau 5 mai .. deci n`aveti de ce sa va plangeti 😛

  5. Ciprian 14 February, 2010 at 03:32

    Ai scris insemnarea dupa ce te-ai uitat la meci, altfel nu se intelege de ce ai avut nevoie de doua ore de reflectie.”…ma plictisesc urgent si cer o bere la alta masa” e cea mai desteapta chestie scrisa pe DC de Eftimie vreodata. :)) Mai mai ca aproape o bate pe cea a lui Julius:”Sincerele felicitari merg ca de obicei la Arsulici”. :))

  6. Ciprian 14 February, 2010 at 03:53

    Caă tot ziceai de “zambile in buchetul vietii” era un banc cu un tăuraş pe nume Zambilă, care tot păştea zi de zi într-un ţarc construit din sârmă ghimpată. În fiecare dimineaţă şi in fiecare seară pe langă ţarcul lui trecea cireada de vaci şi văcuţele mieroase (nu dădeau lapte cu miere, dacă la asta vă gândeaţi) îl îmbiau să iasă din ţarc şi să mai petreacă timpul şi cu ele, că poate i-o fi urât singur. Ceva în genul “Măi Zambilă, măi, nu eşti tu destul de tăuraş încât să petreci şi cu noi câteva clipe. Vai Zambile, dar tu eşti aşa chipeş, vai da.. hai tu Zambile”. Ăsta clocotea zi de zi, dar ce era să facă. Într-o zi, de Valentine’s Day să zicem, trec iar văcuţele, toate cu roz şi roşu boite, una şi una mai frumoasă, de ziceai că au fost crescute doar în Farmville. Zambilă când le văzu toate în roşu nu mai putu să rabde şi sări gardul ghimpat şi tăt fălos se înfăţişează în faţa vitelor şi (cam cum ar zice Julius gagicilor din Dristor) li se adresă, “Vai, dar ce face fetele? Ce aţi citit în ultima vreme de sunteţi aşa frumoase?”. Ele chicotesc precum în reclama la brânzeturi topite şi îi zic “Măi Zambile, nici nu şti cât ne bucurăm că ai venit pe la noi. Chiar ne gândeam să venim noi pe la tine într-o zi dacă tu nu îndrăzneai.”, la care boul le răspunde: “Scuzaţi fetelor, cred că nu ne cunoaştem. Daţi-mi voie. Acum mă numesc Zam, căci bilele au rămas în gard”

    De fapt bancul era mai scurt şi avea si haz, dar aşa am vrut să-l stric. :))

  7. M3bis 14 February, 2010 at 06:33

    @Eftimie
    Iar vorbeşti de fotbal, bre?

  8. karmapolice 14 February, 2010 at 10:11

    pai V day ESTE ziua barbatilor after all….acum ei pot sa-si indrepte toate greselile de kkt din timpul anului, REDEMPTION DAY

  9. eftimie 14 February, 2010 at 10:31

    @karmapolice :))

  10. CIRSTEA FLORIN 14 February, 2010 at 12:04

    AR C-AM FI CAZUL.

  11. sendroiu 14 February, 2010 at 12:14

    la barbatzi se cheama Ballantines Day :))

  12. Alexandra 14 February, 2010 at 12:22

    Toate ca toate … dar mare dreptate ai cu berea aia.

  13. Tase 14 February, 2010 at 13:52

    Mie sincer mi-ar ajunge un singur lucru din cele insirate, dvd-ul cu Steaua-Middlesbrough, dar din minutul 70 incolo…

  14. CIPRIAN 14 February, 2010 at 15:40

    @Tase
    :)) Du-te Maccarone, du-te!

  15. Americanu 14 February, 2010 at 16:51

    Ai dreptate este si ziua noastra, cel putin ziua mea este azi :))

  16. le Bon Crtique 14 February, 2010 at 17:18

    daca o femee se bucura cand primeshte de-alea roz, just run away!

  17. cheguevara 14 February, 2010 at 18:12

    @Pisi: Cand i-ai dat tu ultima data bani de striptease barbatului tau de 9 martie sau 5 mai? Si n-o baga pe aia cu barbatul special care vrea doar dragostea ta.

  18. eftimie 14 February, 2010 at 18:32

    @cheguevara esti eroul meu personal :))

  19. M3bis 14 February, 2010 at 19:32

    @Cheguevara
    Lupţi pentru o cauză pierdută…
    Pssst… Lasă-le să creadă aşa, nu da tot pe faţă…

  20. unmihai 14 February, 2010 at 21:20

    apropo de ziua fimeii/barbatului, cunosc un cuplu(heterosexual): el e nascut pe 8 martie ea pe 5 mai.
    uneori cineva acolo sus are chef de poante 😀

  21. Dexter 14 February, 2010 at 22:24

    Au meritat cele doua ore de ‘reflectie adanca’ 😀

  22. silavaracald 14 February, 2010 at 22:43

    @Ciprian
    Eşti de comă cu Z-n-am-bile ăla! Sigur era francez! =))

  23. Adam 27 February, 2010 at 17:55

    Ziua internationala a barbatilor este deja de 10 ani din 1999 fondata in Trinidad si Tobago si se serbeaza in ziua de azi in aproximativ 15 tari, mai multe detalii referitor la aceasta zi le puteti gasi pe site-ul global pentru extinderea acestei sarbatori http://www.mensday.ws

  24. Adam 27 February, 2010 at 17:56

    Ziua internationala a barbatilor este deja de 10 ani din 1999 fondata in Trinidad si Tobago si se serbeaza in ziua de azi in aproximativ 15 tari, mai multe detalii referitor la aceasta zi le puteti gasi pe site-ul global pentru extinderea acestei sarbatori

    mensday.ws

Leave a reply