Postul nu e post destul

Cui îi e frică de ursuleţii de pluş

Adrian Călăraşu

Ce trebuie să facă un bărbat pentru a-şi demonstra dragostea? Şi mai ales, ce ar trebui să facă pentru a o susţine şi pentru a o certifica o dată, şi încă o dată, şi încă o dată, şi mereu?

Un bărbat trebuie să facă ceea ce trebuie să facă un bărbat. Evaziv, nu? De exemplu, un bărbat îţi instalează windows-ul chiar dacă asta va trebui să se întâmple într-o sâmbătă dimineaţa, când aranjase să meargă la pescuit cu băieţii. O face, dar nu îşi poate asuma nici pic de credit pentru asta, pentru că oricum asta e meseria lui, nu trebuie să caute recunoaştere.

Un bărbat strânge toată luna facturi cu satisfacţia cu care un posesor de câine strânge după patrupedul lui. După care, cu carotida umflată, se duce şi le achită pe toate. La întoarcere se opreşte să plătească şi chiria. Ajunge acasă cu un zâmbet tâmp, asteptant apreciere, dar, vai! A întârziat – deşi ştia – exact în ziua în care au venit naşii pe la ei!

Un bărbat repară o ţeavă de canalizare, deşi e filolog. Are rahat în păr, dar a dres-o. E mulţumit de el pe moment, dar tocmai urmează să primească o veste tragică: cârpa cu care reuşise în prealabil să gătuiască ţeava rebelă era mătase naturală.

Un bărbat construieşte o casă mare, mare, cu multe camere, lumina naturală, o curte superbă şi o privelişte de vis, pentru familia lui. Îşi canalizează toată energia şi toate resursele pentru asta. Dacă însă la sfârşit a uitat că finisajul exterior trebuia să fie culoarea roz banan, la dracu’ s-a mai apucat?

Dragilor, dacă ştiţi că prin tot ceea ce faceţi vă faceţi datoria, dacă vă simţiţi bărbaţi adevăraţi şi vreţi o confirmare, există un singur lucru care vă poate proba statutul: conştiinţa! Dacă vă puteţi uită în oglindă fără să va vină să-i daţi un pumn, sunteţi acolo unde ar trebui să fiţi. Dacă pentru asta însă va simţiţi liniştea ameninţată de nişte pretenţii stupide şi consideraţi că nu aveţi scăpare, atunci va trebui să cedaţi, nu aveţi cum să câştigaţi războiul ăsta, nu sunteţi suficient de puternic. Va trebui să mergeţi să cumpăraţi un nenorocit de ursuleţ de plus, să îl dăruiţi şi să îi spuneţi, cu dragoste:
– Uite un urs din paie ghei! De acum încolo el va fi atent atunci când vei avea de vorbit ceva foarte important la trei dimineaţă – e un bun ascultător! Va fi încântat să meargă cu tine în vizită la rudele tale. Va merge cu tine la patinoar, la fitness, la cinema să vedeţi filmul ăla cu George Clooney şi îţi va cumpăra chiar şi nenorociţi de ursuleţi de pluş! Poftim! Acum eu trebuie să plec. Am treabă. merg să fac ceea ce trebuie să facă un bărbat!

HAPPY VALENTINES DAY!

Share:

23 comments

 1. le Bon Crtique 14 February, 2010 at 16:59

  Incredibil, găsesc în Daly Cotcodac o apologie a CONŞTIINŢEI!

  În bună traditie românească, o să decid rapid că autorul acestui articol ar trebui pus preşedinte.

  Serios vorbind (nu râdeţi!) ideea autorului mi se pare fundamentală şi într- adevăr conştiinţa este pentru bărbat, în fine, pentru om, instanta suprema a revigorarii de sine (in epoca asta consumerista si deflationista ce poate fi mai pur decat constiinta). Să mor io!

  Nu o să mai citesc de acum înainte decât Idei în Dialog si Daly Cotcodac…

 2. yogibeer 14 February, 2010 at 17:01

  Iar te invelesti cu presul de la usa in seara asta…

 3. silence 14 February, 2010 at 17:16

  si maine pe DC o sa gasim numai texte gen: mein pres, canapeaua buclucasa, si cum se spala la mana de Valentine’s Day =))

 4. Adrian Calarasu 14 February, 2010 at 17:18

  @ Crtique
  pretentiousness FAIL

 5. toader 14 February, 2010 at 17:52

  asta dimineata nevasta-mea m-a intrebat :
  mi-ai luat ceva?
  nu
  mi-ai luat “MACAR” flori?
  i-am zis un nu palplait.

  mi-a zis ca asteapta intai martie si cica ea are migrena pana atunci.
  stimate calarasu, rugati-l si pe doctorul sendroiu sa scrie un articol despre durerile de cap si cum de pot fi prevazute pe perioade atat de lungi de timp?

 6. Robintel 14 February, 2010 at 21:51

  @Toader

  E simplu! Aspirina săracului!

 7. Dexter 14 February, 2010 at 22:13

  @Robintel: pai tocmai asta-i problema: ‘durerile de cap’ = ‘migrena’ apar impotriva ‘aspirinei saracului’
  @toader: daca nu-i prea tarziu, schimba femeia 😉

 8. eftimie 14 February, 2010 at 22:13

  Asta e frate, cui nu i-a plăcut mâna suportă consecinţele.

 9. Dexter 14 February, 2010 at 22:17

  Eu inteleg caracterul umoristic pe dailycotcodac, dar sa spui ca “Un bărbat repară o ţeavă de canalizare, deşi e filolog. Are rahat în păr, dar a dres-o.” este exagerat de exagerat. Intreaba-l pe Julius daca ar face asa ceva, desi e inginer de instalatii 😀
  Dar sunt 100% sigur ca carpa era din matase naturala! 😉

 10. Dexter 14 February, 2010 at 22:18

  @eftimie: si daca nu-ti place nici bautura e naspa rau =))

 11. toader 14 February, 2010 at 22:49

  ce sa schimb ma? am si copii de acum.
  robintel asta saracu’ e pe alta lume. una minunata.

 12. Adrian Calarasu 14 February, 2010 at 22:50

  @ Crtique
  1. ne-ai scris gresit numele
  2. ti-ai scris gresit numele
  3. m-ai injurat
  4. ti-am blocat ip-ul
  5. papapapapa

 13. Dexter 14 February, 2010 at 23:03

  @toader: E tarziu, asta este 🙁

 14. karmapolice 14 February, 2010 at 23:29

  cui dracu ii place V day?

 15. Petrov 14 February, 2010 at 23:40

  plm, vivi sau cum o cheama de ce nu scrie? numa barbatii isi baga pl in valentines day?

 16. sendroiu 15 February, 2010 at 10:22

  @yoggibeer:
  eu nu intzeleg gluma asta cu dormitu’ pe preshu’ de la intrare, pe motiv ca s-a suparat doamna: nu potzi sa suni o prietena?
  @toader:
  transmite-i doamnei ca atunci cind o sa-i treaca ei migrena, exista pericolul sa te apuce pe tine. Si pina atunci, suna o prietena 😉

 17. tahemet@blogspot.com 15 February, 2010 at 16:15

  @toader: zi-i doamnei tale că cel mai bun remediu pentru durerile de cap e aspirina săracului. am încercat eu, care sunt damă.
  ia-i un buchet de ghiocei şi scoate-o în parc/ pădure pe 24 când e drăgobetele (eventual şi o porcărie cardiologică roz) şi zi-i că tu eşti român verde. se mai drege busuiocul

  @călăraşule, mie mi=i groază de urşii de pluş. am trecut ieri (piei drace, chiar 14 feb) prin real şi auchan, am văzut nişte urşi care mi-au provocat dureri de suflet.

  off-topic, deşi noi nu serbăm v-day (rimează prea tare cu z-day şi mă duce cu gândul la obuze, nave, explozii, sânge, război, apele atlanticului şi plajele normandiei) am primit cadou cel mai mişto lucru cu putinţă: un plic de bulbi de tigridia pavonia. aviz amatorilor

 18. Jules 15 February, 2010 at 19:08

  Adriane: nici nu stii cita dreptate ai cu casa roz. :((
  urasc cind o situatie pur ipotetica devine reala. Da repede o solutie daca tot ai adus vorba. Si nu, ursuletul de plus mi-ar ajunge in fund.

 19. Adrian Calarasu 15 February, 2010 at 21:37

  doi ursuletzi de plush?

 20. N.A. 16 February, 2010 at 16:10

  Aviz sotilor netrebnici care se gasesc sa faca economie tocma’ de V-day, pe motiv ca va mutati in casa noua, aveti nevoie de fiecare banut, a fost stresat, ti-a mai adus niste flori saptamana trecuta, blablabla… a doua zi nu mai face nici cat o ceapa degerata buchetoiu’ ala! Aia chiar sunt bani aruncati aiurea!! 🙁
  Bad, bad husband!!

 21. burunducel 19 February, 2010 at 10:32

  Barbatii fac ce zici tu Adrian, si nu-s apreciati. Rele mai sunt femeile!!!
  Blestemul vostru, Intru Multi Ani! 🙂

 22. Cougar 14 February, 2011 at 10:43

  foarte, foarte, foarte mişto textul.
  sunt atât de emoţionat de-mi vine să scriu un text pentru dailycotcodac.
  ia, să stau liniştit, poate-mi trece.

 23. Ursuleți de pluș, zăriți de Valentine's Day în cartierul brașovean Răcădău » Daily Cotcodac 14 February, 2012 at 16:11

  […] (și bagă la cap) și: Triunghiul morţii Cui îi e frică de ursuleţii de pluş Nici tu nu mai ești fata de care m-am îndrăgostit Întâlnirea de la miezul nopții, cu […]

Leave a reply