Postul nu e post destul

Triunghiul morţii

Julius Constantinescu & Radu Pircă

triunghiul-mortii-300x300Astăzi începe una dintre cele mai nefaste perioade pentru bărbaţi. O epocă sumbră, o pată neagră în calendar pe care specialiştii o numesc “ Triunghiul Morţii”: Valentine’s Day – 1 Martie – 8 Martie (ar mai fi şi Dragobetele, dar dat fiind că e o tradiţie populară, sunt şanse mari ca acesta să constea, de fapt, în lovirea fiinţei iubite cu parul pe fondul consumului de alcool).

Triunghiul Morţii este deschis de sărbătoarea Sfântului Valentin, o zi binecuvântată de Dumnezeu. Nu ştim precis cine a fost sfântul cu pricina, dar romanii l-au ucis în chinuri groaznice, considerându-l un vrăjmaş mult mai periculos decât cine ştie ce căpetenie barbară care doar jefuise Roma sau cucerise jumătate de Imperiu. Este, de asemenea, singura zi din an când bărbaţii ar sta cu plăcere peste program la serviciu. Din păcate, de obicei au şefi sadici, care le dau drumul mai devreme de la muncă ca să nu aibă nici o scuză ca n-au luat nimic fiindcă deja era închis peste tot. Urmarea: milioane de bărbaţi nevinovaţi din întreaga lume se calcă în picioare în magazinele cu inimioare, muţunache şi alte asemenea lucruri drăguţe, pe care, ulterior, consoartale le vor pune prin casă cât mai la vedere, ca pe nişte trofee ale victoriei lor. Revenind: înarmaţi cu această primă dovadă de iubire (se pare că şi Iisus obişnuia să le dăruiască ucenicilor Săi muţunache de pluş, ca să le arate că-i iubeşte, doar lui Iuda îi lua ciorapi sau cravate, aşa că nici nu-i de mirare că s-a întâmplat ce ştim cu toţii), bărbaţii se vor opri la tarabele de flori, unde vor jertfi cât mai mult din salariu. Cei mai lipsiţi de experienţă, amintindu-şi că anul trecut li s-a spus “Vai, de ce mi-ai luat flori, sunt aşa de scumpe azi, nu trebuia să arunci banii!” vor considera că această etapă e facultativă şi pot sări peste ea. Greşit! Această eroare a stat la originea a nenumărate nopţi dormite pe preş şi trebuie evitată cu orice preţ. Dacă e nevoie, vindeţi ceva din casă sau luaţi bani de la cămătari (în fond, ei pot doar să vă rupă degetele, nu vă fac întreaga viaţă un chin şi nici nu pretind să-i plimbaţi în parc vreo cinci ore dacă îi iubiţi), numai să cumparăţi un buchet frumos.

Însă partea cu adevărat grea abia acum începe. După ce depun aceste mărunte ofrande la picioarele consoartei, bărbaţii vor trebui să purceadă la ieşirea romantică în oraş. Se anunţă o seară plăcută, dat fiind că rezervările la restaurante pentru seara de Sfântul Valentin trebuie făcute de obicei cu minimum cinci ani înainte (chiar dacă nu aveţi o relaţie în momentul respectiv, e bine să vă gândiţi un pic în avans). Iar dacă o să ajungeţi cumva acolo şi chelnerul o să vă spună: “Aveaţi, într-adevăr, o masă, dar nu aţi confirmat rezervarea în 2008 şi în 2009”, o să aflaţi rapid cât de incompetent sunteţi, în comparaţie cu alţi bărbaţi care au fost în stare să le facă rost iubitelor lor de o masă, fie şi la shaormăria din Dristor – important e să fie o masă şi să aibă pe ea ceva roz şi lumânări (sunt convins de altfel că în Dristor, cu această ocazie, mai pun în shaorma şi ceva roz, ca să le placă aleselor inimilor de taximetrişti).

După două săptămâni de refacere, bărbaţii vor da piept cu cea de-a doua încercare: Mărţişorul. După cum desigur ştiţi, mărţişorul este un obiect artizanal de foarte mult bun gust, pe care femeile îl poartă atârnat de piept pentru a vesti venirea primăverii. Dacă femeile nu ar purta mărţişoare, este foarte posibil că pur şi simplu nu ar mai veni primăvara. Mărţişoarele nu sunt scumpe, dar sunt o provocare pentru orice persoană cu un pic de simţ estetic. Se pare de altfel că motivul pentru care majoritatea artiştilor sunt homosexuali este acela că nu i-a lăsat inima să dea banii pe un frumos coşar din plastic, pe o inimioară de pluş sau un trifoi din tablă ştanţată.

Însă nimic nu-i poate bucura mai tare pe salariaţii obişnuiţi, care se chinuie 12 luni pe an să producă texte de calitate pentru un salariu mizer (v-aţi dat seama, desigur, că nu era vorba de noi când am spus “texte de calitate”) decât 8 martie, o zi în care vor trebui să caute un cadou frumos, care să nu fie nici mărţişor, nici muţunache, fiindcă imediat după 1 martie acestea se transformă subit în nişte kitsch-uri ordinare. Cadoul trebuie însoţit obligatoriu de flori (care nu devin un kitsch ordinar după 1 martie, plus că preţul florilor de 8 martie poate arunca lejer în criză întreaga economie mondială) şi de o nouă ieşire romantică în oraş. Un sfat: ca să faceţi rost de o rezervare, nu este deloc o idee proastă să răpiţi familia chelnerului.

Interpolul nu au reuşit să-l identifice pe inventatorul acestor sărbători. Se crede totuşi că este vorba despre un dement care, după ce s-a însurat, a aruncat întreaga vină asupra omenirii şi a jurat să se răzbune.

Ilustratie: M.I.S.H.U

Share:

50 comments

  1. Petrov 12 February, 2010 at 12:53

    mergea mai bine un triunghi cu par sarmos. la ilustratie. ca sa se stie pe ce dam banii.

  2. Paul 12 February, 2010 at 12:58

    OOps!!! Din obisnuinta, am trimis link-ul acestui articol si sotiei. Oare am gresit?

  3. M3bis 12 February, 2010 at 13:06

    @Paul
    Nu, nu ai greşit. Deocamdată. Ai să greşeşti când ai să încerci să explici de ce i l-ai trimis. Vezi tu cum te scoţi…

  4. M3bis 12 February, 2010 at 13:08

    @Petrov
    Şi aşezarea triunghiului e greşită. Trebuia să fie cu baza în sus. Aşa, duce cu gândul la alte alea…

  5. teo 12 February, 2010 at 13:44

    radeti voi de moldoveni, da acolo (cel putin in Bucovina), de 1 martie, baietii sunt cei care primesc martisoare de la fete. iaca niste barbati norocosi :))

  6. Silvy 12 February, 2010 at 14:08

    Cu toata sinceritatea, detest Valentine`s Day! Este ATAT de comerciala, atat de exagerata incat depaseste granitele saturatiei.Nu are niciun farmec. Imi ramane draga ziua de Dragobete, insa nici atunci nu o sa ma vezi umbland cu inimioare dupa mine.

  7. Ciprian 12 February, 2010 at 14:15

    Foloseam mai des expresia de “saptamana patimilor” pt 1-8 martie. Dar asa cu “triunghiul mortii” se explica de ce pe 9 martie ar trebui sa fim morti de beti. :))

  8. vreauultimulloc 12 February, 2010 at 14:21

    Articolele ca asta fac tocmai sa batatoreasca kkt-urile astea, e un fel de radem dar nu avem ce sa facem.
    Asa ca in numele ultimei redute masculien, barbatii fara urma de toc pe cap (ar trebui sa o inregistrez la osim), consider “triunghiul mortii” un rahat maipulativ.
    Stai dreacu drepti ca prin atitudine umila nu de sclav placid nu cuceresti femeia.

    Cum zice si cedry2k

    “Tu nu esti nici macar mascul, da’ te crezi feroce,
    Femeia ta se plange ca ejaculezi precoce
    Si d-aia-ti face mofturi pe 8 matie, si noua
    Mai multe opt-uri decat iti face tie ma-ta pe 9.”

  9. Ciprian 12 February, 2010 at 14:30

    @teo
    In judetul Iasi si Botosani asa se practica. Fetele iau martisoare la baieti. :)) (o arma cu doua taisuri)

  10. claudiu 12 February, 2010 at 14:54

    Roman in strainatate FTW! 🙂 anu asta am scapat! macar de 2 dintre ele; daca comenteaza ceva ii zic “trebuie sa ne adaptam la obiceiurile lor draga mea, ei nu au toate sarbatorile astea barbare”

  11. karmapolice 12 February, 2010 at 15:39

    triunghiul trebhuia sa fie cu virful in jos, ca sa se vada de unde venim, nu cu virful in sus ca sa se stie unde ne ducem

  12. TVdece 12 February, 2010 at 15:51

    Voi realizati ca pentru un biet crestin, care are o prietena ce isi sarbatoreste ziua de nastere in interiorul triunghiului, totul se transforma intr-un patrat odios?

  13. Spiep 12 February, 2010 at 16:53

    Claudiu: pofticiosule! :))

  14. Delia 12 February, 2010 at 17:51

    Urmasi demni ai lui J.K.Jerome(sper sa nu sune a insulta)nadajduiesc ca veti supravietui triunghiului fara prea multe cicatrici.

  15. silavaracald 12 February, 2010 at 17:59

    După ce că vă oferim un excelent pretext ca să vă puteţi şi voi bucura de inimioarele alea de pluş roşu după care jinduiţi, dar nu îndrăzniţi să le cumpăraţi ca să nu vă creadă lumea fătălăi, vă mai şi plângeţi! Cei drept, cam neconvingător. Mai cu ţâfnă, băieţi! =))

  16. animaloo 12 February, 2010 at 18:32

    cica 364 de zile nu prea imi pasa ca-s singur. Macar o data pe an sa ma bucur si eu

  17. Bulina Neserioasă 12 February, 2010 at 18:36

    CUM SĂ NU-ȚI PLACĂ INIMOARELE ROZ DIN PLUȘ ?!!?????

    OOOOOOOOOOH PLUSHIEEES !

  18. sebra 12 February, 2010 at 19:37

    Cu tot respectul, această perioadă este perioada spălării păcatelor şi a iertării pentru un an (ăla care a trecut, pentru perioada de după, tre să mai munciţi).Aşa că nu vă mai plângeţi atâta 😀

  19. M3bis 12 February, 2010 at 20:15

    @sebra
    Care păcate? Ale cui păcate? Vezi? Adecălea tot noi suntem vinovaţi? De ce?

  20. iulian rinder 12 February, 2010 at 20:36

    Dragilor, ce aveti cu mine? Pai din ianuarie pana in iune sunt plin de sarbatori de genul acesta, inclusiv inevitabila zi a lu socra-mea, de nastere, de nume, de ceva, ceea ce va doresc si dvs. 1-8 Martie? Asta e bujor, floare de colt,leustean de pus pe rana, marar de tocat, ceva in genul asta.Pana in iunie trebuie sa serbez diverse, in iulie mă nascui eu, deci trebuie sa fac cinste, iar apoi ma pregateste familia de cumparaturile de craciun. Plus vacanta necesara şi intermediara ca pâinea rece de la tarabă.Pai voi ati vazut in universul asta asemenea subjugare a barbatului, ca paros, barbos, etc, dar cu puterea doar declarata, in fata femeii? De aceea am ajuns la concluzia mea, pe care parca v-am mai scris-o, recte sexul pe bani este mai ,,eftin” decat cel din dragoste. Valentine’s Day fericit, desi cred ca o zicere de mama era mai simpatica.
    Iulian RINDER

  21. sebra 12 February, 2010 at 21:39

    @M3bis,
    Normal că voi sunteţi întotdeauna vinovaţi pentru orice :))

  22. Cos 12 February, 2010 at 22:41

    Si cind te gindesti ca nici Craciunul nu e departe!

  23. N.A. 13 February, 2010 at 14:01

    Deci mutunachi si martisoare sa va luati voi, da? Noi meritam cadouri frumoase si scumpe! Asa, in functie de cat cantarim noi in ochii vostri….. =))

  24. Ratz@ 13 February, 2010 at 21:17

    Sa-mi explice si mie cineva de ce sarbatorec crestinii ortodocsi Sf Valentin pe 14 februarie si nu sarbatoresc si Pastele tot dupa calendarul catolic, cand btw VINE IEPURASU!!! si nu mai trece mult timp si vine si Mos Nicolae urmat de varul mai bogat Mos Craciun…Offf greu mai e si pt noi :))

  25. Ralluka` 14 February, 2010 at 15:10

    e patratul mortii. Dragobetele unde e? si asa putin ne iubiti voi barbatii incat suntem asa o mare corvoada. i’m broken hearted

  26. mifty 14 February, 2010 at 15:36

    @Ralluka`: păi de ce să vă mai iubim???
    dacă vă facem un compliment, aia e “hărţuire sexuală” (chit că la majoritatea reclamentelor în asemenea procese nu te-ai uita nici cu curu’), la gătit sunteţi tămâie, copii iar n-aveţi chef “că strică silueta” (de parcă-ai avut-o vre-odată!), arătaţi boite ca moartea obosită, cheltuiţi în draci pe cârpe ordinare cu preţuri cel puţin indecente, ca să nu spun pornografice, da’ în schimb aţi uitat de săpun!!
    altceva???
    a, da, nici măcar o discuţie inteligentă cu o femeie nu poţi să ai… mai ales că toate sunt blonde, nemaicontând că sunt naturale sau vopsite!!! :))

  27. Sihastru 14 February, 2010 at 21:55

    Cioaca e alta cu zilele astea, nu neaparat ca trebuie sa onorezi pacostea zilelor. Dar te enervezi cand vezi ca toate mesele din toate carciumile sunt ocupate cu oprimatii lui Julius, cand observi tot soiul de indivizi care afiseaza mecle fals fericite, cu supra portii de giugiuleli ridicole si alte menifestari infantile care te umplu de sila.

  28. Miki 16 February, 2010 at 12:52

    se pare ca tot barbatii care isi permit numa inimioare kitschioase, ciocolatele in forma de inimioare si toate rahaturile viu colorate de pe piata, se vaicaresc si se lamenteaza mai ceva ca babele cracanate si urla “discriminare” … dragilor neintelesi … toate rahatelele astea sunt concepute special pentru a nu va baga in faliment :), l-ati vazut voi pe dl sot al unei dive dotata cu imagine publica atent slefuita sa se planga de faptul ca iar e sf valerica si trebe sa-i schimbe masina consoartei (chipurile a iesit din garantie si obrazul ei subtire nu poate circula cu asa rabla) ? nuuu adevaratii barbati abea asteapta sf valerica sa arate ce potenti sunt, sa arate ca si anul asta mai pot 🙂

  29. pdomimages 17 February, 2010 at 01:31

    Adevarat, o perioada neagra in calendarul barbatilor. 14 a trecut, urmeaza 24 🙂

  30. De cadou « diacritica 1 March, 2010 at 22:59

    […] By diacritica Fetelor, vi s-a rătăcit iubitu-n Triunghiu’ Morţii şi n-a mai nimerit drumu’ spre casă cu mărţişoru-n dinţi? Rătăcit să rămână, […]

  31. Valentine's Day - I Shouldn't Be Alive » Daily Cotcodac 14 February, 2011 at 08:03

    […] Articole cu aceeaşi temă: TRIUNGHIUL MORŢII […]

  32. Agent008 14 February, 2011 at 11:57

    Va rideti voi ce va rideti, da’ la mine e pe bune. Pe langa 14.02, 01.03 si 08.03, adica zilele sarbatoribile by default, eu mai am si urmatoarele birthdayuri: 13.03 – nevasta-mea, 21.03 – fiica-mea si 24.03 – maica-mea.

  33. Dan1 14 February, 2011 at 12:03

    @Agent008
    La tine e chiar hexagon! =))

  34. RSA 14-18 februarie 2011 | IT Blog 15 February, 2011 at 00:14

    […] foarte important di punct de vedere IT, are loc in aceasta perioada? Nu, nu este vorba de Triunghiul Mortii conform Dailycotcodac, ci despre conferinta RSA pe 2011. Probabil ca multi nu stiti, dar aceasta […]

  35. decalogul păţitului – text misogino-realist « boemul 8 February, 2012 at 09:38

    […] se apropie triunghiul morţii, perioadă în care mulţi tineri se nenorocesc prin cereri în căs… căsăt… nici nu pot să […]

  36. Petreceți Valentine’s Day cu Daily Cotcodac, nu cu ființa iubită! » Daily Cotcodac 13 February, 2012 at 12:02

    […] începe Triunghiul Morții, și dacă nu Daily Cotcodac, atunci cine să fie alături de voi în aceste clipe grele? Pe tot […]

  37. BRRC 13 February, 2012 at 15:13

    Dau la schimb muțunachi diverși, stare bună (9/10), nefolosiți, din oferta anilor 2009-2011, contra similar. Eficiență maximă. Discreție garantată. Eventual, compensare cu ceas de mână Rolex (replică originală). Rog seriozitate. Exclus Ferentari, Zăbrăuți și Palatul Cotroceni.

  38. Happy Ballentines Day! « My butterflies 13 February, 2012 at 16:49

    […] ce e cu lumea asta, zau… Baietii de la Daily Cotcodac zic si ei ca maine incepe triunghiul mortii, cu alte cuvinte, perioada crunta in care trebuie sa puna bani la ciorap, sa presteze cadouri peste […]

  39. Cici 14 February, 2012 at 07:56

    Rozul din şaorma se obţine în mod curent din amestecul proporţional dintre ketchup şi maioneză. Vino cu ceva nou.
    De altfel, cum zice şi la feisbuc, “băieţii abia aşteaptă ziua de 14 februarie! Începe UEFA Champions League!”. :))

  40. Ursuleți de pluș, zăriți de Valentine's Day în cartierul brașovean Răcădău » Daily Cotcodac 14 February, 2012 at 08:04

    […] (și bagă la cap) și: Triunghiul morţii Cui îi e frică de ursuleţii de pluş Întâlnirea de la miezul nopții, cu DJ […]

  41. Ulise şi inimioara pe băţ 14 February, 2013 at 04:12

    […] şi alte poveşti drăguuţe de Valentine’s Day: Triunghiul morţii var addthis_config = […]

  42. Triunghiul Mortii – de Julius Constantinescu | .marius perijoc 14 February, 2013 at 12:38

    […] Să nu uităm nici de minunata ilustrație făcută de M.I.S.H.U. iar articolul re-publicat si de Julius in 2010, pe DailyCotcodac. […]

  43. savy 14 February, 2013 at 12:57

    La mine cred ca este patratul infernului. A fost ziua prietenei mele pe 11.

  44. Ozzy 14 February, 2013 at 13:07

    @savy: Prietene, nu insinuez nimic, dar 14 feb, 1 și 8 martie sunt greu de schimbat…

  45. geo 14 February, 2013 at 13:14

    @Ozzy: atunci nu schimbăm nimic … le ștergem și cu asta basta 😀

  46. savy 14 February, 2013 at 20:43

    @Ozzy: Am incercat sa o schimb, insa a zis ca nu vrea

  47. lulu 12 February, 2014 at 20:53

    Deci sunt prima pe anul asta aici.
    Voiam sa trimit cuiva textul cand am avut o revelatie: ar trebui incadrat la texte clasice, gen invitatii la nunta, boetz etc 😀

  48. ghiocel 14 February, 2014 at 17:31

    https://www.facebook.com/notes/josephine-ivan/all-included-valentines-day-march-1st-march-8th/10151367908683355

  49. Eugenia 14 February, 2014 at 18:20

    Doi prieteni stau de vorba:
    – Auzi, Ioane… Ce zi e mai naspa: vineri in 13 sau marti in 13?
    – Auuuuu… Sa nu aud de vineri 13… Atunci ies afara toate ielele, toate paparudele, toate vrajitoarele…
    – Du-te ba, Ioane! Aia e 8 Martie!!!

    😀

  50. Belle d”Imagination 14 February, 2014 at 20:49

    Voi sunteţi mai uituci, aşea. E ditai pentagonul, fiindcă sărbătorim şi pe rit vechi. (Din nefericire 14 feb. pe rit vechi pică pe 24 feb, adicătelea de drăgobete şi din şase au mai rămas numai 5)

Leave a reply