Postul nu e post destul

Naşul mahmurelii e frate cu tequila

Dr. Ionuţ Şendroiu

Iată o ştire care pînă şi pe Băsescu îl va convinge că Dumnezeu există şi că nu doarme : mahmureala şi-a găsit, în sfîrşit, naşul! Cetăţeni ai Zalăului, s-au dus problemele! Naşul mahmurelii există şi este – cine ar fi crezut? – un extract de cactus. Adică, surpriză! E rudă cu tequila!!

Această descoperire senzaţională, care bate la fund de departe toate scenariile de telenovele, a fost realizată in sudul Statelor Unite de un grup de cercetatori cu suflet mare, preocupaţi de adevaratele probleme cu care se confruntă oamenii muncii de la graniţa cu Mexicul.

Dacă aţi trecut vreodată prin chinurile mahmurelii, dacă v-aţi petrecut vreodată dimineaţa de după omorîndu-vă papilele gustative cu cafele tari şi amare ca fierea vărsată mai devreme, sau cu sucuri de lamîie sfredelitoare şi cu pumni de algocalmine si ibuprofene, ori tîrîndu-vă spre cea mai apropiată cîrciumă unde să puteţi rade o bere şi-o ciorbă de burtă, veţi înţelege cu siguranţă valoarea inestimabilă a acestei descoperiri. Cu adevărat epocală, prietenii ştiu de ce!

Produsul a fost lansat în State şi se comercializează sub formă de capsule. Modul de administrare este o capsulă înainte de a merge la cîrciumă, la vreun bairam, sau, în cazul locuitorilor din Suceava şi Vaslui, pur şi simplu la serviciu. Producătorii garantează că respectiva capsulă va reduce “semnificativ” efectele mahmurelii. Pilula acţionează cel mai eficient asupra a trei dintre senzaţiile oferite de mahmureală, pe care, spun specialiştii, le combate remarcabil, şi anume : asupra ameţelii, a senzaţiei de “gură uscată” şi a lipsei de apetit.

Chiar şi binecunoscuta durere de cap e mult îndulcită de pastila minune, nefiind însă, din păcate, anihilată complet. De fapt, anumite rămăşiţe ale sale continuă să facă fiţe, în special la mişcări bruşte ale capului. Oricum, e mult mai suportabilă decît atunci cînd eşti ameţit şi ai limba şi cerul gurii ca desertul Sahara. Iar în aceste condiţii, sensibil mai rezonabile, altfel îşi vor face efectul ciorba de burtă, zeama de varză şi celelalte metode clasice, care nu vor mai trebui să o ia de la zero cu programul de refacere.

In final, cîteva veşti proaste:
Prima veste proastă este pentru cetaţenii din Vaslui. Pilula îşi cam pierde din eficacitate dacă e luată zilnic, fiind concepută mai degrabă pentru cei care o fac lată în week-end. Sau în orice caz, nu chiar în fiecare zi.

A doua veste proastă este pentru dl Traian B, din Bucureşti. Eficacitatea pilulei a fost testată doar pe persoane tinere (s-a folosit un grup de voluntari cu vîrste între 21 şi 35 de ani). De aceea, producătorul nu prea poate garanta ce se întîmplă cu organismele trecute de primele două-trei tinereţi, în contact cu respectivul extract de cactus.

Iar la final, o veste proastă pentru tot românul: capsula cu pricina nu a fost avizată de Ministerul Sănătăţii din patria noastră, deci nu poate fi găsită în farmaciile de pe lîngă casa omului.

Share:

32 comments

  1. Cougar 20 February, 2010 at 04:28

    Mademoiselle Paraxine, je croix.
    am un cunoştinţ care ştie despre dânsa foarte multe lucruri, că ies împreună în oraş de ceva vreme.
    aud că funcţionează, adică bei ca porcul dar degeaba.

  2. unmihai 20 February, 2010 at 08:09

    Aiurea’n tramvai 🙂 Cercetatorii astia au descoperit aspirina! Inainte de culcare se ia o pastila (sau doua dupa gust si dupa cat ai dughit in seara respectiva) si are aceleasi efecte curative. E adevarat, un micut lesin – cat sa nu uiti pe ce lume traiesti – se pastreaza dar senzatia de multiple impuscaturi din cap dispare.
    Acuma problema e ca tre’ sa fii cat de constient cand te culci incat sa-ti mai aduci aminte de aspirina. Poate aici o fi diferenta … In fine, eu tot in aspirina ‘de dupa’ pun baza si intotdeauna pastrez vreo doua prin buzunare asa cum altii tin prezervative: poate pica ceva! 😀

  3. Bear Grylls 20 February, 2010 at 09:47

    Medicina face continuu progrese.Ca si dr. Ionut Sendroiu,de altfel.
    Pe cand leacul impotriva certurilor conjugale?

  4. Glumetzu 20 February, 2010 at 11:00

    nu-i bai, o primim pe mail cu discount special

  5. Apophis 20 February, 2010 at 13:07

    http://www.paraxine.ro/ uite ca exista si in romania 🙂

  6. sebra 20 February, 2010 at 14:19

    “Iar la final, o veste proastă pentru tot românul: capsula cu pricina nu a fost avizată de Ministerul Sănătăţii din patria noastră, deci nu poate fi găsită în farmaciile de pe lîngă casa omului.”

    De când asta e o problemă?? :))

  7. sendroiu 20 February, 2010 at 15:17

    @Apophis: paraxine este un produs sintetic, care contzine levo asparagina, un aminoacid. Asta, daca vrei, e ruda cu taurina, din red bull si a fost inventat de nishte australieni 🙂
    eu ziceam in text de un alt produs, concurentu’ lui paraxine, cum ar veni :D, care are la baza un extract de cactus si care, din cate stiu eu, nu a fost avizat de MS …
    (nu ca asta ar fi vreo problema, dupa cum bine remarca sebra 😉 )

  8. M3bis 20 February, 2010 at 16:23

    Ce e aia mahmureală? Că eu mă trezesc târziu şi nu o mai prind….

  9. iulian rinder 20 February, 2010 at 17:50

    Nu cred ca Traian Basescu sufera de mahmureala. Pentru a fi mahmur trebuie sa faci si o pauza. Nu cred ca e cazul. Udrea stie. Pana si eu o stiu. Plus de asta, vreau ca Vasluiul sa i-a capionatul. Jos medicii, traiasca deontolgii.

  10. Dexter 20 February, 2010 at 18:10

    @Bear Grylls: ai incercat gargara cu apa de izvor; sau, mai simplu, poti doar sa tii apa in gura pe tot timpul scandalului conjugal 😉

  11. Ciprian 20 February, 2010 at 20:19

    @bear g.
    Pai ca sa nu fie certuri conjugale trebuie sa ii dai si ei de baut. Certurile apar doar cand sotia banuieste ca celalalt a baut mult, prea mult sau foarte mult fata de ea. E posibil sa se iveasca certuri la trezire, dar atunci ori o bati ori aplici a doua metoda, tot specifica profesionistilor din Vaslui: o bati sa taca. :)) ( NU VIOLENTEI DOMESTICE! NU LOVITI CATELUL SI PISOIUL! ORICAT DE BEAT ATI FI, CREDETI-MA CA NU EI AU COMENTAT!)

    @sendroiu
    Ar merge o promotie, la 10 sticle de jack o pastila cadou.

  12. sebra 21 February, 2010 at 00:22

    @Ciprian,
    Da’ de unde ştii tu cum e treaba cu alea conjugale?:D

  13. Ciprian 21 February, 2010 at 00:53

    @Sebra
    Povestile conjugale se deapana prima data.
    “.. iar nu a gatit, iar am batut-o, iar nu a calcat camasa, iar am batut-o, iar a comentat, iar am batut-o, iar am batut-o si tot am batut-o..”, zicea unul.
    Si sfatul care il primesti cel mai des de la astia care isi bat nevestele este .. “Daca ti-e mila sa dai intr-o femeie, mai degraba nu te insori..” 😐

  14. Cos 21 February, 2010 at 12:31

    Ar trebui sa ii lase si pe cei de la Cantacuzino sa produca pastila-minune. Asa, vom reveni rapid la traditionala zeama de varza.

  15. toader 21 February, 2010 at 14:04

    ba sendroiule, noroc ca m-a invatat n.a. leacuri babesti pentru migrene feminine. altfel se ducea dracului viata mea sexuala la cat asteptam retete de la doctori ca tine.
    (ati observat cum am trecut de la “domnu’ doctor” la “ba sendroiule” imediat ce m-a scos din cacat doftoroaia cunoscuta sub acronimul “N.A.”)

  16. sendroiu 21 February, 2010 at 14:34

    @toader: mah, daca o femeie sufera de-adevaratelea de migrena, si-o trateaza singura, stie ea cum. Tu trebuie doar sa te asiguri ca e conshtienta de faptul ca in secunda in care ea are migrena aia, sunt peste 500 de alte gagici la tine in cartier, pe care nu le doare capul nici un pic :D.
    (de obicei, cel mai bun tratament anti migrena pt partenera este sa ii dai verde, definitiv, la a doua criza, cel tarziu)

    Ma, rog, NA e de sex F, adica face parte din aceeasi echipa cu partenera ta, foloseshte aceeasi strategie de joc 😉
    Eu nu pot decit sa itzi urez insanatoshire grabnica :))

  17. Alex 21 February, 2010 at 15:43

    Ar fi prins bine in dimineata asta. Apropo nu a fost aprobata pt ca avea sibutramina?

  18. Stephanie 21 February, 2010 at 17:45

    Pai daca aia au facut pastila din zeama de cactus, noi nu putem face o pastila din extract din zeama de varza?
    De fapt singura metoda sa scapi de mahmureala e rabdarea. Sa astepti sa treaca de la sine.
    Muierile predispuse la migrene se recunosc usor, doar ca trebuie voi sa cascati ochii bine INAINTE…

  19. lulu 21 February, 2010 at 17:57

    @sendroiu
    Eventual sa o surprinzi cu top bine documentat al celor mai tari 500 de gagici din cartier 😀
    Urata strategie, domnule doctor! Foarte urata…. Mai ales daca sotia/iubita lui toader citeste siteul

  20. sendroiu 21 February, 2010 at 18:04

    @lulu: mi se pare la fel de urata/frumoasa ca si strategia cu migrena 😉
    (cu atit mai mult cu cit doamna/don’shoara citeshte saitu’ 😀 )

  21. Dexter 21 February, 2010 at 20:19

    @Stephanie: Dreaq, daca ne-ar invata cineva sa deschidem bine ochii INAINTE ar fi minunat, desi, chiar daca se intampla cateodata, noi nu: Batman, Batman 😉 😛

  22. silavaracald 21 February, 2010 at 22:56

    @Stephanie
    Singura metodă de a scăpa de mahmureală e alta: băutul cu măsură. Sau abstinenţa de la cele alcoolice, dar n-o să le cerem chiar atât de mult! În definitiv, sunt nişte biete creaturi şi ei… 😀

  23. Stephanie 22 February, 2010 at 00:05

    @silavaracald: aoleu, te joci cu focul! “Masura” si “abstinenta” sunt cuvinte la auzul carora masculii devin agitati… 🙂

  24. Stephanie 22 February, 2010 at 00:07

    @Dexter: Cine Dumnezeu sa va invete? Sunteti genetic programati sinucigasi! 🙂

  25. N.A. 22 February, 2010 at 01:08

    @toader – =)) =)) =))
    @don’ doftor – Las’ ca-ti gasesti si tu “nasa”, don doftor, vezi tu dup-aia cum e cu vitejia… :))

  26. sendroiu 22 February, 2010 at 13:04

    vitejie? care vitejie?! poate ca dupa standardul tau … ?
    pur si simplu, strategiile feminine nu functzioneaza in toate cazurile, asta e!
    potzi fraieri totzi barbatzii un timp, potzi fraieri o parte din barbatzi tot timpul, da’ nu potzi fraieri totzi barbatzii, tot timpul (dupa cum ne avertizeaza abraham lincoln 😉 )

  27. silavaracald 22 February, 2010 at 13:30

    Nu te împiedică nimeni să speri şi să visezi, dottore! 😉

  28. N.A. 22 February, 2010 at 18:57

    Ei, asta-i, don’ doftor! dar cine crezi tu ca vrea sa fraiereasca toti barbatii? Unu’ e suficient… :))

    P.S. – Da’ n-o lua si ‘mneata asa in serios, don’ doftor, ca doar glumim p-acilea, nici asa tartorite nu suntem, cum nici dumnealor nu-s asa oprimati… 😉

  29. sendroiu 22 February, 2010 at 19:41

    @NA :))
    bine, ma! eu stiam ca par foaaaarte serios uneori, dar nu ma asteptam sa imi iasa chiar asa de bine 😉
    :))

  30. N.A. 22 February, 2010 at 22:13

    Deci pardon, dom’doftor, poate nu observi cu cat respect si deferenta ma adresez, da? 😀 Mie doctorii mi-au impus dintotdeauna respect si i-am luat foarte in serios! Chiar si cei cu prieteni cu piratii angolezi. (Julius a zis, nu io!) :))

  31. mifty 22 February, 2010 at 22:20

    deci, monsieur le chendree, cum mai e la vie en noir??? 😀

  32. cucamatracuca 5 March, 2010 at 00:29

    Io nu sufar de dureri de cap la mahmureala, nici stomac intors pe dos, nici sete d’aia nesimtita, cum nu sufar de creier supra-dimensionat (asta e o moda noua in dorobanti, va explica alta data), da’ io sufar numa’ de sete, dar numa de-un anumit fel de sete. mai mult d’atata, tataie mi’a zis sa nu ma iau dupa chestiile astea new- age si sa nu iau pastile. cica tot tuica/ vinu’/ berea e mai bune. chiar e adevarat ce-mi zice tataie?

Leave a reply