Postul nu e post destul

Sariti cu totii si strigati tare / S-auda Vivi din Stefan cel Mare

Vivi Floricica

Stiati ca si la torturile de nunta exista o moda? Da, da, exista. S-a intamplat sa asist zilele astea la o dezbatere despre torturi de nunta si am inteles ca acum se poarta fructele de padure cu nu stiu ce in combinatie si ca, desi martipanul nu mai e in trend, numai din el poti sa faci fel si fel de modele. Una zicea ca vrea sa faca tortul la fel ca rochia ei, ca de aia e tortul miresei, sa-l faca la fel ca ea. Dupa aia urmeaza forma, ca nu se mai poarta ala pe farfurii una peste alta, se poarta ala gramada…

Hm, sunt femeie marita si de astea n-auzisem. Am facut si io nunta, m-am imbracat si io in rochie de mireasa, dar nu mi-am facut tortul ca rochia, ca-mi ieseau poale-n brau si alea sunt placinte, nu tort.
Io am fost femeie serioasa, v-am mai zis ca sunt nevasta de stelist.
M-am dus la aia la local, am cerut sa vorbesc cu patronul si i-am dat lui comanda: „Vreau tort rosu cu albastru, nu ma intereseaza cum il vopsiti, si sa intre pe melodia din Champion’s League, da?” .

Patronul localului si-a facut cruci cu amandoua mainile: „Am si eu o varsta, dar asa ceva n-am pomenit de cand mama m-a facut… Daca e ordin, asa facem, vedem noi cu ce il coloram! O sa ma ocup personal”. S-a vazut pe fata mea ca eram in culmea fericirii, omul cred ca se astepta sa sar in sus si sa incep: tup, tup, tup… Si imi zice: „Da’ sunteti mare stelista!”. N-am mai zis nimic, am lasat-o asa cum a picat.

Tortul miresei a fost tortul mirelui, in culorile Stelei. Sotul meu si gasca lui au cantat ca cei mai adevarati ultrasi. De mine nu va mai zic, am obtinut respectul pe vecie pentru aceasta surpriza, ca am tinut si secret.
Mie mi-era c-o sa cam ramana nemancat, ca n-aveam numai stelisti la nunta. Va spun, dinamovistii si rapidistii nici nu s-au atins de el. Noroc cu oltenii mei, care au mancat in doi timpi si trei miscari partea albastra.

PS: Chiar stam pe Stefan cel Mare, cand da Dinamo gol LaptucaPeace isi pune pernele-n cap, sa nu auda.

Share:

29 comments

  1. petronia 19 September, 2009 at 14:36

    Tort de nunta ca rochia de mireasa? Asta inseamna ca inteapa, strange si sufoca? Fain trendul asta, te scapa de invitati in doi timpi si trei miscari.

  2. ceapa.nova 19 September, 2009 at 14:42

    Tortul meu de mireasa a fost asa de mic, ca abia am apucat sa gust din el. Acum inteleg de ce : am avut rochia prea scurta.

  3. Newsted 19 September, 2009 at 14:46

    Eu daca as putea ti-as da un premiu. Nu neaparat pentru postul asta cat pentru “Nevasta de stelist”. Multi psihologi s-au tot chinuit sa-i caracterizeze pe stelisti. Tu esti singura care ai reusit in cateva cuvinte :))

  4. Newsted 19 September, 2009 at 14:51

    care a reusit :))…se pare ca nici butonul de Edit nu ma ajuta :))

  5. petronia 19 September, 2009 at 14:59

    @ Newsted: Butonul ala de “Edit” e pus ca sa ajute numai genistii.

  6. JULIUS 19 September, 2009 at 15:03

    @petronia: cand nu era buton de edit, era rau. acu’ e si tot nu-i bine. sa incerc doua variante de site, una cu buton de edit si una fara?

  7. delly 19 September, 2009 at 15:10

    Julis, fa un poll…sa para ca se respecta vointa boborului ;)) A zis cineva martiiiipaaaannn, acum iar trebuie sa ies din casa 😀

  8. petronia 19 September, 2009 at 15:16

    @ JULIUS: N-am zis nici macar in somn ca nu e bun. E. Doar ca ma streseaza numaratoarea inversa si ma astept sa iasa genistul de sub pat, ceea ce ar fi rau, fiindca nu-s inca singura acasa. Daca avea alta profesie nu imi faceam griji, dar asa… De asta comentez ca porcusorul isteric – de stress.

  9. Newsted 19 September, 2009 at 15:26

    Stati bre listiniti, ca nu butonul e de vina. Daca nu vezi gresala in cele cinci minute cat ai timp sa editezi, te chemi asa cum ma cheama pe mine :))

  10. Uichend blegit « Sinzilup’s Blog 19 September, 2009 at 16:17

    […] Pe DailyCotcodac , Vivi iar ne amuza cu pataniile mai mult sau mai putin legate de casnicie asa ca Sariti cu totii si strigati tare / S-auda Vivi din Stefan cel Mare . Pe Cotcadaceala zilnica s-or adunat ăi mai mândrii şi mai buni lucrători la batut zambete cat […]

  11. Florian 19 September, 2009 at 16:56

    Tortul ca rochia miresei este doar primul pas. Pentru ca ierarhiile să fie stabilite fără dubii încă din ziua nunţii, urmează faţa de masă ca rochia soacrei mici şi preşul de la intrare ca fracul mirelui.

  12. lulu 19 September, 2009 at 19:55

    @petronia
    Nu mai astepta genistii, taia firul rosu … sau pe ala albastru.Sau decat sa pari stelista, lasa sa explodeze butonul.

  13. petronia 19 September, 2009 at 20:02

    @ lulu: Imi cer scuze, dar suna mai bine in engleza: I’m color blind. 😀 Daca le tai pe toate ce se intampla?

  14. lulu 19 September, 2009 at 20:09

    @petronia
    Strici patentul de pomana ca toti stim ca intamplarile cu numaratoare inversa au final feticit. Mai putin meciurile echipei nationale, da alea se incadreaza la comedii de situatie nu la actiune.

  15. sor'sa (lu' Arsulici) 19 September, 2009 at 20:34

    Eh, de-aia nu mi-a mers mie căsnicia! E clar, data viitoare-mi fac tort care să semene cu rochia mireasei, adică alb-albastru, că deh, nu mă mai îmbrac doar în alb, că nu mai îs pură 🙂 Şi pe fundal, asta: http://www.trilulilu.ro/mierau/fc633bfaeb0541 😀 Ah, abia aştept să mă mărit :))))

  16. petronia 19 September, 2009 at 21:48

    @ lulu: Io-s mai sceptica, asa. Nu vreau sa fie chiar cazul meu prima numaratoare inversa la care nu apare Bruce Willis sa salveze situatia. Admiratia post-mortem nu ma incalzeste cu nimic. 😀

  17. http://www.tahemet.blogspot.com/ 19 September, 2009 at 22:00

    Bre, io nici măcar tort al miresei n-am avut. ne-au servitără ăia la restaurant cu tiramisu la cupă. deh maică, copii săraci şi amărâţi, noroc cu julius ce s-a gândit să ne dea o carte!

  18. ceapa.nova 20 September, 2009 at 10:04

    Da ce mai trebuie tort în ziua de azi : n-aţi auzit-o pe aia cu rochia comestibilă ? Important e cine ajunge să mănânce jartiera !

  19. http://www.tahemet.blogspot.com/ 20 September, 2009 at 10:42

    @ceapa.nova

    e un punct de vedere extraordinar. problema e că e absolut total neigienic

  20. Kaos AD 20 September, 2009 at 12:35

    Oameni buni, văd o greșeală care persistă, de la Tiranul Julius la cea mai iubită fiică a poporului, Vivi. Eu înțeleg că Vivi greșește, fiind soție de stelist, iar Steaua doar participă, dar nu joacă niciodată în Champions League. Dar și Tiranul… cu Champion’s League în sus, Champion’s League în jos. Deci, repetați după mine, “Pe ei, pe ei/ Pe Champions League-ul mamii lui!”

  21. SentineV 20 September, 2009 at 13:03

    @Vivi: Augh! Augh!Augh!:))

  22. ceapa.nova 20 September, 2009 at 18:46

    Ce mai contează ! Poţi oricând să-ţi faci un lavaj gastric.

  23. N.A. 20 September, 2009 at 22:53

    @ceapa.nova – Nemaivorbind de varianta mai populara de a baga un dest pe gat…

  24. şi-la-vară-cald 20 September, 2009 at 23:08

    Dragă, eu zic că ai început cam devreme cu concesiile. Bun, că i-ai dat mâna ta, mai treacă-meargă, da’ să-i cedezi şi în privinţa tortului… În locul tău îi făceam unul în formă de mătură, asezonat cu un tel simbolic şi o şurubelniţă pe post de artificii. Ca să ştie cum stă treaba într-o căsnicie. Nici nu mă mir că LăptucaPeace a ajuns să nu mai repare nici măcar siguranţele prin casă. Prea l-ai cocoloşit!

  25. N.A. 20 September, 2009 at 23:17

    @si-la-vara-cald – Io zic ca ar fi fost onorabil si daca ar fi rezumat totul la activitati promotionale, pana-n nunta, dupa care – militaria jos din pod, se schimba situatia! De exemplu, eu ii tot precizam sotului inainte de casatorie ca spal farfuriile doar asa, sa fac o figura frumoasa – vorba academicienilor din fotbal, ca e o actiune strict promotionala, dar ca dupa ce ma ia, nu mai pun mana pe nimic, sa-i fie foarte clar!

  26. mifty 20 September, 2009 at 23:30

    @şlvc: care siguranţe???
    sau mai ai încă tablou d-ăla comunist, cu patroane de porţelan cât pumnul lui matei??? 😀

    later: ioteteeeee… merge editu’!!!
    io cred că Tiranu’ s-a decis să ne lase fără motiv de sindicat!!! 😛

  27. şi-la-vară-cald 21 September, 2009 at 01:18

    @N.A.
    Da nu-i aşa că promoţia aia s-a prelungit până în ziua de azi? Să nu-mi zici că ai reuşit imposibilul… că mă-ncearcă invidia!
    @mifty
    Nu-ţi fă griji, că găsim noi alte motive de bruftuluire. De exemplu: e prea lungă perioada aia de editare. Că acum ştim cum e cu asta, de când Maestrul M3bis NE-A BĂGAT ŞI LA SINDICAT EDITARE! (Oare se vede cât de cât ce am scris eu aici, că şi chestiile astea cu boldarea şi colorarea italiencelor tot maitre ne-a învăţat!)

  28. oltean 21 September, 2009 at 10:32

    tu sper ca tii cu craiova, ca orice olteanca care se respecta

  29. N.A. 22 September, 2009 at 18:35

    @si-la-vara-cald – mdea, cam asa e.. :((.. tot eu mi-am luat teapa.. Unde mai pui ca m-am mai si opus achizitionarii unei masini de spalat vase… de, fraier sa fii, noroc ca esti!

Leave a reply