Postul nu e post destul

DC mai debutează un cititor

Cougar

Ieri scrisesem un text la botul calului, cum fac eu de obicei când m-apucă pandaliile pe viaţă. Dar, cum subiectul nu se califica nici pe departe pentru pus pe blog la mine (unde e curat şi linişte, nu devălmăşia de-aici), i l-am dat lu’ Julius, că nu merita să băltească în ignoranţa caracteristică mogulilor de mâna a cincea, când el e clar de mâna a doua (sper ca la anu’ să se ia după echipa lui de suflet şi să promoveze în prima mână). N-am să vă plictisesc acum cu refuzul violent de care m-am lovit (am arhiva de pe messenger, la cerere), şi nici cum m-a trimis la VoxPublica (unde m-am şi adresat, de altfel, ideea fiind bună), dar am adunat informaţii cu care pot să-i fac lejer un profil de site de matrimoniale: “Bună, sunt Julius şi îmi plac plimbările lungi pe plajă, berea, textele scurte (aici m-a corectat Word-ul: textile), poantele şi originalitatea. Detest politica, textele lungi şi poantele pe care nu le înţeleg.” (Mă întreb, totuşi, ce-ar putea agăţa în felul ăsta: atât Hertha Mueller, cât şi Faulkner prezintă nişte particularităţi descalificante.)

Şi, pentru că am strâns deja trei paranteze şi nu doresc să calc pe nimeni pe bătături chiar din prima (mă rog, a doua, că primul text n-a trecut de poartă), aş vrea să explic cum am ajuns la concluzia că tre’ să răzbesc şi aici. Sistemul este unul simplu, adoptat în general după ce primeşti una după ceafă, poartă denumirea de NMFEPMB (dezabreviat: Nu Mă Fac Ei Pă Mine, Bă) şi reprezintă cea mai sigură metodă prin care ajungi simpatizat şi respectat în spatele blocului meu. Ca să vă faceţi o idee la ce mă refer, ştiţi videoclipul de la “Ridică-mă la cer”? Ei bine, ăla-i spatele blocului meu, pe bune şi fără mişto.

Şi acum, odată stabilit că Julius e un golan de cartier, să vă zic epifania. Deci, cărţile-s împărţite, medicina-i revoluţionată, cultura-i servită, viaţă de zi cu zi aveţi cu toţii, despre ce patrafiru’ mamii ei de treabă aş putea să scriu? Cum să păcălesc vigilenţa filtrului? Aşa mă-ntrebam azi, uitându-mă-n gol la televizor, ca de obicei, când m-a străfulgerat canalul pe care era dat: National Geographic (e pe 0 – de lene, am canalele-n ordinea venită de la RCS). “Evrika!” am strigat, amintindu-mi de logo-ul original al promo-urilor DC. Aşadar, dacă cele trei paragrafe de până acum n-au convins deja, măcar de-aici încolo să mă ţin de titlu şi să scriu despre multele chestii pe care le-am aflat în lunga şi aventuroasa mea viaţă. (Un mic disclaimer: poantele din textele mele sunt scrise de însuşi Julius iar referirile în alte domenii ştiinţifice sunt create de echipa sa competentă de tehnocraţi, doar nu era să stric eu tradiţia.) Cu această ocazie aş dori să-l liniştesc şi pe Julius: întotdeauna îmi fac o intrare formidabilă, dar viitoarele articole (dacă nu-ţi schimbi mailul, numărul de telefon şi adresa) au să fie mult mai scurte.

Notă Julius: Din respect pentru traficul acestui site (am fi putut scrie “pentru cititorii noştri”, dar n-am vrut să exagerăm cu ipocrizia), nu vom publica primul text primit de la Cougar – jumătate dintre voi s-ar fi sinucis după primul paragraf, iar restul s-ar fi ales cu leziuni cerebrale şi, logic, ne-ar fi părăsit pentru Academia Caţavencu, Divertis şi Frizerul idiot. Îl vom păstra doar ca metodă fină de şantaj, urmând să publicăm fără scrupule mici fragmente din el atunci când ni se va părea că autorul nu depune suficientă râvnă în comentarii (nu le mai reluăm; ştii foarte bine, Cougar, la ce fel de comentarii mă refer).
În cursul zilei de azi vom publica al doilea text trimis de Cougar, mult mai bun decât primul pentru că ţine cont de sugestiile făcute de noi (“să fie haios, să râdă lumea, mă”). O vom face imediat ce autorul ne va trimite şi cele două ilustraţii la care face referiri copioase în text. Până atunci, vă dezvăluim subiectul ales, unul foarte percutant: lăstunul cu piept cenuşiu, Progne chalybea.

Share:

26 comments

  1. alin1212 11 June, 2010 at 10:54

    Felicitari. Ai reusit sa scrii trei paragrafe si nu ai spus nimic.

  2. Petrov 11 June, 2010 at 11:03

    =)) =))

  3. unmihai 11 June, 2010 at 11:11

    @cougar
    Bun text! Ideile sunt aranjate pe o structura arborescenta. Programatorii sau sahistii vor aprecia organizarea 😀
    Acuma, pe bune, daca voiai sa distrezi pe cineva cu mine ai reusit 🙂
    @Julius
    Eu cred ca ar trebui sa publici si primul text. Macar de curiozitate. Eventual cu un popup de avertizare la inceput 😀

  4. Silavaracald 11 June, 2010 at 11:15

    “întotdeauna îmi fac o intrare formidabilă”…
    Mey, nu-i rau deloc, dar stii ce: pe mine ma intereseaza mai mult cuprinsul si, mai ales… aaaah!… oooh!… uuuh!… finalul apoteotic!
    Astept! ;))

  5. 4mall 11 June, 2010 at 12:47

    @Cougar: Pentru ca mi-am facut incalzirea cu Lulu, ia sa analizam firul logic si pe tine:
    1. Ai scris un text lung, in care practic n-ai spus nimic.
    2. In tara asta mai exista un singur om capabil sa te concureze la capitolul asta: Iliescu.
    3. Iliescu, a fost presedintele tarii, de unde rezulta ca romanii se lasa aburiti de textele oamenilor care nu spun nimic.
    4.Avand in vedere cele calculate mai sus, reiese ca tu vei ajunge presedintele Romaniei, la un moment dat al existentei tale.
    5. Faptul ca ti-am prezis de acum un eveniment viitor, inseamna ca practic ti-am ghicit.
    6. Ghicitoarele primesc bani pentru ocupatia asta.
    In concluzie, logica si-a spus cuvantul: Imi datorezi bani!!!!!!

  6. unmihai 11 June, 2010 at 13:03

    @4mall
    cum te incalzesti tu cu Lulu?

  7. 4mall 11 June, 2010 at 13:07

    @unmihai: Mi-e rusine sa spun…dar ia-o logic si o sa-ti dai seama :))

  8. Ciprian 11 June, 2010 at 13:26

    Cougar, in alta viata cred ca ai fost profesor de contabilitate. Am inteles tot ce ai vrut sa spui, mai putin esentialul. Imi si imaginez cum s-au adunat Sindicatul Autorilor si au supus la vot publicarea textului. Julius a fost contra si ceilalti in frunte cu Eftimie au spus ca ii doare-n … de textele cititorilor si de traficul DC. 😀

  9. unmihai 11 June, 2010 at 13:28

    @4mall
    treaba voastră, numa’ s-aveţi grijă să nu vă tragă curentul la şale!

  10. Cougar 11 June, 2010 at 13:35

    ce surprize-mi face Julius de dimineaţă.
    da, normal c-am scris un text în care n-am spus nimic, împăratul e gol-puşcă şi mi-a publicat doar introducerea!

    cele mai mişto comentarii de pe tot site-ul sunt aici. şi, pentru asta, Julius, eşti cel mai tare.

  11. sendroiu 11 June, 2010 at 13:54

    eu cred ca pasarica aia cu piept cenusiu merita putina atentie
    (prin lastun sper ca intzelegi zburatoarea cu acest nume si nu … cum sa-i zic? … ex-automobilu’)

  12. Bear Grylls 11 June, 2010 at 14:03

    Cam alambicat si fara structura(teza-argumente-concluzie).Iti sugerez sa scrii despre locul in care doresti sa devii popular.Vei primi gratis o multime de borcane cu dulceata si muraturi.
    @4mall: :)))))

  13. Cougar 11 June, 2010 at 14:08

    nu, nu mă refer la ex-automobil, ci la ex-machina.
    (cum adică, ex-automobil? a fost, laumomendat, automobil?)

  14. Cata 11 June, 2010 at 14:21

    Idee: cand vor fi murit de apoplexie toti cititorii DC, ati putea reprofila blogul asta si sa publicati doar introduceri de texte. Ar fi ca in 1001 de nopti, vizitatorii citind introducerea si ramanand cu ochii in soare dupa restul textului 😀 Si puteti si patenta asta ca pe o noua forma de jurnalism: introducerea fara finalizare =)) (copchiii aia de la Jurnalism pun botul la toate prostiile, ar merge :D)

  15. Oana 11 June, 2010 at 14:28

    Julius, tu știi că golanul ăsta de Cougar are de scris la licență?! Ar face orice numai să nu învețe. :))

  16. Tweets that mention Daily Cotcodac »  DC mai debutează un cititor -- Topsy.com 11 June, 2010 at 15:13

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC and Andrei Manea, Foaia Transilvana. Foaia Transilvana said: de ce @JuliusDC ii tot da link la @zoso si noua nu? http://bit.ly/9cSXJX […]

  17. sendroiu 11 June, 2010 at 15:13

    deci a fost ceva cu 4 roti care avea volan si se chema dacia lastun, pe numele intreg
    lastun, pentru prieteni 😉
    (plm, asta s-a intamplat inainte de ’89, probabil ca nu ai mai apucat sa vezi vreun exemplar, da’ sa stii ca a beneficiat de o campanie f mishto pt vremea aia: “nu-i best seller ca Shogunu’ / Nici masina ca Lastunu’ !” )

  18. Cougar 11 June, 2010 at 15:24

    atât de straşnic am scris, că acuma planează impresia că nu mai ştiu de glumă.
    apăi, ştiu bine la ce te referi, ba chiar am circulat într-un lăstun o zi întreagă când eram mic (aspect care, iată, mi-a lăsat oareşce sechele); doar că nu l-am considerat niciodată ca fiind automobil, ci, eventual, o ricşă mai mică.

  19. andreic 11 June, 2010 at 16:53

    misto textul…despre ce e vorba?

  20. lulu 11 June, 2010 at 17:41

    Chiar asa, 4mall, cum te incalzesti tu cu lulu???

  21. lulu 11 June, 2010 at 17:49

    @Cougar
    Dragut text. Cred ca julius a publicat doar introducerea pentru ca el a considerat ca are tot ce-i trebuie. Adica avea trei paragrafe, cateva paranteze, ziceai ceva de National Geographic , atrageai atentia fara sa risti sa moara cineva de ras etc. Chiar s-o fi temut sa nu fie vreun text mai vechi de pe DC, de care el a uitat 🙂

  22. Tzone 11 June, 2010 at 18:53

    @Cougar

    Textul tau e chiar mindfuck…mai degraba am inteles Divina Comedie decat ce ai zis tu in cateva randuri

  23. Cougar 11 June, 2010 at 19:08

    @Tzone: te rog, trimite-i lui Julius un mail în care menționezi, punctual, ce anume nu ai înțeles.

  24. M3bis 11 June, 2010 at 19:10

    @Cougar
    Te răzbuni cumva pe Julius cu sfatul dat lui Tzone?

  25. Tzone 11 June, 2010 at 19:20

    Heil Julius! …sa scrie numai el :))

  26. Cougar 12 June, 2010 at 11:30

    @M3bis: am şi eu bucuriile mele meschine.

Leave a reply