Postul nu e post destul

Ghid de exorcizare a camerei de hotel

A.A. & RoseN

 

Acum vreo trei ani reuşisem, după îndelungi negocieri şi tactici de marketing bine aplicate, să cazez în hotelul pe care îl conduceam 9 oaspeţi indieni – intelectuali la o multinaţională din oraş. Clienţi rentabili, plăteau bine şi stăteau vreo trei luni.

 

Prima săptămână toate bune şi frumoase. În a doua săptămână, într-o dimineaţă din aia perfectă, îi văd pe toţi cum coboară în fugă, speriaţi de parcă au văzut ursul în pielea goală. Doooamne, cuget eu, ce nenorocire s-a întâmplat? Îmi povestesc, repeziţi care să vorbească primul, într-o engleză gâfâită, că în apartamente e un spirit. Sigur, sigur e, că le-a dat pe jos lucrurile, au auzit bubuituri în pereţi în miez de noapte, scrâşnete ca de oase fărâmate, ecouri de paşi, gemete de osândiţi la chinuri veşnice, că e brusc rece, că au simţit mirosuri stranii. Plus, inevitabil: l-au şi visat.

 

Nu te joci cu aşa ceva, mai ales când mintea, atât de antrenată să prevadă consecinţele, sugera drept foarte probabilă perspectiva ca ei să plece.

 

Deci, ce mă fac? Gândeşte omule, gândeşte repede! Nu se punea problema să le explic că mai sunt şi alţi oaspeţi în hotel, că zgomotele ar fi specifice anumitor activităţi nocturne şi că la parter avem bucătăria ardelenească cu aromele specifice. Nu le poţi jigni inteligenţa, nu vorbesc cu proşti până la urmă, ci cu oameni educaţi pe care nu îi poţi duce cu vorba.

 

Îmi aduc aminte că în oraş venise un prieten drag, preocupat de ezoterism în general, crescut în familie de filosofi, o somitate în domeniu. Exact ce aveam nevoie. L-am sunat urgent, i-am povestit ce s-a întâmplat şi i-am cerut să mă ajute. I-am asigurat apoi pe indieni că se vor întâlni cu cel mai mare expert în materie de spiritism pe care ţara noastră îl are. Au părut foarte mulţumiţi de soluţie şi m-au asigurat, cu o atitudine foarte “corporate”, că vor fi prezenţi în timp util la întâlnirea fixată.

 

Seara au coborât punctuali toţi nouă, doi mai şefuleţi s-au pus pe scaune în faţa prietenului “exorcist” iar restul şapte în spatele lor, ca la desene animate, care mai de care mai atent să nu piardă nici o tresărire de pe chipul maestrului. Eu m-am aşezat smerit şi plin de respect în dreapta lui.

 

– Din cele povestite şi din măsurătorile anterioare la faţa locului, toate indiciile mă fac să trag o singură concluzie: este un poltergeist!, spune maestrul.

 

O linişte abisală s-a lăsat în toată sala. Observam înmărmurit capetele indienilor care, cu părul dat cuminte într-o parte şi ochişorii lor mari, clipesc parcă din ce în ce mai des. În acel moment, în acea linişte, după câteva secunde ce au părut infinite, am abandonat absolut orice urmă de minte obiectivă, de calcul mercantil, de anticipare a posibilelor interese lezate şi am izbucnit în cel mai profund, nătâng şi plin de nesimţire râs posibil.

 

Am încercat să mă opresc, jur că am încercat, dar inutil, m-a cuprins un nou val, si încă unul, mi-am pus mâinile la gură şi am fugit afară împiedicat. Doream schizofrenic să mă refugiez în wc şi să mă dau cu capul de pereţi. Ca şi cum asta n-ar fi fost destul, după mine a început şi exorcistul, iar după noi fetele de la recepţie, ce până atunci asistaseră tăcute şi uimite de la distanţă.

 

Săracii indieni se uitau precum curca’n lemne şi se chinuiau, cu mintea lor neeuropeană, să înţeleagă ce se întâmplase. Dar dacă naivitatea lor ne-a băgat în belea, tot ea ne-a şi scos. A fost simplu pentru exorcist să explice că mintea oamenilor comuni ca mine nu reuşeşte să reacţioneze bine atunci când aude informaţii atât de profunde şi se manifestă ori prin depresie, ori prin criză de râs. Iar el n-a vrut să mă facă să mă simt prost, aşa că s-a forţat să râdă – din politeţe, desigur.

 

Apoi a mers în apartamente şi a inventat un ritual ad-hoc de exorcizare, cât mai credibil: a aprins lumânări în camere, a stropit cu apă “sfinţită”, a poruncit spiritului să plece, a mormăit fragmente de rugăciuni, “Exorcizamus te, omnis immunde spiritus, omnis satanica potestas…” “Lustratus! lustratus! Benedictus Deus!” şi tot tacâmul.

 

În noapte aia a trebuit să dorm cu toţi nouă, cuibăriţi, dintr-un motiv pe care n-am vrut niciodată să îl mai aflu, pe saltelele aşezate de ei în livingul unui apartament, să îi asigur că spiritul a plecat definitiv şi nici nu-i mai trece prin cap să revină şi să înfrunte perspectiva nefastă a unui nou ritual. În prealabil le atrăsesem atenţia gălăgioşilor să reducă niţel nivelul volumului iar menajerelor să nu mai mute obiectele de la locul lor când fac curat şi să regleze bine termostatul.

 

După aia a fost în regulă, spiritul plecase sau ceva.

 

PS: Desigur, dacă erau japonezi şi aveam poltergeist în hotel, le puteam cere triplu pe cameră.

Share:

29 comments

  1. dio 30 April, 2014 at 07:20

    prima? 😀

  2. SOW 30 April, 2014 at 07:53

    Era tare daca ii puneai pe cei de la bucatarie sa mormaie noaptea in cor langa perete Khalima…Khalima…

  3. RoseN 30 April, 2014 at 08:48

    Clar suntem un oras de para…ăăănormali =)) Avem padurea Hoia-Baciu cu SF-urile ce se intampla p’acolo, avem sute de OZN-uri pe strada de-ti rupi gatul dupa ele 😀 si acu hotelul bantuit 😀 pfff ce film prost ar iesi din asta, parca si aud cronica Inei

  4. Cms 30 April, 2014 at 09:35

    A început să scrie Rozica pe Daily Cotcodac? Acum să vă ţineţi, urmează câte trei texte pe săptămână.
    P.S. Felicitări pentru debutul pe DC, RoseN! 😛

  5. RoseN 30 April, 2014 at 09:39

    @Cms: Hrrrrrrrrrr, ce-ti mai place sa faci misto domn doctooor, poate iti fac o exorcizare in direct =))

  6. RoseN 30 April, 2014 at 10:11

    @Cms: =)) acu vazui ce-ai scris pe FB =)) minunata idee doc, poate te angajeaza careva ca PRist
    deeeci citez: “Dacă treceţi prin oraşul ei, aflaţi că oferă reduceri la camerele simple şi duble tuturor celor care pot demonstra că au comentat măcar o dată pe DC.”

    P.S. cu litere mici: Oferta e valabila doar in zilele in care se anunta invazie de OZN-uri sau de draci. Dracoaicele se exclud!

  7. Cristiana 30 April, 2014 at 10:12

    Sunt de-a dreptul socata ca textul nu are zmeura -_- :)))
    Felicitari pntru debut RoseN 😀

  8. Dan1 30 April, 2014 at 11:13

    Si la mine-n bloc se aud bubuituri în miez de noapte, ba chiar si apa trasa la toaleta prin bloc. Iar în noptile fara luna se aude si zgomot de bormasina cu rotopercutie si/sau flex polizor unghiular. Ce zici Rozico, e caz de-o exorcizare?
    A, si P.S. Cine e A.A.?

  9. RoseN 30 April, 2014 at 11:32

    @Cristiana: 😀 pe tine te iert ca zici debut, da’ pe CeMeSica nuuuuuuuuu ca prea-i place sa faca misto :))
    zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura zmeura

    @Dan1: hmmm…ia masoara tu la fata locului niste EMFuri poate-ti da cu virgula 😀 da’ pentru orice eventualitate trage-le vecinilor niste “Ergo draco maledicte et omnis legio diabolica adjuramus te. ” si vezi ce se-ntampla 😀

    Hahaha…cum cine e A.A., un prieten evident :)) ca doar nu m-am apucat eu de cazat indieni :))

  10. punKreas 30 April, 2014 at 12:11

    @Rosen: Si-l mai aveti si pe Vasile Manu =))

  11. RoseN 30 April, 2014 at 12:30

    @punKreas:
    Aoleu, taci ca vine si ne-njura 😀

  12. dc 30 April, 2014 at 13:38

    RoseN,

    Nu e “PRist” ci “priest” 😀

  13. Dan1 1 May, 2014 at 08:22

    De ieri de la prânz n-a mai comentat nimeni?
    Nici azi? In ceas de Armindeni? 😐

  14. N.A. 1 May, 2014 at 08:42

    Dan1,

    Pai nu e 1 mai muncitoresc? Il sarbatorim prin munca :))

  15. N.A. 1 May, 2014 at 08:47

    Nu i-ati instruit pe indieni ca aduca zilnic cate un cosulet de zmeurica, sa-l depuna la receptie, intru imblanzirea spiritelor, ca asta e singura metoda de a le calma?! Pfff..

  16. RoseN 1 May, 2014 at 09:46

    @N.A.:
    =)) niste ignoranti dom’le, atata lucru sa nu stie, hihihi

  17. Iulian Rinder 1 May, 2014 at 11:11

    Superbă poveste. Dar…. ,,În noapte aia a trebuit să dorm cu toţi nouă”. Hmmm!?

  18. RoseN 1 May, 2014 at 12:03

    @Iulian Rinder: =))

    deeeeci, povestitorul e UN BARBAT mai railor, eu doar am scris povestea cum am auzit-o =))

  19. deaddy 1 May, 2014 at 19:10

    Corect, doar daca era femeie mergea “in noapteA aia…” 😀

  20. Dan1 3 May, 2014 at 20:52

    Rozico, cre’ ca trebe exorcizat si site-ul asta (de Internet), ca e fantomatic rau! Nu mai aparu un text de 4 zile! 😐

  21. bogho 4 May, 2014 at 01:25

    In Vama nu e net

  22. RoseN 4 May, 2014 at 10:18

    @Dan1: 😀 pai crezi ca ramase picior aaaa… mana de autor la munca? 😀 au sarbautorit toti cum se cuvine cu burticicile la soare 😀

  23. Dan1 4 May, 2014 at 11:50

    @RoseN: Pa’ mogulul trebuia sa aiba un stoc de texte proaste pus deoparte, pe care sa le bage de sarbatori ca sa aiba lumea ce trolla. :))

  24. ciprian 4 May, 2014 at 12:51

    A man escapes from a prison where he’s been locked up for 15 years. He breaks into a house and inside, he finds a young couple in bed. He ties him to a chair. While tying the wife to the bed, the convict gets on top of her, kisses her neck, then gets up and goes into the bathroom.
    While he’s in there, the husband whispers over to his wife,
    “Listen, this guy is an escaped convict. Look at his clothes! He’s probably spent a lot of time in jail and hasn’t seen a woman in years. I saw how he kissed your neck. If he wants sex, don’t resist, don’t complain. Do whatever he tells you. Satisfy him no matter how much he nauseates you. This guy is obviously very dangerous. If he gets angry, he’ll kill us both. Be strong, honey. I love you!”
    She responds, “He wasn’t kissing my neck. He was whispering in my ear. He told me that he’s gay, thinks you’re cute, and asked if we had any Vaseline. I told him it was in the bathroom. Be strong honey. I love you, too.”

  25. bogho 4 May, 2014 at 21:05

    E posibil sa fi activat optiunea aia cu pay-per-view pe dailycotcodac si sa fie 2-3 articole pe zi, dar vizibile doar pentru cotizantii declarati

  26. Dan1 5 May, 2014 at 09:20

    Pfff, înainte erau texte lunea, lumea trolla fericita la ora asta! Nu ma mai prindeti pe-aici! 😐

  27. sebra 5 May, 2014 at 09:26

    exorcizăm, exorcizăm…

  28. Impertinent 5 May, 2014 at 23:00

    Deci acum asteptam ce n-a mai vazut Parisul: un text cu si despre secsuletz, scris de rozica.

  29. Alt Marian 7 May, 2014 at 19:50

    Si a alungat spiritul bormasinii sau al flexului de faianta? Sau îi va bântui si saptaâna viitoare?

Leave a reply