Postul nu e post destul

Dama de consumație, înainte și după

Kamikaze

Am cunoscut-o ca una dintre cele mai ieftine și mai de jos prostituate dintr-un mic oraș de provincie. Era jalnică, atunci, la cei 19-20 de ani. Consuma cîte zece clienți pe zi doar ca să aibă ce să mănînce. Copilul, căci avea și un copil, i-l creștea o mătușă. Nu era deloc proastă. Te treceau fiori ascultîndu-i povestea, dar mai ales privind-o. Visa să ajungă în Spania sau Italia, iar eu aș fi pariat deja că va sfîrși omorîtă pe o plajă de lîngă Roma. Un cadavru neidentificat în morga Carabinierilor. Ei bine, am întîlnit-o după 15 ani, la taior, lucrînd într-o clădire cu multe etaje din Londra. (Citiţi întreaga poveste – emoţionantă! – a fostei prostituate în revista Kamikaze… )

Share:

67 comments

  1. Ramona 14 November, 2012 at 18:18

    Am impresia ca si eu stiu ,din auzite, de prima “femeie de cariera” :))

  2. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 18:35

    Prostituata din punctul meu de vedere ar trebui să primească recunoaştere, protecţie socială şi respect. Fiindcă îşi asumă o meserie al dracului de grea, riscantă, unde riscă enorm să fie infectată cu mii de BTS sau să dea peste sociopaţi care să o confunde cu jertfa zilei. E femeia care uneori salvează sănătatea societăţii per ansamblu, permiţând refularea stresului şi care te costă fix cât te anunţă. E femeia care te va costa mai puţin decât o pipiţă pe care trebuie să o impresionezi şi care îţi va oferi ceea ce promite. Onest, curat.

    Prostituata e mielul de sacrificiu al societăţii creştine care permite prin sacrificiul ei existenţa mitului imposibil al femeii pure şi virgine.

    Aşa că domnilor, de câte ori strâmbaţi din nas la adresa unei prostituate, gândiţi-vă că una ca ea vă acceptă atunci când soţia legiuită vă refuză. Iar când vă permiteţi să etichetaţi ”curvă/ târfă / panaramă” o femeie a cărei atitudine faţă de sex e la fel cu a voastră, gândiţi-vă că tot voi vă plângeţi de răceala unei demoazele-înger.

    Şi în loc de încheiere, dacă suferiţi de sindromul Enterprise şi vă deranjează că nu sunteţi primii sau măcar pe podium, dacă vă place cum că iubim, cum vă gătim, cum vă completăm în societate, ţineţi cont că nimic dintre astea nu se învaţă la fără frecvenţă.

  3. Lore 14 November, 2012 at 18:40

    @Belle d”Imagination: SUPERB!!!

  4. Eugen 14 November, 2012 at 18:54

    Eu as legaliza prostitutia si din taxele incasate (cred ca se va dubla PIB-ul 😀 ) as finanta construirea catedralei Mantuirii Neamului… asa da.

  5. sebra 14 November, 2012 at 19:04

    @Belle d”Imagination:
    Big,big LIKE!

  6. Stephanie 14 November, 2012 at 19:24

    Baietii, nici un sinucigas pe site in seara asta? Nici un comentariu nasol, o micuta magarie, ceva?

  7. Fratele Andryusha 14 November, 2012 at 19:26

    Doamne, atâta prostie ca la @Belle d”Imagination: , pe bune, arareori poţi să citeşti. Pică numai bine înainte de România – Belgia, îţi mai descreţeşte niţel fruntea.
    =)) =)) =))

  8. JULIUS 14 November, 2012 at 19:29

    @Stephanie: Domnul ţi-a ascultat rugăciunile şi vi l-a trimis pe fratele Andryusha.

  9. Stephanie 14 November, 2012 at 19:31

    @JULIUS: Tocmai voiam sa zic: “n-am putut sa astept inca doua minute? ” :))

  10. vlad 14 November, 2012 at 19:35

    @Fratele Andryusha, doar nu ai luat-o ad litteram ?! Argumentele Bellei par sa fie exact motivele pt care apeleaza domnii la … ele. Cred ca era sarcasm in comentariul ei. Ce ai patit?! Esti bine?! Sau e doar stres inaintea meciului :-))

  11. CID 14 November, 2012 at 20:10

    A revenit fratele Andryusha,ooo,mi-au dat lacrimile,rugaciunile mele au fost ascultate ! E drept ca sunt ateu dar totusi…

  12. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 20:36

    @ Sebra şi Lore

    E un fragment fix din ultimul post de pe blogul meu care, fix despre curve – femei pe care le respect fiindcă nu am stomacul să fac ceea ce fac ele pentru a pune mâncare pe masă.

    @Fratele Andryuşa: dacă râzi, înseamnă că e bine. Dacă-s proastă, atunci deşteaptă-mă. Că aşa scrie la scripturile creştine.

  13. N.A. 14 November, 2012 at 20:48

    @Belle d”Imagination: Fata, si eu iti aplaud “prostia” si ii dau un like. Nici eu nu m-as grabi sa arunc cu pietre in fetele astea, mi se strange stomacul cand le vad, doar… Ar trebui luate de pe strazi, legiferata “activitatea”, obligate la analize, depuse in niste stabilimente si sa se duca cine-o vrea la ele, cine nu macar sa nu le vada…

  14. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 21:22

    19+4=23 de likeuri???? Ioiii! Mă duc să le pun repede la bancă până nu mi le deturnează ăştia cu apocalipsa!

  15. Fratele Andryusha 14 November, 2012 at 21:32

    @Belle d”Imagination:
    Tu practici un soi de prostie numită “prostie cu premeditare”. Îmi pare rău, eu pot s-o diagnostichez, pentru tratament, însă, mă tem că nu sunt suficient de pregătit…

  16. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 21:37

    Nu am zis să mă tratezi. Am cerut doar să mă deştepţi.
    Şi de fapt, tocmai cred că mi-au crescut pretenţiile.
    Înainte de a trece prin literatura patristică din care aş putea cita cât de amarnic e păcatul trufiei de a-i judeca pe alţii, o să îţi cer să îmi demonstrezi că-s proastă.

    Sau strugurii sunt acri când nu ajungi la ei şi unica apărare e să arunci cu invective-n mine atunci când nu ai niciun argument ca să mă combaţi?

  17. Fratele Andryusha 14 November, 2012 at 22:08

    “Prostituata e mielul de sacrificiu al societăţii creştine care permite prin sacrificiul ei existenţa mitului imposibil al femeii pure şi virgine.” Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de =)) =)) =)). Nu, pe bune: =)) =)) =))

  18. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 22:15

    Cel care e fără de păcat, acela să ridice piatra!

    Da frate A? Chiar nu am dreptate? De câte ori ai auzit ”cum să fac asta sau aia cu nevastă-mea? Şi pe urmă cu gura aia să îmi pupe copii?”
    Acelaşi lucru pe care domnul care declama puritatea nesfârşită a soaţei îl cere însă amantei şi pe care, extrem de probabil soţia îl oferă amantului care o tratează ca pe o femeie care doreşte extaz, nu ca pe o madonă de gheaţă.

    Nu pot să-ţi spun cât mi-e de greaţă când aud ”soţia nu mă înţelege”, ”cu soţia nu pot să îmi permit asta”. Când de fapt voi stabiliţi limitele în care soţia are dreptul să evolueze, iar la final tocmai aceste limite vă scot din minţi. Fiindcă desigur, suntem nişte vaci grase, frustrate, neîmplinite, certăreţe şi colac peste papagal, mai avem şi pretenţii să conducem. Unele câte o maşină, altele câte un minister…

  19. Fratele Andryusha 14 November, 2012 at 22:24

    @Belle d”Imagination:
    Discuţiile cu “să fac asta sau ailaltă cu nevastă-mea” n-au nicio legătură cu creştinismul. N-au nicio legătură cu “societatea creştină”. Societatea creştină era, par egzamplu, cea în care trăiau primii apostoli, după Înălţare. Crezi că apostolii se adunau în cenacol ca să discute ce pot să facă sau nu cu nevestele şi unde să se ducă ca să facă nu ştiu ce?
    Nu mai ştiu care sfânt zicea: “eu nu fac nici un lucru dacă, înainte de a-l face, nu pot să spun: Doamne-ajută”. Cam asta înseamnă societate creştină. Într-o societate creştină se iau 10-15 ani de canon, de oprire de la sfânta împărtăşanie, pentru un “nu pot să fac asta cu nevastă-mea, că pupă copiii cu gura după aia”. Aşa că nu mai debita tâmpenii, numai pentru că ţi se pare ţie că sună bine.
    Mielul de sacrificiu al societăţii creştine este Iisus Hristos, nu prostituatele de la colţul străzii.

  20. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 22:25

    Care Iisus Hristos a spus cine e fără de păcat, acela să ridice piatra.

    Şi aparent făceau cenacluri pe tema asta, altminteri nu ar fi născocit câte o pedeapsă pentru fiecare secundă de sex nereproducător.

    Cât despre prostituate, degeaba ies eu cu o tarabă plină de titirubili în centru dacă nimeni nu doreşte aşa ceva. Femeile astea există fiindcă sunt bărbaţi care le cer să existe. Ba chiar le transformă în sclave sexuale. Şi-i simplu să te dai zmeu cu mine aici. Dar nu am văzut nici din partea ta nici din partea BOR o acţiune împotriva bărbaţilor care oferă bani contra relaţiilor extraconjugale.
    Nu am văzut nicio listă de excomunicaţi sau opriţi de la împărtăşanie. Deci e o mare mare mare ipocrizie generalizată.
    Şi tu la fel de ipocrit.

  21. N.A. 14 November, 2012 at 22:27

    @Belle d”Imagination: Daca te referi la societatea crestina cea increzatoare in diverse carti sfinte si canoane, fals! Ca doar e pacat si sa ti-o tragi cu nevasta, daca nu iese cu procreere si e doar pentru placere, dar’mite cu prostituata!

  22. Fratele Andryusha 14 November, 2012 at 22:29

    Da, a spus că cine e fără de păcat să arunce primul cu piatra. Asta pentru a-i pune la locul lor pe judecătorii ei oameni. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. După ce i-a îndepărtat pe cei care voiau s-o omoare, femeii i-a spus: “du-te şi să NU mai păcătuieşti”.

  23. Sorin 14 November, 2012 at 22:30

    Spalata e ca noua.

  24. Fratele Andryusha 14 November, 2012 at 22:33

    @Belle d”Imagination:
    Am să-i excomunic mâine, că acum sunt obosit. =)) =)) Hai, că de-acum îmi pierd vremea, rămâne cum am stabilit.

  25. Cristi 14 November, 2012 at 22:39

    “Aproape toate susțin că fac doar temporar, pentru numai cîteva luni, hai un an, meseria asta, pînă depășesc un moment de dificultate financiară”. :))
    “Pretty Woman” a fost un film nu o intamplare reala.

  26. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 22:41

    Iar eu, dacă citeşti mai atent, nu am scris societate creştină ci societate. Fiindcă asta nu-mi argumenta că e o societate creştină. De când l-au săltat romanii pe Iisus pe cruce, deşi să nu ucizi e mai sus decât să nu preacurveşti pe listă, omenirea nu a prea experimentat pacea. Trecură două mii de ani de la eveniment aproape. Câţi au murit fiindcă nişte ipocriţi au decretat că e mai bine să mori în trup decât să nu devii creştin? Câţi au murit fiindcă Ierusalimul trebuia jefuit? (Nu, nu-mi povesti că erau paladini strălucitori în căutarea laurilor creştini şi a împărăţiei Divine! Căci s-ar putea să contabilizăm câte tone de aur au fost jefuite! Sau s-ar putea să îţi cer să-mi explici de ce cucerirea Constantinopolelui de către cruciaţi a însemnat şi jefuirea tuturor bogăţiilor lui, deşi erau tot creştini cetăţenii cetăţii.)
    Societate creştină zici? Atunci explică-mi de ce niciunul dintre cei care acum sunt în pârnaie pentru abuz (sexual) asupra unui copil/ adolescent nu e exclus pentru totdeauna din biserică.
    Societate creştină zici? Explică-mi de ce niciunul dintre părinţii care şi-au vândut copii ca bănci de organe sau reţelelor de pedofili nu a primit niciuna dintre pedepsele religioase.
    Sau cum de o societate creştină (care cică e bazată pe ajutorarea orfanilor şi a văduvelor) permite cuiva să spună că suntem o ţară de asistaţi social. Şi permite atâtor orfani şi văduve să stea cu mâna întinsă să cerşească pentru organizaţii criminale.

    Şi pe urmă voi admite public că-s o proastă făcută grămadă.

  27. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 22:44

    Azi sunt obosit, o lăsăm pe mâine… Să-mi dea Dumnezeu putere şi vigoare pentru toate dăţile când am auzit scuza asta de la câte un bărbat!
    Şi cumva, nu se aplică şi dacă eşti femeie. Dacă eşti femeie, Apocalipsă sau a doua venire, trebuie să-ţi faci treburile, căci doar bărbaţii îşi permit să le amâne.

  28. Lore 14 November, 2012 at 22:47

    Prevad o noua premiera pe Daily Cotcodac: Fratele Andryusha in spam… Serios acuma, e in spiritul moralei crestine sa-l faci pe celalalt prost si sa razi batjocoritor, indiferent cata dreptate crezi ca ai?

    @ Comentatoarele silentioase: cand ne face cineva proaste nu ne mai ofensam? Numai cand ne face cineva curve? Sau aplicam double standard in fct de popularitatea impricinatului?

  29. Fratele Andryusha 14 November, 2012 at 22:52

    Ai zis “Prostituata e mielul de sacrificiu al societăţii creştine care permite prin sacrificiul ei existenţa mitului imposibil al femeii pure şi virgine.” Dacă sunt eu chior, să mă corecteze cineva.
    Cât despre ce spui tu aici @Belle d”Imagination: exact asta am spus şi eu, că nu trăim într-o societate creştină. Că nu există, deocamdată, societate creştină pe Pământ. Poate, cel mult, mici comunităţi creştine.
    În rest, pentru celelalte bălmăjeli, chiar că sunt ultra-mega-obosit… (ca să nu zic plictisit).

  30. Lore 14 November, 2012 at 22:55

    Trebuie sa fac cerere scrisa ca sa ies de la moderare sau se poate si on-line? 🙂

  31. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 22:59

    Mea pulpa. M-am exprimat eu greşit şi nu am pus ghilimelele.

    Însă între o prostituată onestă şi o stareţă care rămâne însărcinată, aleg să o respect pe prima.
    Nu mă respecţi? Voie bună!

  32. Belle d”Imagination 14 November, 2012 at 23:45

    Da, Iisus a spus să NU mai păcătuieşti. Dar nu a zis, ”şi să faci enşpe mătănii, să nu mănânci 7 ani sau să te biciuieşti cu spini şi mărăcini”. Doar ”Să nu mai păcătuieşti”

    Acolo unde Iisus a spus ”Dumnezeu e iubirea”, părinţii bisericii au venit şi au adus ura, teama, păcatul şi pedeapsa. Mai ales pedeapsa, fiindcă un om înfricoşat e uşor de condus. Psihologia maselor.
    Unde Iisus a spus să nu aduni bogăţii pe lumea aceasta, Bisericile au averi mai mari decât ale companiilor multinaţionale.
    Unde Iisus a spus ”ceea ce faceţi celui mai mic, îmi faceţi Mie”, Bisericile au venit şi au spus că fără taxă nu te creştinează, cunună sau înmormântează.
    Unde Dumnezeu însuşi a dat liber arbitru, părinţii bisericii insistă să faci ceea ce îţi spun ei.
    Unde Iisus a spus că se duce la Tatăl spre a face un loc celor care Îl urmează, părinţii bisericii au ales să zidească toate celelalte locuri din casa Tatălui.
    Unde Iisus a venit să sfărâme moartea şi să ridice în slavă toate sufletele de la Adam până la El, Bisericile se întrec în a descrie iadul, cât mai convingător.
    Unde Iisus a dat Fericirile, părinţii bisericii au dat pedepse.

    Şi da, prefer să fiu proastă, dar nu o să fiu nici ipocrită şi nici înspăimântată. Dacă Dumnezeu m-a iubit pe mine atât de mult încât şi pentru mântuirea mea personală L-a trimis pe Fiul său, atunci eu refuz să îi urc iar şi iar prin teamă, frică şi ură Fiul pe cruce!

  33. Andrei 15 November, 2012 at 03:03

    Sooo wrong. Owww, sooo wrong. Citesti textul de sus. E amuzant si te incita sa citesti mai departe pe Kamikaze. Citesti comentariile, incepe sa fie amestecat Isus in toate astea…se blegeste de tot 🙂

  34. Tetelu 15 November, 2012 at 08:38

    Eu totusi sper ca toata discutia de mai sus nu este decat: http://www.dailycotcodac.ro/2011/03/trolleaza-ca-un-crestin/

  35. Belle d”Imagination 15 November, 2012 at 10:20

    Tetelu, vezi tu, înainte ca sf Pavel să se apuce să împartă creştinismul către non-gentiles, prostituatele puteau fi prezente chiar şi în prezenţa Imperatorului şi nu se crăpa Capitoliul. Sau chiar puteau avea statut sacru. Ba dacă-mi aduc minte, în Babilon nu puteai să te măriţi dacă nu aduceai ofrandă virginitatea ta către Iştara. (Ca notă amuzantă, la polul opus ca respectabilitate au fost mereu bancherii. Însă prima bancă a apărut în Babilon şi tocmai preotesele Iştarei au fondat-o). Ba în anii de început ai creştinismului a te căsători cu o curvă era considerat a te ajuta să îţi purifici sufletul de păcate. Am citit inclusiv pe aici nişte remarci apreciative la adresa lui Justinian, reformatorul justiţiei în Imperiul Roman de Apus. Dar niciunul dintre autorii recenţi nu consideră necesar să menţioneze că acel soldat dac analfabet nu ar fi ajuns niciodată pe tron fără pumnul de fier al Teodorei, împărăteasa Bizanţului.

    Şi-mi menţin ideea, indiferent de fratele A. Câtă vreme nu e bărbat care să nu se fi dus la curve (plătite sau doar etichetate aşa) sau măcar să fi salivat abundent după câte una, atunci trebuie să ai o doză de ipocrizie uriaşă ca să îţi permiţi să spui că femeile astea nu sunt sacrificate. Fiindcă bărbaţii le fură tinereţea şi gingăşia dar toate monedele de plată-s calpe, fiindcă nu au niciu fel de respect pentru ele.

    Dar ar fi cazul să mă opresc, căci deja s-a trecut la alte posturi.

  36. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 10:57

    Până la urmă, bine că s-a terminat 2-1 şi ne-am adjudecat cele 3 puncte puse în joc.

  37. Ozzy 15 November, 2012 at 11:36

    Se pare că singurele femei pe care le suportă fratele sunt sub formă de moaște. Probabil pentru că sunt singurele care n-au obiectat când a vrut să le pupe.

  38. geo 15 November, 2012 at 11:56

    @Ozzy: mai suporta și femeile care au carnet de sofer

  39. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 11:59

    Dacă n-o băgaţi şi pe aia cu o am mică n-aţi făcut nimica.

  40. Savantu' 15 November, 2012 at 12:06

    @Belle. Eu unul nu m-am dus niciodata la curve, si singurul “ban pentru sex” ar putea fi socotit o pizza si un pahar de cabernet la “Trifoias”, sau un bilet la Teatrul (Foarte)Mic si/sau Cinemateca.
    Dar n-am nici cel mai mic sentiment de repulsie pentru prostituate, cele mai multe nu au nici o alta sansa de a pone mancare pe masa, lor si/sau copiilor. La cum s-a distrus activitatea economica in Ro, nu sunt locuri de munca. O femeie cu sot care a parasit-o (sau e la parnaie pentru vreo 2-3 gaini), ce alta sansa are sa-si hraneasca copiii?
    Iar despre crestinism, ce sa zic? Ce-a vrut sa fie si ce-a ajuns..
    Chiar ca nu stiu cine are pe umar mai multe stele de general DIE/SIE, Basescu sau Preafericitul CEO al BOR Daniel.

  41. geo 15 November, 2012 at 12:06

    @Fratele Andryusha: aha … deci trăiești Steaua rulz =))

  42. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 12:14

    A, şi o mică precizare:
    dacă am afirmat că Bela de Imaginaţion a debitat o prostie, nu înseamnă că, automat, am zis că toate femeile sunt proaste. Dar, mă rog, dacă tu te-ai simţit, @Lore: , poţi să chemi ajutoare…
    =)) =)) =))

  43. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 12:24

    @geo:
    Ai văzut ce joacă Naţionala de când e construită pe scheletul Stelei? Tot bietul nea Gigi, săracul…

  44. geo 15 November, 2012 at 12:28

    @Fratele Andryusha: dimineața după ce îmi fac cafeaua ies pe balcon la pipă … și așa adie un miros de primăvară =))

  45. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 12:30

    @geo:
    Da, s-ar putea ca pe Reghe să-l prindă chiar maieul cu găurele şi şlapii dacă o ţine tot aşa… =))

  46. Cristiana 15 November, 2012 at 18:22

    @Ozzy =))=))=))=))=))

  47. Old John Wheel 15 November, 2012 at 19:43

    @Belle d”Imagination: Parca ai fi M.L. King, zau asa! Doar ca nu ai inceput cu “I had a dream…” =))

  48. Old John Wheel 15 November, 2012 at 19:52

    Disputa dintre Belle si Fratele este cam acelasi gen de disputa care a dus la aparitia bisericii protestante. 😀

  49. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 20:00

    @Old John Wheel:
    Eu n-am vrut s-o transform într-o dispută religioasă, am fost şocat doar de pledoaria pro-prostituată de la comentariul nr. 2. Am vrut să semnalizez derapajul evident şi lucrurile au degenerat… =)) =))

  50. Ina_adevarata 15 November, 2012 at 20:57

    @Fratele Andryusha:
    ai semnalat…mă rog, derapajul din punctul tău de vedere, că doar tu ai văzut pledoarie pro-prostituată în comentariul Bellei- deci, ai semnalat nu-știu-ce printr-un atac la persoană. Pur și simplu, i-ai spus Bellei că e proastă, ceea ce, la un tip care ar trebui să fie pur și simplu îmbibat de toleranță creștină…
    Frățioare, cînd îi spui unui om “ești prost”, se cheamă că tu te consideri peste nivelul aceluia. Nu știu, că nu prea mă pricep, dar trufia nu ar trebui să fie condamnată și la f.undamentaliștii ortodocși?

  51. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 21:13

    @Ina_adevarata:
    Habar n-am, eu sunt catolic. 😀

  52. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 21:17

    Acu’ pe bune: n-am făcut-o pe Bela proastă în ansamblul ei – fiecare avem momente mai bune sau mai rele, mi s-a întâmplat chiar şi mie – însă comentariul nr. 2 este îmbibat cu prostie de la un capăt la celălalt. Nu mai dezbat acum, că mă uit la un film, dar am convingerea că Părinţii Bisericii sunt de acord cu mine. Probabil că vor interveni şi ei în discuţie, la un moment dat, dacă vor socoti necesar.

  53. Ina_adevarata 15 November, 2012 at 21:17

    @Fratele Andryusha:
    a, da, uitasem. Scuză-mă, în cazul ăsta; mi-e clar că ție îți e permis să te crezi mai presus de ceilalți.

  54. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 21:37

    @Ina_adevarata:
    E în regulă. E o greşeală minoră, ţi se iartă uşor.

  55. ErRon 15 November, 2012 at 21:43

    Specialistilor arhitecti, pot sa va conturb putin din polemica sa va intreb care e frontul minim la strada necesar pentru constructia unei case?
    Conteaza ca e la tara, sau nu?

  56. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 21:46

    @ErRon:
    Scrie în certificatul de urbanism. Diferă de la caz la caz. De exemplu la noi, la catolici… =))

  57. ErRon 15 November, 2012 at 21:49

    @Fratele Andryusha: Bine, da’ la ortodocsi si atei combinati intr-o singura familie?? Ca nu cred ca nu ai facut ceva studii comparate!:D

  58. Ina_adevarata 15 November, 2012 at 21:52

    ErRon, contează o grămadă de chestii, din care cel mai mult contează PUG-ul localității. Cf. Regulamentului General de Urbanism, frontul minim e de 12m, dar de regulă PUG-urile impun mai mult. 12 m e foarte puțin, depinde și de ce retrageri obligatorii sînt impuse pentru zona respectivă etc.
    Îl rog aici pe Jul să îmi dea mail-ul tău, dacă ești și tu de acord, ca să-ți pot spune mai multe.

  59. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 21:54

    @ErRon:
    Trebuie să obţii un certificat de urbanism de la primărie. Acolo scrie. În mod normal, 12 metri ar trebui să fie minim. Se lasă 3 metri de o parte şi de alta şi rămân 6 metri pentru construcţie. Dar e în funcţie de zonă, de reglementările urbanistice aprobate pentru zona unde e terenul. PUD, PUZ, PUG, etc. Poate fi 12, 15, 20, etc. …

  60. ErRon 15 November, 2012 at 21:55

    @Ina_adevarata: Multumesc!

  61. ErRon 15 November, 2012 at 21:57

    @Fratele Andryusha: Multumesc!
    Abia astept sa vin la unul dintre voi pentru proiectarea vilei mele!:D

  62. Ina_adevarata 15 November, 2012 at 21:59

    @ErRon:
    Din partea mea, poți să te duci la Andryusha, că nu mă supăr. Numa’ ai grijă să nu te vază niciodată la volan, că îți triplează instantaneu onorariul.

  63. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 21:59

    @ErRon: 🙂

  64. Fratele Andryusha 15 November, 2012 at 22:06

    @ErRon: @Ina_adevarata:
    Înainte de a veni, ai grijă să laşi câteva comentarii favorabile la adresa Bisericii pe DC, te îmbraci cu un pardesiu cât mai lung, pui o broboadă pe cap şi ţi-ai asigurat un discount de cel puţin 50%… =)) =))

    A, laşi maşina la intrarea în oraş, dinspre Păcurari, şi te sui într-un microbuz cât mai aglomerat, evident. :))

  65. Ina_adevarata 15 November, 2012 at 22:22

    @Fratele Andryusha:
    Va veni spre tine pe jos, Frate, în pelerinaj. Ba chiar va face cîteva bucăți de drum în genunchi spre a învăța smerenia.
    Dar și tu ai putea să-i lucrezi gratis, cu binecunoscuta-ți mărinimie; va împărți sărmanilor ce ți s-ar fi cuvenit ție.

  66. Fratele Andryusha 16 November, 2012 at 08:11

    Bucăţi mari de drum nu aşa, un kilometru-doi.

  67. N.A. 16 November, 2012 at 08:40

    @Ina_adevarata: @Fratele Andryusha: =)) =)) =))

Leave a reply