Postul nu e post destul

Schimb cultural între „Ziarul Poporului” din China și „Scânteia”

O delegație a Ziarului Poporului, organul de presă al Partidului Comunist Chinez, a făcut o vizită în redacția Adevărului, fostul organ al PCR. Vizita a fost prezentată de Adevărul în stilul presei comuniste, într-un limbaj de lemn ce probabil a stârnit admirația unor ziariști mai bătrâni gen Ioanițoaia. Cum din presa de propagandă nu afli niciodată ce s-a întâmplat cu adevărat, surse Daily Cotcodac care au participat la discuții ne-au pus la dispoziție înregistrarea convorbirilor dintre partea chineză și cea română, din care am aflat următoarele:

1. Chinezii și-au exprimat regretul că Răzvan Cornețeanu nu mai lucrează la Adevărul.

2. Propunerea chinezilor de a face un schimb de experiență prin angajarea temporară a unor redactori de la Adevărul la Ziarul Poporului și invers a fost respinsă de partea română, Peter Imre arătând: „Nu putem angaja chinezi aici, chiar dacă cer puțin. Asta ar însemna, totuși, să plătim salarii!”.

3. Delegația chineză a fost surprinsă să afle că în capitalism un țăran poate ajunge redactor-șef, fiindcă la ei asta nu s-a mai întâmplat de pe vremea Revoluției Culturale a lui Mao.

Share:

11 comments

  1. ionut 15 November, 2011 at 17:46

    Acum mai trebuie sa vina Nixon 🙂

  2. RoseN 15 November, 2011 at 17:48

    Aaaa… anyway:

    Un afacerist merge, intr-o seara, intr-un bar.
    Agata o tipa si merge cu ea, intr-un motel.
    De dimineata, inainte sa plece, ii spune tipei ca-i va trimite un cec de 200$, pentru serviciile prestate si, ca sa nu fie nici o problema, va scrie pe el: “Chirie pentru apartament”.
    La birou, afaceristul se mai gandeste: 200$ e prea mult, ii va trimite un cec de 100$.
    Alaturi pune un bilet:
    “1. Apartamentul dvs. a mai fost locuit inainte.
    2. Apartamentul dvs. nu este calduros.
    3. Apartamentul dvs. este prea mare.”
    Doamna primeste cec-ul si biletul.
    Ii trimite afaceristului, un raspuns la bilet:
    ” Stimate domnule, am primit cec-ul si biletul.
    In ceea ce priveste motivele dvs. de nemultumire, iata ce pot sa va raspund: 1.Daca apartamentul a mai fost locuit, mi se pare normal. Ar fi fost o mare pierdere, tinand cont ca este atat de frumos.
    2. Daca apartamentul vi s-a parut prea putin calduros, este, probabil, pentru ca nu ati stiut sa dati drumul la caldura.
    3. Daca apartamentul vi s-a parut prea mare, inseamna ca nu ati avut mobila cu care sa-l umpleti!”

  3. Sandi 15 November, 2011 at 17:49

    O tipa se imbolnaveste si este internata la spital.
    In ziua de vizita vine la ea o colega.
    O intreaba daca la birou totul e in ordine.
    Colega ii raspunde: ” Da, draga, stai fara grija totul e in ordine la birou,
    am impartit atributiile tale. Adriana face cafeaua, Elena iti tricoteaza la pulover,
    Caty iti face cuvintele incrucisate si eu ma culc cu seful!

  4. Lecteriţa 15 November, 2011 at 18:24

    Ce dracu, bai, o luati tare cu bancurile! Ziceti si voi ceva legat de text, ca sa-mi dau seama despre ce e vorba!

  5. ionut 15 November, 2011 at 18:25

    @Lecteriţa: ” Vizita s-a finalizat cu Grigore Cartianu exprimându-şi dorinţa că va fi, cândva, ridicat şi el la rang de ministru, precum omologul său chinez. ” 🙂

  6. Catpig 15 November, 2011 at 18:30

    Amarati aia de la Adevarul, va dati seama ca 2 luni juma o sa tot dea de refugiati politici mici si galbeni peste tot – in carcasele statiilor grafice incalzindu-se la procesor, dositi in bibliorafturi, camuflati in pescari in biblioteca lui Peter Imre.

    Problemele adevarate vor aparea cand – dupa primele accidente – vor fi nevoiti sa perie devianti chinezi fascinati de tzatze Click din toate retururile inainte de topire.

    Juma’ din redactie va fi implicata in acest titanic efort, se vor raporta recolte record de recuperati si premia cei mai vigilenti recuperatori ai bietilor oameni ai muncii sedusi de imaginile depravate din presa tabloida burghez-mosiereasca.

    Din cauza volumului de retururi la hectar – cel mai ridicat din ultimii ani, activitatea redactiei se va diminua si vor apararea primele tiraje intarziate, lipsa sau anulate. Poporul roman, utilizator de mijloace de transport in comun va fi nevoi sa se reorienteze catre publicatii cu mai putine poze. Unele cazuri disperate vor fi nevoite sa sape in biblioteci dupa exemplare prafuite ale cartii Adevarul si vor suferi atacuri de panica in fata paginilor netaiate din acestea.

    Satul de acest spectacol deplorabil Dinu Patriciu va pune in cele din urma piciorul in prag si taia nodul gordian trimitand la origini suspomenitii deflectori la pachet cu retururile, procedura care va conduce la explozia tirajelor.

    Repatriatii chinezi dependenti de Click vor fi redati societatii si in semn de recunostinta vor concura neloial franciza MicRo (rebotezata WicRO), consacrata pe eternitate drept cea mai piratata imagine din lume. Se vor semnala sunete de rasucit in mormant venind din locul de veci al familiei Jobs.

  7. Lecteriţa 15 November, 2011 at 18:36

    @ionut:
    adica Jintao,ala care i-a dat flit lu’ Obama, a fost ziarist la Adevarul?

  8. camionagiu 15 November, 2011 at 18:54

    Vezi, frate Jul, de aceea te zbaţi în lipsuri, trăind din mai puţin de 15 000 de euro pe lună – pentru că n-ai, domne, un anumit simţ al actualului, geaba urlă talentul şi şfichiul poantei în tălică.
    Ia scrie cătinel nişte texte amuzante cum ştii frăţia ta, în care să strecori câte ceva laude la China, dă link şi la ambasada de lângă Herăstru, şi o să avem toţi salarii bune şi mâncare gratis la cutiuţe de carton. Că oricum capitalismul ăsta al nostru e de fkl şi chiar merită studiat sistemul chinezesc, o fi ceva acolo.

  9. Insignifianta 15 November, 2011 at 23:48

    Nu-mi place ce se-ntampla.

  10. Cms 16 November, 2011 at 01:16

    Limbajul de lemn era o parodie (sper). Dar citatul din biroul directorului, „dacă banii nu aduc fericirea, înseamnă că nu ştii de unde să cumperi”, merită un like (pentru admin) 😀

  11. Noni 16 November, 2011 at 12:19

    „Nu putem angaja chinezi aici, chiar dacă cer puțin. Asta ar însemna, totuși, să plătim salarii!”.
    La plateste se plateste in ce? In hartie igienica?

Leave a reply