Postul nu e post destul

Coliziune sfruntată

Simona Catrina

Singurul motiv pentru care am acceptat să casc gura la emisiunea în care Oana Roman şi Nelu Ploieşteanu vorbeau despre accidentul lui Huidu a fost faptul că, pentru prima dată în istorie, creierii împrăştiaţi pe carosabil nu erau analizaţi de Florin Condurăţeanu, Mădălin Voicu sau Monica Tatoiu. Prezenţa lăutarului şi-a mondenei aduceau o adiere de inepţie proaspătă pe micul şi încercatul ecran.

Stăvilindu-şi cu greu lacrimile şi exaltarea că, graţie nesperatei tragedii, se află a patra mia oară la televizor la ore de cumplită audienţă, Oana Roman sughiţa: “Destinul se spune că nu se poate lupta împotriva destinului”. Ba pardon, duduie Subiect Egal cu Complementul, de luptat se poate lupta, cel mult nu se poate câştiga, asta-i altă treabă.

Două fixaţii avea Oana în poşeta ei de fiţe: destinul şi bunul Dumnezeu. Cât a stat în emisiune cu mâinile-n poală, ne-a explicat că destinul e totul şi că, apropo, şi Dumnezeu e totul. Că ea, când a greşit aproapelui sau departelui, s-a spovedit, s-a căciulit, a postit, s-a împărtăşit, s-a căit… Şi uite ce bine a ajuns. Nu mai are nevoie nici măcar de prepoziţie la acuzativ: “Live-ul care l-a făcut colega ta”, Domnul a dat, Domnul a luat gramatica, fie numele Domnului lăudat şi acordat!

“Vreau să-i aduc invitaţi care niciodată nu s-a aşteptat el să vină”, a mai hăcuit ea câteva idei bine intenţionate. “Organele abilitate vor trebui ele să-şi dea sentinţa”, ne-a mai mormăit Oana Roman ceva în exclusivitate şi-n debilitate. Apoi, l-a citat pe Mitoşeru, din vremurile lui de glorie, când omora femei din culpă şi era cu adevărat celebru: “Oana – zice ea că zicea el -, nu ştiu ce s-a întâmplat atunci, am avut un blanc total!” (asta înainte să se ducă de-a berbeleacul cu Matiz-ul şi cu defuncta, nota redacţiei).

După care a luat-o de la capăt : “Destinul din păcate nu ne putem lupta împotriva lui”. Apoi a făcut departajarea fatală: “Nici oamenii, nici măcar familia nu te pot ajuta”, de unde deducem că familia nu-i compusă din oameni, ci din coleoptere şi chelicerate, nu ştiu. “Nu erau soţ şi soţie cei doi bătrâni”, îi boşorogeşte moderatoarea, insolentă, pe cei care au murit – el avea 65 de ani, ea 54. Şpicheriţa avea vreo 22 de anişori, pesemne, că de-aia i se părea ei că o femeie de 54 de ani e “o bătrână”. Bine că n-a zis că oricum şi-a trăit traiul, şi-a mâncat mălaiul. Dar ce voiam să spun? A, vrând să insinueze că nu chimicalele l-au aburit pe Huidu în curbă, Nelu Ploieşteanu a grăit adevăr cu gura păcătosului: “Nu cred medicamentele c-au avut un efect” (sic !). Aha, de când aştepta bietul Vadim Tudor această proclamaţie istorică… Vorba lui Dumnezeu, că tot ne făcu Oana Roman pofta: măi, Iţic, ajută-mă şi tu să te vindec, ia-ţi amitriptilina la timp!

Share:

18 comments

  1. sebra 17 October, 2011 at 08:30

    Eu am tot tras nadejde ca nea Nelu baga o ” la Chilia in port” .

  2. 4mall 17 October, 2011 at 08:47

    @sebra: Sa nu bage pionierul la ecluza…

  3. andryusha 17 October, 2011 at 08:49

    Vând televizor Sony cu tub Trinitron, stare perfectă de funcţionare, ţinut numai sub prelată, aştept provincia.

  4. Raluca 17 October, 2011 at 08:54

    Nimeni nu-i intelege pe oamenii emotivi…

  5. Rada 17 October, 2011 at 09:38

    @Raluca: Si nici macar pe familie..

  6. Rada 17 October, 2011 at 09:51

    @andryusha: Ofer schimb cu televizor Tensai model 1990 plus diferenta, culoare neagra. Stare buna de functionare. Exclus intermediari.

  7. RoseN 17 October, 2011 at 09:55

    chelicerate… seriously, luni dimineata? Haidi bre, ziceti ceva de party, macar sa ne enervam noi astia de nu participam:D

  8. Lecteriţa 17 October, 2011 at 10:23

    @RoseN:
    hai, fata, ca e usor! chelicerat inseamna chelie data cu ceara

  9. sendroiu 17 October, 2011 at 10:50

    @sebra: dupa felul in care merg lucrurile la ore de maXima audienta, o sa ajunga Monica Tatoiu sa bage “La Chilia’n port”. Ca razbunare ca i-a luat Nelu painea (bio) de la buze, dandu-si cu parerea la TV pe subiecte despre care nu are habar …

  10. andryusha 17 October, 2011 at 10:51

    @Rada: Accept variante auto; imobiliare – case, vile, apartamente, terenuri; electronice diverse; materiale construcţii; ferme agro-zootehnice cu taxele la zi. Exclus intermediari.

  11. Dan1 17 October, 2011 at 10:59

    Eu n-am vazut emisiunea dar, de cauciucuri de iarna n-au mai trollat aberat reporterii si invitatii? Ca acu’ câteva zile erau numai cauciucuri de iarna la gura lor.

  12. Ciprian 17 October, 2011 at 11:24

    @Dan1: au zis ca huidu nu avea la jeep cauciucuri de iarna.

  13. Cristi 17 October, 2011 at 11:31

    @Dan1: Chiar asa, de parca nenorocitele de cauciucuri de vara numai viteza si calcat de linii continue stiu sa faca. x-(

  14. Mircea Hamza 17 October, 2011 at 11:39

    …Că tot veni vorba! Luminaţi-mă, dacă puteţi: care-i spilul cu accidentul, că – era să scriu “Slavă Domnului!”, dar am reuşit să mă abţin – accidente mortale pe şoselele patriei sunt cu miile în fiecare an. Dacă la volan era unul pe nume Popescu sau Ionescu, un oarecare escu, tot aşa dădeau televiziunile în clocot, de parcă l-au filmat pe Băsescu făcând strip-tease la Cireşica?

  15. Dan1 17 October, 2011 at 13:08

    @Mircea Hamza: Pa’ din ce sa faca si eu rating? Când mai primesc ei asa pleasca? :))

  16. ady 17 October, 2011 at 14:37

    apropos de “batranetea” celor morti. asteptam la semafor zilele trecute si am surprins o discutie intr-un grup de pustani (un el si doua ele). din discutie am dedus ca erau studenti, anul I, varsta-maxim 20 de ani. el comenta ca nu-s prea multi baieti la ei in grupa; s-au apucat sa-i enumere: x, y, z, h, la care una din fete: “aaa, ala batran, cam la 30 de ani”. cu greu m-am abtinut sa nu izbucnesc in ras.
    in rest: Dumnezeu sa-i odineasca pe cei morti.

  17. sebra 17 October, 2011 at 16:26

    @Doc,
    Tatoiu a lipsit motivat. Si-a intins fatza si inca nu si- a scos clemele.

  18. eu 17 October, 2011 at 23:47

    Oh Hesus mio… Es verdad!!! Tocmai Onuca Sorbonuca sa-si bage bocancii-n gramatica mai ceva ca Ebutza cu Romana-Americana ei… Ah, nu stiati? Oana Roman e mandra absolventa de Sorbona si se lauda pe toate gardurile, se intinde pe toate canapelele(de club sau de platou tv) si se piareaza pe toate posturile… da de se prinde cineva ce “mare om, mare caracter” e ea…
    Uneori ce-i prea mult chiar strica…

Leave a reply