Postul nu e post destul

Dacă nu citeşti acest articol, teroriştii au învins!

Autorităţile americane au avertizat de curând companiile aeriene că teroriştii ar putea ascunde bombe sub piele, făcându-le astfel nedetectabile de către scannerele de pe aeroporturi. Ca orice site de ştiri respectabil, Daily Cotcodac a decis că e cazul să sporească panica în rândul populaţiei, astfel că şi-a pus întrebarea „Ce urmează după bombele băgate sub piele?”. Iată şi răspunsul analiştilor militari (adică Pircă, nu atât fiindcă are nu’ş ce masterat în Rezolvarea Conflictelor Internaţionale, ci pentru că a jucat mult Rome Total War şi Panzer General II).

„Cu siguranţă responsabilii cu securitatea aeriană vor găsi o soluţie la această problemă care să fie avantajoasă şi pentru călători – de pildă, prelungirea check-in-ului la 12 ore sau jupuirea de piele a unuia din zece pasageri. Adevărata problemă constă însă în posibilitatea ca teroriştii să ducă un pas mai departe acest tip de ameninţare, prin utilizarea de bombe deghizate în pasageri, eliminând astfel complet intermediarii, pentru a folosi o sintagmă deja consacrată (n. red.: în Piaţa Sudului, probabil). Mai jos puteţi vedea o simulare a unui astfel de dispozitiv diabolic, care ar putea însemna sfârşitul oricărei forme de securitate aeriană.”

„Problema cu o astfel de bombă”, a continuat Pircă, în ciuda eforturilor noastre de a-l opri, „este că la ora actuală autorităţile pur şi simplu nu dispun de o tehnologie suficient de avansată pentru a o depista”.

Share:

21 comments

  1. grigore daniel 7 July, 2011 at 13:59

    asta e manipulare d-aia ieftina, nu de alta da acum 6 ani a fost atentatul ala de la londra, ca sa atinga mai usor la corazon oamenii

  2. RoseN 7 July, 2011 at 13:59

    Acu ca l-am citit, teroristii au înfrant ? 😀

  3. Dan1 7 July, 2011 at 14:03

    Pirca are dreptate! Dar eu cred ca companiile de transport aerian se vor alia cu bancile ca sa prinda teroristii, ca astea chiar stiu sa ia si pielea de pe om. =))

  4. N.A. 7 July, 2011 at 14:10

    Pircă are nu’ş ce masterat în Rezolvarea Conflictelor Internaţionale?! @-)
    Refresh our memory, please… cu ce se ocupa, mai exact, acest domn Pirca? Altfel spus, din ce-si castiga existenta? :>

  5. Dan1 7 July, 2011 at 14:17

    @N.A.: La început scriind pe DC. Acum, parca face frappuccino la Starbucks… =))

  6. Ştefan cel Mic 7 July, 2011 at 14:23

    “Dacă nu citeşti acest articol, teroriştii au învins!”
    Asta e culmea! După ce s-au aruncat pisicile moarte în toate curţile posibile, acum am început să învinovăţim teroriştii pentru rezultatele dezastruoase de la bac? O să urmeze negrii, evreii şi minorităţile sexuale! [-(

  7. serban 7 July, 2011 at 14:26

    @Dan1:
    La început scriind pe DC. Acum îşi numără banii.

    Ca să vadă dacă-i ajung de-un kil ce roşii în Piaţa Dorobanţi.

  8. Tetelu 7 July, 2011 at 14:47

    @serban: Rosii d-ale bune ieftine, cu fitil.

  9. ZeceDeZero 7 July, 2011 at 14:55

    Si ca sa fim siguri ca nu au invins il trimitem la toata lista de prieteni si apasam F13?
    [am impresia ca intr-un viitor apropiat Admin o sa ma bage in spam]

  10. Stephanie 7 July, 2011 at 15:42

    @N.A.: Nu stiu de ce, dar am impresia ca punand genul asta de intrabari n-o sa ajungi cea mai populara fata din scoala… =))

  11. camionagiu 7 July, 2011 at 15:42

    Ca marunt specialist in antiterorism ce ar trebui sa fiu si eu, am fost contactat de conducerea CI a DC (Contra informatii Daily Cotcodac), pentru a-mi da cu parerea cu privire la contramasuri. Astfel, intr-un brain-stormig la care patronul s-a prezentat beat turta – astfel avand portile imaginatiei larg deschise – s-a gasit solutia salvatoare:
    fiecare aeroport va dota salile de asteptare cu saltele pneumatice si stingatoare de incendiu pline cu frisca. Zeci de fete superbe vor improsca din cap pana-n picioare calatorii goi-pusca, apoi ii vor masa body la body, pentru a simti bombele.

    Pentru studirea efecientei metodei, duminica, 10 iulie, incepand cu orele 22, la vila Daily Cotcodac va avea loc o simulare. Sunt invitate cititoarele care simt ca pot face fata dpdv kinestezic.
    Rolul teroristilor va fi jucat de autori. Mai putin de Catrina, care se va alatura fetelor maseoze.

  12. Insignifianta 7 July, 2011 at 15:48

    “Printre noile proceduri de securitate, subliniază cotidianul, agenţii ar putea recurge mai sistematic la “prelevări de probe pe piele pentru depistarea oricărei urme de explozibil”. Pentru moment, subliniază cotidianul, aceste teste “nu sunt realizate decât în cazul unui număr mic de pasageri”.”

    Ce nu inteleg eu: De ce e nevoie de prelevare de probe de piele? Nu, mai bine, ii pun agentii pe pasageri sa sufle in fiola, daca tot se difuzeza in tot organismul, explozibilii aia?
    Cat de greu sa fie sa inventeze niste cercetatori o fiola care sa determine gradul de explozibilitate din organism? Un fleac…parerea mea.

  13. serban 7 July, 2011 at 15:50

    @camionagiu:
    Nu glumi. Teroristele astea sunt foarte periculoase.
    Am văzut eu una cu două bombe sub piele… Şi cred că era armă biologică.

  14. Dan1 7 July, 2011 at 16:00

    @serban: Si unele sunt chiar bombe! Sexi! =))

  15. Rada 7 July, 2011 at 16:07

    Eu cred ca e o masura de protectie a animalelor. Astia prin aeropoarte au caini dresati sa gaseasca explozibili. Daca vor fi calatori muscati din greseala de caini, au gasit deja scuza perfecta:
    – Domn’e, eu ce sa va fac daca umblati cu bombe in cur partea dorsala..

  16. Ozzy 7 July, 2011 at 16:15

    Anticipez aparitia rubricii permanente “Cititorii intreaba, Domnul Pirca raspunde”

  17. N.A. 7 July, 2011 at 16:58

    @Stephanie: =)) Sunt totusi unele lucruri pe care o fata trebuie sa le stie!

  18. Lecteriţa 7 July, 2011 at 17:44

    Pot sa fac si eu parte din comitetul de criza? Sunt specialista in Minespweeper si Minolovka, am ajuns la nivele nesperate de un muritor =))

  19. kilroy 7 July, 2011 at 19:22

    Panzer General II? Pirca, I totally heart you …

  20. kilroy 7 July, 2011 at 19:27

    Cred ca acest articol ar putea fi coroborat cu cel cu fituicile pentru Bac. Astfel, pentru a nu fi desconspirati, viitorii participanti la examenul de bac isi vor putea ascunde fituicile acolo unde isi tinea Papillon banii.

  21. camionagiu 7 July, 2011 at 20:23

    @Lecteriţa: Pentru ca eu sunt varza la orice joc are vreo tangenta cu inteligenta (dar te sparg la liniuta, jaloane cu masina, sau leapsa pe cocotate), ma laud, precum copiii, cu var-meu:
    in 4 secunde a facut scorul ala bun cu 99 de mine, nu stiu exact. Dar a recunoscut ca a avut noroc, la prima apasare aproape s-a golit tabla.

Leave a reply