Evenimentul zilei de ieri

Evenimentul zilei de ieri

1 mai
1943 Din cauza războiului, în Statele Unite se introduce raţionalizarea alimentelor. Astfel, americanii nu vor mai putea mânca cheesburgeri dubli şi vor trebui să se mulţumească doar cu hamburgeri cu maioneză şi sos picant.

Share:

10 comments

  1. dr.Lecter 1 May, 2011 at 17:36

    N-a fost mare prapad cu restrictia la haleala, ca si-asa , bucataria americana nu e vreo magie…
    Ei au inventat rapid namolul petrochimic pe care l-au numit margarina. Noi dadeam iama in crang si pe maidane dupa bureti , stevie si napi .

  2. Arsulici 1 May, 2011 at 18:05

    @dr.Lecter: Adică noi pășteam fericiți…

    PS Ai uitat să zici de leurdă, lobodă și urzici… 😀

  3. dr.Lecter 1 May, 2011 at 18:13

    @Arsulici:
    =))
    Ma, am cam ars-o si noi cu foametea, p-an ’46 ,dar nimeni nu ne-a interzis bautura! Cum ar fi fost prohibitia la romani? Brrr!!!

  4. Arsulici 1 May, 2011 at 18:19

    @dr.Lecter: Mare dreptate ai… Sunt convins că singurul motiv pentru care românii s-ar mai revbolta azi e scumpirea aloolului cu peste 55%…. În rest poți să le faci orice, să-i dai afară din servici, să le reduci salariile, să faci ziua de muncă de 16 ore… astea-s vax… Vorbacelor de la Holograf: „…dar să nu-mi iei niciodata palinca” 😀

  5. Sabotor 1 May, 2011 at 18:35

    @dr.Lecter – parca prin Germania (ma rog, Imperiul german) sau Franta s-a descoperit/inventat margarina, ca alternativa ieftina a untului din hrana soldatilor. Parca a fost si un premiu pentru asta…..

    PS – mda, era Franta..

  6. dr.Lecter 1 May, 2011 at 18:42

    @Sabotor:
    Stii cum e: depinde de sursa de documentare. Gugalul da cel putin 4 brevete de inventie a savurosului aliment. Francezii se pare ca nu o foloseau ca aliment la vremea cand a fost inventata. Tot francezii se chinuie si acum sa stabileasca cine a fost promoterul. Eu am invatat ca americanii au mancat-o prima oara, si chiar daca nu e adevarat, nu conteaza. Ei arata de parca mananca doar asa ceva!

  7. iulian rinder 1 May, 2011 at 19:31

    1 Mai, 2011, d. Hristos. Imbulzeala la micul mai mic cu 25% creste exponential cu saracia. Prostia atinge niveluri nebanuite de neintelegere si necunoastere. Boc se simte din ce in ce mai pro.., performat, Udrea devine mai sexi ca Ana Pauker, iar poporu se indatoreaza din ce in ce mai bine. Iar eu regret ca nu m-am dus la timp. In Occident sau chiar in America anilor 43.

  8. Insignifianta 1 May, 2011 at 20:36

    Adevărul e că nici iarba verde n-are gust rău. Am gustat io azi. Da’ nu se compară cu-n zaibăr, d-ăla, “valută forte”.

  9. tahemet 2 May, 2011 at 05:20

    @dr.Lecter:

    Dr. Lecter, scuze, margarina a inventat-o un franţuz, la cererea lui Napoleon, că iera lipsă de lactate şi nu aveau ce să deie la soldaţi pe post de unt.

    În margarină n-are ce căuta petrolul, se face din oloi de floarea soarelui – sau alte oloiuri, hidrogenat, total sau parţial, la presiune şi temperatură, pe catalizatori de nickel.

    Napii îs plantă de cultură, nu se găsesc în pădure, decât dacă-i lasă pădurarii pt porci şi alte animale.

    @arsulici,

    Râzi tu râzi harap alb, dar ştevia, loboda, urzicile îs aur curat pt organism.

    PS, dacă vă uitaţi pe iarbă grasă/ graşniţă/ portulaca oleraceea la goagăl nu vă vine să credeţi ce aruncăm din curţi.

  10. Insignifianta 2 May, 2011 at 05:29

    @tahemet: Şi ce să mai comentăm de trufe, atunci? 😉

Leave a reply