Postul nu e post destul

Top bloguri de băgat omul în comă

Ovidiu Eftimie

Unii cititori poate se întreabă de ce n-am mai scris nimic de luni încoace. Am fost în comă. De fapt, ce s-a întâmplat? Eram la Tâmpla spartă şi le-am amestecat destul cât să intru pe nişte bloguri de pe mobil şi aşa am ajuns pe blogul lui Alexandru Negrea, unde am dat de un top intitulat “Social media 2011: 25 de bloggeri români pe care trebuie să-i urmăreşti în acest an”. Am citit topul lui Negrea şi m-am plictisit atât de tare că am căzut într-o comă profundă. Asta se întâmplă când bei fără măsură.

Ştiu vreo câţiva oameni de pe lista aceea, i-am citit şi nu vi i-aş recomanda. Sunt un ticălos beţiv care se mai ia câteodată la ceartă cu voi, oamenii care mai comentaţi pe DC, dar niciodată nu v-aş face aşa ceva. Citirea acelor bloguri poate provoca sterilitate, eventual impotenţă definitivă.

Aş putea începe chiar cu Alex Negrea. Pe vremuri, Negrea era un blogger ce se autointitula Buddha (buddha.voce.ro), ştiţi, Siddhartha Gautama, adică înţeleptul prinţ Gautama. Eu am citit ceva scris de el prin 2008 şi n-am mai avut puls două zile.

Al doilea om din lista aia e Bobby Voicu, un om care a lucrat la Yahoo România, o firmă la fel de celebră ca Shell România. O lecturare a blogului său ar putea induce stări de plictiseală vecină cu catalepsia. Bobby Voicu este atât de interesant încât ar putea spune bancuri la înmormântări, sunt sigur că 90% dintre cei prezenţi acolo ar izbucni în plâns.

Ar mai fi Adrian Ciubotaru, tipul care a inventat lecturi urbane. Să citez din maestrul Negrea: “Proiectul lui de succes, Lecturi Urbane, care a reuşit să mobilizeze sute de bucureşteni şi mii de tineri din toată ţara, dovedind că lectura nu e un termen perimat, i-a dat şi mai multă încredere în forţele proprii, aşa încât scrie pe blog exact cum simte şi simte că se pot face lucruri mişto cu ajutorul blogurilor şi al platformelor sociale, unelte pe care le foloseşte cu succes de multă vreme”. E proiectul ăla în care intelectualii de bordură citesc cărţi cu ochelarii de soare pe bot să dea bine la foto.

Pe listă l-am mai observat pe Hoinaru. Pe ăsta îl ştiu, am încercat să-i citesc blogul acum un an când a venit la Braşov la o manifestare twiterească. N-am reuşit şi, credeţi-mă pe cuvânt, am băut suficient cât să mi se pară interasantă orice prostie. Am făcut o glumă pe unul din blogurile mele, ceva simplu, am pus o poză a lui Bobby Voicu şi am zis că e Zoso. Hoinaru e ăla care m-a corectat. Cine citeşte blogul lui nu ia bacul.

Restul sunt în mare parte trendinezi sociali gen Florin Grozea, pe blogurile lor nu găseşti nimic de citit. Sunt oamenii ăia cu 5000 de prieteni pe facebook şi mii de followerşi pe twitter, da’ pe blogurile lor intră maximum 300 de oameni. Ăştia-s ca filmele cu Will Smith: toţi ne prefacem că am auzit de ele, unii poate chiar s-au uitat şi, din politeţe, nu le spunem că ceea ce fac era interesant în anii ’90.

Poate credeţi că scriu lucrurile astea din invidie, că nu sunt eu printre acei bloggeri, dar nu mi-am scos ultimii aşi din mânecă. Chiar vă conjur, dacă aveţi tupeu, să citiţi următoarele bloguri, aflate în lista celor mai interesante bloguri din 2011: domnideromania, dojoblog şi titusblog.

Tot e vineri azi, citiţi aceste bloguri şi nici n-o să ştiţi cum a zburat timpul şi deja trage un coleg de birou de voi: “Trezeşte-te, bă, hai să plecăm acasă că-i 6 ceasu’”.

Share:

67 comments

  1. Ramses3 28 January, 2011 at 09:13

    lasa mah nu fi invidios, tu nu vezi ca aia nu sunt bloggeri, aia sunt un fel de mircea badea (exceptand, din ce am vazut, vreo trei din ei: arhi, zoso si inca o tipa)

  2. Ciprian 28 January, 2011 at 09:17

    Hmm, eu am aflat de titusblog acu vreo doua saptamani, vreo cateva zile am citit constant ce scrie pe acolo, nu erau prostii, dar apoi au devenit neinteresante insemnarile. Le mai nimereste si el. Unii scriu foarte multe articole intr-o zi si scade si calitatea textelor.

  3. petrov 28 January, 2011 at 09:30

    bravo!

  4. dr.Lecter 28 January, 2011 at 09:32

    noi n-avem suficienta bautura, la Magaru’tavalit, ca sa putem citi toate blogurile astea

  5. Kilroy 28 January, 2011 at 09:47

    Maistre (cum se zicea inainte de 89), vad ca ti-a priit coma.

  6. N.A. 28 January, 2011 at 09:59

    Pe mine nu ma intereseaza alte bloguri! Chiar daca mi-ar place cum mai scriu si altii, n-am timp.

  7. Tweets that mention Top bloguri de băgat omul în comă » Daily Cotcodac -- Topsy.com 28 January, 2011 at 10:02

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC and Petrov Petrov, Gabi. Gabi said: Top bloguri de băgat omul în comă » Daily Cotcodac http://bit.ly/eRXIxa […]

  8. punKreas 28 January, 2011 at 10:08

    Topul acela este ceva de genul “top 25 de poante marca Julius” :))

    Stiam eu ca domnul J. te-a condus acasa mai acum 2 texte :))

  9. shmeny 28 January, 2011 at 10:17

    Eu am vrut sa scriu despre asta, dar dupa aia m-am gandit ca poate sunt eu prea in afara subiectului si nu pricep blogareala. adica ajunsesem sa cred ca asta inseamna sa fii blogger de succes – sa fii serios pana la plictis si sarac in vocabular pana la ridicol.

  10. Dan1 28 January, 2011 at 10:26

    @Dr.Lecter
    Nu esti sanatoasa! “Magaru’ tavalit”? =)) =)) =))

  11. Robintel 28 January, 2011 at 10:31

    =)) Dude, hai că mi-a plăcut mult ce ai scris.

  12. mihaela 28 January, 2011 at 10:39

    Nu vorbesti prostii deloc, total de acord cu tine. Exista bloguri mult mai bune care merita citite si cu care sa nu pierzi timpul. Banuiesc insa ca aia era lista care o citeste el, nu ceva oficial.

  13. dan carlea 28 January, 2011 at 11:00

    Cred că am cea mai tare poveste în Legătură cu „Lecturi Urbane”. :))

    Eu am o carte care poartă numele URBAN. Într-o zi intru pe facebook să-mi fac programul de dat refuzuri la ăia care vor să fie prieteni cu mine (tot soiul de firmuliţe şi prostii, plus puştime care nu ştiu ce vrea de la mine, dar Monica Dean o freacă aiurea pe la Haliud şi-l oboseşte pe Bobbyţă cu naveta, nu mă caută pe mine), şi ce văd, o invitaţie încântătoare:

    „Lecturi Urbane te invită să citeşti…”

    Eu de colo am impresia, păcălit de numele „lecturi urbane” că e vorba de o invitaţie strict pentru mine, să citesc din cartea mea, Urban, într-un loc public (lucru care s-a mai practicat). Sar ca cucu din chiloţi, cu un răspuns plin de recunoştinţă:

    „Mulţumesc mult de invitaţie, Adrian, o să încerc să vin, îţi voi spune clar până în data de… etc!”

    A doua zi iar călare pe facebook, să văd ce zice omul. Nimic. Mă informez mai bine cu privire la proiectul Lecturi Urbane şi mă prind că „invitaţia” pe care o luasem personal era de fapt un fel de spam şi dacă mă duceam însemna să mă aşez pe nişte trepte cu o carte în mână, ca să transmit un mesaj clar pooolimii neştiutoare de carte, boborului ignorant:

    „Eu citesc, bă, mai puneţi şi voi mâna pe-o carte. Nu pentru seminţe.”

  14. Insignifianta 28 January, 2011 at 11:46

    Cezar Ionascu, domn de Romania, habar n-are ce masaj face baba de mine.
    Si nu, nu stiam de ce port gulerul tricoului polo ridicat. Am aflat.
    Si da, banuiam eu ca dusul des, mai ales pe perioada verii, e primul pas spre inlaturarea transpiratiei.

    dojoblog, ca altfel nu pot sa-i spun, cati copii are? Si cata casa si-a cumparat cu banii jos si cata masina fara credit si-a achizitionat, cu banii pe care nu i-a aruncat pe “toate prostiile alea”? Pentru bunastarea familiei, desigur. “Avem destui tineri”, zice. Cam cati au, ashea, aproximativ?!
    Decat “tu ca si copil”, mai bine “tu, ca copil ce esti”.
    Decat “amboulea”, mai bine “de-a-mboulea”.

    titusblog, ori e elitist el, ori e elitist serveru’, ca-mi da cu virgula 503 Service Temporarily Unavailable. O fi vreo chestie de protectie, te pomenesti. A nervilor.

  15. ano 28 January, 2011 at 11:48

    eu cred ca iti e ciuda. ca nu te-a pomenit.

  16. oreste 28 January, 2011 at 11:58

    de pe titusblog: “N-aș face niciodată reclamă la o echipă de fotbal sau la site-urile de știri despre fotbal(cele mari)” – traiasca limba romana, ca multi analfabeti i-au sarit gardul si au pretentia sa-si faca blog

  17. andryusha 28 January, 2011 at 12:03

    Dacă era un om principial, domnul Negrea ar fi trebuit să dea titlul corect: ”25 de bloggeri pe care trebuie să-i ai în bibliotecă!”. Apoi, punea și el un banner frumos al fabricii de mobilă și era toată lumea mulțumită… =))

  18. Lepka 28 January, 2011 at 12:04

    Si totusi…spre final, omul face totusi referire si la tine
    “Sunt mulţi alţi bloggeri buni în românia, dar nu sunt atât de preocupaţi de a transmite mai departe cunoştinţele pe care le-au dobândit în social media, preferând să scrie alte tipuri de articole”.

    Daca nu vrei sa ne transmiti cunostintele tale, asa`ti trebe !

    P.S. E o chestie in trend sa scrii acu Romania cu r mic si nu stiu io ?

  19. Redeul 28 January, 2011 at 12:24

    Deci draga eftimie sunt cumva total de acord cu tine. De aia am si evitat extrem de mult sa ajung si eu prin lista aia :).

  20. dr.Lecter 28 January, 2011 at 12:25

    @dan1
    Doamne fereste, nu stii unde e magarul tavalit????
    pai n-ai parcurs soselele patriei, stimate blogger!
    e pe DN10 Buzau Brasov, nu stiu la care borna, dar e acolo unde cad pietre, in punctul Baraj Siriu
    e o bodega din lemn, pe stanga cum te duci la BV, pe dreapta cum vii de la BV, unde trag tirurile, ca sa se spele la cismea tirolezele si sa bea o cafea soferii. si au vin fiert si tuica fiarta cu piper, iarna.acolo mai opream cand faceam scoala de soferi, traseul in panta. se canta romante la tonomat, acolo. tonomatul e o tanti cu acordeonul

  21. N.A. 28 January, 2011 at 12:34

    @dr.Lecter & Dan1 – Cand eram mica, tataia se ducea la “Magarul tavalit”, in Constanta (era pe undeva intre cartierele Km5 si Poarta 6 – cine stie, pe o straduta vai de mama ei, cu terenuri in paragina si o cale ferata in apropiere).
    Banuiesc ca e un lant de bodegute de renume (inter?)national, ca altfel nu-mi explic..

  22. dr.Lecter 28 January, 2011 at 12:37

    daaaa, cred ca e ca la farmaciile Sensi Blu

  23. sebra 28 January, 2011 at 12:46

    Mă lasă rece topul ăla. Drept e, că-i şi ger afară :))

  24. Lepka 28 January, 2011 at 13:00

    Mi`am recitit comentariul (bine, m`am uitat sa vad daca am ceva like`uri:D ) si vreau sa va spun ca e o chestie noua sa pui de mai multe ori “totusi” in aceeasi propozitie . Da` nu stiti voi.

  25. Insignifianta 28 January, 2011 at 13:05

    @Lepka: Las’, ca, totusi, asa-i trebe, daca “nu vrea sa ne transmita cunostintele”! Totusi! =))

  26. Dan1 28 January, 2011 at 13:05

    @dr.Lecter & N.A.
    Probabil, ca si “Cateaua lesinata”, stiam si eu una in Pitesti (nu stiu daca mai exista sau a fost transformata in sala de jocuri sau de pariuri “sportive” ) si mi-a povestit cineva si de la ce-i venea numele. Era o “placintarie” chipurile, care se numea Miorita, iar un artist o si desenase pe firma sau pe vitrine, pe undeva. Atât de talentat era pictorul încât lumea imediat a recunoscut personajul si de-atunci “Cateaua lesinata” i-a ramas. Acu’, aud de la Eftimie ca e una si în Brasov, de la Margineanu ca e una si-n Chitila si de la un fost coleg ca e una si-n Berceni, deci e clar un lant.
    Si, nu, n-am fost niciodata la Siriu, dar am citit pe chiar acest blog ca e o zona de vis si cred ca vara asta o sa-mi fac timp de-un sejur. O sa opresc negresit si la Magaru’ tavalit! =))

  27. Insignifianta 28 January, 2011 at 13:09

    Este incredibil cum deviaza discutia de la lecturi serioase la carciumi renumite!

  28. Dan1 28 January, 2011 at 13:11

    @Insignifianta
    Pa’ nu citisi bre, ca starea de coma a fost indusa de o alcoolemie capatata la Tâmpla sparta? Deci, cârciumile au rolul de adjuvant la succesul unei lecturi serioase! =))
    Daca ma gândesc bine, si Magaru’ tavalit cred ca a fost mentionat de Margineanu într-unul din cântecele sale; iote zicea cam asé: “Magaru’ se tavaleste/Magarita-i trebuieste”! =))

  29. Insignifianta 28 January, 2011 at 13:17

    @Dan1: Mie-mi spui?! =))
    “Totusi”, nu-mi explic, petrecand la Siriu circa vreo saptamana acu’ vreo cativa ani, cum de n-am remarcat @La Magaru’ tavalit! =)) Ca, pe vremea aia, mai si citeam…

  30. N.A. 28 January, 2011 at 13:34

    @insignifianta – Suntem la o postare de-a indragitului Eftimie. Cum sa fie devianta discutia despre carciumi? =))

  31. dr.Lecter 28 January, 2011 at 13:36

    deci magarul tavalit e in extravilan, dar in intravilan avem la scapă rata si la pişă colţu’, la fel de celebre
    si aici e tanti cu acordeonul
    http://www.youtube.com/watch?v=Ttk3ciokqqs

  32. Andrei 28 January, 2011 at 13:40

    Pai zice despre bloguri pe care sa le urmaresti in 2011.
    Adica de acum inainte o sa fie interesante.
    Viitorul conteaza. Nu trecutul.
    Nu intelegeti nimic.
    Va raportati la ce au scris pana acum.
    Cititi de 2 ori inainte sa comentati.

  33. Insignifianta 28 January, 2011 at 13:51

    Deci, io nu-nteleg: E postarea lui Eftimie, scrisa de Julius?
    E scris de Julius, articolul, si postat de Eftimie?
    E scris in colectiv de doi?
    E scris de admin si si-au arogat drepturi ceilalti doi, daca tot e blog colectiv?
    Sau Julius si Eftimie sunt unul si acelasi? Caz in care reiterez nedumerirea identitatii lui admin!
    “Totusi”, io nu-nteleg, totusi! =))

    Totusi, mai am o explicatie: Eftimie a dictat si Julius a scris! =))
    Si admin o fi postat.

  34. Dan1 28 January, 2011 at 13:59

    Revin: Zavalaidanga (cu magaru’ se tavaleste :)))

  35. Insignifianta 28 January, 2011 at 14:09

    Este incredibil!!!!!!! Pe cine trebuie, nu modereaza!!!!!!! Aloooooooo, admin, sari, da-i logaritmi lu’ Dan1!!!!!!!! 😀

    http://www.youtube.com/watch?v=kPphWtDDWfg

    Ia sa vezi cum ma modereaza pe mine, ia sa vezi!
    Si-mi iau si logarimi in pifometru, la pariu! 😀

  36. andryusha 28 January, 2011 at 14:36

    Deci: domnul care dă lecții de domneală scrie pe blogul său fără diacritice. Sigur am să-l urmăresc pe parcursul anului 2011, simt că am multe de învățat de la el. :))

  37. Dan1 28 January, 2011 at 15:05

    @Insignifianta
    Scuze, fara nicio intentie, am confundat link-ul. Serios. Uite, asta e link-ul corect: Mihai Margineanu – Trecea un tigan saracu

  38. Insignifianta 28 January, 2011 at 15:19

    @Dan1: Asa, bre! Asta-i altceva…=))
    Da’, am si eu o intrebare: Ce sa citesc acuma? Ceva serios sau mai neserios, ashea…:P

  39. Dan1 28 January, 2011 at 15:23

    Si, într-adevar e o retea de localuri de lux cârciumi. Uite, este un Magaru’ tavalit si la Braila: http://catilupascu.wordpress.com/2010/04/09/la-magarul-tavalit/ si chiar si la 2 mai: http://danielurda.ro/funny/cateaua-lesinata/comment-page-1/#comment-14249. =))

  40. MadMike 28 January, 2011 at 16:21

    Din pacate sunt bloguri foarte bune care nu sunt promovate. Sunt romani cu simt creativ dezvoltat dar care raman izolati si nu stiu sa iasa din
    scorbura. Avem calitate, dar multi nu o apreciaza, sa fim realisti.

  41. Bobby Voicu 28 January, 2011 at 17:42

    Am incercat faza cu inmormantarea, dar erau deja in coma ca imi citisera blogul :))

  42. admin 28 January, 2011 at 17:53

    @bobby voicu: poate fusesera la INTALNIREA ANUALA – EDITIA A VII-A cu tema principala FISCALITATEA SI CONTABILITATEA IN 2011 😀

  43. Alexandru Negrea 28 January, 2011 at 19:52

    Fara puls? Doua zile? Tot e ceva…

  44. eftimie 28 January, 2011 at 21:25

    @Alexandru Negrea ti-am dat un like la comentariu.

  45. Piticu21 28 January, 2011 at 21:41

    eftimie tu ai ceva cu mine? daca nu …

  46. Alexandru Negrea 28 January, 2011 at 22:11

    @eftimie eşti de vis

  47. strumfita cu esarfaa 28 January, 2011 at 22:14

    Vai, ce ignoranta sunt…de unii nici macar n-am auzit. ce inseamna sa te doara in cur de greii blogosferei.
    grea boala si anus pain asta, da` acu ca mi-i prezentasi pe fiecare intr-o lumina atat de clara, nu stiu ce rost mai are sa-i citesc.
    asta-i blog antiplictiseala, dailycotcodac e bun de pierdut vremea la munca, mai razi, il dai mai departe la colegu, ce daca habar n-are el cine-i negrea sau cibotica, numa` felu`-n care-i scris si tot e mijtoh!
    cum zic ma americanii? ah, da…keep up the good work, daily mac mac.

  48. Dan1 28 January, 2011 at 22:14

    Bai ce-o ard astia, Eftimie si Alexandru Negrea! “ti-am dat un like…”, “esti de vis”… mă laşi!? =))

  49. eftimie 29 January, 2011 at 09:02

    @piticu tu eşti cuminte.

  50. M3bis 29 January, 2011 at 09:02

    @Dan1
    Ţi-am dat un like!

  51. De pe net 29 January, 2011 at 09:50

    […] In limba romana! Bloggerul nostru national Ovidiu Eftimie ne recomanda metode naturiste de a combate insomnia atat la birou, cat si […]

  52. Dan1 29 January, 2011 at 10:25

    @M3bis
    “eşti de vis” =)) =)) =))

  53. m3bis 29 January, 2011 at 10:59

    =)) =))

  54. Amza 29 January, 2011 at 13:52

    Uite ca-neput sa-mi tremure un ochi precum sobolanului simpatic din Ice Age :))

  55. Insignifianta 29 January, 2011 at 14:06

    @Amza:
    Da cu niste infuzie de albastrele. Sa nu dai cu musetel, ca ala e bun peste tot, mai putin la ochi.

  56. Dan1 29 January, 2011 at 14:18

    @Amza
    Aia era “veverinţă” bre, nu şobolan! =))

  57. Stephanie 29 January, 2011 at 14:27

    @Dan1: si cosmarul e tot vis…

  58. M3bis 29 January, 2011 at 14:43

    @Stephanie >:)

  59. Insignifianta 29 January, 2011 at 19:27

    @M3bis: si dracul, tot om e, da-l dracu’!

  60. Radu Vasile 29 January, 2011 at 19:59

    Si uite asa Eftimie face publicitate la niste bloguri de nu auziseram de ele.
    Vorba unui banc… Am asa o boala venerica dela blogurile alea…

  61. Insignifianta 29 January, 2011 at 20:39

    @Radu Vasile: De la politica vi se trage!

  62. m3bis 29 January, 2011 at 20:44

    @Insignifianta
    Copy/paste, ha?

  63. Insignifianta 29 January, 2011 at 20:52

    Nu, ca de data asta chiar nu-mi permiteam copy/paste!
    Stiu exact cu cine imi pot permite si cu cine nu.
    Pur si simplu, acelasi raspuns.
    N-am gasit alta rima.

  64. m3bis 29 January, 2011 at 20:54

    😛

  65. Insignifianta 29 January, 2011 at 21:25

    😛

  66. Povestea lui Toader » Daily Cotcodac 22 February, 2011 at 16:00

    […] început, când nu aveam cine ştie ce trafic (abia dacă adunam cât au 23 din cele 25 de bloguri care merită citite în 2011 la un loc), pe Daily Cotcodac a apărut un comentator pe nume Toader. […]

  67. Recomandări de seară » Daily Cotcodac 23 June, 2011 at 20:02

    […] punctul de maxim. Poate o să reziste, poate nu, dar măcar aşa, de back-up, noi ştim vreo 20 de oameni care poate ar trebui să se gândească serios să-şi facă şi un blog. Rezultatele […]

Leave a reply