Postul nu e post destul

Cel mai frumos cadou de 8 martie

Radu Pircă

Două fete (au vreo 30 de ani, dar eu am văzut în toate comediile romantice că tinereţea durează cel puţin până pe la 65-70, când nici cel mai bun make-up artist nu mai poate scoate mare lucru din tine) urcă în metrou la o staţie din cartierul Berceni. Nu-s prea frumoase, dar pe de altă parte frumuseţea interioară contează mult mai mult (de fiecare dată când aud expresia asta mă gândesc la “Alien”, probabil singura creatură care crede sincer în asta). Şi oricum nimeni nu se aştepta să întâlnească în metroul de IMGB fotomodele. Plus că cititorii însuraţi ştiu că oricum nici fotomodelele nu sunt frumoase (mă refer la cititorii însuraţi care NU dorm pe preş).

Pe de altă parte, din conversaţia lor vom vedea se pare că nu le-ar fi stricat să fie măcar frumoase. Iat-o, foarte puţin adaptată (în mare, am mai scos vreo duzină de “fată”):

“Fată, al tău ce ţi-a luat de 8 martie?”

“A fost foarte drăguţ, cred că a fost cel mai frumos 8 martie.”

“Da’ ce ţi-a luat? Mărţişor?”

“De fapt, nu mi-a luat nimic, fată, dar când a aflat că avem liber, a stat şi el acasă cu mine toată ziua. Şi a calculat el că din cauză că n-a mers la serviciu a pierdut vreo 60 de euro, deci îţi dai seama că e ca şi cum mi-ar fi făcut un cadou de 2 milioane.”

“Ce frumoooooos!”

Final pentru femei: Să vă fie deci ruşine, fiinţe materialiste care pretindeţi că ne iubiţi şi ne cereţi să vă aducem cadou bijuterii, orhidee sau bilete la teatru! Adevărata iubire înseamnă să apreciaţi că stăm cu voi de 8 Martie, vă lăsăm să ne aduceţi câte o bere şi chiar să vă uitaţi niţel pe Hallmark cât sunt reclame la reluarea prelungirilor de la Sevilla din ’86.

Final pentru bărbaţi: Da’ ce bou şi băiatu’ ăla, aşa şi-a asigurat o conversaţie pe tema “Iubitule, da’ mie îmi bate ceasul biologic, tu când mă ceri de nevastă?”. Nu putea el să stea liniştit la serviciu, să bage o reţea, nişte YouPorn până la 8 seara şi să pretindă că a avut mai mult de muncă fiindcă “nesimţitele alea, le ştii tu, iubita, slabele alea care vin cu fuste scurte şi bluze decoltate, şi-au luat liber?”.

Final pentru bloggeri: Vă daţi seama că dacă eram Blogatu şi aveam un text cu titlul ăsta îl băgam din februarie. Da’ ce zic eu, februarie? Din decembrie îl băgam, că cine ştie, dacă le pică naibii ălora de la Google netul, nu reuşesc să-l repornească şi rămân dracu’ cu blogul neindexat?

Share:

16 comments

  1. Adi 20 March, 2010 at 10:09

    Eu am primit cel mai frumos cadou ieri . Vineri dupa-masa , zi de shopping . Dar , cand inima imi palpita din ce in ce mai nebuneste gandindu-ma la bietul meu card gata sa fie definitiv sacrificat , aud cuvintele izbavitoare : “Ma cam doare capul , nu ies azi din casa” . Am primit cu ocazia asta un cadou de vreo 3 milioane . Cum sa nu le iubesti ?

  2. Grim_Cris 20 March, 2010 at 13:02

    Ai face bine sa recunosti ca tu scrii asta acum, la sfarsitul lui martie, ca sa fii mai tare ca blogatu si sa te indexeze pana la anul, pe 8 martie.

  3. Arsulici 20 March, 2010 at 13:09

    @Adi
    Şi ai scăpat şi de sex dacă o durea capul =))

  4. toader 20 March, 2010 at 14:52

    deci eu sunt de acord ca ALEA sunt niste nesimtite. si pe deasupra ce atata frumusete la ele? ce or fi gasind si majoritatea barbatilor la ciufutele ASTEA dracu’ stie. sa doarma pe pres dom’le. sa doarma acolo.

  5. 4mall 20 March, 2010 at 17:43

    @Adi: Ce zici tu acolo e mit urban, dom’le! Pai asta cu durerea de cap e scuza ca sa scape de tine, nu ca sa stea cu tine…Oricum, in cazul in care chiar ai trait asa ceva…ia vezi, nu e contagioasa boala aia?

  6. Stephanie 20 March, 2010 at 18:49

    Ce idioata sta acasa cu EL (imi vin in minte diverse apelative, dar fiind o doamna, ma abtin) de 8 Martie? Si al naibii scotian, daca tot castiga binisor peste salariul minim pe economie, nu putea sa aduca macar o glaja cu vin?

  7. Doina Varga 20 March, 2010 at 19:33

    Iti propun un schimb de voturi. Eu iti dau votul meu la aceasta sectiune (imi place mult blogul tau) si tu imi dai votul la blog culinar, Arta culinara Doina.
    Daca esti de acord, poti sa imi raspunzi aici:
    http://nicuvar.wordpress.com/va-rog-un-vot-la-roblogfest/
    Succes,
    Doina

  8. CIPRIAN 20 March, 2010 at 19:46

    Doina, JULIUS pentru un vot la RoBlogFest l-ar vinde si pe Pirca ;))

  9. Arsulici 20 March, 2010 at 21:49

    @Ciprian
    Da, l-ar vinde, şi l-ar şi găti, dacă e nevoie 😀

    @4Mall
    Cum adică să fie boală contagioasă? i-ai pus gând rău Aldehidei??? Ruşine!

    @Stephanie
    Preferi să stai acasă cu EA???? mmmmmmmmmmmmm, vreau poze =))

  10. Adi 20 March, 2010 at 22:07

    @ Arsulici

    Ei , nici chiar asa – n-am vrut sa intind coarda prea mult . Un cadou pe zi mi-ajunge.

    @ 4mall

    Nu mai tine cu durerea de cap , omule , au murit oameni la revolutie ca sa evoluam si noi . De cand cu femeile de cariera , scapa usor de tine ba cu o delegatie (“s-au invatat ai dracu’ , ma trimit tot pe mine , au vazut ca nu comentez – da’ e ultima data cand ma mai las calcata in picioare asa” ) , ba cu un team-building (“am insistat ca eu nu merg fara tine , da’ cica cercetatorii britanici au demonstrat ca prezenta partenerilor de viata la team-building strica_coeziunea grupului” ) , ca sa nu mai vorbim de obisnuitele traininguri (“ce vrei , draga , sa nu evoluez in cariera ? feudalule , ma vrei la cratita ! am stiut eu ca fac o greseala cand te-am luat , trebuia s-o ascult pe mama !!!” si da-i apa la soareci doua minute) . Cu durerea de cap nu mai merge , ca daca pe mine ma doare sunt obligat sa-mi treaca cu Nurofen (“cum sa nu-ti treaca , trece clar , NU VREI sa-ti treaca” ) , asa ca i-o pot intoarce imediat . Observi sper ca metodele mele au ramas la fel de invechite (tot cu durerea de cap sper sa scap) . Inteleg ca nici tu nu te descurci mai bine .

  11. N.A. 20 March, 2010 at 23:12

    In calitate de femeie, si mai ales de soata, as dori sa confirm faptul ca nu exista nimic mai presus decat shoppingul. Durerea de cap e fictiva, trebuie sapat mai adanc. Nimic nu ne poate impiedica sa mergem la shopping, nici razboaie, nici bombe nucleare, nici invazii extraterestre, absolut nimic!! 😀

  12. Arsulici 20 March, 2010 at 23:24

    @N.A.
    Ai fost şi la Iaşi să-ţi cumperi bormaşnă sau drujbă?

  13. Cms 20 March, 2010 at 23:35

    Bine că mai există şi fete din acestea. Partea proastă este că a apucat să-i povestească prietenei, care fără îndoială va dori şi ea un cadou asemănător dar un pic mai grozav, ca să se poată lăuda unei a treia prietene care… Şi uite aşa ne vom trezi anul viitor că suntem rugaţi frumos ca în data de 7 martie să demisionăm de la serviciu, să lichidăm contul personal de economii, contul secret (pentru posibilele fotomodele urâte) şi contul pentru înmormântarea mamei şi să ne retragem banii din afacerea cu prezervative, totul pentru ca în data de 8 martie să putem să-i oferim fiinţei iubite sejurul transatlantic de o lună în jurul lumii şi al insulelor Seychelles, în decursul căruia ne putem eclipsa în linişte peste bord, lăsându-ne iubirea veşnică în braţele şefului de echipaj. Aşa măcar o putem lua pe urmele lui Gauguin.
    P.S.: De data asta mi-am luat căciula şi mânuşile, aşa că nu mă trage curentul pe preş, sâc! :))

  14. N.A. 21 March, 2010 at 00:27

    @Arsulici – Era vai de capul lor daca ajungeam si incercau sa mi-o ia pe-aia care se asorta la compleul roz-somon! :))

  15. N.A. 21 March, 2010 at 00:28

    On topic – Pai sa nu-i pui un maturoi pe spate?! Dupa ce ca vine-n asa zi sfanta cu mana-n fund – marlanul – sa-ti mai stea si toata ziulica pe cap, auzi la el!… =))

  16. warlock 22 March, 2010 at 09:38

    @Pirca: ce misto, eu am scris de asta anul trecut sa fiu sigur ca ma indexeaza gogule: http://blog.warlock.ro/2009/03/01/atentie-la-martisor/

Leave a reply