Postul nu e post destul

Anunt umanitar

O fetita de un an din Deva, Neomi, are nevoie de o operatie care se poate face la Cluj. Prin urmare, nu este ceva extrem de complicat, dar viitorul ei depinde de operatia asta (sufera de hernie anghinala; nu stiu exact ce e asta, poate ne lamureste doctorul Sendroiu). Parintii ei mai au nevoie de 4000 RON, adica ceva sub 1000 de euro – deci cauza nu e pierduta, nu au nevoie de zeci sau sute de mii de euro. In cazul in care va intrebati cum de nu pot plati parintii fetitei o suma atat de mica (pentru unii), e simplu: Naomi s-a nascut cu probleme si, in anul scurs de atunci, au cheltuit cu mult peste posibilitatile lor, iar acum pur si simplu nu mai au de unde scoate 4000 RON. Ii puteti ajuta donand o mica suma in contul de mai jos.

Albert Fazakas
RO25RZBR0000060003262053
Deschis la Raiffesen Bank Deva

Share:

10 comments

  1. alex 23 November, 2009 at 10:02

    Hernie inghinală. Cea mai banală hernie posibilă. IMO e cam scam, no offense. Asta e o operaţie de rutină, în genul celei de apendicită. Şi afaik e suportată de asigurări.

  2. alex 23 November, 2009 at 10:10

    Edit: acum văd că cică visu’ se cunoaşte cu tatăl fetiţei, retrag acuzaţia de scam, credeam că e un mass la mâna a 15-a. Restul rămâne valabil. GL la adunat banii.

  3. Numai cine nu vrea nu poate… | aNDRIIpOPA's blog 23 November, 2009 at 10:36

    […] pe DailyCotcodac citire, de la […]

  4. JULIUS 23 November, 2009 at 12:56

    @alex: la un an, nici o hernie nu cred ca e banala…

  5. alex 23 November, 2009 at 17:17

    Ba da. :p
    Uite despre ce e vorba: undeva pe unde se îmbină piciorul cu burta (adică zona inghinală) există un fel de tunel între muşchii, tendoanele şi ligamentele de acolo. Tunelul ăla se cheamă canal inghinal (doh!) şi prin el trec un număr de chestii utile (vase, nervi, etc). Ca fapt divers, testiculele se găsesc iniţial în abdomen şi coboară la locul unde ni le scărpinăm dimineaţa exact pe acolo, motiv pentru care canalul e mai mare la bărbaţi. Uneori, se întâmplă ca prin acelaşi canal să mai plece şi alte chestii din burtă, de pildă o ansă intestinală, adică una din multele bucle pe care le face intestinul subţire. Chestia asta se cheamă hernie inghinală. O fac cam un sfert dintre bărbaţi şi un număr mic de femei (sper că e clar de ce e diferenţa asta), de regulă în urma unui efort mai mare decât suportă inelul de muşchi care închide canalul în partea dinspre abdomen. Nu e o tragedie, e cam ca o apendicită, numai că nu e urgenţă absolută (da, din apendicită se moare, din hernie necomplicată nu). În general se pleacă acasă la câteva ore după intervenţie.
    Nu încerc să minimizez problema, doar să explic că dracu’ nu-i aşa negru pe cât pare. Multă sănătate fetiţei şi spor la colectă.

  6. Tweets that mention Daily Cotcodac »  Anunt umanitar -- Topsy.com 23 November, 2009 at 21:29

    […] This post was mentioned on Twitter by JuliusDC, Gabi. Gabi said: RT @JuliusDC Daily Cotcodac» Anunt umanitar http://ow.ly/1mIxhm […]

  7. N/A 23 November, 2009 at 23:02

    “Minimalizez” poate. Si inca o mica corectie, daca tot ai intrat in detalii. O apendicita necomplicata (fara peritonita) e la fel de “safe” ca si o hernie inghinala necomplicata (desi riscul sa evolueze rapid spre peritonita este mult mai mare). In rest, perfect de acord cu cele spuse de tine, Alex. Ergo, ditto on the scam bit.

  8. alex 24 November, 2009 at 09:06

    Mea culpa. Mulţumesc pentru vigilenţă. 🙂

  9. XaeL 27 November, 2009 at 19:12

    ca viitor medic, sincer nu inteleg de ce trebuie sa plateasca pt o operatie de rutina care se face gratuit, ca de altfel orice consultatie/tratament/interventie la un minor. pt cei care nu stiau, minorii sunt asigurati din oficiu de catre statul roman. o fi vorba de vreo clinica particulara, (si nu inteleg rostul unei clinici particulare), sau e vreun alt spil de care nu ma prind. sau scam.

  10. adri27sing 5 January, 2010 at 14:25

    Acesta este un apel umanitar.Apelez la bunavointa dvs pentru a-i reda vederea unei fetite de 10 luni bolnava de glaucom congenital.A suferit o interventie chirurgicala la ambii ochi in Bucuresti operatia costind 3000 de euro,banii acestia fiind strinsi din imprumut bancar si alte ajutoare din partea prietenilor.Operatia nu a fost reusitala prima interventie si este necesara o a doua operatie in Bucuresti sau strainatate dar nu avem banii necesari.Costul operatiei in Ungariaeste de 5000 de euro,iar aceasta ar trebui sa aiba loc pina la sfirsitul lunii ianuarie.un singur leu de la fiecare persoana care citeste acest anunt si poate viata ei se schimba.Va rog din toata inima mea.Am deschis un cont la BRD in lei.Acesta este COD IBAN RO37BRDE360SV82346183600 pe numele de Tomoni Dan.Cei care vor mai multe detalii despre acest caz sau cei care vor dovezi ce pot sustine acest caz pot apela la numarul de telefon 0765320482.Va multumesc din inima si va doresc la toti un AN NOU FERICIT.

Leave a reply