Concursuri

Rezultatele concursului, într-o nouă abordare

În urmă cu ceva vreme, am fi început acest text exprimându-ne dezamăgirea vizavi de voi şi pretinzând că ne e şi ruşine să mai ieşim din casă şi să dăm ochii cu alţi bloggeri din cauza voastră. Însă, pentru că noua politică impusă de Julius pe DC este să ne pupăm în fund cititorii, vom face altfel (chit că acum o să-i fie lui Pircă jenă să mai iasă din casă şi să dea ochii cu alţi tocilari).

Aşadar, ruşine, domnilor Suetonius şi Tacit! Cum aţi putut scrie că Nero a murit în anul 68, iar construcţia colosseumului din imagine a început în anul 72, în condiţiile în care 99,9% dintre cititorii DC ştiu că exista clar colosseumul pe vremea lui Nero? Aţi scrie orice ca să vă vindeţi cărţile, nu? Ruşine, mă! Damnatio memoriae!

Sincere “Damnatio memoriae!” şi domnului Dan, singurul nostru cititor care se pare că trăgea chiulul de la orele de sport şi bătea cartea pe maidan când era mic.

Share:

30 comments

  1. Marius 6 August, 2010 at 14:02

    Pai intrebarea voastra n-avea nici o treaba cu coloseumul. Era legata de tinuta, nu de ce e in fundal. Prin urmare ati facut ca majoritatea politicienilor, ati dat un raspuns, dar nu raspunsul la intrebare. Credeam ca o sa premiati un raspuns la obiect, nu divagatii despre coloseum.

  2. Dan1 6 August, 2010 at 14:03

    Mânarius! (Sau se zice mânariae?) Quo usque tandem abutere, Julius, patientia nostra!?
    (Moaaama, hai ca la asta nu te asteptai! =)))
    Eu contam sa iau premiul Factum optime! cu comentariul astalalt, care e mult mai profund si documentat: http://www.dailycotcodac.ro/2010/08/concurs-cazon/#comment-51430

  3. Dan1 6 August, 2010 at 14:06

    @Marius
    Invidiosus!

  4. Robintel 6 August, 2010 at 14:14

    Haide, bre, mai lasă-ne. Se vede de la o poștă că totul a fost mânărit. =))

  5. Dan1 6 August, 2010 at 14:16

    @Robintel
    Pa’ si eu ce spusei? In latina =))
    Este ca comentariul pe care mizam eu merita sa castige? =))

  6. anndryusha 6 August, 2010 at 14:18

    Să comenteze numai Dan1, că el ştie, restul sunt(em) de umplutură… 🙁

  7. anndryusha 6 August, 2010 at 14:19

    Înainte de a intra în spam, precizez: a fost o glumă =))

  8. Dan1 6 August, 2010 at 14:34

    “bătea cartea pe maidan”!? =))
    Nu, am vazut la NatGeo de curând (la megastructuri parca) cum l-a inceput Vespasian si l-a terminat fiu-sau…
    Acu’, cât mai traia batrânu’ Vespa, probabil ca arata ca in fotografie (avea doar o parte terminata) si, daca prindea vreun soldat având comportamentul celui din imagine (adica fumind pe strada si vorbind la telefon in loc sa se duca la o betie, o orgie, ceva, ca un soldat disciplinat), precis il punea sa curete TOATE vespasienele din Roma cu periuta de dinti =))

  9. dusha.ro 6 August, 2010 at 15:05

    @Dan1, presupun ca Vespasienele sunt gagicile care au trecut prin patul domnului Vespa, nu ? 😀

  10. Pirca 6 August, 2010 at 15:18

    @Marius
    E foarte la obiect. Nero nu i-ar mai fi putut face nimic soldatului din cauza ca scena respectiva nu avea cum sa se petreaca pe vremea lui Nero. Daca ar fi fost in timpul lui, pe fundal n-am fi vazut amfiteatrul ci holul descoperit palatului lui Nero, “Casa de Aur” unde trona o uriasa statuie a indragitului imparat, un “colossus”, adica, de unde “colosseum”. Dupa moartea lui Nero, Vespasian a daramat “Casa de Aur” si a inceput constructia amfiteatrului pe care il vedem si azi in toate comediile romantice.

  11. Marius 6 August, 2010 at 15:35

    @Pirca
    Acuma sa spun sincer, ma asteptam sa dati un raspuns dinasta “la obiect”; de vreme ce intrebarea voastra nu avea raspuns corect, ati ales unul care sa anuleze orice raspuns. Astepam urmatorul concurs cazon.

  12. Dan 6 August, 2010 at 15:56

    @Pircus
    Asa e, ca zisera si de-asta in documentar; si parca era si un parc, ceva, un lac… da’ uitai, vezi…
    Pe de alta parte, umbla zvonul ca Nero nu se sinucisese de-adevaratelea spunind-o p-aia cu “ce artist moare odata cu mine”, ci inscenase totul ca sa se retraga si el ca omu’ si sa maninca si gura lui o pensie nesimtita… =))
    @Marius
    Chiar daca era asa si se intilnea intimplator cu soldatu’, nu-i putea face nimic, ca nu mai avea functie, da? Si se mai si desconspira ca un fraier!

  13. Dan1 6 August, 2010 at 16:17

    Totusi, as spune ca si Adi a raspuns corect: http://www.dailycotcodac.ro/2010/08/concurs-cazon/#comment-51491
    asa ca merita si el un Factum optime!

  14. Adi 6 August, 2010 at 17:37

    Tacit si Suetonius scriau la celebrul blog roman “Cotidiano Cotcodacus” despre pretul apei minerale la sticla de sticla , respectiv pretul rosiilor in Forul Roman . Nu in Forul lui Traian , pentru asta trebuind sa astepte spectaculoasa alegere a lui , ati ghicit , Traian , care a beneficiat de votul masiv al diasporei . Revenind la cei doi , ei practicau o forma ciudata de umor , pe care o considerau extrem de reusita . Probabil ca in gluma (ha-ha! – vedeti cum trebuie sa marcati momentele comice , da?) au amestecat epocile istorice provocand isteria cititorilor . Care s-au facut ca nu vad ceea ce sarea in ochi doar pentru a le face placere celor doi tirani ai celebrului blog . In felul acesta cei doi au putut sa concluzioneze , a MMMMDCCXLVIII – a oara , ca pot scrie orice chestii insipide , nimeni nu va intelege nimic . Nu ne ramane decat sa speram ca Vespasian , cel care a inceput constructia Colosseumului , le va gasi celor doi o ocupatie mai potrivita (si nu , nu ma refer la Colosseum ci la celalalt proiect urbanistic al imparatului , cel ce i-a preluat numele , celebrele vespasiene ) . Sic transit gloria mundi , Ave Caesar !

  15. ErRon 6 August, 2010 at 17:59

    @Dan1
    Felicitari, si pentru concurs, si pentru altruism!!=D>
    Mai rar cineva care castiga atat de baban, sa doreasca sa imparta castigul!:-bd

  16. Kilroy 6 August, 2010 at 18:12

    Propun infiintarea unei comisii parlamentare, care sa analizeze corectitudinea concursului. Iar rezultatele anchetei comisiei sa se publice pana la 31 decembrie 2012.
    Fiat justitia, pereat mundus.

  17. tahemet.blogspot.com 6 August, 2010 at 18:19

    @ Adi, vezi că în roma antică nu aveau roşii. astea împreună cu vinetele şi cartofii şi tutunul şi cocaina, alături de alte produse vin din america.

  18. Adi 6 August, 2010 at 18:39

    Imi pregatisem discursul , in care multumeam familiei , prietenilor , profesorilor . Pregatisem un dineu di granda , cu rosii ieftine din Obor si bere la litru de trei litri descoperita si brevetata de Eftimie . Am uitat un singur lucru : sa le multumesc lui Julius si Pirca pentru sansa oferita . Cred ca au vazut ciorna discursului pregatit si de asta n-au dat cuvenitele felicitari simple (cel putin !!!) . Asa manareala , mai rar !
    Kilroy are perfecta dreptate : trebuie comisie de ancheta . Rog sindicatul sa se autosesizeze . Daca nu va pasa de infaptuirea justitiei , v-ati putea gandi macar la rosiile si la berea aceea . Dixit!
    @ tahemet
    Erau , bre , dar se dadeau numai pe sub mana .

  19. Pirca 6 August, 2010 at 18:43

    @tahemet
    Mai ales ca anticii romani n-aveau rosii, iti dai seama cat de greu le era sa si gaseasca unele ieftine?

  20. unmihai 6 August, 2010 at 18:48

    Marturisesc ca nu tin neaparat sa fiu pupat in fund (nu e chiar unul din fetişurile mele preferate) dar ce nu fac eu pentru Dailycotcodac…
    Dar hai sa vedem daca ati vorbit serios sau nu. Urmeaza melodiile alea de weekend. Julius, Pirca (sau care e pe acolo de serviciu)… daca ma iubesti… baga si chestia asta Marcel Budala – Geamparale dobrogene.
    4mall-ule e de prin partile tale. Ar trebui sa pui o pila 😀

  21. Adi 6 August, 2010 at 18:50

    Mai ales ca anticii romani n-aveau rosii, iti dai seama cat de greu le era sa si gaseasca unele ieftine?
    ————–
    Scuza-ma , dar tu ai senzatia ca ce gasesti in Obor sunt rosii ? Atatea carcoteli …

  22. sebra 6 August, 2010 at 18:59

    @unmihai,
    Ce-ţi veni bre, cu geamparalele? Ai vreo nuntă şi vrei să te antrenezi? :))

  23. unmihai 6 August, 2010 at 19:15

    @sebra
    sunt antrenat deja. tocmai am umblat la damingeana cu visinata 😉

  24. ErRon 6 August, 2010 at 20:08

    @unmihai
    Visinata de anul asta??
    De ce-o strici?

  25. unmihai 6 August, 2010 at 20:38

    N-o stric. O degust. Ca sa le verific si alcoolemia si aroma. Ca-s trei damingene… dragele de ele. Si la una am combinat visinele cu capsuni. Un paharel din combinatia aia e mai bun decat insusi sexul!
    Am facut rost de niste dopuri de pluta pe care le oparesc, dopurile, pe care le astup, damingenele…pe care dupa aia le bag la rece la beci .. ca sa se matureze.

  26. sebra 6 August, 2010 at 20:48

    @unmihai,
    Nu te mai lăuda atâta cu ea, că-i produs accizabil 😀 Nu de alta, da’ te vedem la ştirile de la ora 5, ca exemplu’ în lupta guvernului cu evaziunea. Tu fiind exemplu’ negativ :))

  27. Dan1 6 August, 2010 at 21:43

    @Adi
    Ave Adi! Eu te consider pe podium, langa mine! Asa ca poti sa rostesti discursul ala (daca tot l-ai scris) si (sper sa nu fie prea lung), ca sa n-o mai lungim, hai sa incepem si banchetul ala! (se lasa si cu orgii, ca in Imperiul Roman din care ne tragem?) =))
    Bere omologata de Eftimius, zici!?…

  28. Dan1 6 August, 2010 at 21:56

    @unmihai
    Asta ca plec eu la Pontul Euxin, nu?
    Mai bine Grigore Kiazim, ca el stie! =))

  29. unmihai 6 August, 2010 at 22:21

    ..asaa. Unde ramasesem?
    Preferata mea e Steluta, damingeana de 5 litri, invelita in nuiele de catre un maestru popular. Ca tarie cred ca trece binisor de 45. Un pic mai amaruie, aroma de visina e mai pronuntata.
    Iei o gura. Papilele gustative orgasmizeaza, pupilele oculare se dilata. Licoarea se prelinge incet pe gat, degresand instalatia. Toate simturile se trezesc la viata, o senzatie de caldura iti invaluie usor stomacul.
    Un zambet a la Gioconda rasare in coltul buzelor.
    (uite ca am descifrat si zambetul Giocondei: Leonardo le ardea cu visinata!)

  30. Mihai 17 August, 2010 at 16:09

    Bai nene ce de fumati pe aci…vreau si eu bre cotcodacisme de-astea..

Leave a reply