Postul nu e post destul

Aventuri pseudosexuale şi exhibiţionism în hosteluri

Ioana Pătrăşcoiu

Hostelurile sunt locuri unde stai foarte ieftin şi cunoşti multă lume. Astea sunt cele două puncte care diferenţiază un hostel de un hotel. „S” – ul din mijloc vine de la „străini”. La hotel te duci, te cazezi şi nu ai treabă cu alţii. La hostel, vrei, nu vrei, o să afli cât de curate sunt şosetele colegilor de cameră.

În primul hostel în care am stat, în Braşov, am avut parte de gâfâieli înfundate două paturi mai încolo, oamenii nu se jenau deloc. Nimic rău în asta, în fond camera era aproape goală – mai erau doar alte 4 persoane dintr-un posibil de 10 şi unul dintre colocatari sforăia energic. Nu putea domnişoara să geamă cât sforăia colegul.

În al doilea hostel, în Modena, împărţeam camera cu o colegă. În primele 2 minute am aflat că e româncă iar în următoarele 7 minute i-am aflat povestea vieţii. Era de undeva de pe lângă Buzău, ceea ce spune multe. Când m-am întors din oraş am găsit-o la recepţie, încerca să afle date despre mine. Se temea că fusesem violată. N-am reuşit s-o conving că a purta pantaloni nu este un păcat.

Totuşi, nimic nu se compară cu ultima experienţă, din Dublin. Mi-am luat cel mai ieftin loc, într-o cameră cu 5 paturi. Mixtă, dar uitasem asta. Mi-am adus aminte doar când mi-a adus aminte recepţionerul.

Primele trei nopţi au fost banale. Speram din suflet că a patra va fi la fel – nu-mi doream nimic mai mult decat să pic în pat şi acolo să stau până când o fi timpul să merg la aeroport.
Iată-mă aşadar în faţa camerei mele, la etajul doi, când mi-am dat seama că ceva nu e în ordine. Pe geamul de deasupra uşii se vede lumină şi dinăuntru se aud râsete. Deschid uşa şi sunt întâmpinată de un strigăt voios, ce vine de la cei trei tipi care stau în cerc, pe jos, şi beau.

– Heeeei! Tu trebuie să fii numărul 4!

– Nu, eu sunt numărul 1. Voi sunteţi numerele 2, 3 şi 4.

Eu am aflat că ei sunt din Finlanda, ei au aflat că sunt din România. Tocmai sosiseră în oraş şi făceau încălzirea pentru Temple Bar. Iată-mă între 4 băieţi – între timp sosise şi proaspătul lor prieten, un neamţ care nu spunea nimic dar zâmbea mult – cu un pahar de Guiness în care mi s-a pus o cantitate considerabilă de Jameson şi un pic de Cola. Am refuzat berea, socotind în gând că, după probele de sticlism şi halbere din iarna ce tocmai trecuse, eram mai rezistentă la tărie decât la bere.

Bun, deci, bem, râdem, glumim, încercăm să ne întelegem în ciuda micului finlandez, pe nume Pasi, care insistă să dea tare volumul de la boxa conectată la mobil. Cel cu tricou în dungi bleumariu, care seamană cu un marinar, îmi spune că finlandezii au luat multe obiceiuri păcătoase de la ruşi, băutul mult fiind unul dintre ele. Ăla care părea mai normal şi treaz, Jupe, îmi spune că regula default e să-l ignor pe cel mic, Pasi; dacă s-o întampla ca Pasi să spună sau sa facă ceva inteligent, atunci Jupe o să fie atât de drăgut încât o să-mi atragă atenţia şi atunci o să pot să-l dez-ignor.

Câteva minute mai târziu, Pasi, pe care îl credeam rupt de beat, se ridică în picioare, chiuie, şi îşi dă jos pantalonii. Credeam că se opreşte aici, într-un gest de adolescenţă târzie, dar omul îşi dă jos şi chiloţii şi noi putem admira un penis tipic (?) de finlandez. Jupe, foarte amabil:

– Precum îţi spuneam, ignoră-l.

Discuţia continuă, paharul meu se mai goleşte un pic, un alt pahar se sparge în chiuveta din cameră, muzica tot tare e şi ăsta micu’ se agită că „ I wanna fuck!” Nu ştiam ce, pe cine, când, dar speram ca patul lui să nu fie ăla de deasupra patului meu.

Baieţii se hotăresc să plece şi Jupe insistă să-i însoţesc. Argumentul cu „dimineaţa-avion” nu prea ţine:

– Vii, bei cu noi, ne întoarcem pe la 3, apuci să dormi 3 ore, apoi te scoli şi mergi la aeroport. Ca să nu te simţi rău când zbori, în aeroport mai dai pe gât ceva tare.

Până la urmă pleacă, fără mine, dar se întorc repede, cu un Pasi foarte turmentat şi pe jumătate dezbrăcat (de data asta lipsea cămaşa). Şi uite aşa am rămas cu el şi cu muzica lui tare. Negocierile pentru micşoratul volumului se purtau într-o finlandeză (el) – engleză (eu), deci au eşuat lamentabil.

Fiindu-mi ruşine să merg până jos la recepţie, să spun că „am în cameră un finlandez mic şi gălăgios”, am aplicat concomitent două tactici: 1. mă bizuiam pe faptul că cineva – un vecin – se va autosesiza, va veni şi îi va spune ăstuia să se potolească. 2. Mă bizuiam pe faptul că, eu fiind sora sor-mii, voi putea să adorm în gălăgie dacă ea a putut să adoarma la concert Michael Jackson, lângă o gruppie pe extasy.

Aproape adormisem, când aud un fâşâit. Deschid un ochi, mă înalţ într-un cot şi îl văd pe Pasi în faţa chiuvetei, uitându-se în oglindă, aranjându-şi părul cu mâinile, fredonând un cântecel şi pişându-se în chiuvetă, peste cioburile paharului de Guinness.

L-am ignorat – nu făcea nimic notabil.

**
Alte poveşti, mai mult sau mai putin aventuroase, ale unor fete ce mai călătoresc şi singure, găsiţi pe viajoa.ro.

Share:

27 comments

  1. sidryane 6 October, 2012 at 07:23

    Prima!

    Singura experienta de hostel a fost in Copenhaga… Iar acolo sunt hostelurile atat de scumpe incat poti sa consideri ca esti la hotel:))

  2. ErRon 6 October, 2012 at 08:10

    N-am stiut niciodata, clar, ce inseamna “hostel”!
    Fiind DC un site educ.ativ, acuma m-am lamurit! Si ce e, si ca nu mai am varsta sa frecventez asemenea lacasuri!
    Desi, daca ar fi de admirat “un penis tipic (?) de finlandez” sau de oricare alta natie, parca nu m-as da in laturi!:D

  3. chocolate 6 October, 2012 at 08:50

    da’ de unde stii cum era pe.nisul “tipic” de finlandez? Avea alta forma, alta culoare, alta marime, fata de cele romanesti, sau nu era primul finlandez pe care il cunosteai?

  4. chocolate 6 October, 2012 at 09:04

    asteptam replica lui CMS, despre finlandezii care fac plaja la nudisti, si despre pen.isurile lor “tipice”

  5. sebra 6 October, 2012 at 10:11

    @chocolate:
    Ai făcut obsesie pentru chestiunea tipic finlandeză? :))

    p.s. ce mişto v-am suflat aseară felicitările. :>

  6. daisy do 6 October, 2012 at 11:18

    nu prea e frumos sa generalizezi anumite lucruri btw…. pt ca fiecare e diferit in felul lui…. poti spune tu ca altii sunt sforaitor ca buzoienii sunt cum or fi finladezii sunjt asa si pe dincolo….. daca ai incercasa cunosti fiecare om in parte aivedea ca nu se pupa tot timpul cu stereotipul. si in plus in hostel te duci ca sa ce? sa ai luxul de la hotel? te duci ca sa stai ieftin si sa vizitezi imprejurimile… daca vrei totusi si intimitate dai un ban in plus si ai camera ta sa faci ce vrei si cu cine vrei atat timp cat respecti regulile respectivului hotel.

  7. ametist 6 October, 2012 at 12:30

    Am umblat si eu prin hosteluri..prima data in Norvegia, in Bergen, unde m-as fi asteptat la alte conditii decat cele pe care le-am gasit. Inaintea noastra (a mea si a unei prietene) fusesera doi colegi si ne povestisera ce fain a fost, ca sunt maxim 8 paturi..no bine, 8 e inca ok. Si ajungem noi frante acolo, dupa un drum cu trenul noaptea, ne lasam bagajele (locurile se predau numai dupa-masa) si plecam sa ne plimbam. Dupa ce ne-am rupt picioarele pe coclauri (foarte frumos semnalizati de altfel) ajungem inapoi la hostel, primim cheile si lenjeria de pat si mergem in camera…si cand deschidem usa….sa picam-era o hala imensa cu 30 de paturi suprapuse..Dar a fost bine pana la urma, am cunoscut oameni noi, a fost fain. Dupa cateva zile am fost la Oslo si am bananait vreo 2 ore pana sa il gasim la mama naibii si ne acostau tot felul de dubiosi pe strada…ultima data am stat singura la Istanbul, tot camera mixta, colegi in mare parte draguti, chiar si filipinezu’ ala sau ce-o fi fost, care ma agasa cu exclamarea “ohhh, you are a doootor (doctor) “

  8. Belle d”Imagination 6 October, 2012 at 12:52

    Uite d-aia îmi place mie low costul grecesc pentru concedii şi statul în casa personală în rest. Nu am ocazia să observ nicio p u ţ ă tipica de finlandez, decât dacă decid că desertul de seară e finlandez, dar nici nu îmi tulbură altcineva – decât barurile de vis a vis, dar na, tre şi Poliţia Română să nu doarmă vara – somnul.

  9. ErRon 6 October, 2012 at 13:04

    @chocolate: Da, da si su astept parerea antopologului!:D

  10. gigi22 6 October, 2012 at 13:15

    Sigur ne spui tot ce s-a intamplat?

  11. lichu 6 October, 2012 at 13:47

    si cum, nu te-a invitat la dans?

  12. ady 6 October, 2012 at 14:07

    inseamna ca experienta mea cu un tip in boxeri si camasa, nu mai stiu ce natie, care ma intreba nu mai stiu ce si eu ii raspundeam in italiana, fiind convinsa ca vorbesc spaniola (nu vorbesc niciuna din aceste limbi, dar asta e alta poveste) este complet nevinovata si nedemna de a fi povestita nepotilor. 🙂
    a mai fost situatia in care unii din camerele vecine, probabil beti manga, ciocaneau la usa si dispareau, apoi se buseau in ea (in usa) de parca voiau s-o darame, dar in cazul ala s-au sesizat vecinii si s-a facut liniste.

  13. N.A. 6 October, 2012 at 14:54

    Si eu astept sa ni se explice cam ce presupune un p.enis tipic finlandez. Pentru o prietena, desigur, astept descrierea, nu pentru mine…

  14. costin 6 October, 2012 at 16:15

    E tare si aromat ca o Finlandia – raspunsul la intrebarea care astepta raspuns

  15. LP 6 October, 2012 at 16:34

    Şi mic, că-n Finlanda e frig.

  16. ametist 6 October, 2012 at 16:47

    @ Belle d’Imagination- stii tu ce stii despre desertul finlandez ;)bravo!

  17. Andreea M. 6 October, 2012 at 18:37

    Citind articolul de mai sus, m-am ingrijorat teribil si va si zic de ce. Din abordarea frazeologica, obiectul tipic de finlandez suna ca si cum ar fi mic. Asa ca doresc ca autoarea, care este clar mult mai bine cunoascatoare de chestiuni nordice decat mine, sa imi specifice clar cum e obiectul tipic de norvegian. Atentie, ma intereseaza de norvegian. Multumesc.

  18. Dexter 6 October, 2012 at 18:42

    @ametist: mda … doar ca seara nu-i prea sanatos sa mananci prajituri … 🙂 😛

  19. ametist 6 October, 2012 at 19:15

    Andreea M- scuze ca ma bag ca musca-n lapte in discutie, dar ca sa te lamuresti cu obiectele norvegienilor, iti sugerezi sa cauti pe net Vigeland Park Oslo…mai mult nu spun 😛

  20. Ana 6 October, 2012 at 20:09

    Mai “receptivi” la nou ca veteranii DC, nu se există, bre!, nu se există.
    Dacă scria Camionagiu’, până acum, penisul ala finlandez era pus pe masă, măsurat cu şubleru’, disecat, studiat in amănunt…samd, până ne lămurea naibii cineva cu ce este el mai special faţă de altele, de alte naţii.
    Da’ nu!

    Eu nu mai aştept, că nici nu-s curioasă! Trec la următorul text!

  21. Ana 6 October, 2012 at 21:24

    Ziceam aşa, că nu ştiu unde mi-e comentariu’ precedent:
    Să facă bine veteranii DC, să fie şi ei mai receptivi la nou, ziceam.
    Că de azi dimineaţă tot aştept să apară inarmaţi cu şubleru’, să puie mâna să-l măsoare, să-l puie pe masă, să-l disece – dacă e cazu’, şi dacă nu şi nu, să dea un telefon anonim la ăia de la emigrari, ca să ştim şi noi! Dacă nu era finlandez, ha? Noi de unde să ştim? Păi ce, l-am auzit vorbind în timp ce fuge?

    Adică de penis ziceam.

  22. sebra 6 October, 2012 at 22:02

    Se pare că ne petrecem weekend-ul prin hosteluri. Dacă-i mai ieftin…

  23. Ana 6 October, 2012 at 22:40

    Sebra, lasă, nu te întrista. Pun pariu că peste vreo ceva timp, o să fie si texte..
    Acum na!, pentru moment, mulţumeşte-te cu felicitarile alea light.

  24. Ioana 7 October, 2012 at 17:59

    @chocolate si restul: nu stiu daca era tipic sau nu. Dar fiind primul vazut l-am luat ca etalon.

    @gigi22: da, v-am spus tot ce s-a intamplat. 🙂 Daca se intamplau mai multe, era pacat sa le tin doar pentru mine, nu?

    @lichu: sa stii ca a avut o tentativa, dar i-am dat cu flit. Aveam avion de prins a doua zi.

  25. Mihai 9 October, 2012 at 10:38

    Poate unele fete o cauta cu lumanarea…

    “i-am dat cu flit. Aveam avion de prins a doua zi” – ce legatura are avionul de a doua zi cu flitul ?!

    “v-am spus tot ce s-a intamplat” – te credem pe cuvant…

  26. Ioana 9 October, 2012 at 17:20

    @Mihai: @Mihai: Ah, primul hater! Welcome, welcome! I’ve been expecting you! 🙂

  27. Bogdan 10 October, 2012 at 01:32

    @Ioana: Intotdeauna articolele care contin sex vor fi comentate si interpretate in multiple feluri , cred totusi ca puteai sa expui aceasta poveste un pic mai elegant

Leave a reply