Recomandări de seară: candoarea social-democrată

CNA a interzis ultimul spot publicitar la banca Millenium pe motiv că versul „pe drumul care voi porni” nu este corect din punct de vedere gramatical (aş cita sursa, însă n-ar fi corect, pentru că o aveam şi eu). Mă rog, ar mai fi un motiv, legat de nişte informaţii scrise foarte, foarte mic pe ecran – probabil genul ăla de informaţii pe care clienţii nu le citesc de obicei, de exemplu că banca are dreptul să-ţi ucidă familia dacă nu plăteşti. Carevasăzică, spotul n-a fost interzis pentru că promovează cretinismul – acum, sincer, unde aţi mai văzut oameni cântând de bucurie că au rate la bancă? Şi nici pentru că în reclamă cântă Bittman, ceea ce este şi mai grav fiindcă imaginaţi-vă că daţi o fugă până în bucătărie să vă faceţi un sandviş şi, în momentul următor, în casa dumneavoastră începe să cânte Bittman, iar vecinii vă bat în ţeavă urlând: „Daţi muzica mai încet, poponari nenorociţi!”.

Slovenul zice că el ştia de la început că e făcătură, dar vroia să vadă cât de departe merge treaba. Austriacul şi-a dat demisia şi a anunţat că se retrage din viaţa publică, fiindcă aşa merge treaba în Austria. Românul merge pe ideea că cea mai bună apărare e atacul şi cere anchetă penală împotriva ziariştilor – via Zack.

Când nu e plicticos până la limita anesteziei, Şuţu are o candoare întâlnită de regulă doar la anumite categorii de cetăţeni, pe care nu le vom enumera acum. Iată cazul Severin, rezumat pe sutu.ro: „Adrian Severin e un tip isteţ (… ) dar pică mult prea uşor în capcane. Academia Caţavencu i-a întins acum mulţi ani o momeală (… ) – povestea calităţii apei din Bucureşti (… ) iar Severin a muşcat cu nesaţ. A muşcat şi atunci cînd cineva din servicii i-a şoptit numele a doi-trei directori de gazete care ar lucra pentru serviciile secrete (… ). Acum a furat-o de la Sunday Times”. V-aţi prins unde era greşeala, nu? Omul e mai fraier, muşcă momeli, nu stă să se gândească puţin înainte – şi zău dacă nu-i păcat de el, că altfel e un tip isteţ.

Doi prieteni stăteau de vorbă, unul râdea de celălalt:
– Bă, am auzit că te-a bătut nevastă-ta în gară la Titu!
– Haide, mă, aia-i gară?

Să-i explice cineva gluma şi lui Şuţu.

47 Comentarii »

 1. Sandi 21/03/2011 @ 20:20

  Da ma , nu e gara . E statie CFR :p

  Thumb up 0

 2. Anonimu' Mihai 21/03/2011 @ 20:24

  Șuțu are dreptate! 😀 Severin chiar e isteț pentru că știe să-și construiască o imagine publică coerentă (pe principiul “ori suntem golani ori nu mai suntem”); om dintr-o bucată.

  Thumb up 0

 3. Anonimu' Mihai 21/03/2011 @ 20:27

  @Sandi: în plus, nu l-a batut. Doar îi dădea … biletu’ 😀

  Thumb up 0

 4. Anonimu' Mihai 21/03/2011 @ 20:34

  “CNA a interzis ultimul spot publicitar…” informațiile de pe rândurile alea scrise mărunt-mărunt sunt: “pe drumul care voi porni” 😀

  Thumb up 0

 5. clara 21/03/2011 @ 20:34

  tot ce vedem in jurul nostru in tara este rezultatul incompetentei (prostiei) sau coruptiei. cateodata e distractiv, cateodata e frustrant sa le diferentiezi.cateodata e fara sens. dar cine zice ca acestea se exclud? exista indivizi care le pot reuni cu succes!

  Thumb up 0

 6. dyers_eve 21/03/2011 @ 20:35

  „Atunci cind vor puterea, alogenii stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in mijlocul carora traiesc. Este cazul corsicanului Bonaparte pentru francezi, al austriacului Hitler pentru germani, al gruzinului Giugasvili(Stalin) pentru rusi sau al tatarului Basescu pentru romani.” – Adrian Severin, undeva pe la 2005.
  Tre’ sa recunosc ca e istet Adrian asta, numai ca intr-un mod foarte esoteric !

  Thumb up 0

 7. andryusha 21/03/2011 @ 20:35

  CNA-ul are dreptate. Corect ar fi fost: “Pe panta care voi aluneca…”

  Thumb up 0

 8. RoseN 21/03/2011 @ 20:48

  Deci s-a interzis chestia aia?? Uau dar cat de extraordinar de mirifica era :)) nu pot sa cred ca nu o sa mai vad asemenea capodopera universala =))

  In alta ordine de idei, sau depinde:
  “Un avocat nu opreşte cu maşina la semnul STOP şi este tras pe dreapta de un poliţist. După cum se ştie, avocatul este un tip arogant, care se crede mult mai deştept decât alţii, aşa că omul nostru decide să facă puţin mişto de poliţist:
  – Actele dvs, vă rog.
  – Pentru ce?
  – Nu aţi oprit la semnul STOP!
  – Am încetinit şi era liber, nu venea nimeni!
  – Dar nu aţi oprit maşina pe loc…actele, vă rog.
  – Care-i diferenţa?
  – Diferenţa este că la semnul STOP trebuie să opriţi maşina pe loc, aceasta e legea…actele vă rog…
  – Dacă îmi poţi arăta care este diferenţa legală între a încetini şi a opri, îţi dau actele şi te las să-mi dai amendă, dacă nu, mă laşi să plec şi nu mă amendezi!
  – De acord, dar coborâţi vă rog din maşină!
  Avocatul coboară liniştit, iar între timp poliţistul îşi scoate bastonul şi începe să dea vârtos în avocat, spunând:
  – Vrei să mă opresc sau doar să încetinesc? “

  Thumb up 0

 9. clara 21/03/2011 @ 21:05

  @andryusha: de data asta, dar numai de data asta, ca sunt inca indignata de felul in care l-au persecutat pe DD , cred ca CNA-ul are dreptate. Ar trebui date si niste amenzi ptr greselile gramaticale! nimeni nu trebuie sa fie scutit de a vorbi corect.

  Thumb up 0

 10. andryusha 21/03/2011 @ 21:21

  @clara: Cine e DD?

  Thumb up 0