Daily Cotcodac

Drept la replică – Nu toţi bărbaţii sunt la fel

Simona Catrina

Stimate domnule redactor Julius Constantinescu, am luat act cu surprindere şi indignare de articolul dumneavoastră din data de marţi 13, intitulat “Toţi bărbaţii sunt la fel”, drept care am considerat imperios necesar să clarific anumite aspecte.

În consecinţă, în baza Art. 264 Cod Civil, alineatul 1, citez: “Orice persoană ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate în mod direct prin prezentarea în presa scrisă sau audiovizuală a unor fapte neadevarate beneficiază de dreptul la replică”. Am încheiat deocamdată citatul.

Ştiu că dau dovadă de o vastă generozitate şi nobleţe catalogând acest blog drept presă scrisă, el fiind mai degrabă un for de exprimare pentru micii sociopaţi, cu serioase probleme de adaptare şi de temperament. Dar permiteţi-mi să fac aceste precizări şi vă rog să publicaţi în cel mai scurt timp această replică. În caz contrar, mă voi adresa justiţiei pentru a mi se face dreptate (vă rog să încetaţi acest hohot de râs, care mi se pare deplasat).

În susnumitul articol, dumneavoastră afirmaţi că toţi bărbaţii sunt la fel. Pe această cale, vă contrazic cu tărie – pentru moment, un shot de tequila. Nu, nu, nu, domnule Constantinescu (ah, n-am mai simţit voluptatea acestui răcnet de pe vremea când era Emil preşedinte), bărbaţii nu sunt la fel!

Cum vă permiteţi să afirmaţi că bărbaţii însuraţi şi bărbaţii burlaci mănâncă la fel, adică sub pecetea aceluiaşi determinism, respectiv dacă ştiu sau nu să gătească? Un bărbat celibatar mănâncă foarte nesănătos, adică hrana care îi place lui, constând în bunătăţi cu E-uri din oraş, şaorme calde, burgeri cu cheese şi cu egg, grătare pe la prieteni cu moralitate îndoielnică, pateuri cu brânză dulce şi prăjituri cu ciocolată şi nuci, acestea conducând la diverse boli cronice sau/şi acute de nutriţie, precum şi la o bunăstare personală care afectează demografic ţara noastră. În sensul că, fiind într-atât de liber să mănânce preparate şi semipreparate din comerţ, bărbatul va avea tendinţa să evite actul matrimonial, aceasta conducând la proliferarea traiului în desfrâu.

Pe de altă parte, bărbatul căsătorit are privilegiul de a avea o soţie iubitoare, care stă în picioare toată ziua ca să gătească bucate delicioase, benefice pentru echilibrul electrolitic al organismului nostru: de exemplu, spanac înăbuşit şi strecurat, înnobilat cu sos de ceapă roşie fiartă în aburi. Apoi, delicioasa supă cremă de broccoli organic, condimentată cu praf de busuioc alimentar. Un alt sortiment apetisant din meniul bărbatului însurat este tradiţionala salată verde ornată cu tofu.

În continuare, am să vă contrazic, domnule Constantinescu, şi în ceea ce priveşte afirmaţia dumneavoastră cum că un bărbat însurat nu are cum să plece de-acasă, spre a întreţine relaţii extraconjugale cu alte persoane de sex în principiu feminin. Un bărbat căsătorit poate pleca din casă tocmai fiindcă are bilet de voie, constând în invocata listă de cumpărături. Desigur, el nu va găsi niciodată orez cu bob lunguieţ la hipermarketul din cartier, aşa că va fi constrâns de situaţie să se deplaseze la un hipermarket aflat în zona intravilană.
Bineînţeles, acolo va constata că magazinul nu deţine pliculeţe de praf de copt, deci va fi nevoit să meargă mai departe, până la cea mai apropiată localitate (în cazul bucureştenilor, Azuga), spre a se aproviziona cu articolul sus-menţionat. Fiind afectat de traficul infernal de pe drumurile publice, el va irosi multe ore din viaţa sa, fapt care îl va îndreptăţi ca, între două coşniţe, să se abată pe la ţiitoarea sa curentă.

În sfârşit, o ultimă precizare importantă: ar fi de preferat să nu mai afirmaţi niciodată că situaţia e dezastruoasă pentru femeie, pentru că “nici unul nu vrea să facă sex cu ea”. Nu aveţi cum să spuneţi aşa ceva, deoarece bărbaţii habar n-au ce vor, deci, în mod logic, habar n-au nici ce nu vor.