Daily Cotcodac

Inedit: întâmplări normale cu meşteri

Ferdinand

Sunt foarte entuziasmat de ceea ce mi s-a-ntâmplat. I-am zis deja povestea și lui Jul iar el, inspirant și încurajator ca de obicei, mi-a zis în acest context: “Scrie un text, încă sub puternica emoție”. Iar cum la mine, se știe, provocări de genul “Ce-ai pe suflet? Spune!” merg ca unse, de minune, fără să stau prea mult pe gânduri, am așternut următoarele rânduri.

Să vedeți! Caut un instalator de 2 zile. Prima dată la cunoștințe – am apelat și-am mers pe mâna unuia recomandat, ce m-a rugat să-l sun cândva “mîne dîmîneață pe la zece juma’ ” . Îl sun deci “mîne dîmîneață” și-mi explică frumos că nu vrea să pară neserios, dar e la o urgență. Încheie astfel cu scuzatul indicându-mi să-l sun mai pe “după-masă”, pe la 4. “După-masă”, când îl sun, tot nu-l prind într-un moment bun: reușește, foarte abil, să mă facă să-nțeleg că espresorul unuia din Someşeni e o bombă cu ceas, trebuie neapărat să ajungă acolo.

Azi dimineață când am încercat din nou să-l contactez am rămas plăcut surprins să aflu că există instalatori cu mesageria vocală dezactivată. Ca atare am renunțat la el.

Am mai întrebat în stânga, în dreapta, dar fără succes. Ca atare, în lipsă de alte idei, am mers la varianta neve, căutatul online, iar după al cincilea telefon dau peste cineva care este și liber. Se întâmpla la 13:45. În 25 minute l-am preluat din oraș iar în drum spre apartament am cumpărat necesarul, un burduf de 110.

Şi acum fiţi atenţi, că pe-asta nu cred c-aţi păţit-o vreodată. La 14:30 s-a apucat de lucru, la şi 45 era ieşit din casă, iar la fix deja împărtășeam surprinzătoarea experiență, recomandându-l tuturor cunoscuților. Nu numai că mi-a schimbat burduful, dar a și curățat alte două scurgeri. Mi-a zis că a “ascultat” conductele și a simtit el că ceva nu “trage” cum trebuie. I-am plătit, i-am mulțumit, ne-am salutat frumos şi a plecat, lăsându-mă perplex. Practic, eu mă pregătisem moral pentru travaliu de 2-3 ore în care să aflu tot despre cei care au lucrat înainte și în 15 minute m-a lăsat baltă. M-am simţit naşpa, mă pregătisem în amănunt pentru un lucru devenit brusc nefolositor. M-am mai scărpinat o vreme în cap uitându-mă în urma lui, ca un proaspăt absolvent de Metalurgie de la începutul anilor ˈ90.

Citeşte şi:
Drama instalatorilor cu maşini franţuzeşti
Canciocul Abundenţei
Metamorfoza domnului J.