Daily Cotcodac

Exterminatorul de molii

Julius Constantinescu

Am găsit cu ce să-mi umplu timpul toată ziua: extermin molii. Profesionist.

A fost o invazie vara asta cred, niciodată nu am văzut atâtea molii. La început, neavând nici cea mai mică idee cu ce mă pun, am cumpărat un gel anti-molii cu esenţă de cedru – eticheta promitea să mă scape definitiv de aceste enervante insecte, iar parfumul cât se poate de plăcut completa în mod fericit lista binefacerilor oferite de gelul verzui. Parfumul de cedru trebuie însă că le-a plăcut atât de mult încât, foarte curând, sute de surate de-ale lor au dat năvală să-mi cerceteze casa (veştile bune se răspândesc repede).

Având de făcut faţă atâtor zburătoarelor nepoftite, am cheltuit o mică avere pe gel anti-molii cu miros de iasomie, citrice şi ylang ylang. Aşa am aflat că toate aceste arome le sunt la fel de plăcute ca parfumul de cedru. Am trecut aşadar la pastile – am găsit câteva în formă de floare, cu diverse parfumuri şi note de prospeţime. Le-au ronţăit ca pe bomboane.

Am dat fuga la cel mai apropiat magazin şi am cumpărat toate tuburile de spray anti-molii pe care le-am găsit. Deşi spray-ul conţinea un puternic ingredient activ împotriva moliilor, fluturii nu s-au sinchisit deloc; în schimb, mie mi-a provocat o alergie severă. Câteva zile am fost nevoit să stau în casă, cu faţa umflată şi corpul acoperit de nişte pete roşii care îmi provocau o mâncărime îngrozitoare.

Ultima soluţie pe care o mai aveam la dispoziţie era hârtia de prins molii, cu lipici. Rezultatele au fost încurajatoare: zilnic, pe fiecare hârtie s-au prins între trei şi şase molii (probabil substanţa care le atrage este exact ingredientul anti-molii din pastile şi spray, altfel nu-mi explic ce le atrage la hârtia aia). Acum, verific hârtiile la fiecare jumătate de oră, la fel cum inuiţii îşi verifică periodic capcanele pentru potârnichi polare. Ştiu cu exactitate câte victime erau pe fiecare hârtie în parte şi orice molie nou descoperită îmi provoacă o bucurie fără margini. Am început chiar să mă delectez în timpul mesei cu agonia victimelor răstignite pe hârtia lipicioasă, ca Vlad Ţepeş. Sunt nemilos, dar eficient.

Când o să mă plictisesc de hârtia de prins molii, o să-mi cumpăr doi lilieci şi o să vânez ca aristocraţii. Un plus de distincţie nu strică niciodată.

Dacă ți-a plăcut acest articol, s-ar putea să-ți placă și: