Daily Cotcodac

Amputatii, fracturi si injunghieri de week-end

Radu Pircă

Daca cititi de mai mult timp Daily Cotcodac, stiti ca ne place sa dam stiri din judetul Vaslui. Pentru azi, am ales un potpuriu de lucruri interesante comise de semenii nostri din aceasta regiune a Moldovei. Titlul, absolut superb, nu ne apartine, ci este preluat chiar dintr-un cotidian vasluian. De unde se vede ca, la fel ca, la fel cum cele mai bune bancuri cu evrei le auzi de obicei de la un amic numit Bercovici, si cele mai bune poante cu vasluieni le fac concetatenii lor din Barlad, Vaslui sau Tutova.

Sa trecem insa la lucruri serioase: un barbat de 49 de ani dintr-un sat vasluian le-a povestit medicilor de la urgenta care-l coseau ca, “in vreme ce folosea o securica, cum-necum, a reusit sa isi taie degetul”. Noi, la Bucale, nu stim precis ce este aceea o securica, dar banuim ca e buna la tait copacei, la amputat degetele, si, de ce nu, la crapat capsoare pe fondul consumului de bauturica.

Un barbat de 53 de ani din Vaslui a murit strivit de un pat. Daca cumva va ganditi ca omul a facut infarct deoarece nu a reusit sa-si faca mat adversarul la sah, ci doar sa scoata un amarat de pat, ceva ce inima lui slabita nu mai putea suporta, va inselati, Bobby Fischer e in Islanda, nu in Moldova. Omul nostru pur si simplu ridicase patul pentru a face curatenie sub el, insa nu l-a mai putut sustine si mobila i-a cazut in cap, zdrobindu-i-l. Daca am fi la Realitatea, acum am spune, pe un ton moralizator “unde nu-i cap, vai de picioare”. Noi, la Daily Cotcodac, spunem insa mai degraba “Unde nu-i cap, de obicei gasesti un cadavru decapitat”.

Un tanar basarabean a fost prins de graniceri in vreme ce trecea Prutul inot in judetul, ati ghicit, Vaslui. Politistii de frontiera l-ar fi trimis inapoi in tara lui, dar si-au dat seama imediat ca tanarul are ceva de ascuns atunci cand acesta a pretins ca ar fi venit in Vaslui “pentru a-si gasi ceva de munca”.

Ginerele primarului din comuna vasluiana Cozmesti a batut un tanar cu un bici si o sarma pentru ca nu vroia sa mai lucreze pentru el pe gratis. Chestionat de presa locala (CNN n-are inca corespondent la Cozmesti), primarul a spus ca pe el nu-l intereseaza ce face giner-su. Adevarul e ca nu exista niciun motiv pentru care sa te intereseze ca fiica-ta s-a maritat cu un tip extrem de violent.

O octogenara din Barlad a fost talharita de doua fete de 12 si 16 ani. Adolescentele si-au cerut insa scuze ca nu-s baieti si nu pot sa o si violeze, dupa datina.

Intr-o incercare disperata de a face norma la flori de tei pe ultima suta de metri, un padurar din acelasi indragit judet s-a catarat in copaci echipat cu o drujba, dar fara casca (veti vedea 2 randuri mai incolo de ce aceasta informatie e importanta) si a inceput sa taie cracile cu flori. Probabil din combinatia “vasluian=drujba” va asteptati sa iasa cu o amputare. Ei bine nu, n-o sa aveti aceasta placere: omul pur si simplu a cazut din copac si a scapat cu viata. Nu pentru mult timp: craca pe care o taia cand a picat s-a desprins si i-a sfaramat capul. A avut totusi o moarte frumoasa: sa ne gandim ca putea deceda, de pilda, cu capul sfaramat de un pat in timp ce incerca sa faca curat dedesubt.

La final, o stire pozitiva: Primaria Barlad i-a anuntat pe cetatenii municipiului ca in curand (=intr-un an, maxim doi) vor avea apa mai buna si mai ieftina la robinete. Numerosi barladeni au sunat deja la Primarie pentru a intreba la ce le-ar folosi si daca aceasta noua bautura, “apa”, poate fi fermentata sau daca e suficient s-o treci prin paine.