Tentativa moarte n-are

Amputatii, fracturi si injunghieri de week-end

Radu Pircă

Daca cititi de mai mult timp Daily Cotcodac, stiti ca ne place sa dam stiri din judetul Vaslui. Pentru azi, am ales un potpuriu de lucruri interesante comise de semenii nostri din aceasta regiune a Moldovei. Titlul, absolut superb, nu ne apartine, ci este preluat chiar dintr-un cotidian vasluian. De unde se vede ca, la fel ca, la fel cum cele mai bune bancuri cu evrei le auzi de obicei de la un amic numit Bercovici, si cele mai bune poante cu vasluieni le fac concetatenii lor din Barlad, Vaslui sau Tutova.

Sa trecem insa la lucruri serioase: un barbat de 49 de ani dintr-un sat vasluian le-a povestit medicilor de la urgenta care-l coseau ca, “in vreme ce folosea o securica, cum-necum, a reusit sa isi taie degetul”. Noi, la Bucale, nu stim precis ce este aceea o securica, dar banuim ca e buna la tait copacei, la amputat degetele, si, de ce nu, la crapat capsoare pe fondul consumului de bauturica.

Un barbat de 53 de ani din Vaslui a murit strivit de un pat. Daca cumva va ganditi ca omul a facut infarct deoarece nu a reusit sa-si faca mat adversarul la sah, ci doar sa scoata un amarat de pat, ceva ce inima lui slabita nu mai putea suporta, va inselati, Bobby Fischer e in Islanda, nu in Moldova. Omul nostru pur si simplu ridicase patul pentru a face curatenie sub el, insa nu l-a mai putut sustine si mobila i-a cazut in cap, zdrobindu-i-l. Daca am fi la Realitatea, acum am spune, pe un ton moralizator “unde nu-i cap, vai de picioare”. Noi, la Daily Cotcodac, spunem insa mai degraba “Unde nu-i cap, de obicei gasesti un cadavru decapitat”.

Un tanar basarabean a fost prins de graniceri in vreme ce trecea Prutul inot in judetul, ati ghicit, Vaslui. Politistii de frontiera l-ar fi trimis inapoi in tara lui, dar si-au dat seama imediat ca tanarul are ceva de ascuns atunci cand acesta a pretins ca ar fi venit in Vaslui “pentru a-si gasi ceva de munca”.

Ginerele primarului din comuna vasluiana Cozmesti a batut un tanar cu un bici si o sarma pentru ca nu vroia sa mai lucreze pentru el pe gratis. Chestionat de presa locala (CNN n-are inca corespondent la Cozmesti), primarul a spus ca pe el nu-l intereseaza ce face giner-su. Adevarul e ca nu exista niciun motiv pentru care sa te intereseze ca fiica-ta s-a maritat cu un tip extrem de violent.

O octogenara din Barlad a fost talharita de doua fete de 12 si 16 ani. Adolescentele si-au cerut insa scuze ca nu-s baieti si nu pot sa o si violeze, dupa datina.

Intr-o incercare disperata de a face norma la flori de tei pe ultima suta de metri, un padurar din acelasi indragit judet s-a catarat in copaci echipat cu o drujba, dar fara casca (veti vedea 2 randuri mai incolo de ce aceasta informatie e importanta) si a inceput sa taie cracile cu flori. Probabil din combinatia “vasluian=drujba” va asteptati sa iasa cu o amputare. Ei bine nu, n-o sa aveti aceasta placere: omul pur si simplu a cazut din copac si a scapat cu viata. Nu pentru mult timp: craca pe care o taia cand a picat s-a desprins si i-a sfaramat capul. A avut totusi o moarte frumoasa: sa ne gandim ca putea deceda, de pilda, cu capul sfaramat de un pat in timp ce incerca sa faca curat dedesubt.

La final, o stire pozitiva: Primaria Barlad i-a anuntat pe cetatenii municipiului ca in curand (=intr-un an, maxim doi) vor avea apa mai buna si mai ieftina la robinete. Numerosi barladeni au sunat deja la Primarie pentru a intreba la ce le-ar folosi si daca aceasta noua bautura, “apa”, poate fi fermentata sau daca e suficient s-o treci prin paine.

Share:

27 comments

  1. warlock 10 July, 2009 at 11:22

    Traiasca judetul Vaslui!!!
    Apropos … eu m-am nascut acolo … si acum 2 ani am aflat ca o ruda de acolo care avea grija de mine m-a scapat in cap (asa se ecplica multe) … Totusi e bine ca nu s-a jucat cu securea pe langa mine …

  2. sendroiu 10 July, 2009 at 11:34

    cetatzenii din judetzul Alba vor fi mai linishtitzi dupa aceasta postare 😉

  3. Tracker 10 July, 2009 at 11:35

    hahaha , man of genius

  4. Vasi 10 July, 2009 at 12:07

    nea Pirca asta imi aduc aminte ca si pe alt site, parca manreport, facea misto de vasluieni… o fi vreo forma noua de rasism

  5. R. U. 10 July, 2009 at 12:12

    Cam rautacioase, sint pe bune toate? Nu’mi vine sa cred ca se pot intimpla atitea tampenii intr’un amarit de judet. Cred ca autorul le’a reportat din ultimele 2-3 luni

  6. Pirca 10 July, 2009 at 12:16

    @R. U.
    Sunt reale, afara de cazul in care au fost inventate de presa din Vaslui. Sursa: cotidienele Obiectiv – editia de Vaslui si Monitorul de Vaslui din ultimele zile. Si sa stiti ca pentru o asemenea avalansa de infractiuni/amputatii/accidente nu exista judete prea mici ci doar prea putina bautura.

  7. MIRC(ea) 10 July, 2009 at 13:15

    LOOOOOL! Foarte tari, frate!

  8. valyum 10 July, 2009 at 13:22

    din Neamt de unde sunt eu nascut si apoi plecat nimic, nimic ?
    ca si acolo sunt genii ca in Vaslui…………..

  9. SingurEu 10 July, 2009 at 14:18

    Vaslui rocks, ăi!

  10. mihai savu 10 July, 2009 at 15:45

    N-ai crede, dar uite ce zic altii despre Vaslui:
    http://blog.pixelcool.com/comments/vaslui/

  11. Pirca 10 July, 2009 at 15:50

    @ mihai savu
    Eu am trecut ultima data prin Vaslui (si orasul, si judetul) luni. Singurul lucru care-mi vine in minte legat de aceasta experienta este ultima replica din “Apocalypse Now”…

  12. Ciprian 10 July, 2009 at 16:26

    Ce moarte dom’le, la umbra teiului.. Cand Eminescu a trecut si pe aici.. Numai genii zac in noi si noi gemem ca ele. 🙂

  13. Arsulici 10 July, 2009 at 20:07

    Vai, nici o pedofilie, nici un incest?????? Sigur e vb de Vaslui?

    @Pirca
    Eu nu stiu ultima replica din Apocalypse now….

  14. Florian 10 July, 2009 at 20:23

    Trecui deunăzi prin Caracal şi nu era nici ţipenie de om, iar carul ăla al lor nu mai era nici el la locul lui. Acu’ mă luminai ce era cu pustietatea aia.

  15. CID 10 July, 2009 at 21:38

    Fischer e intr-adevar in Islanda,dar la 2-3 m sub pamant,a murit in 2007 !

  16. Raluca 10 July, 2009 at 21:38

    Radem noi….si totusi, FC Vaslui este cea mai buna echipa de fotbal din România !
    http://www.monitoruldevaslui.ro/2009/07/fc-vaslui-cea-mai-buna-echipa-de-fotbal-din-romania.html
    http://www.iffhs.de/?10f42e00fa2d17f73702fa3016e23c17f7370eff3702bb1c2bbb6f28f53512

  17. Victor B 10 July, 2009 at 22:17

    şi cum ar zice bunica mea: să vă dea mnezeu sănătate!
    Nu creadeam că pot râde la un articol în care sunt enumerate toate accidentele şi morţile stupide dintr-un judeţ dintr-un singur weekend.

  18. Arsulici 11 July, 2009 at 11:36

    @Raluca
    Cea mai buna echipa de fotbal din Romania este Universitatea Craiova!

  19. N.A. 12 July, 2009 at 01:09

    Deci in judetul asta nu exista plictiseala :))

  20. @ 12 July, 2009 at 07:51

    @ Arsulici: “I’ll be back”, rostita cu accent (si talent) de Schwarzenegger

  21. @ 12 July, 2009 at 07:54

    rectific, era din “The Terminator”

    apocalipsa era era cu “the horror… the horror”

  22. praslea 13 July, 2009 at 00:36

    Barlad is not Vaslui! 😀

  23. Florian 13 July, 2009 at 06:54

    @praslea
    Nu-i Vaslui da’i în Vaslui.

  24. vlad 13 July, 2009 at 09:26

    Toate bune si frumoase, in Vaslui, dar vezi ca Bobby Fischer a murit in ianuarie anul trecut.

  25. Ovidiu 14 July, 2009 at 15:23

    Radu, ultima fraza e cam trasa de par si cusuta cu ata… maro. Hai ca restul e mai comic, da la sfarsit ai cam dat cu mucii in fasole.

  26. Bulina Neserioasa 19 July, 2009 at 01:09

    @ovidiu: ai mare dreptate.ultima fraza este chiar o jignire profunda adusa acestui judet mirific.
    cum sa nu stim noi,locuitorii din vaslui ce este aceea apa? voi de unde credeti ca avem bautura asa multa? intr-o zi bem tuica..in alta apa de la fantana.din cauza obisnuintei,nu ne mai dam seama oricum si tot muci ne ducem acasa.
    singurul lucru eronat din aceasta fraza este cum ca noi am fi telefonat.ceea ce este complet gresit,pentru ca noi nu dam bani pe telefon.preferam sa-i bem.

  27. Dedulescu Cristian 17 August, 2012 at 17:20

    Asociatia Auci
    Buna ziua,
    Ma numesc Dedulescu Cristian locuiesc in Bucuresti si sunt colaborator al Asociatiei Auci. Mentionez ca sunt o persoana cu handicap locomotor, handicap pe care l-am dobandit in urma unui accident rutier.
    Aflandu-ma in aceasta situatie cunosc destul de bine situatia grea prin care trece o persoana cu amputatii si care are nevoie de o proteza.
    Din postrura de coloaborator al Asociatiei Auci v-as ruga ca impreuna cu dumneavoastra sa facem cat mai cunoscut acest proiect“TINERI PE PICIOARE”prin intermediul presei locale, televiziuni locale,radiolui local cat si prin lipirea de afise sau fluturasi, pentru a fi accesibil cat mai multor baieti cu amputatii din toata tara.

    Vreau sa va aduc la cunostinta ca exista in Romania de peste 6 ani proiectul ” TINERI PE PICIOARE” care se adreseaza baietilor cu varste cuprinse intre 20-40 de ani, dezavantajati din punct de vedere social si economic, care in urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o protezã(proteze) IN MOD GRATUIT.
    Mentionez ca printre aceste cazuri se pot afla si baetii care in lipsa banilor sau a neajunsurilor de zi cu zi au fost nevoiti sa mearga la CERSIT pentru ar avea o viata mai usoara. Stim cu toti ca in Romania o persoana cu handicap este foarte greu acceptata in societate si mai ales de angajatori.
    Asociatia Auci prin proiectul “TINERI PE PICIOARE” vrea sa ajute acesti baieti neajutorati si amarati sa poata obtina proteza sau protezele de care au mare nevoie pentru a fi mai independeti.
    Proiectul “TINERI PE PICIOARE” are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională.
    O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină.Asociatia AUCI ofera proteze GRATUIT fiabile pentru că băieţii sunt tineri, iar acestea trebuie să-i ţină o viaţă, Proiectul “TINERI PE PICIOARE” a luat nastere in iunie 2005 si de atunci de la un an la altul au fost ajutati din ce in ce mai multi baieti romani cu amputatii.
    Asociatia Auci este deja in colaborare cu :Facultatea de Bioinginerie Medicală (IASI),Fundatia Solidaritate si Speranta (IASI),Asociatia Handicapatilor Fizic Satu Mare (AHFSM) Satu Mare,Asociatia “Il giocattolo per la Romania” Parma/Anina.

    Pentru mai multe detalii:
    Dedulescu Cristian
    Mobil: 0762.300.688
    Fix: 021.451.18.47
    E-mail: deducrysty@yahoo.com

Leave a reply